Perussuomalaiset

Teemu Suominen

Juntti, hippi ja loikkari

1 kommenttia

Aika tarkalleen viikko sitten käynnistyi Suomessa tapahtumaketju joka hakee vertaistaan suomalaisen, eikä ainoastaan suomalaisen, politiikan historiassa. On paljon puhuttu siitä kuka teki, kenen kanssa ja mitä. Homman ydin kuitenkin siinä ettei sen enempää suomalaisen politiikan kuin puolueenkaan eliitti ollut valmis kunnioittamaan perussuomalaisen kentän tahtoa.

Ensimmäisen kerran koko Perussuomalaisen puolueen historiassa puolue piti Jyväskylässä ihan oikean puoluekokouksen Soinin stand-up komiikan sijaan. Ensimmäisen kerran puolueen historiassa kenttä oikeasti kertoi mielipiteensä. Kentän toimijoita oli harjattu puolueen johdon toimesta monesti, nyt kenttä sitten harjasi puoluejohdon ja tekikin sen perusteellisesti. Niin perusteellisesti, että Timon sydämeen sattui, jopa siinä määrin, että suusta lipsahti sanat, vittu se voitti!

Kostonhimoista, ehkä, mutta pian tämän jälkeen alettiin kuulemaan kommentteja joita värittivät sanat ”junttaus”, ”junttaporukka”, ”vallankaappaus” ja ”vallankumous”. Poliittinen retoriikka oli kuin raikas tuulahdus ummehtuneelta 70-luvulta. Sieltähän se oikeastaan oli.

Kenttäväen syyttely oli ja on edelleen armotonta. Kentällä toimivia ihmisiä syytettiin mm. siitä, että kampanjointia oli tehty verkossa, jossa yhtenä välineenä oli Facebook. Hui kauheaa, miten me kehdattiinkaan! Samaan aikaan kuitenkin Soini itse nosti toisen puheenjohtajakisan pääehdokkaista ministeriksi ja kuin pisteeksi i:n päälle Kokoomus ja Keskusta järjestivät kuin tilauksesta näyttävän shown eduskunnassa, jossa alleviivattiin kuin valtiomiesmäinen poliitikko Terho oikeastaan onkaan. Myös kokouspaikka oli varattu yksinomaan Sampon kampanjaa silmällä pitäen. Ensinnäkin siirto pois pääkaupunkiseudulta Keski-Suomeen, kokouspaikalla oli varmasti riittävä määrä Sampon roll-uppeja ja joka tulijalle oma flyer.

Myöhemmin on paljastunut, oli eduskuntaryhmän hajoaminen suunniteltu ennalta ja hyvissä ajoin. Suunnittelussa oli mukana muiden hallituspuolueiden keskeiset ministerit ja he toteuttivat sitä siinä missä keskeiset perussuomalaiset itsekin. Ihan yhtälailla kuin tukivat Sampon kampanjaa välillisesti. Tämä on sikäli hyvä huomata muidenkin sillä jos Sipilä ja Orpo ovat yhdessä Soinin kanssa valmiita tekemään tämän Perussuomalaisille, niin mihin he ovatkaan valmiita omiensa keskuudessa?

Ei mennyt kuin muutama päivä kun Elovaara tulee julkisuuteen, tässä tapauksessa YLEn A-Studio –ohjelmaan. Hän aika avoimesti syytti salissa olleita natseiksi ja todisteena käytti valokuvaa. Tällä kertaa edes YLEn pokka ei kestänyt jutun julkaisua sellaisenaan ja selvisikin, että Elovaaran väittämä natsitervehdys oli käsiäänestys ja vieläpä eri päivältä kuin oli annettu ymmärtää. Tutkintapyyntöjähän siitä tuli. Poliisi tosin päätti, että Perussuomalaista saa sanoa natsiksi, kunhan se ei kohdistu yksittäiseen henkilöön. Mietinpä vain, et minkälaisen julkisen lynkkauksen minä saan, jos sanon muslimia, ihan yleisellä tasolla, terroristiksi.

