Perussuomalaiset

Suvi Karhu

Ilmasto-PR-politiikka suomalaisten verorahoilla on typerää!

Suomen tämänhetkinen tavoite on olla hiilineutraali vuonna 2035. Onko tämä järkevä ja realistinen pyrkimys? Ruotsin tavoite on 2045 ja EU:n tavoite 2050. Perustelu Suomen kunnianhimoiselle tavoitteelle on se, että “haluamme olla suunnannäyttäjiä”. Kuitenkin on todennäköistä, että edelläkävijänä Suomi vain hankkii kallista teknologiaa joka vanhenee käsiin, ja myöhemmin muut maat painelevat meistä ohitse. Meille jää vanhentunut infra ja velat. PR-politiikkaa tehdään suomalaisten veronmaksajien ja kansantalouden kustannuksella.

Ideologinen politiikka ei osaa matematiikkaa eikä tunnusta todellisuutta. Jotta liikenne voitaisiin sähköistää täysin, tarvitsisimme 2 kertaa enemmän kuparia, 4 kertaa enemmän kromia, 4 kertaa enemmän nikkeliä ja 10 kertaa enemmän litiumia, kuin mitä nyt tuotamme. Ihmiskunnan historiassa ei ole koskaan yhdessä vuosikymmenessä edes tuplattu minkään merkittävän luonnonmateriaalin tuotantoa. Ei ole teknisesti mahdollista sähköistää liikennettä niin nopeasti ja kieltää uusien polttomoottoriautojen myymistä, kuin EU:n vaatimus 2035 tavoittelee. Puhumattakaan siitä, ettei suurimmalla osalla ihmisistä ole varaa ostaa uutta tai edes uudehkoa autoa, vaan he ajavat yli 10 vuotta vanhoilla autoilla taloudellisten syiden vuoksi.

Porschella on alkanut pilottihanke Chilessä “hiilidioksidineutraalin” synteettisen polttoaineen tuotannossa. Polttoainetta tehdään vedestä, hiilidioksidista ja hapesta. Hiilidioksidi ja vesi ovat kemiallisessa mielessä eräitä vakaimpia yhdistelmiä, joista alkuaineiden erottaminen toisistaan vie erittäin paljon energiaa. Sen hiilijalanjälki on todennäköisesti noin kolminkertainen bensaan verrattuna. Chilessä on toki paljon aurinkoenergiaa ja tuulivoimaa, jolloin sähkön hiilijalanjälki saadaan pieneksi, muttei olemattomaksi: Myös aurinkopaneelit ja tuulivoimalat tuottavat hiilidioksidia elinkaarimallilla ajateltuna. Muutaman vuoden päästä uusi laitos pystyy tuottamaan n. 550 miljoonaa litraa polttoainetta vuodessa. Pelkästään USA:ssa käytetään polttoainetta 1590 miljoonaa litraa yhdessä päivässä.

Biodiesel-hankkeet eivät ole sen järkevämpiä. Koko maailman ravintoloiden jätepaistinrasvoilla tuottaisi 4 promillea koko maailman polttoainetarpeesta. Göteborgin biodieseltehtaalle tuodaan rahtilaivoilla paistinrasvoja Kiinasta asti. Kokonaishiilidioksidipäästöt eivät laske yhtään, mutta ideologisesti asia näyttää kivalta. Biodieselin valmistus maksaa enemmän, kuin perinteisestä öljynjalostuksen prosessista syntynyt diesel. Suomessa biojakeluvelvoite velvoittaa kaikkia polttoainemyyjiä huolehtimaan, että vuonna 2024 uusiutuvien osuus polttoaineesta on 28 %. Kun polttoaineiden hinta nousi rajusti vuoden 2021 syksystä alkaen, jakeluvelvoitteen määrää laskettiin heinäkuun alussa 2022. Polttoaineiden hinta laski välittömästi. Jakeluvelvoite siis vain laskettiin 19,5 %:sta 12 %:een, ja välitön vaikutus kuluttajille oli 17 – 24 senttiä litralta. Jos jakeluvelvoite vuonna 2024 nousee tuohon 28 %:aan, välitön hintojen nousu polttoaineissa lienee n. 50 senttiä litralta.

Ideologinen hullutus näkyy myös siinä, miten saksalaiset ympäristöaktivistit ovat käyneet keskusteluja kalifornialaisten kanssa siitä, miksi Kaliforniassa sähköntuotanto on niin paljon ympäristöystävällisempää, tajuamatta, että Kaliforniassa aurinkovoima on poikkeuksellisen kannattavaa. Jopa jo Connecticutin osavaltiossa sähköntuotanto aurinkopaneelein tuottaa enemmän hiilidioksidia ilmakehään elinkaarensa aikana, kuin mitä tuotanto muulla tavalla olisi aiheuttanut. Connecticut sijaitsee leveyspiirillä 40° – 42° pohjoista leveyttä, Kalifornia 32° – 42°, Saksa 47° – 55° ja Suomi leveyspiirillä 60° – 70° pohjoista leveyttä. Connecticutissa on auringonpaistetta keskimäärin 2600 tuntia vuodessa, Saksassa 1700 tuntia, Etelä-Suomessa 1800 tuntia ja, vähemmän yllättäen, Kaliforniassa auringonpaistetta tulee yli 3200 tuntia vuodessa.

