Perussuomalaiset

Sirpa Abdallah

Saatavuusharkinnankaan poisto ei lisää työllisyyttä

21 kommenttia

Otsikkoon voisi aivan hyvin lisätä vielä sen, ettei humanitäärisen/turvapaikanhakemisen perusteella työllisyyttä ainakaan lisätä. Ei ainakaan siinä määrin kuin ilmeisesti jotkut puolueet, etupäässä vasemmistoideologiaa edustavat, meillä olettavat. Päinvastoin tämäntapainen maahanmuutto lisää vain valtion ja kuntien kustannuksia eli lisärasitteita veronmaksajien harteille, jopa vuosikymmeniksi. Näin nämä kustannukset ovat pois kantaväestön palvelutarpeiden tyydyttämisestä aiemmalla tasolla. Näin käy väistämättä kun verotulojen määrä ei lisäänny samaa tahtia kuin lisäkustannukset.

Suomalainen nimi on valtava etu Suomen työmarkkinoilla todetaan tutkimuksen pohjalta, jossa eräs tutkija lähetti tuhansia työhakemuksia. Hakemukset hän lähetti eri nimillä, mutta pätevyys ja kielitaito työtehtäviin oli aina sama ja työpaikkahakemuksien kohteita olivat ravintolatyö ja pitopalvelu, vähittäiskauppa, toimistotyö, siivoustyö ja asiakaspalvelu. Tulokset ilmenevät lähemmin YLEn sivulta, ovat hätkähdyttäviä kertoo sivulla oleva kirjoitus . Miksi näin on, vaikka työnhakijat olivat kuvitteellisia Suomessa syntyneitä toisen sukupolven maahanmuuttajia, jotka ovat kielitaitonsa puolesta samalla viivalla kuin suomalaiset? Lienee päivänselvää se, ettei valtio luo yksityisiä työpaikkoja vaan ne syntyvät tarpeesta ja ennen kaikkea pätevyyden ja kielitaidon perusteella. Tästä syystä on hurskastelua ajatella, että vieraan kielen kulttuurista tulevat olisivat käytettävissä vapailla työmarkkinoilla laajemmin ja siksi humanitäärinen/turvapaikkaa koskeva maahanmuuttopolitiikka on vääränlaista tuottamatonta eli suuria kustannuksia aiheuttavaa politikointia.

Kyllä saatavuusharkinta on välttämätöntä säilyttää jo sen tähden, että ensisijassa on työllistettävä kotimaassa olevat työttömät, vaikka lisäkoulutuksen turvin, eikä harrastaa kallista tuottamatonta politikointia tämän kentän ympärillä. Täysin selvää on se, että valmiin kielitaidon omaavat ovat nopeammin saatavissa koulutuksen avulla työllistettyä avoinna oleviin työpaikkoihin. Tämä on vain politiikan tahdosta kiinni.  

Valtio ei voi antaa ihmisille työpaikkoja, joten muutoksen on tapahduttava toki myös työnantajien asennetasolla. Suomessa on kasvanut ja tarjolla lähiaikoina työmarkkinoille maahanmuuttajien lasten sukupolvi, jotka hallitsevat maan kielen. Opintopätevyys mahdollisine työkokemuksineen ilmenee sitten työhakemuksesta. Työpaikan saaminen on kuitenkin loppupeleissä kiinni työnantajasta, kenet hakijoista hän avoinna olevaan paikkaan katsoo sopivimmaksi. Politiikkojen soisi tämän ottavan huomioon, kun ylipäänsä pohtivat ja tekevät maahanmuuttoon liittyviä poliittisia päätöksiä työllisyyttä ajatellen. Samalla soisi myös otettavan huomioon kustannustehokkuus kaikissa päätöksissä. 

Taitaa olla niin, että Perussuomalaiset puolue on ainoa eduskunnassa istuva puolue, joka ajaa kustannustehokkaita päätöksiä myös maahanmuuttopolitiikan kohdalla. Muut puolueet eivät halua edes paljastaa maahanmuuton kokonaiskustannusten määrää, vaikka niiden paljastamiseen ei tarvita kuin kirjanpidollista kustannuserittelyä niin valtion kuin kuntien kirjapidoissa.

Tekstin aiheet:

Osallistu keskusteluun!


