Perussuomalaiset

Tomi Salonen

Omavaraisuuden tärkeydestä.

2 kommenttia

Huoltovarmuus ja kriisiin varautuminen on päättäjiemme miestä ollut hyvällä tasolla. Jonkun tilaston mukaan 70% maassamme myytävistä elintarvikkeista valmistetaan Suomessa. Tämä on mielestäni aivan liian pieni määrä, jotta varmuudella ruoka riittäisi vaikkapa vuoden mittaiseen poikkeustilaan, jossa rajat jouduttaisiin laittamaan oikeasti kiinni.
Poliisilta tulee julki lausuntoja, joissa pelätään tilannetta, että huumeet loppuvat maastamme. Huumeiden saatavuus, kun pienenee ja hinnat nousevat, jos ja kun rajojamme aletaan valvomaan tosissaan. Tämä aiheuttaa levottomuutta ja lisää ryöstöjä ja väkivaltarikollisuutta.
Koko EU:n laajuinen sisärajavalvonta tarkoittaisi myös sitä, ettei turvapainahakijoita maamme rajoille pitäisi ilmaantua, enää niissä määrin, joita ollaan totuttu viimevuosina näkemään. Hakemus jouduttaisiin jättämään ensimmäiseen turvalliseen maahan, johon saavuttaisiin.
Ihmisten mukana kulkevat kulkutaudit kuten Koronavirus, eivät myöskään leviäisi samoin kuin avoimilla rajoilla. Tulevaisuuden suurimmat uhkakuvat Suomea koskien ovat juurikin, avoimien rajojen ”ansiota”. Suomen omavaraisuusastetta onkin nostettava, tämän toteuttaminen vaan on todella hankalaa nykyisessä EU:ssa. EU:n olisikin muututtava kaikkia jäsenmaita paremmin hyödyttäväksi kauppaliitoksi, jonka sisärajoja valvottaisiin nykyistä ”normaalitilannetta” paremmin. Suomen pitäisi pystyä tukemaan kansallista maataloutta, esimerkiksi asettamalla tuontielintarvikkeille suuremmat tullimaksut, sekä pystyttävä tukemaan maataloustuottajia tavalla, jolla kotimaisen ostaminen olisi ulkomaista vaihtoehtoa halvempi ratkaisu. Tuottajien määrää tulisi pystyä kasvattamaan, nykyinen malli, jossa lähes kaikki tuotanto tapahtuu suurissa yksiköissä, on haavoittuvainen esimerkiksi tautitapauksissa.
Kaiken tärkeän tuotannon omavaraisuusasteen nostaminen, on myös paras toimi työllisyyden ja sitä kautta hyvinvointimme ylläpitämisen kannalta. Toivottavasti päällä oleva ”Koronakriisi” opettaisi meille, kuinka tärkeä on Suomi ja oma kansa, apua kun emme muualta saa, jos ja kun nykyisen kaltainen kriisi uhkaa toistua.

Osallistu keskusteluun!


2 kommenttia
Lasse Hietanen
Iloinen
#1

Hei. Kiitos Tomi ja Ystävät. Turvataan; meidät Luoneeseen; niin pääsemme kerran; Hänen; Omaan; Huoneeseen. Kiitos. Siunaten, Lasse.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Tarja Himberg
#2

Maatalouden työllistämisaste on huono, koska on automatisoitunut. Tämä on fakta. Kesällä rajamme ovat auki kesätöihin maatalouteen tuleville ukrainalaisille, valkovenäläisille ja virolaisille. Tilakoot todellakin kasvavat entisestään tulevaisuudessa. Paluuta ei ole menneisyyteen.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Ota kantaa

Heräsikö ajatuksia? Ota kantaa. Muista kuitenkin, että lyhyet ja napakat kommentit menevät paremmin perille kuin polveileva tajunnanvirta. Pitäydy asiassa ja salli muille keskustelijoille mielipiteenvapaus. Tutustuthan pelisääntöihin.

Haluatko mielipiteellesi kasvot? Rekisteröityminen mahdollistaa keskustelun oikealla nimellä ja oikeilla kasvoilla. Rekisteröityneenä käyttäjänä saat myös automaattisen ilmoituksen aina, kun kirjoittamaasi kommenttiin vastataan. Rekisteröidy tai kirjaudu sisään.

Kommenttisi

1000 / 1000