Suomalainen turvetuotanto on ajettu ahtaalle ideologisilla päätöksillä. Suomen turvemaista turvetuotannon käytössä oli vuonna 2017 pinta-alallisesti 0,8 % ja suojeltuina 13 %. Turvetta muodostuu jatkuvasti lisää ja Suomessa käytettävä turve on keskimäärin 3000 vuotta vanhaa. Turpeen käyttö on aina alittanut selkeästi soihin sitoutuvan hiilen määrän. Vantaalle tuotiin tämän talven kaukolämmön tuotantoa varten kivihiiltä USA:sta asti kaksi suurta rahtilaivallista. Onneksi Vantaa sai talveksi myös turvetta, Itä-Uudeltamaalta Loviisasta. Epätietoinen Korsosta kysyykin, että kumpi on oikeasti järkevämpää maapallon ja ilmaston kannalta? Puhumattakaan omasta huoltovarmuudesta ja työpaikoista.

Lähteet:

https://open.spotify.com/episode/406fOiiKMU0ot5AS1AIwve?si=m86uyuu8T-idVMrqqeG9wQ

https://www.maaseuduntulevaisuus.fi/uutiset/278e9728-d618-57e0-bcea-dd5edec01157

https://energiavirasto.fi/jakeluvelvoite

https://valtioneuvosto.fi/-//1410877/vuoden-2022-liikennepolttoaineen-jakeluvelvoite-lasketaan-12-prosenttiin

https://tem.fi/-/liikennepolttoaineen-alempi-jakeluvelvoite-jatkuu-vuonna-2023

http://turveinfo.fi/

Osallistu keskusteluun!


52 kommenttia
Nimetön
#1

Euroopan tarvitsema energia tarvitsisi luokkaa 200 000 neliökilometrin kokoisen aurinkopaneelin, ja ympärivuorokautisen auringon siirtyäkseen suoraan aurinkoenergiaan. Vaikeinta lienee tuo ”ympärivuorokautinen” aurinko. Varmasti tuo on mahdollista kun on tarpeeksi jauhoissaan.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
#5

Niin, ja Kiinassa riittää hiiltä miljoonien aurinkopaneeleiden tekoon jatkossakin, Kiina ei luovu kivihiilestä, jos muut siirtyvät uusiutuviin, koska ilman kivihiiltä niitä aurinkopaneeleita ei voi tehdä. Näin ilmasto pysyy kunnossa, kun vain Kiina lisää kivihiilen käyttöä, sen verran kuin muut vähentävät, ja taputukset asialle.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
#11

Tärkeintä suomalaisille kai on taata, että ilmastomme mieluummin kylmenisi, kun keskilämpötilaa pidetään tällä hetkellä liian korkeana. Haluamme kylmät talvet takaisin, kuten haluamme myös päästä eroon myös lämmitysenergian käytöstä. Kesällä kuitenkin halutaan lämpimiä poutapäiviä, inhotaan sateita, sää pitäisi grillauspäivinä ainakin oltava poutainen ja talvella kukaan ei kuitenkaan nauti pakkasista, kunhan maa on valkoinen, ja se kylmä ajaa ihmiset sitten nauttimaan etelään auringonlämmopöstä, että on siinä yhtälö ratkaistavana vaikka matemaatikko Mutiaisellekin.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
#17

Mitä nopempaa Putin ampuu Brysseliin Atomipommin niin sitä parempi se on Suomelle !
Koska sitä enemmän Suomi velkaantuu ja rahaa jaetaan ulkomaille turhuuksiin mitä kauemmin Venäjä viivyttelee !

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
#23

Putin odottaa nyt että Länsimaat vie kaikki irroitettavissa olevat sotakalustot Ukrainaan ja särkee ne sinne yhteen kasaan…
Jos Putin ei onnistu ja joutuu pakenemaan…silloin Brysselissä pelmahtaa.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
#27

Venäjän rajat tulee raudoittaa tehokkaasti ja pysyvästi, myös Suomen osalta. Ennusteita on heitelty, että Putinin jälkeen tulee vielä hullumpi tilalle. Ydinaseet on myös oltava valmiudessa maapallon laajuisesti, Venäjälle ei pidä antaa siimaa enää senttiäkään. Jos ydinsota on tullakseen, se tulee.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Putin häviää sodan joka tapauksessa
#31

Putin ei tajua, että hän on alkanut mittailla voimiaan lännen kanssa, jonka aseteknologia on huippuunsa kehittynyttä. Jos lähdetään siitä, että joukkotuhoaseet, kuten kaiken tuhoavat ydinaseet jätetään ulkopuolelle, Putin ei kykene vastaamaan missään nimessä lännelle sodassaan. Mitä pidemmälle sota etenee, sen korkeammalta Putin putoaa, ja Venäjän mainehan on jo mennyttää, vähintään kymmeniksi vuosiksi. Jos Putinilla olisi yhtään älliä päässä, hän vetäisi joukot pois Ukrainassa välittömästi, ja edes yrittäisi pelastaa vielä jotain.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
#21

Ei Suomeen kylmää haluta, vaan lisää LÄMPÖÄ!

