Perussuomalaiset

Tuula Keinänen

EU-LIITTOVALTIOON KANSALTA KYSELEMÄTTÄ

EU-liittovaltioon kansalta kyselemättä

 

EU-liittovaltio, johon Suomikin kuuluu, on mielestäni ok tietyin ehdoin:

1) asiasta on käyty julkinen, asiallinen ja laaja keskustelu

2) kansa on äänestänyt asiasta (joko kansanäänestys tai vähintään eduskuntavaalit). Äänestysikäinen kansan enemmistö on sanonut ”kyllä”.

 

Mutta jos näin ei tehdä, mielestäni päätökset ”syventää integraatiota” (=liittovaltiota) ovat epädemokraattisesti tehtyjä, jopa hyvin arveluttavia. Perustuslakimme mukaan Suomi-nimisen valtion toimivaltaa, varoja, päätösvaltaa ei noin vain voida kipata ulkomaille. Perustuslakeja toki voidaan muuttaa: tarvitaan vain 5/6 enemmistö kansanedustajista, niin muutos voidaan tehdä kiireellisesti. Muutoin tarvitaan se, että hyväksytty perustuslakiehdotus ”lepää” seuraavien eduskuntavaalien ohi. Sitten sen voi hyväksyä, jos 2/3 uuden eduskunnan kansanedustajista kannattaa muutosta.

 

Käsitteillä oleva ”elvytyspaketti” sisältää paljon vaaramomentteja. Jos em. paketti hyväksytään, tulevaisuudessa

1) uusia, samanlaisia elvytyspaketteja alkaa lappaa lisää

2) poliittinen paine hyväksyä tulevatkin paketit on iso

3) kun EU on kerran livennyt omista säännöistään, helpompaa livetä seuraavalla kerralla

4) Suomi kietoutuu yhä tiukemmin velkavankeuteen toisten maiden hyvinvoinnin edistämiseksi

5) moraalikato EU:ssa sekä Suomessa tulee olemaan suuri (koska palkitaan hulivilimaita ja rangaistaan taloutensa hyvin hoitaneita)

7) Tämä ei voi olla vaikuttamatta kansamme veronmaksuhalukkuuteen ja ns. yhteiskuntamoraaliin

8) Suomen on alettava alentaa hyvinvoinnin tasoaan, koska velkataakka korkoineen alkaa rasittaa

9) mikäli korot alkavat nousta, voidaan joutua kestämättömän kovaan taloudelliseen tilanteeseen velkavuoremme kanssa

10) kansalaisille tulee olemaan haastavaa selittää, miksi oman maan palvelut huononevat ja sosiaalitukia/eläkkeitä leikataan, mutta etelän maissa kokeillaan nelipäiväistä työpäivää, korotellaan lapsilisiä ja tehdään muuta ”tarkkaan säänneltyjä, digikehitykseen ja vihreään kehitykseen johtavia uudistuksia”.

11) päätösoikeus omista varoistamme menetetään samalla, koska EU:n kautta kierrätetyt varat, joista takaisin voimme saada osan, on tarkkaan säännelty: ne on käytettävä EU:n hyväksymiin kohteisiin (kaikki muut maat todennäköisesti tekevät varoilla, mitä haluavat, paitsi että Suomi tekee kaiken pilkun mukaan oikein

12) Onko viisaampaa tehdä niin kuin monet muut maat, että otetaan lainaa reippaasti lisää ja sössitään muutenkin taloutemme kanssa? Emme joudu maksamaan muille tukea, vaan saatamme saada takaisin enemmän.

13) Mitä kannustimia on pitää huolta Suomen taloudesta ja pihistellä?

