Hoitajapula vai päättäjien motivaation puute?
Suomessa puhutaan jatkuvasti hoitajapulasta. Keinoksi ratkaista ongelma, esitetään: työperäistä maahanmuuttoa. Työperäinen maahanmuutto ei ole ratkaisu hoitajapulaan.
Meidän täytyy kääntää katseet, hyvän koulutuksen ja ammattitaidon omaavien hoitajien suuntaan. Ammatin palkkausta on katsottava uudestaan, samoin ammatin kuormituksen purkua. Silloin hoitajien ei tarvitsisi vaihtaa ammattia. Myös ”normiksi” muodostunut hoitajien kohtaama väkivalta on huolestuttava.
Se on asia mistä ei julkisuudessa edes puhuta.
Tässä vaiheessa, toivoisin hoitoalojen johtoa, kiinnittävän erityistä huomiota, tähän kasvavaan ongelmaan. Kenenkään ei omassa työssään kuulu kokea väkivaltaa.
Korona-aikana, kun terveydenhuolto on ollut jatkuvasti ylikuormittunut, ammattia vaihtavien hoitajien määrä on lähes tuplaantunut. Eikä tämä ole mikään ihme.
Hoitajakin on ihminen, joka väsyy epäinhimillisistä työkuormituksista.
Tätä ongelmaa ei ratkaista tuomalla hoitajia, esimerkiksi: Filippiineiltä. Ongelmaa vain lykätään. Eli työntekijä, korvataan uudella työntekijällä.
Työperäinen maahanmuutto ei ratkaise Suomessa hoitajapulaa, ratkaisut löytyvät ihan muualta. Ongelma saadaan korjattua nopeasti, jos vain tahtotila löytyy ja päättäjät oppisivat priorisoimaan hoitohenkilökuntaa riittävän korkealle.
Tekstin aiheet:
Näinhän se on. Hoitajia kun ei voi helposti palkata esim. Filippiineiltä kovinkaan montaa, koska suomenkielen opettelemiseen kuluu minimissäänkin yksi vuosi, niiltä joilla on loistavan hyvä kielikorva. Usimmat tarvitsevat pitemmän harjoitteluajan.
Sulje
Ilmoita asiaton kommentti
Työeräinen maahanmuutto ei ole ratkaisu mihinkään muuhunkaan, ottamatta lukuun muutamaa huippuosaajaa. Suomessa osattiin ennen valmistaa ja tehdä mitä tahansa tarpeellista, nyt annetaan ymmärtää ettei suomalainen opi alkeellisintakaan työtä. EK haluaa ulkomailta mahdollisimman paljon työntekijöitä joille pitäisi tarjota veroetuja, suomalaiset saavat sensijaan veronkorotuksia.
Sulje
Ilmoita asiaton kommentti
Missä on isänmaallisuus? Missä on puolustustahto? Missä on omavaraisuus? Missä yhteisöllisyys? Missä kyky nähdä asiat Suomen kannalta edullisesti? Missä on demokratia ja oikeudenmukaisuus! Missä on suomalainen maalaisjärki? Voi hyvät PerusSuomalaiset Siskot ja Veljet tässä on sarkaa mitä kylvää ja niittää!
Sulje
Ilmoita asiaton kommentti
HEI. KIITOS TANJAKIN. SINÄ SAISITKIN OLLA PÄÄLLEPÄSMÄRI; HOITOHENKILÖIDEN ASIAINHOIDOSSA: YMMÄRRÄT: HYVÄSYDÄMISENÄ IHMISENÄ, HEIDÄN ASEMAANSA: JEESUKSEN ❤️ LAILLA. KIITOS 😕 SIUNATEN , LASSE HIETANEN.
Sulje
Ilmoita asiaton kommentti
Hoitajapula , mutta autettiinkos, niitä virolaisia ja millä panoksella ?! Ei oltu , köyhiä eikä kipeitä !
Sulje
Ilmoita asiaton kommentti
Taas yksi hoitaja pidätetiin murhasta tällä viikolla,ei ihme että hoitajat ja Lääkärit loppuu kesken kun huumeita pursuavien lääkekaappien ovet pidetään auki .
Eikö ne voisi laittaa lukkoon ?
Eikö lääkeiden jakelun voisi siirtää esim, siivojien tehtäväksi.
Niistä ei ole uutisia eikö ne ole tilastojen kärjessä Huumeista annettujen Lopputilien takia
Jos Suomalaiset siivojat ei osaisi pitää näppejään irti huumeista niin otettaisiin vaikka Thaimaalaisia hoitajia. Niin menisi tabut oikeisiin osoitteisiin johon ne on tarkoitettu,siis vanhuksien huumaamiseen ,ne on paljon helpompi silloin hoitaa niin ehtii hoitajat olemaan pidempään netissä deittailemassa.
Sulje
Ilmoita asiaton kommentti
”Valitettavasti” on tullut oltua potilaana muutama kerta. Töissä muilla aloilla, monissakin eri tehtävissä.
Tuota varmaankin subjektiivista taustaa vasten en oikein tahdo ymmärtää tuota jatkuvaa psyykkausta tuosta ”ammatin kuormituksesta”?
Sitä en kiistä, etteikö alalla ole todella vaativia tehtäviä, mutta jotenkin vain on jäänyt mieleen, että eivät ne kaikki niin yli-inhimillisiltä vaikuta? Tuota levyä kun soitetaan päivästä toiseen, niin onko ihme, että järkevä nuori ei alalle hakeudu, kun jo siellä olevat kertovat jatkuvasti sen kurjuudesta?
Missä muuten on nykyisin hyvin palkattuja, kuormittamattomia töitä? Hyvinvointialueilla?
Sulje
Ilmoita asiaton kommentti