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
#25

No eipä tietenkään, vihreät pelkää että tulee liian kuumaa. Suomen lämpenemisestä ollaan erityisen huolestuneita, lajikadot jne., vaikka onhan pohjoisessa ollut lämpimämpiäkin kausia. Skandinavia on kierrellyt aikoinaan päiväntasaajan kautta nykyiselle paikalleen. Golfvirta lämmittää Suomea talvella ja viilentää kesällä. Virran voimakkuus on jopa 1300 kuutiokilometriä vuorokaudessa kohden koillista, mutta virtaus on myös kasvusuunnassa, joka johtuu mannerlaattojen erkanemisesta syvänmeren alueella. On selvää, että lämmin Golfvirta aiheuttaa matalapaineita Atlantilla, ja läntiset tuulet Suomessa ovat normaali. Toisaalta on aivan sama, mitä me halutaan, ilmasto on kaoottinen tila, eikä ilmastonmuutosta voi kukaan laskea, mukana on myös auringon tapahtumat. Viimeisten 3000 vuoden aikana maapallon magneettikenttä on heikentynyt noin 30%, ja siitä noin puolet vain viimeisten 150 vuoden aikana. Pohjoinen pallonpuolisko elää nyt lämpöhuippua, mutta tällekin on loppu näkyvissä.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Ainakin pientä jääkautta ilmassa
#28

Näyttää pahasti siltä, että noin kahden viikon aikana pohjoisen pallonpuoliskon lämpötilat laskevat Antarktiksen luokkaan, eli matalapainetoiminta hiipuu, ja pohjoinen Eurooppakin on menossa erittäin arktikseen ilmastoon, eikä muutosta näy. Yläilmakehän perinteinen polaaripyörre korvautuu erikoisella tavalla vastakkaisella polaarpyörteellä, edelleen yläilmakehässä. Tuo kaikki johtunee auringon toiminnan rauhoittumisesta. Polaaripyörteen sentrumi on siirtynyt kahdeksan päivän aikana noin 1100 kilometriä, ohittaen Norjan rannikon vain noin 300 kilometrin päästä ja matkaa kohden Siperiaa. Matalapainetoiminta siis hiipuu ja ilmasto viilenee ehkä jopa rajusti, ja johtuu auringosta, jonka plasmavirtaukset ja iskut yläilmakehään ovat jarruttaneet rajusti planetaarista ilmkehän kiertoa napaseudulla, joka aiheuttaa sen lisäntyneet matalapainetoiminnan mm. Atlantilla, joka saattaa vielä jopa lisääntyä lähiviikkoina.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Ihmisellä ei ilmastoihin mitään vaikutusta
#32

Juuri näin, historiallisesti hetkellinen tuulisuus on saanut vihreät siivilleen. Todellisuudessa tuulisuus ja matalapainetoiminta on auringon toiminnan tulosta, jossa aurinkotuulen iskut aiheuttava korkeapainealueita ja häiritsevät planetaarista ilmakehänkiertoa. Kokonaisilmakehänkierto kuitenkin jatkuu, ja suppiloilmiö muodostaa voimakkaita tuulivirtauksiam, jossa yläilmakehässä yli neljänsadan kilometrin tuntinopeuksia. Voimakkaat matalan ja korkeapaineen välinen ilmakehänliike muodostaa jopa pintaan ulottuvia pyöteitä, eli myrskymatalia, pyörremyrskyjä, eli ihmisen toimilla tai aiheuttamana ei ole mitään tekemistä myrskyisyyden kanssa. Tuulen nopeus kasvaa kohden päiväntasaajaa ja hidastuu kohden maanpintaa, eli kehänopeus kasvaa halkaisijan kasvaessa, vaikkakin kaasu harvenee korkeuden kasvaessa. Jos aurinko sammuisi, ilmakehä jatkaisi kiertoaan kuoren nopeudella kitkan vuoksi, ja tuulet maanopeuteen, eli vain jotain kumpuamista, kunnes lämpötilat tasoittuisi.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
#35

Ehdottomasti näin, etenkään verotuksella ilmasto ei muutu mihinkään, mutta stalinistivihreät puristavat veronmaksajat hengiltä. Ilmasto on niin iso asia, että vihreät eivät ymmärrä asiasta mitään.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Kairausnäytteet ja todellisuus
#37

