Perussuomalaiset

Tanja Aidanjuuri-Niemi

ANNA KONTULA, KOSMETOLOGIT JA TASA-ARVO

5 kommenttia

Lehtiä selatessani törmäsin Vasemmistoliiton kansanedustaja Anna Kontulan haastatteluun Me Naiset-lehdessä.
Hänellä oli myös erittäin hyviä näkemyksiä omasta taloudellisesta käyttäytymisestä, mutta minulla pisti silmään erityisesti kohta, jossa hän kertoi omasta kokemuksestaan kauneudenhoidosta.

”Kun nainen täyttää 40, yhteiskuntaluokka alkaa heijastua hänestä. Ensimmäisenä se näkyy hiuksista. Keski- ja yläluokan naisilla on varaa leikkauttaa ja värjäyttää hiuksiaan säännöllisesti, vähävaraisilla ei. Käyn kampaajalla puolentoista kuukauden välein. Siihen menee summia, jotka aiemmassa elämässäni eivät olisi olleet mahdollisia. Mietin aika tarkkaan, millaisia palveluita ostan. Kasvohoidossa olen käynyt tasan kerran elämässäni. Epäilen, että ne ovat huijausta. Minulla olisi varaa palkata siivooja, mutten halua. Siivoan kotini itse, koska uskon, että konkreettinen tekeminen on ihmiselle tärkeää. Tahdon pitää elämäni ja arkeni omissa käsissäni.”

Vasemmistoliitto ajaa tunnetusti tasa-arvoasioita ja naisten oikeuksia tietenkin myös. Minusta kansanedustaja Kontulan sanoista voisi tehdä nopeasti päätelmän, että hän ei kovinkaan paljoa arvosta kosmetologien ammattia, vaikka se nimenomaan on erittäin naispainoitteinen. Se antaa monille mahdollisuuden ryhtyä yrittäjäksi ja tienata oman elantonsa sillä. Mikä hemmetin oikeus kansanedustaja Kontulalla on leimata koko ammattikunta turhaksi ja huijaukseksi sen yhden käyntinsä perusteella? Leimata tämä ammattikunta täysin hyödyttömäksi!
Ihan heti ei tullut vastaan kansanedustaja Kontulan saavutuksia työssään, enkä hänen läpi ajamiaan asioita eduskunnassa. Voinko siis päätellä tämän perusteella, että hän ei ole pätevä työssään, ja se mitä taas on tehnyt on huijausta ja hyödytöntä? En usko voivani.
Eikö poliitikon pitäisi kantaa vastuuta omista sanoista, varsinkin käyttää harkintaa kritisoidessaan negatiiviseen sävyyn ketään tai mitään? Tämä haastattelu saattaa koko tämän ammattikunnan huonoon valoon ja seurauksena voi olla asiakas- ja tulon menetyksiä!
Itse seison täysin kosmetologien puolella. Kenelläkään ei ole oikeutta arvostella tähän sävyyn mitään ammattikuntaa! Tämä menee mielestäni samaan kategoriaan, kun vähävaraisia kutsuttaisiin ihmisroskaksi. Toivon todella, että pysähtyisit ajattelemaan, millaiset ihmiset todella ovat päättäjinä juuri sinun asioistasi.

Osallistu keskusteluun!


5 kommenttia
Nimetön
#1

Jos kerran kosmetologin palvelut ovat huijausta niin eikö sama sitten koske kampaajiakin, jonka luona Kontula käy kuuden viikon välein?? Eihän se ole Kontulan oma väri hiuksissa vaan fake-väri ja mites niiden meikkien laita, ei kukaan synny tähän maailmaan kirkkaan punaisilla huulilla. Elikkä kosmetologit ja kampaajat tarjoavat palveluja, joista aika monet naiset pitävät – siis myös Kontula – ja kyllä itsekin. Jos ei jotakin palvelua käytä, ei sitä tarvitse huijaukseksi leimata – me kaikki huijaamme, jotka värjäämme hiuksiamme ja käytämme meikkiä. En todellakaan menisi väittämään, että värjätyt silmäripseni ovat syntymälahja ja jokainen näkee sen. Ja mitä keski-ikäisyyteen ja vähävaraisuuteen tulee, se on kyllä ihan Kontulan omaa ”filosofointia”. Vähävarainen osaa kyllä itsekin värjätä hiuksiaan eikä varakkaampi nainen ehkä edes halua värjätä tai leikata hiuksiaan. Kontula nostaa nyt itseään taas muita ylemmäksi ihan epäolennaisilla ja ontuvilla kommenteilla. Ei jatkoon.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
Vihainen
#2

Ne on nuo avopohjat, jotka Kontulalla ovat tuollaiset.
Jotkut kannattavat nuorien vitaaleiden nuorten miesten hyvivoinnin ylläpitoa yhteisistä varoista, mm. ilmaisine älykännykän käyttöoikeuksineen.
Samaan aikaan maamme perustan näille mahdollisuuksille luoneita vanhuksia makuutetaan letkuissa, lääketokkurassa, sänkyjen pohjilla. Näitä ”arvopohjia” ei kuulemma saa verrata toisiinsa. Vertaan nyt kuitenkin.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Late
#3

Ihan sama missä hoidoissa Kontula kävisi, minä ja enemmistö miehistä ei häneen koskisi kepilläkään.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

H Moilanen
#5

Eikö edes terävällä?

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Tanja
#4

Kontula on oikeassa. Kaikkia naisten kasvoja kosmetologikaan ei saa nätiksi.
Minä taas mielelläni menisin hemmoteltavaksi mutta pieni 45v kerrytetty eläke 1600€ ei anna myöskään siistijälle työtä kotonani.
Siivoan ja meikkaan kotonani ihan itse Kontulan tavoin.
Kampaajalla parturissa on ”pakko” käydä, enkä teetä muuta kuin leikkauksen. Pesu kuuluu samaan hintaan.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Ota kantaa

Heräsikö ajatuksia? Ota kantaa. Muista kuitenkin, että lyhyet ja napakat kommentit menevät paremmin perille kuin polveileva tajunnanvirta. Pitäydy asiassa ja salli muille keskustelijoille mielipiteenvapaus. Tutustuthan pelisääntöihin.

Haluatko mielipiteellesi kasvot? Rekisteröityminen mahdollistaa keskustelun oikealla nimellä ja oikeilla kasvoilla. Rekisteröityneenä käyttäjänä saat myös automaattisen ilmoituksen aina, kun kirjoittamaasi kommenttiin vastataan. Rekisteröidy tai kirjaudu sisään.

Kommenttisi

1000 / 1000