21 kommenttia
Nimetön
#1

Kyllä se niin on, että yksikään älyissään oleva yrittäjä ei ala maksamaan sosiaaliapuja tai työllistämään huvin vuoksi, vaikka keräämään roskia kaupungin kaduilta. Yritysmaailman on oltava kilpailukykyinen, jotta ei luisuta tehottomaan sosialistiseen maailmaan, jossa duunareilla ei ole mitään sanomista omista työehdoistaan, tai ollaan pakkotöissä. Kukaan ei tosissaan halua tuota. Kuitenkin, nykyinen demarivihreä hallitus on viemässä maata kohden sosialistista järjestelmää, kuten vaikka Postin palkat puolitetaan ja johdon palkat moninkertaistetaan. Kun palkka tulee valtiolta, vaikka tekemättä mitään, kukaan ei enää osallistu työntekoon, ja kaikesta tulee puute, paitsi pakkotyöstä. Tämä on demarimaailmaa, joka vahingossa pääsi valtaan, kepun avustuksella, jossa kepu perinteisesti meni tekemään lehmänkauppoja, kun huomasi tilaisuutensa, kuin varas.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

#4

Pitäneekö tuo esittämäsi paikkaansa? ”Kyllä se niin on, että yksikään älyissään oleva yrittäjä ei ala maksamaan sosiaaliapuja tai työllistämään huvin vuoksi, ….”

Eikös kokoomus ainakin ole vaatinut saatavuusharkinnan poistamista ja ainakin hallituksessa ollessa olivat auliisti ottamassa maahan joukottain turvapaikanhakijoita ilman rajavalvonnan panemista toimeen, vaikka siihen olisi ollut täysi oikeus ja mahdollisuus. Maahan päästettiin jopa ilman henkilötietoja tulemaan. Nyt sitten oppositiossa kokoomuskin näyttää muuttaneen ainakin puheissa käytäntöä, joka tarkoittaisi aivan samaa kuin mitä PS ja JHA oli vaatimassa 2015 eli länsirajalle perustettavaa käsittely-yksikköä turvapaikanhakijoille. Ei päästettäisi vapaasti maahan vaan ”pakkomajoitus” siihen saakka kunnes hakemus käsitelty.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
#5

Kokoomus ei ole älyissään oleva yrittäjä.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
#6

Entäpä kun yrittäjä on vankka kokoomuksen kannattaja? Mahtaa kokoomusyrittäjä ottaa vastaan pienellä palkalla työskentelevän ulkomaalaisen, sillä loppuosa elantokustannuksiin tarvittavista varoista maksetaan sosiaalitukina.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
#7

Harvalla yrittäjällä on varaa politikoida, ja työntekijöitä palkataan kohdetta varten ammattitaidon tai osaamisen mukaan palkkavaatimukset huomioiden. Jos on useampi tarjokas, niin sitä varten yrityksessä on yleensä henkilö, joka tekee valinnat kaikki ominaisuudet huomioiden, kuten palkkatoivomuksetkin. Jos valittavana on vain yksi tarjokas, vaatimukset on siltikin täytettävä.

Tuskin Suomen ongelmia voidaan ratkaista vain tuomalla ”halpaa” työvoimaa, jossa täytetään vain valtion tai yrityksien kannalta toisarvoisia tehtäviä, joihin saisi myös suomalaisia tekijöitä, maksamalla palkkaa, jolla tekijän on kuitenkin tultava toimeen kalliissa Suomessa.

Parempi olisi saada suomalaista korkeaa hintatasoa alas, niin samalla saisi myös suomalaisia työn perään, nämä kun osaavat jo laskea, millä tulee toimeen, ja työssä käynti on kannattavampaa, kuin löhötä kotona avustuksilla. On älyvapaata tuoda työvoimaa alhaisella palkalla, joka on korjattava veroista maksettavilla avustuksilla.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Kantikset töihin. Heitä on!
#2

Työvoimapula oli olevinaan jo 1970-luvun alussa, jolloin astuin työmarkkinoille.
Aidon työvoimapulan aikana tekijöitä houkutellaan naapuria paremmilla palkoilla. Näin ei missään koskaan ole. Ei ennen eikä nyt. Palkka on maksettu, ja maksetaan edelleen Ay Liittojen neuvottelemilla palkoilla. Senttiäkään ei taulukkopalkan päälle ei maksettu/ makseta niillä aloillaKAAN, joissa on edelleen työvoimapula.

Etupäässä on työllistettävä työttöminä olevia kantiksia. Heitä kyllä saadaan työhön, jos palkalla tulee toimeen.
Sos.etuisuuksia on karsittava, sillä jo nyt verokertymä on liian pieni.

Muukalainen saapuu vaikka millä palkalla työhön.
Hän ei ymmärrä täällä elämisen kalleutta, moninaista palkkaverotusta yms joita hänen kotimaassaan ei ole.
Hän tuijottaa vain bruttopalkkaa: ”Haa! Saan Suomessa palkkaa 1300 € !! Minä rikastun!”
Pian hän onkin työtön ja asuu ilmaiseksi verorahoillamme.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

#3

”Muukalainen saapuu vaikka millä palkalla työhön.
Hän ei ymmärrä täällä elämisen kalleutta, moninaista palkkaverotusta yms joita hänen kotimaassaan ei ole.”