Ilmastohihhuleiden vahvin näyttö hiilidioksidin lisääntymisestä, 280 ppm- nykyiselle noin 400 ppm:n tasolle, perustuu jääkairausnäytteisiin ennen teollista aikaa. Valitettavasti nuo näytteet eivä todista muuta, kuin kyseessä on jäätä. Hiilidioksidi absorboituu kunakin vuosina jään pintaan, ja laimenee kohden heikompaa pitoisuutta etenkin kesäaikoina, mutta myös levähiukkaset ottavat tuulen tuomina jääsoluista hiilidioksidin valon aikana, joten näytteet ovat täysin kelvottomia, ainakin kelvoton syy nostaa veroja Suomessa. Alimmat kesän hiilidioksidipitoisuudet, joita voisi olettaa myös tutkijoiden saaneet aikoinaan, ovat nykyään noin 360 ppm, mm. Siperiassa, ja miljoonaosina siitä on vähäinen matka ns. teollisenajan pitoisuuksiin, 280 ppm, jossa on huomioitava virhemarginaalit sekä tieteellisessä että poikkitieteellisessä mielessä. Kairausnäytteet syvemmällä antavat vielä laimeampia tuloksia, eli niihin on suhtauduttava suurella varauksella.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
#42

Näin on, ja jäänäytteet on haettu luonnollisesti kesäajalla pienimmän hiilidioksidipitoisuuden ajalla, ja alueelta. Kaikki sotii jäänäytteiden järkiperäisyyttä vastaan. Kun hihhulit lähtevät tietoisesi hakemaan alemman pitoisuuden näytteitä, tulos on täysin manipuloitu. Itse asiassa rehellisiä tuloksia saadaan, kun näytteet kerätään useilta alueilta, vuodenajat huomoiden, eli keskipitoisuuksia ei tietenkään ole käytettävissä ennen teollista aikaa, vain epämääräisiä näytteitä. Turha on ajaa Suomen teollisuutta nurin epämääräisten tutkijoiden perusteella.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Ilmasto normalisoitumassa, tosin kylmää tiedossa
#33

Perinteistä myötäpäivään pyörivää polaaripyörteen tulee korvaamaan laaja lämmin vastapäivään pyörivä polaaripyörre, joka vastaanottaa säteilyä. Tämä keskus sijaitsee tällä hetkellä Beringin merellä, mutta vaikutukset ylettyvät jo itäiselle jäämerialueelle. Lämpötilat tällä uudella polaaripyörteellä samalla korkeudella eteläisen serkkunsa kanssa ovat osapuilleet samat, eli noin 47 C astetta lämpimämpiä väistyvästä kylmästä polaaripyöteestä. Tuo tarkoittaa sitä, että kyseisen korkeuden atomirakenne absorboi pintaa lämmittäviä säteilyä. Vastaavasti kylmänä tuo kaasukehän kerros tarkoitti sitä, että säteily pääsi vapaasti pintaa lämmittämään. Tilanne voi tietenkin muuttua nopeasti, kun auringon toiminta kiihtyy, kun sen pintaan saapuvat sisäiset ydinreaktiot ovat tapahtuneet paljon aikaisemmin, mutta tapahtumat pinnalla näkyy vasta tuhansia vuosia myöhemmin. Aurinko voi yllättää aina.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
#36

Edes punaista lihaa syövälle ihmiselle tuo ilmastosysteemi ei välttämättä aukea heti, tai ymmärtämiseen tarvitaan paljon opiskelua, ja ennen kaikkea oppimansa ymmärtämistä. Vielä vaikeampaa olisi ymmärtää olemattomuus, joka rajoittaa maailmankaikkeutta, tuolla kun ei ole seiniä, jotka olisi helpompi ymmärtää. Olemassaolo ja todellisuus ovat sisaruksia, kun maailmankaikkeus harvenee laitaa kohden kuljettaessa. Tuolla jo absoluuttinen tyhjökin, jossa väliaine puuttuu kokonaan, tila käsitteenä muuttaa muotoaan. Ihmisen ymmärrys on koetuksella jo absoluuttisen tyhjön kohdalla, joka voi täyttyä avaruuteen liuenneella materialla, ja näiden ”pilvilauttojen” törmätessä jälleen muuttua näkyväksi materiaksi tiivistymisen seurauksena, jossa avaruuden väliaineen paine on ratkaisevassa asemassa, myös planeettojen olemassa olo. Elämä tässä maailmakaikkeudessa on riippuvaista galaksien törmäilyistä ja tähtien räjähdyksistä, jotka tuottava lisää väliainetta, jota ilman valokaan ei etenisi.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
#40

Meillä on nyt olematon hallitus, jolle ei aukea älykäs valtiontalouden hoito, ei ilmaston todelliset vaikuttajat, ei mikään, palkkaa kyllä saavat vaalikauden loppuun. Orpo pelkää EU eroa, vaikka eihän Norja ja Iso-Britanniakaan kuulu EU:hun, pitäisikö heidänkin pelätä? Natomaana Suomella ei ole pelättävää, ja euro tuhoaa Suomen talouden. Kyllä niitä pitkän tähtäimen suunnitelmia on oltava, ja ennen kaikkea on seurattava tilannetta tarkoin; EU tuntuu olevan lihova syöttössika.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Orpon sydän idässä?
#49

