Perussuomalaiset

Tanja Aidanjuuri-Vestala

Yksinäisyys, vähävaraisuus ja muut "omat valinnat"

3 kommenttia

Kun puhutaan vähävaraisuudesta tai yksinäisyydestä, osalle saattaa tulla mieleen, että taustalla on jokin tähän tilanteeseen vaikuttanut oma valinta, että se olisi usealla “oma vika”. Usein tähän myös yhdistetään päihdeongelma, ja vähävaraisten perheiden kohdalla hymistellään ja viisastellaan, että “miksi hankkia lapsia, jos ei ole varaa heitä syöttää”!
Ei. Vähävaraisuus on asia, joka voi huomenna olla sinun tai minunkin arkeni! Tähän saattaa johtaa monet arvaamattomat asiat, kuten avioero, vakava sairaus, työpaikan menetys tai vaikka pelkästään huonot asuntokaupat.
Luin alla olevan artikkelin ja se sai minut pohtimaan monia asioita.
https://www.mtvuutiset.fi/artikkeli/helsingin-poliisilta-synkka-tieto-47-itsemurhayritysta-tai-sen-uhkaa-viikonloppuna-taustalla-koyhyytta-toivottomuutta-ja-pahoinvointia
Se, mitä tulee yksinäisyyteen on huolestuttava ja lisääntyvä ilmiö. Monien alojen digitalisaatio ja palveluiden sähköistyminen on vienyt sekä työpaikkoja, että mahdollisuuksia ihmisten väliseen oikeaan kanssakäymiseen.
Jos ajattelee ikäihmisiä, heille saattaa olla ainut sen päivän mahdollisuus tavata ihmisiä vaikkapa pankissa asioidessaan. Nyt kaikki tehdään netin kautta, jolloin pankkiinkaan ei tarvitse edes mennä hoitaakseen raha-asioitaan.
Vaikka tämä oli tietysti pelkistetty esimerkki, niin se on hyvin totta monen eläkeläisen kohdalla.
Meistä jokainen on arvokas, emmekä saa unohtaa sitä.
Vain yhdessä voimme rakentaa Suomesta paremman. Meissä on voimaa 🇫🇮🇫🇮💪💪

Osallistu keskusteluun!


3 kommenttia
ei kannata liikaa yleistää
#1

Yksinäisyys on monisäikeinen ja samalla hämärä käsite.

Ihmiset voivat olla / tuntea olevansa yksinäisiä, vaikka asuisivat isossa perheessä.

Vaikka olisi useita sisaruksia, voi lapsi kokea olevansa yksinäinen.
Samoin puolisio voi kokea yksinäisyyttä, eikä oma puoliso sitä huomaa.

Köyhyys toki supistaa kaikkia osallistumismahdollisuuksia, mutta varsinainen yksinäisyys voi koetella hyvätuloistakin.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
#2

Tanja osaa löytää aina hyviä ja puhuttelevia näkökulmia!

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
Hämmentynyt
#3

Ongelma on tuotu esiin? Mitä sille tehtäisiin? Ratkaisu tuskin voi olla lisää ”kunnallista varhais -ja myöhäiskasvatusta”, eli lisää virkamiehiä? Katse kääntyy, jopa pakkoveroin ylläpitämämme, ”vastuullisen”, vai oliko se alunperin ”oikean median” suuntaan. Merkittävä osa sen asenne informaatiosta on keskitttynyt muutosten tarpeiden esiintojien mollaamiseen, järjestelmällisesti. Sensijaan maailmoja syleilevät ”isot asiat” ovat olleet painopisteissä. Oma kansa ja sen ongelmat ovat olleet sivuroolissa. Nyt niitetään sitä mitä on kylvetty.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Ota kantaa

Heräsikö ajatuksia? Ota kantaa. Muista kuitenkin, että lyhyet ja napakat kommentit menevät paremmin perille kuin polveileva tajunnanvirta. Pitäydy asiassa ja salli muille keskustelijoille mielipiteenvapaus. Tutustuthan pelisääntöihin.

Haluatko mielipiteellesi kasvot? Rekisteröityminen mahdollistaa keskustelun oikealla nimellä ja oikeilla kasvoilla. Rekisteröityneenä käyttäjänä saat myös automaattisen ilmoituksen aina, kun kirjoittamaasi kommenttiin vastataan. Rekisteröidy tai kirjaudu sisään.

Kommenttisi

1000 / 1000