Perussuomalaiset

Tanja Aidanjuuri

Miksi omaishoitajia ei arvosteta maassamme enemmän?

Olen seurannut hyvin läheltä, kuinka raskasta ja vaativaa työtä, on olla omaishoitajana läheiselle.

Omaishoitajan korvaus on lähes olematon. Yksi iso epäkohta on, kun omaishoitajan hoitama lähiomainen menehtyy. Tilanteessa missä henkilö on toiminut omaishoitajana kymmeniä vuosia ja luopunut mahdollisesti omasta työurastaan. Hoidettavan menehtymisen jälkeen, omaishoitajana toimineelta viedään oikeastaan kaikki tulot. Mitään taloudellista tukea ei saa. Mikäli henkilö on vielä työikäinen hänet ohjataan TE-toimistolle ja kehoitetaan opiskelemaan uusi ammatti. Toinen vaihtoehto on: turvauduttava toimeentulotukeen.

Unohdamme tässä kohtaan täysin, kuinka tärkeää ja raskasta työtä henkilö on tehnyt kaikki nämä vuodet. Hän on useimmiten myös itse hyvin väsynyt ja tarvitsee kaiken mahdollisen tuen. Uuden ammatin omaksuminen ei käy helposti tai ylipäätään työllistyminen.

Valtio säästää omaishoitajien tekemällä työllä todella suuria summia. Työn loppuessa nämä ihmiset unohdetaan täysin. Sekö on kiitos, näin tärkeästä työstä?

Omaishoitajat unohdetaan ensimmäisten joukossa, kun aletaan puhua sotesta. Mitä tuovat mukanaan uudet aluevaalit? Nostetaanko omaishoitajien arvostus vihdoin sille tasolle, mille se oikeasti kuuluu? En usko.

Aiheesta on puhuttava enemmän. Nämä ihmiset tekevät tärkeää työtä: heitä ei tule unohtaa ja palkkausta on nostettava!

Tekstin aiheet:

Osallistu keskusteluun!


4 kommenttia
Nimetön
#1

Tanja nostit tärkeänasian , esille !? Tuli mieleen tämä Eläke , joka annetaan kansanedustajalle , kun hän tippuu eduskunnasta ?! Oliskos siinä pohjaa tähänasiaan?? En muista , mikä eläke se olikaan !

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
Vihainen
#3

Kytketään samaan sarjaan tuo viimeinen, SDP-Kepu-viheriät-RKP ja puolikommunistit, verovarojen kuppaus.
Eli mahdollisen hallituksen kaatumisen varalta taattiin puolueiden broilereille ja ministereiden kavereille vuoden liksat. Ilman työvelvoitetta?
Onhan Suomessa hitonmoinen työvoimapula, kai se porukka nyt jotain muutakin osaa tehdä, kuin suutaan soittaa? Vaikka vanhuksia ulkoiluttamaan.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
#4

Tanja se eläke , taisi ollakkin joku , sopeutuvuusapu ?! Jota x kansanedustajat ovat nauttineet , vuositolkulla !?

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Lasse Hietanen
Iloinen
#2

HEI. KIITOS TANJAKIN. KIRJOITAT TÄRKEÄSTÄ AIHEESTA: OLET ❤️ SEURAAMASSA ASIAA: MITEN MAAILMANMIELISET ASIOITAHOITAVAT ”ISOKENKÄISET”, ”JEESUKSEEN” SUHTAUTUVAT: ”LYÖDÄÄN UUDELLEEN RISTIIN” ;”PYSY SIINÄ”; MEILLÄ ON ❤️ TÄRKEÄMPÄÄKIN TEKEMISTÄ.” ; ELI JUMALATON IHMINEN ON ❤️ JUMALATON, JA HÄNEN 👼 ❤️ ❤️ OIKEANLAINEN PALKKANSA MAKSETAAN, VASTA, TUONPUOLEISESSA ELÄMÄSSÄ: KUTEN JUUDAS ISKARIOTINKIN KOHDALLA, HÄNHÄN JA KEKKALOI SIINÄ JEESUKSEN ❤️ RINNALLA, LOPPUUN SAAKKA, KUTEN JOKU PEKKA HAAVISTOKIN, PRESITENTIN RINNALLA KUIN ❤️ OLISI AIVAN SYNNIYÖN ”PULMUNEN” TOIMIMAAN, SUOMEN VALTION HYVÄKSI; JA KAIKKEA MUUTA, ON ❤️ TULOKSET: EI PEKALLA OLE JEESUKSEN ❤️ KRISTUKSEN MIELI, KOSKA SYDÄMESSÄ HÄNELLÄ ASUU HÄNEN, 👼 ❤️ JEESUKSEN ❤️ VASTUSTAJA. KIITOS 😕 SIUNATEN, LASSE HIETANEN.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Ota kantaa

Heräsikö ajatuksia? Ota kantaa. Muista kuitenkin, että lyhyet ja napakat kommentit menevät paremmin perille kuin polveileva tajunnanvirta. Pitäydy asiassa ja salli muille keskustelijoille mielipiteenvapaus. Tutustuthan pelisääntöihin.

Haluatko mielipiteellesi kasvot? Rekisteröityminen mahdollistaa keskustelun oikealla nimellä ja oikeilla kasvoilla. Rekisteröityneenä käyttäjänä saat myös automaattisen ilmoituksen aina, kun kirjoittamaasi kommenttiin vastataan. Rekisteröidy tai kirjaudu sisään.

Kommenttisi

1000 / 1000