Orpon mukaan Suomen paikka on lännessä, antaen ymmärtää, että Norja ja Iso-Britannia ovat muka idässä. Suomi idempänä totta kai kuin yllä mainitut valtiot, maantieteellisesti, mutta Orpon olisi ymmärrettävä, että sijaintimme taloudessa on EU:n myötä yhä idempänä, jos emme huolehdi maamme taloudesta, joka on se asian ydin. Orpon sydän idässä ja vasemmalla? EU muistuttaa päivä päivältä edes mennyttä Neuvostoliittoa, ja tuo on pidettävä mielessä.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
#50

Orpo hamuaa Suomeen Ruotsin mallin mukaisen alemman kastin ja halpatyövoimareservin, jotka tuovat mukanaan verovaroin elätettävät sukulaisensakin. Ruotsin ongelmat on äkkiä kopioitu Suomeenkin. Sinipunaahan se pukkaa, jos ei mene kokoomuksen keppihevoseksi, mutta kansa saa päättää mitä se haluaa.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
#51

Kaverilla on suuryhtiö sekä Kanadassa että Intiassa, ei ole osaajista pulaa. Pulaa osaajista on osaamattomilla. Afrikan siirtolaiset eivät ole sellaisia osaajia, että tuottaisivat oman leipänsä ja kulunsa, ja jos ei yritys kykene rekrytoimaan väkeä, joka elättää itsensä, on varmaakin syytä vaihtaa alaa. Verovaroista ei aletan lappamaan tukia Orpon halpatyövoimalle, se olis naurettavaa, kuten tuntuu olevan kokoomuksen transutuet ym. Outo puolue. Ilman kannattavaa teollista toimintaa ratkaisuksi ei siis kelpaa veroilla elätetty työvoima, koska tuo on lähinnä neukkulaista touhua, valtio maksaa palkat ja antaa jonkun ruplan myötätunnosta.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
#52

Näin se on, osaamattomilla, joiden palkat ja kulut maksetaan veroista, tuskin kannattaa perustaa yrityksiä, eikä nuo kykene kehittymään kansainväliseksi vaikuttajaksi. Maailmassa kilpailu on kovaa, paljon kovempaa, kuin Orpo mielikuvitus. Yrittäminen on taitolaji sanan varsinaisessa mielessä, ja yrityksen perustaminen ja tekijöiden valinta sitäkin kriittisempää, vain paras riittää, oli työtehtävä mikä tahansa. Yrityskulttuurin romahtaminen johtaa maan talouden romahtamiseen, jossa hyvinvointi menee mukana. Demareiden ja vasemmistoliiton ajatukset, että velkaa ei tarvitse maksaa takaisin, romahduttaa jo syntyvyyden maassa. Valtion suunta on kohden kuilua.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
#41

Juuri näin, olemattomuus on helpompi ymmärtää, kuin että maailmankaikkeutta ympäröisi joku kivinen tai tiheä muuri tai muu raja-aita, josta tila muka loppuisi, tai peräti että siellä olisi joku toinen havaittava ulottuvuus.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
#29

Pekingin maanantaina julkaistu tutkimus väittää, että maapallon sisempi ydin olisi jo pysähtynyt, ja mahdollisesti vaihtamassa pyörimisuuntaansa. Tuo selittäisi ne merkittävät muutokset, mitkä näkyvät satelliittiseurannassa sekä polaaripyörteen, lämpötilojen ja tietenkin pinnan säätilojen rajuja muutoksia. Ihmehän tuo ei ole, magneettikenttä on jatkanut heikkenemistään jo vuosituhansia, ja kiihtyi noin 150 vuotta sitten rajusti. Sen verran tuo asian sivuuttaminen tekee kipeetä politiikan kautta, että verot keretään nostaa pilviin ja ihminen todeta syylliseksi moiseen tapahtumaan. Hulluja nuo suomalaiset, ja sekoitevelvoite päälle, kunhan ei kaikkia pakoteta jauhojen käyttäjiksi. Venäjällä hyvinvointia parannetaan vodkan avulla, suomessa sekoitevelvollisuudella. Ainakin hallitus on jo ihan sekaisin.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

;-)
Tyytyväinen
#12

Vihervasemmisto kiittää!

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
#14

Aivan uskomatonta hihhulointia taas jälleen kerran täällä ps -sivuilla: esim. Kiinassa on käsky käynyt hiilineutraalisuudesta ja voimme kaikki – myös Halla-aho – olla varmoja, että se myös toteutuu.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
#19

