Perussuomalaiset

Tanja Aidanjuuri

Sananvapaus

Sananvapaus, onko meillä sitä enää?

Viime aikoina on noussut puheeksi sananvapaus, tai pikemminkin sen puute. Tänä päivänä olemme menneet siihen, etteivät ihmiset uskalla ilmaista omaa mielipidettä, mikäli se poikkeaa ”massan mielipiteestä”. Ollaanko tosiaan menty siihen, että tarvitsee pelätä olevansa erimieltä toisen kanssa, ettei sinua leimata vihapuhujaksi? Se on järjetöntä!

Puolueemme puheenjohtaja Jussi Halla-aho piti Porin Suomi areenassa 16.7 arvopuheen. Tässä pieni lainaus hänen puheestaan:

– ”Meillä sananvapautta ei uhkaa uskonnollinen dogmatismi, mutta sen tilalle on tullut uusia pyhiä lehmiä, kuten maahanmuuttajat ja sukupuoli- ja seksuaalivähemmistöt. Pyhistä lehmistä käytävää keskustelua pyritään kontrolloimaan yhä aggressiivisemmin esimerkiksi vihapuhelainsäädännöllä, somelynkkauksilla ja boikottikamanjoilla.”

Jos ajattelemme tätä asiaa myös hieman eri näkökulmasta. Elämme aikaa missä olemme antaneet taiteilijoille vapauden ilmaista omaa taidetta rajoittamatta sitä millään tavalla. Tai tämmöisessä uskossa ainakin elämme. Jos olisin esimerkiksi miespuolinen lauluntekijä ja sanoitukseni koskettaisi vaikka kysymyksiä isänmaallisuudesta, suomalaisuudesta tai vaikka leijonakorun kantamisesta rinnalla. Tai, jos sanoitukseni koskettaisivat, että nainen on nainen ja mies on mies. Minut luultavasti leimattaisiin välittömästi vihapuhujaksi. Loukkaisin teksteilläni useita ja jos huono tuuri kävisi minusta nostettaisiin syyte. Mutta jos sanoitukseni käsittelisi sitä, kuinka kaikilla on oikeus rakastaa ketä vain ja kaikki tulee hyväksyä sellaisina kuin ovat, enkä yritä sanoa tai väittää, etteikö asia olisi näin, niin tämän puolen esiintuominen ei heilauttaisi uraani millään tavalla, ja saisin osakseni suitsutusta moneltakin puolelta.

Olen myös ihmetellyt miksi artisti Paleface, eli Karri Miettinen, on hyvin menestynyt, vaikka hänen sanoituksensa ovatkin hyvin oikeiston vastaisia. Hän kirjaimellisesti mollaa ihmisiä suoraan nimillä ja ratsastaa tällä maineella vasemmiston parrasvaloissa. Hänet kuitenkin kutsutaan sekä linnan juhlien jatkoille, että isojen ammattiliittojen liittokokouksiin esiintymään. Vasemmistoa ei tunnu ollenkaan hetkauttavan se millaista sanavapautta tai tässä tilanteessa taiteilijavapautta hän käyttää. Kuitenkaan asiaa ei hyväksyttäisiin jos oikeistolainen taiteilija ilmaisee asiat samalla tavalla. Hänet vietäisiin käräjille.

Ymmärtäisin toki jos sensuuri olisi yhdenvertaista kaikille, mutta se ei valitettavasti ole. Oikeiston mielipide on aina vihapuhetta. Sanavapauden riistämistä. Tämä pelkistetty esimerkki on juuri sitä minkälaisen sanavapauden media antaa meille. Vaikka kyseessä olisikin minun mielipiteeni ja näkemykseni asiasta, minulle ei anneta edes mahdollisuutta perustella mielipiteeni. Suvaitsevuus loppuu siihen. Tämä on järjetöntä!

Osallistu keskusteluun!


8 kommenttia
Yvonne
Hämmentynyt
#1

Euroopan neuvoston ministerikomitean suosituksessa (R 97 20) vihapuhe on määritelty seuraavasti:” Vihapuhetta ovat kaikki ilmaisumuodot, jotka levittävät, lietsovat, edistävät tai oikeuttavat etnistä vihaa, ulkomaalaisvastaisuutta, antisemitismiä tai muuta vihaa, joka pohjaa suvaitsemattomuuteen. Tämä koskee niin aggressiivista suvaitsematonta kansalaismielisyyttä kuin vähemmistöjen, siirtolaisten, ja siirtolaistaustaisten ihmisten syrjintää ja vihamielisyyttä heitä kohtaan.Tässä kysymys: Minä olen kristitty henkeen ja vereen,,minä en hyväksy muita uskontoja,ja sanon sen ääneen,minulla on oikus ja minun kuuluu niin sanoa Raamatun mukaan,,,,,,onko se vihapuhetta, Siinä on kaksi vahvaa kirjaa vastakkain,toinen lietsoo väkivaltaa ja pahuutta,toinen rauhaa ja rakkautta,kumpi sinun mielestä näistä on RAUHANuskonto.Kristittyjä tapetaan uskonsa tähden,onko se oikeus ja kohtuus.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Liberaali
Iloinen
#2

