Perussuomalaiset

Tuukka Saimen

KUNNAN OMA TOIMINTA VAIKUTTAA YRITYSTEN MENESTYKSEEN

Vantaata vaivaa piittaamattomuus koskien pk-yritysten hyvinvointia. Olen itse tehnyt pitkän uran eli 35 vuotta yrittäjänä ja monet liiketoimintani toimipaikoista ovat sijainneet lähiöissä asuinrakennusten alakerrassa. Kaiken kokemani perusteella on minulla mittava ja hyvin perusteltu näkemys yrittäjyyden ongelmista kasvavissa lähiöissä.

Koko kunnan sydän on asemakaavoissa ja niiden toimivuudessa. Kun asemakaavat ovat nykyisin usein suunniteltu ideologisten aatteiden perusteella, niin kaikki kunnan alueella sijaitsevien liiketoimintojen mahdollisuus menestyä ovat heikentyneet. Viimeiset vuosikymmenet olemme joutuneet osallistumaan arvomurrokseen, joka on jakamassa yhteiskuntaamme vahvasti eri suuntiin. Kaupungit lähiöineen ovat perinteisesti olleet maan taloudellisen toiminnan moottoreita. Onko näin myös tulevaisuudessa, kun uusista lähiöistä pyritään pakolla tekemään autottomia?!

Ilmastovouhotus on rampauttanut yrittäjien mahdollisuutta onnistua, menestyä ja työllistää. Mikäli emme pysty lähiaikoina pysäyttämään vahingollista kehitystä Vantaalla ja yleisesti Suomessa kokonaisuudessaan, niin sillä on suuret seuraukset isänmaamme hyvinvoinnille. Yksityisten yritysten yleensä ja varsinkin kotimaisten yksityisyrittäjien harjoittama liiketoiminta on ratkaisu Vantaan ja Suomen talousongelmiin. Yritystoiminta ja sen ohella lisääntyvät työpaikat ovat nimittäin ainoa kestävä tapa verotulojen lisäämiseen kunta- ja valtiontaloudessa.

Menestyvä yritys tarvitsee asiakkaita, ja yksityisautolla liikkuvat asiakkaat tarvitsevat parkkipaikkoja. Tämän takia on ehdottoman välttämätöntä, että uusien liiketilojen ja muun uuden yritystoiminnan välittömään läheisyyteen saadaan riittävä määrä maksuttomia asiakaspysäköintipaikkoja heti yritystoiminnan alusta lähtien.

Vantaan nykytoimintaa tarkastelemalla kiinnittyy huomio vihervasemmistolaiseen trendiin, jossa yksityisautoilu määritellään jo ideologisesti kaiken pahan alkulähteeksi. Kyseisillä asemakaavoista vastaavilla päättäjillä ei olekaan ymmärrystä, kuinka paljon yksityinen yritys tarvitsee asiakkaita ja parkkipaikkoja menestyäkseen. Yksityiselle yritykselle on lähes mahdotonta olla voitollinen vain lähiasukkaiden ostovoimalla. Tässä esimerkkejä pysäköintiruutujen määristä, mitä erilaiset liiketoiminnat tarvitsevat menestyäkseen: Palvelupaikat kuten parturit, hallinto- ja konsultointipalvelut ym. tarvitsevat vähintään 5 asiakaspaikkaa. Ravintolat, pientavarakaupat, pienet ruokamarketit, kuntosalit ja vastaavat vähintään 20 asiakaspaikkaa.

Toinen tärkeä asia on riittävä logistiikka tavaraliikenteelle liiketilojen välittömään läheisyyteen, sekä yksityisasiakkaiden verkkotoimituksiin. Korona–aika on merkittävällä tavalla lisännyt verkkokauppaa, ja tämä nettiostamisen lisäys on tullut jäädäkseen. Mikäli lähiöiden asemakaavoituksessa ei heti alusta oteta huomioon tavaraliikennettä, niin jälkikäteen tehtävät inframuutokset tulevat olemaan kalliita kunnille, ja sen myötä sen asukkaille. Asuinrakennuksiin ja liiketiloihin kautta maan on saatava yhdenmukaiset ohjausmerkinnät sekä lastin purkupaikat. Kerrostaloissa pitää päästä jakeluautoilla oven eteen ilman, että asukkaiden turvallisuus vaarantuu.

PS Kuntavaaliehdokas Vantaalla

Tekstin aiheet:

Osallistu keskusteluun!


2 kommenttia
Nimetön
#1

Tavaraliikenne.
Täytyyhän roskisautoja ja muuttoautoja varten olla selvät väylät.
Lisäksi on oltava väylät pelastusajoneuvoille (ehkä samat kuin edellä).
Voiko tavaraliikenne käyttää samoja väyliä?
Parkkipaikat ovat kai ne paikat, jotka loppuvat yleensä liian nopeasti.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
#2

Kantasuomalainen yritystoiminta näyttää katoavan mamu-lähiöistä.
Tilalle tulee mamujen omia kauppoja, vesipiippujen ravintolaita, mamujen kerhohuoneita, rukoushuoneita jne.

Kun mamut valtaavat pikku ostarit ja kivijalkakaupan mamu-lähiöissä, niin se vääristää paljon yritystoimintaa. Mamut nimittäin saavat runsaskätisesti erilaisia avustuksia ties millä perustein, ja sehän vaikuttaa kannattavuuteen aika paljon.

Olisi saatava selvyyttä siihen, miten paljon kunta tukee kantasuomalaista yrittäjyyttä ja miten paljon tuetaan mamujen sekalaista yrittäjyyttä.

Vantaalla on jo nyt aika huono maine mamu-kuntana.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Ota kantaa

Heräsikö ajatuksia? Ota kantaa. Muista kuitenkin, että lyhyet ja napakat kommentit menevät paremmin perille kuin polveileva tajunnanvirta. Pitäydy asiassa ja salli muille keskustelijoille mielipiteenvapaus. Tutustuthan pelisääntöihin.

Haluatko mielipiteellesi kasvot? Rekisteröityminen mahdollistaa keskustelun oikealla nimellä ja oikeilla kasvoilla. Rekisteröityneenä käyttäjänä saat myös automaattisen ilmoituksen aina, kun kirjoittamaasi kommenttiin vastataan. Rekisteröidy tai kirjaudu sisään.

Kommenttisi

1000 / 1000