Perussuomalaiset

Tapio Lämsä

Laajakaistaselvitys- vai tussahdus?

Palaan tässä kirjoituksessa vappupuheessani heittämääni haasteeseen Kuusamon kaupunginvaltuustossa vaikuttaville puolueille. Ja muutenkin kyselen tässä nyt ainakin jossain vaiheessa puheena olleeseen mahdollisesti tehtävään laajakaistaselvitykseen Kuusamossa. Haaste voi olla mennyt osalta paikkalistoimijoista ohi – erityisesti kun puhetta ei julkaistu ole julkaistu sosiaalisen median tavoin paikallismedioissa. Mutta pointti ei ole se.

Mennään ensin tähän haasteeseen. Siis onko mahdollista löytää edes jonkinlaista tahtotilaa siihen, että Kuusamossa kuitu- ja laajakaista-asioissa lopetetaan tämä kuurupiilo. Aiheen ympärillä on kyllä jonkinlaista keskustelua, mutta paikallispoliitikot ovat kyllä asiasta hyvin hiljaa. Kuusamo on Pohjois-Pohjanmaalla edelleen täysi aukko aiheessa. Ympäri maakuntaa asia on joko hoidettu kuntoon tai sitä ollaan laittamassa kuntoon. Kuusamossa edelleen ollaan tumput suorina ja mitään ei tunnu tapahtuvan. Joten heitän haasteen uudelleen – lähtekää kaikki paikalliset puolueet ajamaan nyt asiaa jollain tapaa. Kyllä tämän asian eteenpäin viemiseen on tilausta.

Sitten voi vielä kysyä virkamiehistöltä, kaupunginhallitukselta ja -valtuustolta seuraavaa asiaa. Onko tulossa aiheeseen liittyen mitään selvitystä? Jos on, niin mitä se pitää sisällään? Ketkä ovat selvityksen kohderyhmä? Vai onko taas kyseessä ollut poliitikkojen leuanlouskutus tyhjinä lupauksina? Valituilla luottamushenkilöillä täytyy olla jokin vastuu asiassa ja selkeät lupaukset pitää toteuttaa. Ei tuo haukottelemalla parane.

Perustelen tässä vielä muutamalla lauseella asian, miksi selvitys pitää tehdä ja miksi kuitua ei voi sulkea pois kokonaan. Ensinnäkin datan määrä tulee kasvamaan expontiaalisesti – edelleenkin. Toiseksi – palvelut siirtyvät entistä enemmän verkkoon. Ja myös tämä pinnalla oleva sote asiaan liittyy – palveluita sillä puolen tulee siirtymään verkkoon. Joten puhumme elintärkeästä infrasta. Toistan elintärkeästä infrasta. Joten tämä hiljaisuus ei palvele paikkakuntaa. Alkakaa jo toimimaan! Näillä mennään!

Osallistu keskusteluun!


0 kommenttia

Ota kantaa

Heräsikö ajatuksia? Ota kantaa. Muista kuitenkin, että lyhyet ja napakat kommentit menevät paremmin perille kuin polveileva tajunnanvirta. Pitäydy asiassa ja salli muille keskustelijoille mielipiteenvapaus. Tutustuthan pelisääntöihin.

Haluatko mielipiteellesi kasvot? Rekisteröityminen mahdollistaa keskustelun oikealla nimellä ja oikeilla kasvoilla. Rekisteröityneenä käyttäjänä saat myös automaattisen ilmoituksen aina, kun kirjoittamaasi kommenttiin vastataan. Rekisteröidy tai kirjaudu sisään.

Kommenttisi

1000 / 1000