Mitä kaikkea tässä on sitten uuvatti ryhmän myötävaikutuksella sitten tällä viikolla tehty? Nyttemmin entiset Perussuomalaiset Soini ja Terho etunenässä olivat niin kovin EU-kriittisiä vielä viikko sitten. Terho vielä puoluekokouksessa kertoi menneensä Brysseliin skeptisenä ja palaneensa kyynisenä. Kuitenkin herrat ovat jo tähän mennessä uuvatti –ryhmässä hyväksyneen Kreikalle uuden tukipaketin. Toisaalta maahanmuuttokriitikoina esiintyneet Elo ja Terho ovat jo irtisanoutuneet rasismista, ainakin jos Kimmo Grönlundia iltalehdestä on uskominen. Mikä tasoittaa kummasti maahanmuutto ohjelman valmistelua.

Ehkä kuitenkin häiritsevä kysymys on siinä miksi Kokoomus ja Keskusta lähtivät moiseen mukaan ylipäätään ja miksi selvästi pienempi ryhmä saa saman painoarvon hallituksessa kuin aikaisempi Perussuomalainen ryhmä. Tällöin pitää katse laittaa syksyyn. Siellä on tietysti liuta integraatio asioita, mutta myös maakuntauudistus ja SoTe. Maakuntahallinto on kepulin poliittinen päätavoite tällä vaalikaudella. Kokkareiden vastaava on sote ja nimenomaan valinnanvapaudella eli käytännössä terveyskeskusten yksityistämisellä. Tosin Kokkareiden sote, etenkin valinnanvapaudella on keikahtamassa kumoon Perustuslakivaliokunnassa. Kepun maakuntauudistus sen sijaa porskuttaa hyvin vähän kaikissa puolueissa.

Soini & co. oli suorastaan idiootteja kun ajoivat Orpon miinaan, vain oman hillotolppansa vuoksi. Nyt he ovat pelkkiä nappulan painajia, joista joku kuitenkin saa ministeriliksaa. Tosin Soinin porukka ei ole ainut idiootti tarinassa ole. Se toinen idiootti on Orpo ja Kokoomus. Kokkarit eivät ole saamassa valinnan vapautta, ei lisä-ääniä Soinilaisilta, kuten Kepu ja epävakaan, syksyn paineessa lipeävä uuvattiryhmän heikentää kokkareiden asemaa suhteessa Kepuun. Kokkarit on nurkassa, heidän ainoa toiveensa on siinä, että paine uuvattiryhmälle on liian kova ja uudet vaalit on pikimmiten.

Osallistu keskusteluun!


1 kommenttia
Matti
Hämmentynyt
#1

Hieno analyysi. Eniten ihmettelen niitä rivikansanedustajia, jotka lähtivät tähän mukaan. Äänestäjien tuomio tulee olemaan jyrkkä. Ei tänne kahta Kokoomusta mahdu. Ruotsissa Ruotsidemokraattien kannatus on muuten selkeästi ohittanut Moderaatit.
Ei ihme, sillä parin sukupolven päästä Ruotsi on islamilainen. Jo nyt se on raiskausten suurvalta. Voi vain kuvitella tilannetta laman iskiessä, kun muukalaisslummien Keloilla ei ole jaettavaa entiseen malliin.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Ota kantaa

Heräsikö ajatuksia? Ota kantaa. Muista kuitenkin, että lyhyet ja napakat kommentit menevät paremmin perille kuin polveileva tajunnanvirta. Pitäydy asiassa ja salli muille keskustelijoille mielipiteenvapaus. Tutustuthan pelisääntöihin.

Haluatko mielipiteellesi kasvot? Rekisteröityminen mahdollistaa keskustelun oikealla nimellä ja oikeilla kasvoilla. Rekisteröityneenä käyttäjänä saat myös automaattisen ilmoituksen aina, kun kirjoittamaasi kommenttiin vastataan. Rekisteröidy tai kirjaudu sisään.

Kommenttisi

1000 / 1000