Perussuomalaiset

Tanja Hartonen

Hintalappu

Haitallinen maahanmuutto kuulostaa pahalta. Tarkoittaa kuitenkin sitä, että työnteolla Suomi nousuun. Me tarvitsemme osaavaa työvoimaa, motivoituneita ihmisiä, suomenkielen opetteluun sitoutuneita ihmisiä. Meillä ei ole varaa ottaa tänne sankoin joukoin ihmisiä, joilla ei ole halua eikä ole osaamista työllistyä. Me opetamme heille heidän omaa kulttuuriaan, vaikka pitäisi keskittyä meidän kulttuuriin. Maassa maan tavalla. Suomessa on kaikkea tarjolla ja kaikkea tarjotaan tänne tulijoille. Palveluita on paljon ja kaikki on ilmaista.

Me maksamme veroja, jotta tulevaisuus on taattu ja voimme nauttia saavutetuista eduista. Miten käy, kun pääsen eläkkeelle. Maksan veroja pienestä palkasta, en saa etuisuuksia, maksan kaiken itse. Ylpeä siitä. Kauppakeskuksen läpi kävellessä mietin, että eikö muuta paikkaa ole. Työvelvoite ehdottomasti tulee olla Suomeen tulon edellytys. 3kk:n sopeutumisen jälkeen noudatetaan sopeutumissuunnitelmaa, johon sisältyy työvelvoite, pakollinen suomenkielen opetus, verojen maksu, kulttuurin omaksuminen. Seuranta, että nämä toteutuvat. Suomalaistakin työtöntä velvoitetaan töihin. Ovatko tänne tulijat työttömyystilastoissa mukana.

Ei meidän rahat riitä. Tämä on tyly fakta. Me emme voi jatkaa näin. Talous kuntoon, unohdetaan älyttömät ilmastohömpötykset, lopetaan älyttömät koronaan liittyvät väittelyt. Suomiahdistus on iskenyt minuun, kun seuraa hallituksen toimia millä tahansa saralla. Joo hädässä olevia ihmisiä tulee auttaa. Aito ja vilpitön ihminen on myös kiitollinen ja haluaa maksaa kaiken takaisin.

Tapasin ihanan ihmisen. Maahanmuuttajanainen. Hän haki kouluun. Ei päässyt. Ei osannut kieltä tarpeeksi. Opetteli lisää. Ja pääsi toivomaansa kouluun. Oli niin iloinen, ja sanoi että haluaa tehdä töitä ja saada omaa rahaa. Minäkin olin iloinen hänen puolestaan. Mitä Mikkeli maksaa, onko kotoutuminen onnistunut❓Kuulin 38v maahanmuuttajamiehen suusta, että hän on vanha työntekoon. Vetosi kulttuuriin, koska työnteko oli rankkaa omassa maassaan. Kysyin mitä hän teki työkseen. Vastasi maanviljelijä.

Tarvitsemme onnistuneita kotoutumisia. Olemmeko turvassa? Kulttuurierot ovat valtavia. 

Me tarvitsemme työtä. Huolehditaan myös suomalaisesta työntekijästä. Miksi hoitajat katoavat ❓

Älkää vetäkö rasismikorttia. Turhanpäiväistä. Tämä on faktaa. Mikä on työlistymisaste, oman kielenkään osaaminen, luku/kirjoitustaito.

Emme me voi pelastaa maailmaa. Edes pilveä polttamalla. Tietysti se voi sumentaa loppujenkin aivotoiminnan.

Tekstin aiheet:

Tähän kirjoitukseen ei voi jättää kommentteja