Perussuomalaiset

Teemu Tares

Suomen "Uusi Nokia" voi löytyä vihreästä kattoteollisuudesta

Viimevuosina Suomessa on pientaloja rakennettu noin 10 000 kpl vuodessa. Uutena tekniikkana on kattorakentamiseen tulossa kattolevyt, jotka samalla tuottavat yli puolet rakennusten tarvitsemasta sähköstä ja potentiaalisesti vielä suuremman osan lämmöstä. Aurinkosähköpaneeleita ei siis enää tarvitse asentaa erikseen.

Aurinkokatot ovat tavallista kattoa kalliimpia, mutta niiden rahoittaminen suomalaisille kodinrakentajille olisi varma sijoitus valtiolta suomalaisten hyvinvointiin. Esimerkiksi miljardilla eurolla saisi aurinkokaton pariinkymmeneentuhanteen pientaloon, eli kaikkiin uusiin taloihin ja vielä yhtä moneen vanhaankin pientaloon!

Jos aurinkokaton hankinta olisi valtion tukemana hinnaltaan sama, kuin perinteisen katon, niin varmasti useimmat valitsisivat sen. Vaihtoehtoisesti voisi halutessaan rakentaa ensin tavallisen katon omalla kustannuksella ja asennuttaa senjälkeen perinteiset aurinkokennot valtiorahoitteisesti ilman lisäkustannuksia. Näin Suomen pientalojen sähkönkulutus laskisi nopeasti ja ilmaisen sähkön ansiosta ihmisten elintaso nousisi. Sijoituksen takaisinmaksuaika on alle 15 vuotta ja kestoaika ainakin 25 vuotta.

Ellei valtiolla ole miljardin euron elvytysvaraa suomalaisille suoraan, niin voisihan sijoituksen järjestää niinkin, että aurinkokattoa maksettaisiin takaisin 15 vuoden aikana säästyneiden sähkömaksujen avulla, jolloin valtio saisi sijoituksensa kokonaisuudessaan takaisin ja voisi vielä ottaa voittoakin parin ylimääräisen vuoden ajan ennen, kuin katon omistus siirtyisi asukkaille.

Ilmastonmuutoksen torjuntaan tämä sopii hiilettömyyden takia erinomaisesti. Ehkä tarvittavat rahat voisikin ottaa EU-tukipaketin palautuksista, kun niistä muutenkin puolet meinataan käyttää vihreään siirtymään!

Valtio voisi toisella EU-miljardilla perustaa koko maan kattavan aurinkosähköasennuskeskuksen ja työllistää kymmeniä alihankintayrityksiä sekä tuhansia suomalaisia työttömiä rakennustyöläisiä. Sama kaava voitaisiin skaalata kattamaan Pohjoismaat ja ehkä laajemminkin.

Olisiko tässä ehkä Suomen ”Uusi Nokia”?

Osallistu keskusteluun!


5 kommenttia
Nimetön
#1

Kyllä aurinkopaneelit olisivat ainakin parempi ratkaisu kuin tuulimyllyt. Ei melua, eikä ympäristön ulkonäön pilaamista. Oikeanlaiset aurinkopaneelit eivät myöskään tapa lintuja.
Tuulimyllyt kyllä meluavat, pilaavat ympäristön ulkonäön, tappavat pyöriessään tuulimyllyn siipien alueelle lentäviä lintuja. Rikkoutuneen tai käytöstä poistetun tuulimyllyn pois purkamisen voi jopa joutua maksamaan maanomistaja.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Lasse Hietanen
Iloinen
#2

Hei. Kiitos Teemukin. ”Nokia”Ei suomalaisille autuutta Tuo, VAAN JUMALAN Sana ensin Ja senjälkeen katto päänpäälle. Matt. 6:33,34. Kiitos. Siunaten, LASSE HIETANEN.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
Vihainen
#3

Marinia ja yleensä vihervasemmistoa kuunnelleena tuli jutusta heti mieleen sen tarjoamat mahdollisuudet, ”veropohjan laajentamiseen”!!!
Mikä ihana tilaisuuus kiinteistöveron kimppuun hyökkäämiselle?
”Väärät ihmiset” voisivat säästää luontoa, väärällä tavalla.
Vain vuokralla asuminen, AY-liikkeen omistamaa Kojamoa, verottomasti KELA:n kautta rahoittaen, on ”oikeaa asumista”! Turhaahan se on pihistellä rahan käytössään, kämppää itselleen säästäen. Kohta hyökkää vasemmistoverottaja kimppuusi, vapauttaen sinua omistamisen ikeestä. Olet porvari ja porvari nukkuu yönsä huonosti.
”ME huolehdimme Kunnista, Kunta huolehtii SINUSTA”, kuuluu SDP:n vaalilause.
Voisiko joku muuten jopa asua edullisemmin? EAsumiskustannusten alentamiseenhan ovat oikeutettuja vain ”syrjäytyneet”, elämänhallintaansa välikaljalla kehittävät, tai muuten työtä vieroksuvat, eli laiskat.
Itse juttu aurinkopaneeleista todella mielenkiintoinen! Kanattaa selvitellä!

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

eastfinn
#4

Et kai luule ilmastomiljardista lohkeavan senttiäkään tavan pulliaisen kattoihin? Kyllä ne rahat hupenevat vihervasemmiston huuhaa projekteihin tai Afrikkaan tukemaan turvevoimaloita.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
#5

Aurinko ja tuuli ei oo mikään huuli!
1970-luvun iskulause. Aurinkoenergiaa ainakin kannattaa hyödyntää.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Ota kantaa

Heräsikö ajatuksia? Ota kantaa. Muista kuitenkin, että lyhyet ja napakat kommentit menevät paremmin perille kuin polveileva tajunnanvirta. Pitäydy asiassa ja salli muille keskustelijoille mielipiteenvapaus. Tutustuthan pelisääntöihin.

Haluatko mielipiteellesi kasvot? Rekisteröityminen mahdollistaa keskustelun oikealla nimellä ja oikeilla kasvoilla. Rekisteröityneenä käyttäjänä saat myös automaattisen ilmoituksen aina, kun kirjoittamaasi kommenttiin vastataan. Rekisteröidy tai kirjaudu sisään.

Kommenttisi

1000 / 1000