Tiedän tuon olevan käytäntöä vaikka on saapunut maahan muulla perusteilla kuin kirjoituksessa mainituilla. Maahanmuuttanut ay-sopimuksista tietämätön ottaa vastaan paikan hyvinkin pienemmällä palkalla kuin mitä alan sopimus edellyttää. Tätähän ajaa kokoomus takaa, kun haluaa poistaa saatavuusharkinnan. Näin sitten kokoomus on ajamassa työntekijöitä sosiaaliturvan piiriin alahaisen palkan vuoksi, palkan jolla ei elä pääkaupunkiseudulla ainakaan jonne maahanmuutto etupäässä pakkautuu.

Taitaa olla monissa maissa joista maahanmuutto tänne tapahtuu systeemi, jossa palkka on sellainen kuin mitä työnantajan kanssa keskenään sovitaan. Ei siis ole mitään ay-järjestöjä perään ”haukkumassa” tai katsomassa onko palkka jonkun sopimuksen mukainen. Tätä systeemiä sitten soveltavat tänne tullessaan tietämättä maamme systeemistä.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Työvoimapula - huijausta!
#10

Kyseessä on Ay:n ja kolmikannan romuttaminen jonka tuloksena olisi yrityskohtainen palkkasanelu, jossa työnhakijan sana ei paina mitään. Siksikin tarveharkintaa halutaan purkaa.

Kumma kyllä, ta:n palkkasanelu toimii tänä päivänä, vaikka on (olevinaan) kova työvoimaPULA. Jos et ota työtä vastaan säädetyllä minimipalkalla, eli taulukkopalkalla, ei sinua rekrytoida.
Turha pyytää euroa suurempaa tuntipalkkaa kuin mitä taulukossa on.

Tulijoita tuntuu olevan sen verta, että kasan päällä hallitsijakukkona on työnantaja.
Missä se työvoimapula oikein on?

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
#15

Yrityksillä ei ole työllistämispakkoa, kuten työntekijöillä ei ole pakko ottaa töitä vastaan. Minimipalkkalait ohjaavat yhteiskunnan yrittämistä, ja ennen kaikkea aloittelevaa yritystoimintaa kohden vähäväkisempää suuntaan. Maailma toimii edelleen kysynnän ja tarjonnan lain mukaan. Voi olla jopa niin, että työpaikan joutuu aikanaan ostamaan selvällä rahalla.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
Vihainen
#8

Juuri tuossa joku RKP-läinen turkistuottaja valitti, että ei saa porukkaa, tilapäiseen matalapalkkatyöhön. Työperäisiä olisi kyllä tulossa, jos saisi tuoda muijan ja lauman mukuloita yhteiskunnan eläteiksi ja väliaikana itsekin tietysti sossun luukulle. Eli just ja joo!
Jos ei nahoituksesta ole varaa maksaa palkkaa, jolla pystyy elämään ja elättämään, edes pääosin perheensä, niin sitten on vain tarhurin tehtävä itse tai saatava lisää hintaa nahoistaan.
Me emme voi todellakaan loputtomiin työllistää, yhteiskunnan varoilla, vain työllistämisen vuoksi. Onko tuon asian ymmärtäminen niin hiton vaikeaa?

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

#9

Täydellisesti samaa mieltä kommenttisi loppukaneetista eli viimeisestä kappaleesta.

Katsoin tuon saman kommentin TV:stä ja ajatukseni täsmää sinun ajatukseesi.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
Tyytyväinen
#11

Tällä menolla Suomesta tulee täysin sosiaalinen maa !! Se tuskin kaikkia tyydyttää ?!? Nyt olisi viimeistään päättäjien/kansan herättävä unestaan !? Muuten alkaa olla myöhäistä !!?

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

#12

Yritys tuohon suuntaan on ollut hyvä vuosikymmenien saatossa ja varsinkin vasemmistoisten hallituskausien aikana. Tuolloin on aina ryhdytty nostamaan erilaisten sosiaalitukien määrää sekä myös ottamalla käyttöön uusia sosiaalitukimuotoja.

Jossain vaiheessa tulee ihan varmasti ns. pää vetävän käteen, sillä jo nyt on sos.tukienmaksujen määrä ”ylätapissa”, kun otetaan huomioon verokertymien ja muiden erilaisten kustannuspaineiden alueet. Näitä on kustannuspaineita on syntynyt kautta jäsenvuosien EU:n kautta johon itse lasken kuuluvan myös turvapikkapolitiikan joka ei noudata sen paremmin laadittuja lainsäädäntöjä (Dublin ja schengen sopimukset). Yksistään schengen sopimuksen mukaan ei jäsenmaiden, ei yhdenkään, olisi pitänyt olla hyväksymässä kauttakulkuoikeutta ilman hyväksyttyä oleskelulupaa EU:n alueella.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
#13

Jos on laittomasti Euroopassa, niin poisto heti päälle ja ulos samasta portista mistä on tullutkin – välittömästi!