Höpö höpö, Kiinaan on rakenteilla satoja uusia hiilivoimaloita. Mitä tulee yleensäkin kommunistiseen maailmaan, kannattaa suodattaa kuulemansa ja lukemansa tiedotteet. Kiina koettaa tehdä ns. viherpesua köykäisellä propagandalla, vihreät uskoo, kun vastaava venäläinen propaganda on niin raskasta, että edes venäläinen kansa ei usko, propaganda kuuluu kulttuuriin. Vastaavaa raskasta propagandaa ollaan levittämässä myös Suomeen, lähinnä ilmastopropaganda. Vihreät ovat suorastaan helvetin taitavia asian yhteydessä, mutta on opettajatkin, kansainvälinen Greenpeace, joka rahoittaa propagandakoulutusta satojen miljoonien dollareitensa budjetilla. DDR:stä koulutuksensa imenyt Yle osaa propagandan, ja Ylen hallituksen aikaisempi puheenjohtaja oli ennen Yleä SKDL:n jäseniä (Thomas Wilhelmsson). Kommunismi kiihottaa Yleä, valtaa on jopa enemmän kuin eduskunnalla.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
#24

Eli seuraavissa vaaleissa äänestät puoluetta, joka ei tee yhteistyötä rasismin eli perusuomalaisuuden kanssa. Hyvä. Niin teen minäkin.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
#26

Tee miten haluat, itse äänestän Perussuomalaiset puoluetta.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
#30

Ymmärrän toki, että Halla-ahon hullun kiilto silmissä tehtyä heikosta itsetunnosta kärsivää suomalaista kosiskeleva yli-ihmisyyttä korostava rasistinen retoriikka on kiehtovaa ja sen duce ja fuhrer hengen mielellään jättää näkemättä. Mutta vaarallista se suomalaisen demokretian näkökulmasta tietenkin on. On aivan selvää, että nyt kun kokoomus ei torju hallitusyhteistyön mahdollisuutta Halla-ahon kanssa, suomalaista ’järjestelmää kyseenalaistavia’ vaatimuksia saadaan kuulla ja nähdä lisää. Harmillista, että sinäkin olet kuseen mennyt.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
#34

Hitler kuului Saksan työväenpuolueeseen, jota nykyään kutsutaan demareiksi. Joten, eiköhän jätetä nuo fyhrerit ihan demareiden omaan kulttuuriin, kuten marxismi-leninismi. Demareilla suu käy vaalien alla, aina vain paksumpaa propagandaa ja haukkumista.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
#38

Varmaan jo itsekin itsellesi naurat.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
#39

Kansallissosialisteja ne virallisesti olikin, siis Sosiaalidemokraatti Suomennettuna.

Nyt Sosiaalidemokraatit on yhtä hulluna taas ! Suomessa ja maailmalla !

Kohteena nyt ei ole Juutalaiset ,vaan Venäläiset ja Muslimit !
Kaikki rasismi on kohdistettu niihin !

Kohta ne Saksassa käynnistelee jo kaasu uuneja taas !

Nyt Juutalaiset on samassa porukassa Natsien(sosiaalidemokraattien) ja Viher vasemmiston + Kepun kanssa !
Niin se maailma muuttuu ….

ps. Kyllähän Kepu tuki Natseja 80 v. sittten sitten vasta änkyttivät vastaan kun ne Rovaniemen poltti.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
#43

Persujen pitäs puollustaa Venäläisiä ja Muslimeja Natsien (viher-vasemmiston) rasismilta !

Siinä on sellainen pointti että jos Natsit alkaa tälläkin Korania polttaan niin ei päästä Natoon tai ne alkaa Puutinin kuvia polttaan niin se pommittaa pian tämän maan.

Siis on vaara että Natsit ajaa sekasortoon tämän maan hetkenä minä hyvänsä… (meillä on Natsi myönteinen Hallitus , se pitää pitää mielessä)

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
#44

Ryssä niitä koraaneja polttaa, koettaa saada Turkin kääntymään Suomen ja Ruotsin Natoliittymää vastaan. Toisaalta Turkille tuo osin sopii, venäläisten rakentama ydinvoimala työmaa pysähtyy eteläisessä Turkissa, jos Turkki alkaa liikaa myötäilemään kurditerroristeja myötäilevää Ruotsia. Saadaan vielä nähdä, kun ryssän agentit polttelevat lisää koraaneja Ruotsissa.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Ryssät on syvällä Ruotsin rakenteissa
#45

Näin on, kurdit tuskin haluaa provosoida lisään turkkilaisia, kun Turkissa on kuitenkin vaarassa runsaasti kurdeja. Kyllä se on ryssä, jolla on vielä naamarit päässä, ja leikkii mukamas ruotsalaista natsia.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
#46

ÄÄNESTÄT VAIN ISÄNMAALLISTA PUOLUETTA!

Muuten olet maanpetturi.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
#47

Nyt taitaa unohtua, että perussuomalaiset ovat aina aiemmin hyväksyneet Koraanin polttamisen.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
#48

Höpö höpö, maailmassa riittää uskontokuntia, kaikilla omat kulttuurinsa. Tuskin päästään koskaan yhteen uskontoon, ja toisaalta mitäpä tuosta olisi hyötyäkään. Eniten historian sodista on ollut uskonsotia, eli on syytä kunnioittaa eri uskontoja, vaikka se sotisi omia uskonkäsitteitä vastaan. Uskonnot ovat myös muodostaneet kulttuureita, jotka eriarvoistavat vaikka sukupuolen mukaan. Mutta tuskin suomalaisten kannattaa alkaa yhtenäistämään eri uskontoja, siitä ei hyvää seuraa. Sukupuolia eriarvoistavien kulttuurien houkuttelu Suomeen ei tiedä hyvää, vaikka vasemmisto tätä haluaakin. Ruotsi on esimerkki, mitä tuosta kulttuurien sekoittamisesta seuraa.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
#20

Kaikki on Foordin Henryn syytä !

