Perussuomalaiset

Tanja Aidanjuuri-Niemi

Suomi - Maailman eniten hyvää tuottava maa. Kenelle?

4 kommenttia

Ihmettelen miten tämä on mahdollista “hyvinvointivaltiossa”?

Liki 700 000 suomalaista elää alle köyhyysrajan. Se on valtava määrä. Se on 12,7 % koko Suomen väkiluvusta. Näillä perheillä ei ole varaa ostaa ruokaa lapsilleen. Ei lääkkeitä eikä vaatteita. Laskut jäävät rästiin ja menevät ulosottoon. Säästäminen pahan päivän varalle on täyttä utopiaa. Ei niilläkään perheillä, ketkä elävät 1000 euroa köyhyysrajan yläpuolella, ole mahdollisuuksia kovasti sen enempää.
Koen itse olevani onnekas, että olen pysynyt terveenä ja läheiseni myös. Olen saanut tehdä aina töitä ja siitä olen kiitollinen, enkä pidä tätä tilannettani koskaan itsestäänselvyytenä. Elämässä ei tarvita kuin pieni “huono onni”, niin koko maailma voi kääntyä päälaelleen ja alamäki on valmiina edessä.

Syyt perheiden ja elämien alamäkeen ovat monet. Sairastuminen, työttömyys, omaisen hoitaminen, avioero tai vaikka hometalosta aiheutunut käräjävääntö, mikä söi kaikki säästöt ja elämän ilon. Näille tapahtumille harvemmin kukaan voi mitään. Mutta apua täytyisi aina saada ja niiden ketkä pystyy, pitäisi sitä apua antaa. Elämmehän silti hyvinvointivaltiossa!

Mistä sitten saisimme varoja ja resursseja, että voisimme auttaa?

Vähän lukuja:

THL:n tilastojen mukaan sosiaaliturvan menot valtiolla vuonna 2016 oli 69,1 miljardia euroa. Tästä 27,7 miljardia euroa (40,1%) meni vanhuuteen liittyviin menoihin ja reaalikasvua tähän 4,9 % edellisvuodesta. Työttömyyden reaalikasvu tyrehtyi ainakin hetkeksi kun työttömyys kääntyi laskuun 2016. Kelan tukien osuus menoista on noin 20%.

Vakavin ja isoin muutos sosiaaliturvan menoista tapahtui ‘muut sosiaalimenot’ -ryhmässä. Suhteellinen muutos oli 28%!! Nämä menot olivat noin 740 miljoonaa euroa, mikä on 1,1% koko sosiaaliturvan menoista. Tämä kasvu johtui pääosin 2016 maahanmuutosta. Tässä siis vain se sosiaaliturvan osa. (Lähde: THL tilastoraportti 13/2018)

Vähän myöhemmin toisaalla Suomessa….

Valtio leikkasi 2017 yhden miljoonan euron avustuksen ruoka-apu -järjestöiltä. Sen ainoan valtiollisen avun. Tämä selitettiin jollain tavalla edustaja Niikon esteellisyydellä ja epäselvyyksillä Takaisin Elämään -yhdistyksen asioissa. Totuus on, että tämä ei ollut muuta kuin poliittista peliä. Ei muuta.
Olihan toki tämä leikattu apu osittain irrotettu eduskunnan joululahjarahoista. Siis Vau. Lähimmäisen rakkaus tosiaan elää…

Ruokajonot ovat kasvaneet tasaisesti viime vuodet ja Suomalaisten perheiden taloudellinen kurimus kasvaa koko ajan. Raha-apua syydetään kyllä muiden maiden ongelmaisille, mutta tästä summasta ei heru edes promillea meidän omillemme!

On uskomatonta ja raakaa epäinhimillisyyttä, että hallitus sallii oman maamme vähävaraisten maksavan ja kärsivän isoimman laskun poliittisesta pelleilystä.

