Perussuomalaiset

Teemu Suominen

Kolme iloista rosvoa

3 kommenttia

Luin tuossa päivällä pätkätyöministeri Jari Lindströmin blogitekstin ja mieleeni tuli lähinnä katkeroituneen miehen tilitys. Minua jopa tietyllä tavalla alkoi säälittämään, että onko kaveri tosiaan noin puusilmäinen kuin antaa ymmärtää, vai onko tämä samaa jatkumoa Elovaaran paskanjauhamiselle natsitervehdyksistä tai Elon vuodatusta lapsen silmiin katsomisesta.

Minäkin olen isä, itse asiassa neljän lapsen isä, mut visusti varon päästä moista *** suustani. Ala-arvoista.

Jarin kanssa olen samaa mieltä siinä, että kyseessä oli linjavaali. Se linja vain ei ole se, mitä Jari yrittää sen väittää olevan. Asiaa käsittelin blogissani päivää ennen puoluekokousta.

Yhtälailla Jari, kuten niin moni, Elo etunenässä, on kertomassa meille, että ”nuivia” olisi masinoitu liikkeelle. Tämä ei pidä paikkaansa. Tampereen puoluekokouksessa 2011 paikalla oli noin 1000 perussuomalaista, Joensuussa puolitoistatuhatta, Turussa parituhatta ja Jyväskylässä 2200. Puoluekokousten osanottajien määrä on siis kasvanut tasaisesti puolueen jäsenmäärän kehityksen mukaan.

On myös maristu siitä, että olisi tehty kampanjaa… Siis mit vit!!! Niinhän vaaleissa yleensäkin tehdään. Kaikki ovat saaneet kampanjaa tehdä –Terhokin. Itse kun tulin kokouspaikalle, törmäsin suuriin Sampo Terhon ”Uusi alku” –banderolleihin ja joka penkillä odotti Sampon flyer, joten eikö tämä ollut sitten sitä kampanjointia?

Myös sitä käsittelin, että maahanmuuttokritiikki on ollut aina osa perussuomalaisia, se oli mukana jo aikaisemmassa SMP:ssä. Tästäkin kirjoitin blogissani aikaisemmin.

En voi ymmärtää, miten aikuiset ihmiset voivat olla niin itsekeskeisiä, etteivät näe mitään vikaa omassa toiminnassaan. Uuvatti on sikäli minusta osuva nimi, että täytyy olla todella uuvatti, ettei tullut mieleen, että omassa toiminnassa olisi mitään vikaa? Tosiasia oli ja on se, että jo Turun kokouksessa oli maahanmuuttokriittisillä enemmistö kokouksessa. Todennäköisesti se oli jo Joensuussa, kenties jo Tampereellakin.

Tuolloin kaksi vuotta sitten Turun kokouksessa Jussi Halla-aho sanoi puheessaan, että puoluetta äänestetään niin kauan, ja vain niin kauan, kuin se on vaihtoehto. Nyt, kuten gallupeista voidaan nähdä, on äänestäjät katsoneet bluffin ja todenneet, ettei näin enää ole. Näin katsoi myös kenttäväki, siihen ei tarvittu mitään nuivaa siipeä.

Nämä tosiasiat olivat varmasti tiedossa puolueen johdossa, kun puoluekokous lähestyi. Se oli tiedossa myöskin muulla hallituksella. Jos Sampon voitto oli plan A, niin ryhmän hajottamisesta ja uudesta puolueesta tuli plan B. Ainut iso kysymys on, kenen toimesta ja milloin.

Tämä lienee helpoin purkaa sen kautta, kenellä tai keillä olisi riittävästi poliittista pääomaa, ”munaa” ja motiivi tehdä nyt nähdyn kaltainen operaatio. Tähän on oikeastaan vain yksi oikea vastaus: Soini ja Vistbacka ja nimenomaan yhdessä. Kuitenkaan heidän ei itse tarvinnut olla merkittävässä määrin aktiivisia toimijoita, sillä Soini on aina osannut käyttää hyödyllisiä idiootteja kuten Elo ja Elovaara tai Lindström hyväkseen. Lindström laitettiin töihin, Elo ja Elovaara uhrattiin julkiselle alttarille, puuhamiesten pysyessä vaiti ja taustalla.

Kuitenkaan nämä kaksi eivät olisi voineet toteuttaa tätä kahdestaan, sillä kyse oli maan hallituksesta ja siellä on kumppaneita, paljon Soinia vahvempia kumppaneita. Onkin päivänselvää, että plan B on ollut paitsi Sipilän ja Orpon tiedossa, ovat he myös olleet sen aktiivisia toimijoita. Se mitä näimme alkuviikosta, kun suunnitelma laitettiin käytäntöön, oli helvetin hienoa, mutta täysin kylmästi laskelmoitua poliittista teatteria.