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

vaalit pian
#14

Saatavuusharkinnan poisto de-facto ulkoistaa oleskeluluvan myöntämisen työnantajille. Ruotsissa se on johtanut väärinkäytöksiin jossa työntekijä tulee töihin nollapalkalla ja todellinen palkka on se oleskelulupa rikkaaseen Eurooppaan Schengen alueelle.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
#16

Eikä työllisyys tule olemaan taloudellisesti kannattavaa vaan hyvin usein alkaa rasittamaan sosiaalitukien eri muotojen varassa elämistä.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
#17

Juuri näin, elämme saadaan velkaa jatkuvasti aikaa. Hallituksen lupaamat työpaikat ovat ruususen unta, ja perustuu vain viennistä toimeen tulevaan yhteiskunnan kilpailukykyyn, ei käytännössä hallituksen toimiin. Totta kai voimme jakaa nykyiset työpaikat usemman yrityksen hoteisiin, ja ehkä heikommalla tuloksella (myös yritysten lopettamiset), mutta se perusta on aina viennin tuoma hyvä.

Omassa valuutassa asia oli yksinkertaisempaa, jos vienti ei vetänyt, tuontihinnat nousivat devalvaatioiden seurauksena. Nyt tuota yhteiskunnan kilpailukyvyn itsesäätelyä ei ole, ja vaikka tuontiautojen ostoja tehdään, viimekädessä valtion velkaantumisella.

Muuta uutta rahaa ei valtioon tule, kuin kaupankäynnillä, tai lainaamalla uutta rahaa ulkomailta. Loppujen lopuksi Suomen on jatkuvasti velkaantumisen estämiseksi vaihdettava omaan valuuttaan takaisin, muuta vaihtoehtoa ei ole, kuin teoriassa; tuossa hintatasoa ja veroja olisi laskettava jopa rajusti, jotta kilpailukyky saavutettaisiin.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

vaalit pian
Hämmentynyt
#18

Samaa mieltä että oman valuutan puuttuminen ainoana Pohjoismaana on tuonut Suomelle kovat ajat. Ja nyt myös ainoana Pohjoismaana Suomi on pontevan sisäministeri Ohisalon toimesta menossa vapaaehtoisena taakanjako-koalitioon joka ottaa Välimeren yli tulleita siirtolaisia hoivattavakseen. Elinkaarikustannuksella lähes miljoona euroa per nenä, ennen perheenyhdistämisiä.

Sen verran pitää korjata että kelluvien valuuttojen maailmassa ei voi puhua devalvaatiosta koska valuutta hakee oikean arvonsa joka päivä ilman poliitikkojen devalvaatiopäätöksiä.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
#19

Juuri näin, kelluvien valuuttojen maailma. Emme voi yliarvostaa omaa valuuttaamme, eli elää yhteisvaluutassa. Tuottavuudellamme voi olla toleranssit, mutta jopa kymmenen miljardin euron velkaantuminen vuosittain tähtää valtion täydelliseen romahtamiseen; eli irti yhteisvaluutasta mahdollisimman nopeasti, tuontihintojen nousuista huolimatta. Tuonnin kallistuminen lisäksi nostaa kotimaisen tuotannon kilpailukykyä että ei esim. Reinoja olisi tarvinnut kuskata Italiaan valmistettavaksi. Jos suomalaisilla edes vähän sytyttäisi, niin oma valuutta olisi jo käytössä.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Espoolainen
#20

Luin juuri Länsiväylä-lehteä. Espoon kaupungin johtaja kertoi että kaupungin talous kärsii MAAHANMUUTOSTA!
Eikö meidän pitänyt RIKASTUA näistä ydinfyysikoista?

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

#21

Vai niin, tuohonko on tultu Espoossa. Havaittu maan virheellisen politikoinnin tulosta. 😀
Helsingissä ja Vantaalla ei tällaista ole vielä havaittu, vaikka taitaisi olla perusteluja?

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Ota kantaa

Heräsikö ajatuksia? Ota kantaa. Muista kuitenkin, että lyhyet ja napakat kommentit menevät paremmin perille kuin polveileva tajunnanvirta. Pitäydy asiassa ja salli muille keskustelijoille mielipiteenvapaus. Tutustuthan pelisääntöihin.

Haluatko mielipiteellesi kasvot? Rekisteröityminen mahdollistaa keskustelun oikealla nimellä ja oikeilla kasvoilla. Rekisteröityneenä käyttäjänä saat myös automaattisen ilmoituksen aina, kun kirjoittamaasi kommenttiin vastataan. Rekisteröidy tai kirjaudu sisään.

Kommenttisi

1000 / 1000