Se perkele keksi jääkaudella piikkipyörä Traktorin ja A-Ford autot joissa ei ollut katalysaattoreita eikä Venäläisellä kaasulla toimivia Ad blue systeemejä.
Siitä ne jäätiköt alkoi sulamaan !!!
On vaarassa että tulee Kivikausi kohta kun ei talvellakaan jäärä ole !
Kanarialla melkein jo on Kivikausi kun hiekkaa lentää Afrikasta sinne (Kiveähän hiekkakin on)

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
#6

Ajetaan Teollisuus Kiinaa sanoo Viher-Kommunsitit !’
Ja eletään Kiinalta lainaamilla rahoilla herroiski täällä Homostellen huumeita käyttäen ja pakolaisbisnestä pelaten kuin siat pellossa.
Näin ne sanoo ja Kepu taputtaa vieressä !
Ja Jopa Komoomus lähti Transu hommissa niiden linjoille !
Eikö tässä maassa ole muut Järjissään kuin Persut ja Kd ?

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
#7

Mitenhän meidän Viisas Hallitus ei ole keksinyt vielä että ostetaan joka taloon aurinkopaneleja joita pilvisinä päivinä ja kaamosaikana tuijataan niitä tasku lampulla niin saadaan ilmaista sähköä.?

Pattereitahan saadaan kiinasta ja rahaa velaksi samasta ositteesta niin ei maksa mitään.
Arhinmäkikin sanoi että velkoja ei tarvi ksokaan maksaa pois.
Marin myös on sanonut että kannattaa ottaa velkaa kun sitä halvalla saa !
Sehän on edelleen halpaa jos se ei maksa mitään,maksaa seuraavalla lainalla korot vaan…ihan ilmaista se on.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
#10

Pr-Politiikkaa on Politikoille erittäin kannattavaa hommaa !

Muuten ei pääse Brysselin miljoona virkoihin !
Virasta ja verottomista korvauksista ja tulevista eläkkeistä saatava raha summa on Miljoona luokkaa yhteensä mutta kun siihen lasketaan kaikki muut ”korruptio rahat ”päälle puhutaan tähtitieteellisistä summista.

Esim. kun isoon virkaan pääsee kuin Kristiina Lagarde voi tahdä samalla vaikka kymmenien miljoonien osakebisnestä pörssi osakeilla kun on sisäpiiri tietos mihin kannattaa sijoittaa ja mitä sanoa töksäyttää johonkin n sopivaan väliin niin miljoonat tulee omaan pusiin…
Näin nykyajan korrupio toimii…

Se on niin kannattavaa hommaa että sen eteen kannatta tehdä kaikkensa ,voi velkaannuttaa oman kotimaan ja saada sodan vaaraan se kunhan vaan varmistaa että itse saa kymmenet Miljoonat.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
#16

Esim. Pääministerimme tekee kaikkensa tämän politiikan eteen täysillä sillä on kiireinen työ ja paljon matkustelua Brysselissä ym. ja sitten kun ois aikaa olla lasten kanssa muutama tunti viikossa kotona niin paskat… se lähtee Bride marssimaan tai ryyppäämään ! (että saa kohu otsikoita lisää)
Koska Eu:ssa on muotia moraalittomuus kaikki järjettömyys mm. Pakolaisbisneksen ,Huumeiden ja Homsotelun ihannointi….
Ja näin se tienaa Miljoona virkaansa lähemmäs kokoajan…
Pitää muistaa että Juha Sipilä on vuorossa seuraavana sinne !
Mutta nyt pitää vähän pitää väliä ettei näytä niin pahalla ekun sinne meni niin lyhyessä ajassa paljon Mijoonaia hakemaan Suoemsta Stup,Katainen ,Urpilainen ym. ex. Pääminsiterit ja on ne miljoona viran saanut ne Kepun akatkin nimeä en muista se Miss-Talvivaara jne..
Ruotsissa jossa ollaan astetta edellä kaikessa ,niin Persesilmä Poilitkot veljeilee jo Koraanin polttaja Natsien kanssa !