Sitten jääkin jäljelle ainoastaan ajankohta. Eilen Päivärinta-ohjelmassa Matias Turkkila totesi, että ensimmäiset huhut hän kuuli manööveristä ”toukokuun loppupuolella”. Ajallisesti se osuu varsin hyvin yksiin huhuun, jonka itse kuulin samoihin aikoihin. Tuo huhu kertoi, että nimenomaan Vistbacka olisi aktivoitunut keräämään kannattajakortteja uudelle puolueelle, siltä varalta, että Halla-aho voittaa puheenjohtajuuden. Ajankohdat osuvat liian yksiin ollakseen sattumaa. Huhuista ei saa juttua, mutta se juttu tuli sitten Lännen Mediasta Turun Sanomien julkaisemana 3.6.2017. Tuo suunnitelma on sittemmin toteutunut likimain pilkulleen kera loistavan teatterin.

Osallistu keskusteluun!


3 kommenttia
Tyytyväinen
#1

Hyvä kirjoitus ja selkeyttää minulle asioita. Myös tasavallan presidentti on jatkuvassa läheisessä yhteistyössä Sipilän, Orpon ja varsinkin Soinin kanssa.

Hänenkin on pakko ollut olla tietoinen operaatiosta, koska pyrki muokkaamaan yleistä mielipidettä kaivelemalla jotain ikivanhoja juttuja, joista moni on nykyään edes tietoinen (”tehokasta katumusta”). Samalla antoi ymmärtää ettei nimittäisi Halla-Ahoa ulkoministeriksi (”minunkin sanani painaa henkilöissä”).

Minusta Simon Elon lapsi näkee isänsä silmissä aina ja ikuisesti kaverinsa pettäjän ja valehtelijan silmät.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Saaranen Kari
Hämmentynyt
#2

Ihmettelin jonkin aikaa sitten se oli kunnallis vaalien aikoihin. Kulmalan Karin käytöstä ja toimintaa. Meillä oli kunnallis politiikkaan lautakunta paikkojen jako paikallis hallituksen johtaman. Osa paikoista oli jo jaettu puhelimella paikallis johtajan johdosta. Puheen johtaja ei esitellyt paikallis hallitusta eikä lautakunna nimiä vaan kiirehti jatkamaan kokousta että ehdolla haluavat kertovat mihin haluavat. Kun suurin osa oli jo jaettu etukäteen Kulmalan Kari johdosta puhelimella. Silloin jo ymmärsin että tälläisellä politiikalla ei pitkälle pääse

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Matti
Hämmentynyt
#3

Loistava kirjoitus. Sikäli vähän harmittaa tilanne Jarin puolesta. Hänet pantiin tolkuttoman kahden salkun tilanteeseen. Se on liikaa kelle tahansa. Mutta hienosti hän esiintyi. Kun kapellimestari Timo oli mitä oli, lopputulema oli tämä. Timo oli ja on, itsevaltias. Mutta sairaasta ja väsyneestä ei uudeksi messiaaksi ole.

Nostan kuitenkin Pilkanmaan poikana hattua Jarille. Hieno ura tehtaan raunioilta. Mutta pitkä miinus näihin virpojatiinan juttuihin yhtymisestä. Tämä näytelmä johtuu Isä-Timon onnettomasta esityksestä. Ja itsevaltiudesta.
Ja lopuksi summa summarum, kaksi asiaa:maahanmuuttokriitikko ei ole yhtä kuin natsi. Ja toiseksi: isänmaanrakkaus ei ole rikos. Vaikka siltä usein vaikuttaakin.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Ota kantaa

Heräsikö ajatuksia? Ota kantaa. Muista kuitenkin, että lyhyet ja napakat kommentit menevät paremmin perille kuin polveileva tajunnanvirta. Pitäydy asiassa ja salli muille keskustelijoille mielipiteenvapaus. Tutustuthan pelisääntöihin.

Haluatko mielipiteellesi kasvot? Rekisteröityminen mahdollistaa keskustelun oikealla nimellä ja oikeilla kasvoilla. Rekisteröityneenä käyttäjänä saat myös automaattisen ilmoituksen aina, kun kirjoittamaasi kommenttiin vastataan. Rekisteröidy tai kirjaudu sisään.

Kommenttisi

1000 / 1000