Perussuomalaiset

Ville Saukkola

Zorbas vie tanssiin

Kreikan velka euromaille on 227 miljardia euroa. Se on sellainen summa, joka helposti menee käsityskyvyn ulkopuolelle. Suomen osuus tästä on noin 7 miljardia euroa. Kreikan velka on noin 175% bruttokansantuotteesta. Onhan se koomista, että Suomessa uusi lastensairaala rakennetaan osin lahjoitusten voimilla ja reumasairaala taasen lopetettiin. Toisaalla rahaa kyllä riittää jaettavaksi muualle. Näillä Kreikkaan menneillä rahoilla rakentaisimme kymmenen lastensairaalaa. Jotain on jäänyt kertomatta tai sitten tajuamatta, kun rahaa alettiin pumppaamaan Etelä-Eurooppaan. Pitäähän meidän osallistua talkoisiin, muuten ei ole niin kiva istua Brysselin kahvipöydässä ja päivitellä maailman menoa. Vanhanen totesi aikanaan, että me tulemme tienaamaan tällä velan antamisella. Nykyhallitus ei millään halua myöntää, että rahat jäävät takaisin saamatta.

Jäsenhakemuksessa aikanaan kreikkalaiset valehtelivat erinäisiä asioita. EU:ssa kyllä tämä tiedettiin, mutta kun niin kovasti haluttiin Kreikka mukaan rahaliittoon. Tämän Zorbas tajusi, ja aloitti vinhan pyörityksen. Tehtiin sopimuksia ja sitouduttiin talouskasvuun. Myöhemmin on ilmennyt, että maataloustukia maksetaan oliiviviljelmille, jotka satelliittikuvissa ovatkin merenpohjaa. Ei ole tarvinnut elää talouden lainalaisuuksien mukaan, kun tarpeen tullen on EU:sta tullut mukavaa hätäapua, ja sen mukaan mitä on pyydetty.  Kreikkalaiset kyllä osaavat pelata, kun EU-johtaja pelkää kriisin leviävän muihin Euroopan maihin.

Missä vaiheessa peli sitten pitäisi viheltää poikki? Saksan ja Ranskan pankit ovat nyt saaneet luottotappionsa kuitattua, joten Saksan Merkel on väläyttänyt Kreikan euroeroa. Alun perinkään tähän seikkailuun ei olisi pitänyt lähteä. Viime eduskuntavaaleissa nämä asiat tuotiin esille. Niitä vähäteltiin ja niille naureskeltiin. Timo Soini oli oikeassa. Nyt meillä ei ole kuin huonoja vaihtoehtoja käytettävissä. Nykyhallituksemme edustajat toitottavat mantraa; Nyt pysytään tiukasti lainaehdoissa, korkeintaan voidaan tiputtaa korko lähelle nollaa ja maksuaika sataan vuoteen. Yhtään lisälainaa emme anna. Paitsi jos EU:ssa niin päätetään.

Mielestäni neuvottelijoita on vaihdettava. Tehdyt sopimukset ovat olleet Suomelle vahingollisia. Pitää aina ajatella ensisijaisesti suomalaisten etua. Nyt näin ei ole tapahtunut. Sinä maksat.

Tekstin aiheet:

Osallistu keskusteluun!


1 kommenttia
Yrittäjä
Tyytyväinen
#1

Asiaa mies!!!

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Ota kantaa

Heräsikö ajatuksia? Ota kantaa. Muista kuitenkin, että lyhyet ja napakat kommentit menevät paremmin perille kuin polveileva tajunnanvirta. Pitäydy asiassa ja salli muille keskustelijoille mielipiteenvapaus. Tutustuthan pelisääntöihin.

Haluatko mielipiteellesi kasvot? Rekisteröityminen mahdollistaa keskustelun oikealla nimellä ja oikeilla kasvoilla. Rekisteröityneenä käyttäjänä saat myös automaattisen ilmoituksen aina, kun kirjoittamaasi kommenttiin vastataan. Rekisteröidy tai kirjaudu sisään.

Kommenttisi

1000 / 1000