Perussuomalaiset

Ukko Bamberg

Kaatuvatko Kouvolan kulissit?

Kouvolalle ovat kulissit ja sloganit tärkeämpiä kuin asukkaiden arki ja sen sujuvuus. Tänä syksynä se tulee konkreettiseksi. Mutta kuinka kauan kulissit pysyvät pystyssä? Aika näyttää. Vai ottaako valtio hoitoonsa koko roskan.

Kouvolan kärkihankkeita eivät ole kasvatus ja opetus, turvallisuus ja lähipalvelut. Kärkihankkeita ovat Kiina, Kimola ja keskusta. Kimolan kanava valmistui juuri. Sitä on hieno ihastella, kun toiset istuvat laskuvedessä ja sekoittavat vettä vesiskoottereilla. Parempaa kesäteatteria, sinfoniaa ja matonpesupaikkaa ei leikkausten jälkeen olekaan tarjolla.

Kiinan juna jäi lähtötelineisiin ja nyt kiistellään siitä, onko Kouvolasta lähtenyt yksi, kaksi vai ei yhtään junaa Kiinaan. Se on tietysti laskentatavasta kiinni, mutta yhden käden sormet riittävät. Eikä kaupungin keskustakaan ole koskaan niin hieno, etteikö sinne voisi vielä muutamalla miljoonalla ostaa marmoria. Vaikka Kiinasta.

Kaupungin kotisivulla kehaistaan, että pussaile pitkin Kouvolaa. Täältä löydät elämänlaatua, sujuvaa arkea ja hyvät palvelut. Se on hyvin kirjoitettu ja hyvä tavoite. Ne riittäisivät kärkihankkeiksi, mutta päättäjät ovat menettäneet yhteyden kadunmiehen arkeen. Tavoitteiden pitää olla jotain suurempaa ja kalliimpaa. Pelkään pahoin, ettei mitään ole opittu ja uudet miljoona hankkeet ovat jo piirustuspöydällä.

Uskon, että suurimmalle osalle riittäisivät peruspalvelut, tietysti pienillä lisämausteilla. Mutta kun katson leikkauslistaa, niin pienetkin ilot viedään. Tervemenoa lähikoulut ja -palvelut, uimahallit, kylätapahtumat, seuratoiminta, matonpesupaikat, yksityistieavustukset ja koirapuistot. Mahtaa säästöpotentiaalia löytyä terveys- ja vanhuspalveluistakin.

Tätä perustellaan sillä, että on pakko säästää menoista, jotka eivät ole pakollisia. Mutta tämä kupru syntyi osaksi jätti-investoinneista, jotka eivät myöskään olleet pakollisia.

Kouvolalla oli hyvät mahdollisuudet kasvaa kylien kaupungiksi. Mutta kuntaliitoksen mahdollisuudet hukattiin ja rahat haihtuivat ihme investointeihin, riitelyyn, ala-arvoiseen taloushallintoon ja organisaatiomuutoksiin. Ja betoniin, jota ei ole Kouvolassa koskaan liikaa.

Osallistu keskusteluun!


4 kommenttia
Nimetön
#1

Kouvola ei taida olla yksin suuruudenhullujen suunnitelmiensa kanssa.

Moni muukin kunta on hätää kärsimässä, kun rahat on loppu ja suunnitelmat haihtuneet tuuleen.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Lasse Hietanen
Iloinen
#2

Hei. Kiitos Ukkokin. Kouvolan kulissit kaatuvat; se on jumalaton kaupunki. Mikään jumalaton ei tule pysymään pystyssä. Kiitos. Siunaten, Lasse.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
#3

Lisätään vielä se asia, että näistä menoista on pakko karsia siksi että saadaan rahaa matujen ylläpitoon. Kouvolaan tuli matuja, mutta siitä ei uskalleta puhua asukkaille ettei nousisi meteliä. Mutta murjaanit näkyvät katukuvassa ja ovat rasitteena Kouvolan taloudelle. Heitä ei tarvita.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
#4

Tämä mamujen hyysäys on ongelma kaikkialla.

Suurimmissa vaikeuksissa lienee Vantaa, joka on korona-kriisissä velkaantunut pahoin, köyhtynyt ja matuja on kunnassa älyttömän paljon!

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Ota kantaa

Heräsikö ajatuksia? Ota kantaa. Muista kuitenkin, että lyhyet ja napakat kommentit menevät paremmin perille kuin polveileva tajunnanvirta. Pitäydy asiassa ja salli muille keskustelijoille mielipiteenvapaus. Tutustuthan pelisääntöihin.

Haluatko mielipiteellesi kasvot? Rekisteröityminen mahdollistaa keskustelun oikealla nimellä ja oikeilla kasvoilla. Rekisteröityneenä käyttäjänä saat myös automaattisen ilmoituksen aina, kun kirjoittamaasi kommenttiin vastataan. Rekisteröidy tai kirjaudu sisään.

Kommenttisi

1000 / 1000