Perussuomalaiset

Tanja Aidanjuuri

Haluaako hallitus tappaa kulttuurin?

Arvoisat kulttuurialan työntekijät ja kollegat.

Nyt haluan kiinnittää teidän huomionne muutamalla asialla. Kuten hyvin tiedämme, kulttuuriala on kärsinyt paljon koronan vuoksi ja lähes kaikki taiteilijat ovat jääneet työttömiksi.

Moni kulttuurialan ihmisistä on poliittisesti vasemmalla puolella ja kehunut meidän nykyistä punavihreää hallitusta. Sitten tuli korona ja vei työt. Nyt tuleekin kirjoitukseni pointti: Hallitus on unohtanut taiteilijat täysin. Tässä näemme arvon taiteilija kollegat, kuinka meidän punavihreä hallitus arvostaa ja priorisoi taiteen. Karu fakta on se, että hallitus jakaa tukea mieluummin maahanmuuttajille ja turvapaikanhakijoille. Hallitus on huolissaan, siitä kuinka käy halpatyövoiman, mikäli rajat suljetaan. Nyt arvoisat taiteilijat, tässä näemme, että taide ja kulttuuri eivät ole edes sen verran tärkeitä, että hallitus yrittäisi auttaa taiteilijoita työllistymään poikkeusolojen aikana. Tai auttamaan ylipäätään selviytymään tästä koronan aiheuttamasta kriisistä.

Vuosi sitten tein itse myös töitä kansallisoopperalla, sitten julistettiin poikkeustila. Freelance työntekijöille ilmoitettiin, että työt loppuvat samana päivänä syynä force majeure. Tämä tapahtui päivää ennen ensi-iltaa. Siitä asti valoa ei ole näkynyt, eikä lähitulevaisuudessa näy.

Moni taidealalla työskentelevä vieroksuu perussuomalaista politiikka, mutta uskon vahvasti, että taustalla on myös pelkoa ja tietynlaista ryhmäpainetta. Taideala on kansainvälisiä, eikä siihen toivotakaan muutosta. Päinvastoin toivomme, että suomalainen kulttuuri olisi entistäkin korkeammassa arvostuksessa maailmalla.

Arvoisat taiteilijat tutustukaa meihin perussuomalaisiin ja meidän politiikkaamme, koska me välitämme taiteesta ja taiteilijoista. Rikkokaa ennakkoluulot ja nähkää, kuinka tulemme seisomaan taiteilijoiden rinnalla, kun muut istuvat alas.

Esiintyjä ei voi esiintyä ilman yleisöä, eikä esiintyjä voi elää ilman ruokaa. Ruokaa ei saa ilman rahaa ja hallitus on päättänyt unohtaa taiteilijat ja kulttuurimme.

” Elämän teatterissa kaikilla paitsi näyttelijällä on hauskaa.” – George Bernard Shaw (1856-1950)

Osallistu keskusteluun!


4 kommenttia
Nimetön
#1

Tuota, tuli mieleen vanha amerikkalainen malli, nimittäin drive-in elokuvat.

Olisiko näistä nuorille jotain iloa nyt korona-aikana?

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
#2

Vihervasemmisto hallitus ”priorisoi” keväällä ja piti vapaata liikkumista Helsinki-Vantaalla tärkeämpänä kuin liikkumista Suomessa ja suomalaisten terveyttä. Noh tästä urotyöstä saatiin korona Suomeen ja rajoitukset.
Vihervasemmisto hallitus ”priorisoi” syksyllä ja eikä ottanut käyttöön pakkotestejä (kuten mm. Ruotsissa)Helsinki-Vantaalla tärkeämpänän kuin liikkumista Suomessa suomalaisten terveyttä. Noh tästä urotyöstä saatiin muuntovirukset Suomeen ja rajoitukset. Oikeusministeri Henriksson teki syksyllä myyräntyötä ja kaikkensa taustalla, että pakkotestit ”tulkittaisiin” laittomiksi. Miksi hallitus pani liikenneministeriön (sössijä Harakka) tekemään pakkotesti lakialoitetta eikä STM:ää jolle tartuntautilain vastuu kuuluu? Oliko tarkoitustakaan saada pakkotestejä rajoille? Hallituksen mukaan suomalaisten ”oikeuksia” saa rajoittaa, mutta ei ”ihmisten” ”oikeuksia” rajoilla.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
#4

Niin kun eu vaatii, että sitä vapaata liikkumista ei saa rajoittaa koronasta huolimatta. Ja Suomen hallitus vaan kumartaa.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
#3

Kyllä hallitus on kulttuurille jakanut, esimerkiksi opetus- ja kulttuuriministeriö jakoi 780 000 euron koronatuen Flow Festivalille, joka jakoi suurimman osan osinkoina omistajilleen. https://www.iltalehti.fi/talous/a/a7fbd4f9-06ff-4277-bf67-f1e8c7eb05db
Monet teatterit ovat tehneet live streamauksia, jolloin tekijät ovat kyllä saaneet palkkansa. Ne ovat tietenkin vain laastarilappuja siihen, että kulttuuriväeltä on mennyt työt, mutta niin ne on menny monelta muultakin, eikä tekemättömästä työstä voi olettaa valtion maksavan kaikille.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Ota kantaa

Heräsikö ajatuksia? Ota kantaa. Muista kuitenkin, että lyhyet ja napakat kommentit menevät paremmin perille kuin polveileva tajunnanvirta. Pitäydy asiassa ja salli muille keskustelijoille mielipiteenvapaus. Tutustuthan pelisääntöihin.

Haluatko mielipiteellesi kasvot? Rekisteröityminen mahdollistaa keskustelun oikealla nimellä ja oikeilla kasvoilla. Rekisteröityneenä käyttäjänä saat myös automaattisen ilmoituksen aina, kun kirjoittamaasi kommenttiin vastataan. Rekisteröidy tai kirjaudu sisään.

Kommenttisi

1000 / 1000