Perussuomalaiset

Tapio Lämsä

Taru hillotolpan herrasta

3 kommenttia

Voi tästä kohta taakse jäävästä viikosta todeta seuraavaa. Harvoin tällaista näkee ja kokee. Tapahtumien perusteella saisi aikaan loistavan käsikirjoituksen elokuvaan. Nimi elokuvalle voisi olla juurikin tuo otsikko eli Taru hillotolpan herrasta. Sen verran käänteet muistuttaa Taru sormusten herrasta elokuvatrilogiaa.

Tietysti tämän viikon tapahtumat näyttävät siltä, että juurikin Soini porukoineen suunnitteli koko manööverin etukäteen. Jotain vihjeitä koko manööveristä oli kieltämättä olemassa, mutta loikkaamiseen laajuus ja systemaattisuus tuli suurimmalle osalle perussuomalaisten kenttää yllätyksenä. Lähinnä puoluekokouksessa kuultujen juttujen perusteella muutaman kansanedustajan odotti loikkaavan. Mutta tiistaina pommi laukesi ja petoksen laajuus yllätti monet ihan nykyistä puheenjohtajaamme eli Jussi Halla-ahoa myöten.

Soinin ja co:n puolelta on esitetty kaikenlaisia väitteitä somessa tapahtuneesta systemaattisesta junttauksesta, ääriainesten kaappaamasta puolueesta ja muusta tuubasta. Tämä vaan kertoo siitä, että hillotolpan herra ja hänen köörinsä yrittää peitellä petostaan. Kuten on monesti jo viikon aikana tullut todettua, niin kyllähän se junttaus tapahtui juurikin hillotolpan herran puolelta. Ministerin palli ja Audin takapenkki on periaatteita tärkeämpi. Tämän vuoksi hillotolpan herralla takki pyörii jo rupelina.

Mitä tästä sitten pitäisi ajatella kokonaisuutena? Ainakin itse ajattelen siten, että puolue tulee olemaan näitten tapahtumien jälkeen yhtenäisempi. On uuden rakennuksen aika. Jos vielä loikkareita ilmaantuu, niin antaa heidän mennä. On aivan tyystin varmaa, että mittatappioita tällaisissa tilanteissa tulee. Ja meillä puolueena ei kannata lähteä siihen, että lähtisimme uhkailemaan tai muuten hirveemmin jatkossa solvaamaan loikkareita. Tapahtumien kulku on ollut selvä ja loikkarit itse kantavat vastuun tekemisistään ja valehteluistaan.

Joten Mordor on kukistettu ja hillotolppa on upotettu laavaan. Näillä mennään! Siis kohti uutta nousua siten, että pystymme vielä jatkossa katsomaan itseämme peiliin.

Osallistu keskusteluun!


3 kommenttia
#1

Tästä saataisiin todella mielenkiintoinen elokuva että mitäs tähän sanoisi muuan Harlin että kumppanit tai muutoin kynnelle kykynevät ohjaajat !
Nimikin olisi suosittu jonka kaikki tietänevät : Hillotolppa … ei herneitä suuntaan jos toiseenkaan.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

DI (töissä)
#2

Tarinassa on kuitenkin yksi opetus, jonka jäljelle jäävien persujen on hyvä sisäistää.

Yhteiskunnassa voidaan tiukan paikan tullen tehdä kaikenlaisia kilpailukykypäätöksiä. Näiden päätösten tulee kuitenkin kohdella ihmisiä tasapuolisesti. Siinä ihmisten oikeustaju ja tasapuolisuus on koetuksella, jos ennestään pienituloisilta ja tahtomattaan työttömiltä viedään koko ajan lisää samaan aikaan, kun herrat itse nostelevat omia palkkojaan (näyttäen päinvastaista esimerkkiä).

Toisekseen, itsekin työttömyyden nähneenä ja kokeneena ihmetyttää, kuinka nykyinen Perustuslaki sallii yhden ihmisryhmän eli homogeeniseksi massaksi miellettyjen työttömien ottamisen silmätikuksi ja mielivallan kohteeksi samaan aikaan, kun ihmisiä pakotetaan ottamaan töitä vastaan ilman työsopimusta ja säädyllisiä palkkoja. Ensin yhteiskunan pitisi varmistaa, että ihmisille todellakin on oikeita palkkatöitä realistisilla ehdoilla, ennen kuin mennään yksipuoliselle pakottamis- ja sanelulinjalle.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Maalaiskylän yrittäjä
Vihainen
#3

Mikä puolue profiloituisi rehellisen työn puolustajaksi – siis sellaisen työn josta maksetaan verot?
Maaseudulla tämä on todellinen ongelma kun asiakkaiden enemmistöllä (mökkiläisillä) on yksi tavoite nimittäjänä: ”Ei meidän tarvi sotkea tähän verottajaa täällä maalla”.
Klapikauppa, mökkiremontit, puunkaato tontilta yms. ”pienet hommat” pitäis tehdä pimeästi.
Ongelma on vaan siinä kun kaikki hommat maalla on pieniä kaupungista katsottuna ja pimeän tekijän kyllä löytää – esim. lomautetun/työttömän…

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Ota kantaa

Heräsikö ajatuksia? Ota kantaa. Muista kuitenkin, että lyhyet ja napakat kommentit menevät paremmin perille kuin polveileva tajunnanvirta. Pitäydy asiassa ja salli muille keskustelijoille mielipiteenvapaus. Tutustuthan pelisääntöihin.

Haluatko mielipiteellesi kasvot? Rekisteröityminen mahdollistaa keskustelun oikealla nimellä ja oikeilla kasvoilla. Rekisteröityneenä käyttäjänä saat myös automaattisen ilmoituksen aina, kun kirjoittamaasi kommenttiin vastataan. Rekisteröidy tai kirjaudu sisään.

Kommenttisi

1000 / 1000