Perussuomalaiset

Tatu Tyni

Nokia Mobile - matkapuhelimen tarina

Esittelyteksti: ”Arto Koskisen ohjaama ja käsikirjoittama dokumenttielokuva Nokia Mobile – Matkapuhelimen tarina (2017) kertoo nimensä mukaisesti suomalaisen Nokia Oy:n tarinan matkapuhelinten valmistajana. 1990-luvun lopulla Nokia nousi maailman johtavaksi matkapuhelinvalmistajaksi ja ”Nokia tune” tunnetuimmaksi soittoääneksi. Lukuisat Nokialla työskennelleet ja matkapuhelinkehityksessä mukana olleet henkilöt kertovat kännykkähuuman läpimurrosta ja Nokian huimasta noususta alan johtavaksi osaajaksi, joka kuitenkin lopulta joutui väistymään alalta.”

Juuri elokuvateatterista tulleena totean, hieno dokumentti suomalaisen yrityksen arvoista, jotka tekivät siitä maailman markkinajohtajan. Myös kuinka arvot vaihtuivat ja tuho seurasi.

Dokumentissa kerrottiin kuinka ihminen ensiksi toimii ryhmissä hakien näin turvaa. Sitten seuraava kehityksen vaihe on toimiminen sääntöjen mukaan, niihin turvautuen ja luottaen. Sitten tulee menestyjä, jonka toimintaa määrittää lyhyen välin menestys. Viimeisenä kehityksen vaiheena on dokumentin mukaan humaanit, jotka ajattelevat meitä ja isompia asioita. He nauttivat tehdessään hyviä asioita ja keksintöjä.

Dokumentissa kerrottiin, että jälkimmäisen toimintatavan mukaan Nokian kännykän menestys rakennettiin. Sitten mentiin jenkkien menestys-kulttuuriin ja lopulta taannuttiin ryhmiin, joissa ei uskaltanut ilmaista mielipiteitä. Pelon kulttuuriin.

Suosittelen. Elokuvateattereissa. 

Tekstin aiheet:

Osallistu keskusteluun!


2 kommenttia
Nimetön
#1

Käytän edelleen nokia-puhelinta.
Nokian puhelimet ovat hyvin kestäviä.

Tulisko sieltä vielä uusi nousukausi?

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Tatu Tyni Taikuri
#2

Nokian työntekijöiden 2000-luvulla monin paikoin kyseenalaistaessa vallitseviksi toimintatavoiksi tulleita käytäntöjä, yrityksen sisällä se tulkittiin ”vihapuheeksi”.

2000-luvun Nokiasta ja DDR:stä opimme mihin kyseenalaistamisen tulkinta ”vihapuheeksi” johtaa.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Ota kantaa

Heräsikö ajatuksia? Ota kantaa. Muista kuitenkin, että lyhyet ja napakat kommentit menevät paremmin perille kuin polveileva tajunnanvirta. Pitäydy asiassa ja salli muille keskustelijoille mielipiteenvapaus. Tutustuthan pelisääntöihin.

Haluatko mielipiteellesi kasvot? Rekisteröityminen mahdollistaa keskustelun oikealla nimellä ja oikeilla kasvoilla. Rekisteröityneenä käyttäjänä saat myös automaattisen ilmoituksen aina, kun kirjoittamaasi kommenttiin vastataan. Rekisteröidy tai kirjaudu sisään.

Kommenttisi

1000 / 1000