 

Arvostamani taloustoimittaja Jan Hurri on mielestäni tähän asti vastustanut EU:n yhteisvelkoja yms. integraatiota. Mutta nyt on ääni kellossa muuttumassa? Jan kirjoitti, että pitäisikö Suomen etsiä se taloudellinen taso, jolla kannattaa olla ja toimia. Jos tämä elvytyspakettirumba kunnolla käynnistyy, ei kannata huolehtia oman maansa taloudesta liian hyvin. Otetaan velkaa reilusti lisää, mutta ei niin paljon, että joutuisimme Kreikan asemaan. Nimittäin: ”solidaarisessa Euroopassa” isot maat kuten Italia ja Espanja saavat lontata lainamarkkinoilla suhteellisen rauhassa, koska ne ovat niin isoja maita, että voivat sanella ehtoja. Niitä ei voi päästää kaatumaan, tai koko euro voi kaatua. Toista on Kreikan ja Suomen kaltaisten pienten maiden, ja niitä voidaan kohdella paljon karummin. On määriteltävä ”sopiva” velkaantumisen taso. Siis eikun velkaa ottamaan ja jaetaan vaikka jokaiselle kansalaiselle ikioma satanen joululahjaksi?

 

EU-paketeista ei tulla Suomessa järjestämään kansanäänestyksiä. Kansa ei osaa äänestää ”oikein”. Eihän se osaa muissakaan asioissa äänestää. Esim. Natoon liittymisen osalta valtiotieteiden tohtori Jukka Tarkka varoitti järjestämästä kansanäänestystä Natoon liittymisestä. Se olisi Tarkan mukaan katastrofi. ”Kansanäänestyksen järjestäminen Nato-jäsenyydestä olisi vakava ja vaarallinen virhe, sillä äänestäjien tietotaso turvallisuus- ja sotilaspolitiikasta on heikko tai olematon”, Tarkka sanoo. (https://www.uusisuomi.fi/uutiset/suomi-valmistelee-liittymista-natoon-sanoo-jukka-tarkka-ylella-radikaali-muutos-eduskunnan-paperissa/ee6ab8c8-262e-4dcd-9b48-f2a042a0a873) Ei, ei me olla niin fiksua porukkaa, että voitaisiin päättää omista asioistamme.

 

Niin tai näin, lähipäivät varmistavat kehityksen kulun, mutta saanen arvata, että elvytyspaketti hyväksytään. Jo on aikakin, että saadaan syksyksi käsittelyyn seuraava ”koronaelvytyspaketti”. Koronakriisikin jatkuu sopivasti, että saadaan siitä tekosyy uudelle paketille. Kansa ei taida reagoida, ennen kuin päätösten vaikutukset alkavat tuntua omissa rahapusseissa. Siihen kun lisätään vielä ehdotetut 60 000 työperäistä maahanmuuttajaa/vuosi, joista suurin osa tulee Suomen sosiaaliturvan kontolle samoin eduin kuin kantasuomalaiset, tilanne alkaa olla selvä. Nämä maahantulevat ”osaajathan” tulevat Lähi-Idästä, Afrikasta yms. Mutta se onkin jo toisen jutun aihe!

Tekstin aiheet:

EU

Osallistu keskusteluun!


1 kommenttia
Nimetön
Hämmentynyt
#1

Ei ne tulijat samoille eduille tule,kun kantasuomalaiset.Heille on varattuna paljon paremmat edut!!!

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Ota kantaa

Heräsikö ajatuksia? Ota kantaa. Muista kuitenkin, että lyhyet ja napakat kommentit menevät paremmin perille kuin polveileva tajunnanvirta. Pitäydy asiassa ja salli muille keskustelijoille mielipiteenvapaus. Tutustuthan pelisääntöihin.

Haluatko mielipiteellesi kasvot? Rekisteröityminen mahdollistaa keskustelun oikealla nimellä ja oikeilla kasvoilla. Rekisteröityneenä käyttäjänä saat myös automaattisen ilmoituksen aina, kun kirjoittamaasi kommenttiin vastataan. Rekisteröidy tai kirjaudu sisään.

Kommenttisi

1000 / 1000