Paskan marjat, on meillä sananvapaus ja myös vastuu sanoistamme. Sen voi tarkistaa ennen laukomista. Muitakin vapauksia ja vastuita on. Nyt PS porukan on pakko jauhaa tätä, koska Jussi ja monet muut PS päättäjät ovat juuri vihapuheesta tuomittuja. Nyt kannatuksen aallonharjalla se häiritsee ja myös estää vallan kahvaan tarttumisen. Se, että on saanut kannatuksen näillä keinoilla ei kauan kanna ja nyt on hätä kova. Uhrataan laukomaan näitä
” totuuksia ” muuta nätti PS nainen ja ajatellaan, että se auttaa. Ei auta, ei nyt, eikä koskaan.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
Hämmentynyt
#6

Jos rohkenen epäillä kyllillä pyörivien, hyväkuntoisilta vaikuttavien nuorten miesten motiiveja ja oikeutusta täysihoitoomme, syyllistyn heti vihapuheseen?
Tai ainakaan en ymmärrä ”oikeusvaltioperiaatteesta” yhtään mitään, kun vertaan heidän saamaansa huolintaa, vaikkapa dementoitunutta puolisoaan ympäri vuorokaudet hoitavaan omaishoitajaan. Varsinkin jos ääneen vertaan niitä uhrauksia ja sitä työtä mitä viimemainitut ovat tehneet tämän yhteiskunnan hyväksi.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

eastfinn
#7

Tuollaista skeidaa voi kirjoittaa vain vihervasuri. Meillä on kahta sananvapautta, median ja tavan tallaajan. Media saa julkaista mitä haluaa, vaikka kutsua erään EU maan ministeriä ”rääväsuuksi” Tavan tallaajalle ei tuollainen ole sallittua, ei saa esim. sanoa julkisesti Saulia aisankannattajaksi

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
#8

Nimimerkki liberaali, on luonnollista, että sinun käsityksesi sananvapaudesta on se minkä kerrot, mutta ei se sama kylläkään koske oikeisto-konservatiivi henkilöä. Tämä on jokseenkin tullut selväksi mitä tulee syytekynnyksen ylittämiseen tapaus altaee. Ei nostettu syytettä, vaikka voimassa olevan lain mukaan vanhentumisaika viestien julkipitämiseen ei ole täyttynyt, mutta todellinen vihapuhe ja miltei uhkailu saivat olla somessa luettavissa. Moni on saanut sakkoa vähäisemmistäkin rikoksista vihapuheina ja varsinkin jollain tavalla kytkeytyneet ps:ään. Tuossa vain yksi esimerkki, kun ”liberaali” henkilöä on käsitelty toisenlaisen lainsäädännön alaisena.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
Tyytyväinen
#3

Maahanmuutto politiikka tulisi saada kestävälle tolalle , sitähän se ei nyt ole !!! On muistettava että Suomi on itsenäinen maa ja on myös itsemääräämis oikeus !!! Olisi valvottava /tarkkailtava ettei ns.kansainväliset sopimukset rajoittaisi liikaa , itsenäisyyttämme !! Mihin perustuu kaikenmaailman sanan rajoituslista , onko se hihasta vetäisty ???!

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
Vihainen
#4

Niin, onhan tämä käsittämätöntä millaista keskustelua näissä, mm suomi areenassa käydään siirtolaisista/turvapaikanhakijoista/laittomista maahan tulijoista, puhutaan ja keskustellaan vain sijoittamisesta ja taakan jakamisesta kaikkien maiden kesken. Pois tuollainen keskustelu ja ratkaisuhakuisuus, keskittyisivät siihen miten nuo em haittavaikutusten aiheuttaminen/aiheuttajat saataisiin pysäytettyä ja torpattua, etteivät pääsisi järisyttämään jopa maailmanrauhaa.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Lazze
Vihainen
#5

On vapaus sanoa sitä, mitä saa sanoa.
On siinä varsinainen vapaus!

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Ota kantaa

Heräsikö ajatuksia? Ota kantaa. Muista kuitenkin, että lyhyet ja napakat kommentit menevät paremmin perille kuin polveileva tajunnanvirta. Pitäydy asiassa ja salli muille keskustelijoille mielipiteenvapaus. Tutustuthan pelisääntöihin.

Haluatko mielipiteellesi kasvot? Rekisteröityminen mahdollistaa keskustelun oikealla nimellä ja oikeilla kasvoilla. Rekisteröityneenä käyttäjänä saat myös automaattisen ilmoituksen aina, kun kirjoittamaasi kommenttiin vastataan. Rekisteröidy tai kirjaudu sisään.

Kommenttisi

1000 / 1000