Perussuomalaiset

Jani Mäkelä

Itsenäisyys vai Eurostoliitto?

5 kommenttia

Euroopan Unioni on viime vuodet kulkenut epäonnistumisesta toiseen. Eurokriisi 2010-luvun alussa oli hajottaa koko alueen ja voi uusiutua jo seuraavan talouslaman myötä. Turvapaikanhakijoiden tulva myöhemmin johti vapaan liikkuvuuden romahdukseen, kun Schengen-maat rikkoivat kansainvälisiä sopimuksia ja sallivat kansainvaelluksen.

EU-jäsenyyttä perustellaan usein vuoden 1994 kansanäänestyksellä. Äänestystulos saatiin myönteiseksi hehkuttamalla valtamedian voimin vapaata kauppaa, edullisempaa ruokaa, työtä ja turvallisuutta. Todellisuus olikin kaikkea muuta; Suomi muuttui pian nettomaksajaksi ja unionin valtaa laajennettiin paljon uskoteltua enemmän. Suvereniteettimme viedään pienissä paloissa, päätös kerrallaan.

Pienen ja viennistä riippuvaisen Suomen etu ovat yhteismarkkinat ja vapaa kaupankäynti. Etumme ei missään tapauksessa ole luovuttaa päätösvaltaa omista asioistamme. Suomalaisten työllä rakennettua hyvinvointia ei saa käyttää muiden velkojen tai sosiaaliturvan maksamiseen. Haluamme itse päättää, keitä maamme rajojen yli kulkee.

Britannian eron säikyttämä EU käpertyy huolestuttavaan suuntaan. Saksan hallitusneuvotteluissa uhotaan Euroopan Yhdysvaltojen perustamisesta – Ranskan presidentti esittää unionin syventämistä liittovaltioksi. Tämän jatkuessa Suomi on valinnan edessä. Mitä tehdään, jos asiat eivät etene kuten maamme hallitus uskottelee? Olemmeko mukana liittovaltiossa vai valmistaudummeko eroon unionista? 

Tähän tarvitaan vastauksia hyvin pian – keskeisiä päätöksiä tehdään jo alkavana vuonna. Minun vastaukseni on selvä: Suomen kuuluu olla itsenäinen kansakunta vahvojen kansallisvaltioiden Euroopassa. Haluan, että juuri itsenäisyytensä 100-vuotisjuhlaa viettänyt Suomi on itsenäinen vielä toisetkin sata vuotta.

Osallistu keskusteluun!


5 kommenttia
Eukansalainen
Iloinen
#1

Ruoka on halventunut merkittävästi, yritysten toimintaedellytykset EU:ssa ovat olleet ja ovat paljon paremmat, kuin ennen. Turvallisuus, jonka vuoksi ainakin minä äänestin liittymisen puolesta on paljon parempi, kuin jos emme olisi liittyneet. Suomen nettomaksuosuus on nyt vain muutama sata miljoonaa, ei sen enempää. Nyt ollaan oltu 22 vuotta EU:ssa ja ainakin minä olen onnellinen ja tutkimusten mukaan en ole ainoa. Kun nyt muistelen aikaa ennen EU:ia, niin siihen sarvikuonojen maahan en enää ikinä halua palata. Katse eteenpäin yhä parempaa Eurooppaa, yhä parempaa Suomea!

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
Hämmentynyt
#2

Kylläpä tuntuu menevän hyvin, joidenkin mielestä.
Vielä kun verrataan noihin onnettomiin ruotsalaisiin jotka raukat eivät tajunneet parastaan ja liittyneet tähän ”onnelliseen Euro perheeseen”, niin olo vain paranee. Eivät rassukat vieläkään aio sitä tehdä.
Takaako tuo jonkinasteinen ja kyseenalaistettavissa oleva etuisuus edes samanlaista jatkumoa, vai ollaanko meille sälyttämässä lisää
Kreikan takuuksien tapaisia velvoitteita? Kas siinäpä pohdittavaa?

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Stalin
Iloinen
#3

Sveduilla ei oo Venäjän kanssa tommosta rajaa, Sveduja ei koskaan jaettu etupiireihin, Ruotsi ei oo sotinut ja meisän kansalla on muisti, ikävä sellainen. Tartuimme tilaisuuteen, joka meidät pelasti. Vapaa Suomi, vapaa eurooppa. 🇫🇮

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
Utelias
#4

Olishan se Natokin vaihtoehto? Norjahan valitsi sen ja eipä näytä Baltitkaan paljon tuon EU:n turvaa tuoviin unelmahöttöihin luottavan.
Niinistöhän niistä jotain unta näkee. Ilman mitään konkretiaa? Vai onko sitä olemassa? Ovatko muut maat niitä kiinostuneita rakentamaan? Nehän kuuluvat valtaosaltaan Natoon.
Ruotsalaisilla on todennäköisesti Naton kanssa ”lisäpöytäkirja” jossa sen edut on turvattu. Rakentavat meidän kanssa silmänlumeeksi jotain löysää kudelmaa, ilman mitään konkretiaa ja täällä sitten hymistellään sen varassa.
Mehän ”pidämme” löysässä hirressä roikkumisesta? Emmehän me siksi mihinkään Natoon halua. Kyllä EU, ilman ainoatakaan sen johdossa olevaa sotilasta meistä huolen ”jollain tavalla” pitää. Ihan varmasti!
Luotamme Junckerin osaamiseen, vaikka EU:n merkittävin sotilaallinen valtio Britannia siitä häipyykin.
Voi hitto tätä lapsenuskon määrää!

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Insinööri-52
Iloinen
#5

Synnyin – 50 luvulla ja aloittelin työnteon – 70 luvun alussa. EI se kovin hääppöstä aikaa ollut. Suljetussa taloudessa elettiin monella mantereella ja monessa maassa. Vienti oli vaikeaa, kun maat suojelivat tulliensa avulla omaa tuotantoaan, näin teki myös Suomi ja hinnat olivat sen mukaiset. Sitten kun rahahanat vapautettiin – 80 luvulla, niin maa meni ihan sekaisin. Ylikuumeneminen ja hintojen raju nousu ja lopuksi – 90 luvun krapula, devalvaatio, konkurssit…Suomi pääsi raiteilleen vasta – 95 kun liityttiin EU:iin. Tuli ennustettavuutta aikaisempaa paremmin. Mahdollisti viennin ja tuonnin ilman tulleja euroopassa. Mahdollisti, että ollaan samoissa pöydissä päättämässä ja toteuttamassa. Nyt parikymmntä vuotta myöhemmin voi ristiä kätensä, että jotkut päättäjät näkivät mikä kansalle on parasta ja ohjasivat meidät oikeille raiteille. Vakaassa maassa, vakaassa euroopassa on nyt hyvä toimia. Itsenäinen maa yhteisessä euroopassa on juuri sitä mitä minä ainakin kunnioitan!

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Ota kantaa

Heräsikö ajatuksia? Ota kantaa. Muista kuitenkin, että lyhyet ja napakat kommentit menevät paremmin perille kuin polveileva tajunnanvirta. Pitäydy asiassa ja salli muille keskustelijoille mielipiteenvapaus. Tutustuthan pelisääntöihin.

Haluatko mielipiteellesi kasvot? Rekisteröityminen mahdollistaa keskustelun oikealla nimellä ja oikeilla kasvoilla. Rekisteröityneenä käyttäjänä saat myös automaattisen ilmoituksen aina, kun kirjoittamaasi kommenttiin vastataan. Rekisteröidy tai kirjaudu sisään.

Kommenttisi

1000 / 1000