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Yksi totuus
Vihainen
#2

Ensin tuli ilmaston muutos; kylmään tai lämpimään suuntaan, aivan sama vihervasemmistolle! Sitten ympäristökatastrofi, johon kuului ihan kaikki muutokset kaikkiin ilmansuuntiin!! Nykyisin asiaa lanseerataan ilmasto- / luontokatona jota vihervasemmisto yrittää selittää ilman näkyviä, kuuluvia, haisevia, maistuvia ja tuntuvia perusteluja!!!
En oikein osaa selittää asiaa lapselle joka kysyy Vaari, että mikä se ilmasto- ja luontokato on ja miten se ilmenee?? Olen yrittänyt hakea vastausta Wanhan Kansan viisaudesta eli Naavasta! Totuuden nimissä täytyy sanoa, että mitään hälyyttävää ei sillä saralla ole tapahtunut, koska naava kaupunkilenkkipolkuni puissa on lisääntynyt ja pidentynyt sekä tuuheentunut. Sen en usko johtuvan vihervasemmiston ylläpitämästä ilmastovouhotuksesta, joka vaikeuttaa työssäkäyvän suomaisen elämää!

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Huolestunut
Vihainen
#3

Eu:ssa ei kannata olla edelläkävijä missään ,joutuu vain maksamaan muiden viivyttelystä!

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
#8

Näinhän se on junan kulussakin, veturin osuus on suurin liikuttaessa, ja ennen vanhaan vaunujen lämmityskin tuli veturin kattilasta. Suomenkin kannattaisi kehitellä höyryvetureita, vaikka sitten hake- tai halkokäyttöisiä kriisien varalta. Vaunujen lämmitykseen voi käyttää vaikka ilmalämpöpumppuja nykyisinkin, säästää sähköä. Kuitenkin, sähköautojen kehitys on vasta vaiheessa, josta on vielä pitkä matka maapallon kestävän kehityksen malleihin, joten vihreät nielkööt oksennuksensa. Polttomoottoritkin ovat kehittyneet nopeiten vasta energiakriisien myötä, kulutus kilometriä kohden on pienentynyt rajusti. Öljyjalosteiden tarve ei kuitenkaan ole samassa suhteessa juurikaan vähentynyt, ja esim. bensa on vain yksi tisleistä öljyn jalostuksessa. Maan tiepäälysteet ovat välttämättömiä oli sitten kyseessä mikä tahansa kulkuneuvo, vaikka bussiliikenne, jos Suomei aiotaan pitää asuttuna. Mistään puujalosteista ei saada vielä pitkään aikaan bitumia maanteiden korjaamiseen ja päälystämiseen.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Fossiilisten käyttöä on lisättävä jopa rajusti
#13

Juuri näin, kun pitäisi päästä vainoharhaisesti fossiilisista eroon, niin unohtuu jatkuvasti ne muut, mitä niistä fossiilisista tehdään, sairasta, idioottimaista vihreää utopiaa. Maapallon kuori pursuaa öljyä ja metaania. Jopa luonnon bitumit pulpahtelee Kuolleenmeren pohjasta aika ajoin pintaa. Suuri riski ihmiskunnan kannalta on luonnon mittaamattomien öljyvarojen vapautuminen valtameriin, kun muodostuu rannikoiden alueella mikrolaattojen, jossa muinaiset mm. suoalueet sisältävät Meksikonlahden tapaan biljoonia tonneja raakaöljyä. Merenpohjan koeporaukset öljyn ja kaasunetsinnässä osoittavat, että merenpohjan metaanikammiot ovat myös ääriään myöten pullollaan kaasua, ja nuo ovat liikkeellä seuraavan jääkauden seurauksena, kun merenpinta jälleen laskee, ja meren lämpötilat nousevat luonnollisesti noiden tapahtumien seurauksena.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
#18

Se on täsmälleen näin, mm. Afrikanlaatan pohjoisosa on ajautumassa Euraasian laatan alle, ja jossain vaiheessa rusaasti öljyä sisältävä laatta repeytyy ja tulee aiheuttamaa massiiviset öljytuhot merialueille.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
#4

Täytyy olla niin, että perussuomalaiset vetävät jotakin huumemömmöä aamusta iltaan. Muulla nämä sairaat imbesillipurkaukset eivät selity.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
#9

Tuskin demareiden huumemömmöiset edes kykenisi laskemaan, paljonko 0,7 kertaa Suomen pinta-ala, jonka kokoinen aurinkopaneeli olisi oltava, jotta se antaisi Euroopan tarvitseman aurinkoenergian. Onneksi Euroopassa löytyy laskutaitoisiakin.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
#15

Aivan varmasti löytyy. Siitä älä huolta kanna.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
#22

Kanna huolta vaan mamuistas!

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Ota kantaa

Heräsikö ajatuksia? Ota kantaa. Muista kuitenkin, että lyhyet ja napakat kommentit menevät paremmin perille kuin polveileva tajunnanvirta. Pitäydy asiassa ja salli muille keskustelijoille mielipiteenvapaus. Tutustuthan pelisääntöihin.

Haluatko mielipiteellesi kasvot? Rekisteröityminen mahdollistaa keskustelun oikealla nimellä ja oikeilla kasvoilla. Rekisteröityneenä käyttäjänä saat myös automaattisen ilmoituksen aina, kun kirjoittamaasi kommenttiin vastataan. Rekisteröidy tai kirjaudu sisään.

Kommenttisi

1000 / 1000