Oli tilanne aivan mikä tahansa, niin apua tarvitaan. Ja se miljoona ei edes riitä. Ei edes kaksi taikka kolme. Tarvitsemme enemmän, että voimme auttaa omiamme ja sitä rahaa kyllä on. Hurstin kaltaiset enkelit eivät ainoastaan anna ruokaa tarvitseville, vaan nostavat meidän kaikkien velvollisuuden tunnetta auttaa lähimmäistä ja kasvattaa yhteenkuuluvaisuuden tunnetta ja yhdessä tekemistä. Juuri tätä muistutusta ja esimerkkiä me tarvitsemme, kun maailma ympärillä tuntuu jakautuvan kahtia ja muista huolen pitäminen tuntuu vieraalta ja vaikealta

Meidän täytyy auttaa ensin meidän omaa kansaamme.
Köyhyys on monelle tullut yllättäen elämässä kääntyneestä tilanteesta. Köyhyys voi olla minun tai sinun huominen. Ongelmaan on ratkaisu ja siihen löytyy varoja. Tarvitsemme vain äänen päättäjien joukkoon, kuka nämä asiat sanoo ääneen ja vie tämän tärkeän työn maaliin.

Meidän pitää auttaa meidän omia kansalaisia. Suomi täytyy saada takaisin jaloilleen, ihan jokaisen kohdalla.

Osallistu keskusteluun!


4 kommenttia
Nimetön
#1

Hyvä Tanja! Asiaa! Respect!

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Aino Vantaalta
Tyytyväinen
#3

Nyt on pelkkää asiaa!! Minun ääni menee sinulle Tanja!

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
Utelias
#4

Kiistämättä tuota kaikkea avustamistarvetta, olisikohan syytä myös miettiä elämänhallinnan perusteita? Alkaa olla kohta omastakin takaa liikaa noita syrjäytyneitä ja ”pieniä ihmisiä”. Vaikeuksiin joutuneita tai muuten vain rassukoita on ollut maailman sivu. Aina heitä on jotenkin autettu. Ketä palvelee heidän järjestelmällinen paapomisensa, ilman yritystäkään vaatia myös omaa panostamista. ”Ei saa syyllistää” sanoo vihervasemmisto. Kyllä saa ja pitääkin! Varsinkin silloin jos havaitaan selviä lusmuilun oireita ja keskitytään vain ”itsensä toteuttamiseen”, muiden toimesta.
Jotkut tekee pitkää päivää ja elävät vaatimattomasti, maksaen veroja. Toiset norkoilee KELA:n etuisuuksia tavaillen.
Meille muodostuu yhä laajempi sossun varassa elävien ryhmä? Näköalattomia, ilman muuta kosketusta yhteiskuntaan, kuin sosiaaliviranomaiset? Tätä joukkoa sitten vaalien alla, etujen menettämisen uhalla, peloittelemalla saadaan äänestämään joitakin puoleita. Mitkä on ne ovatkaan?

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
#5

Suomi on erikoisen hyvä maa mamuille, matuille, ruotsinkielisille, vangeille.
Siinä tärkeimmät etuoikeuksia nauttivat ryhmät. Näiden ryhmien etuoikeuksista ei ikinä tingitä. Kyse on näiden erityisryhmien ”ihmisoikeuksista” !

Suomenkielinen kansa on omassa maassaan vähiten etuja nauttiva luokka.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Ota kantaa

Heräsikö ajatuksia? Ota kantaa. Muista kuitenkin, että lyhyet ja napakat kommentit menevät paremmin perille kuin polveileva tajunnanvirta. Pitäydy asiassa ja salli muille keskustelijoille mielipiteenvapaus. Tutustuthan pelisääntöihin.

Haluatko mielipiteellesi kasvot? Rekisteröityminen mahdollistaa keskustelun oikealla nimellä ja oikeilla kasvoilla. Rekisteröityneenä käyttäjänä saat myös automaattisen ilmoituksen aina, kun kirjoittamaasi kommenttiin vastataan. Rekisteröidy tai kirjaudu sisään.

Kommenttisi

1000 / 1000