Perussuomalaiset

Jarmo Hussi

Katsaus uutisiin ja muihin ajankohtaisiin asioihin

Eilen Yle kertoi että Suomi voi osallistua Jenkkien ilmastopakettiin. Kysymys kuuluu kuinka monella miljardilla. Rahan lahjoittaminen tuonne on varmasti jälleen meikäläisille hyvä diili.

Viime yönä siirryimme kesäaikaan. Sen kunniaksi ote Petri Sarvamaan blogista Ajankohtaista 24.10.2018.

Kesäajasta luopuminen osoittaa, että yhdessä voimme luoda paremman Euroopan toimimalla aktiivisesti EU:n sisällä. Se on näyttänyt, että europarlamentaarikot ajavat kansalaisten toiveita konkreettisiksi päätöksiksi. Välillä aloitteiden matka läpi komission, parlamentin ja jäsenmaista koostuvan Euroopan neuvoston on hidas, mutta sinnikkäällä työllä saavutetaan hyviä tuloksia. EU:n päätökset vaikuttavat jokaiseen suomalaiseen.

Eipä ole kesäajasta luopuminen näkyvissä.

Kun nyt käydään muistojen kujaa niin seuraavaksi on vuorossa Tamperetta koskeva twiitti. Uutinen Aamulehdestä 4.10.2017.

Poliisilta tiukka vastaus Ville Niemisen kohutwiittiin

Tamperelainen jääkiekkolegenda Ville Nieminen kirjoitti sunnuntaina Twitterissä, että Tampereen keskustassa pyörisi ”ulkomaalaistaustainen ryöstely- ja hakkausporukka”. Julkaisu herätti runsaasti huomiota ja siitä on uutisoitu eri medioissa.

Jari Kinnusen mukaan poliisilla ei ole tietoa mistään järjestäytyneestä ryhmästä, vaikka erilaisia yksittäisiä tapauksia tutkitaankin.

–Meillä ei ole sellaista tietoa, että joku ulkomaalaistaustainen jengi tuolla menisi ja vakituisesti hakkaisi ja ryöstelisi ihmisiä. Kinnunen huomauttaa myös, että jos jollakulla tällaista tietoa on, niin se pitää kertoa poliisille, ”eikä huudella sosiaalisessa mediassa”.

Kun muistojen kujalta palaamme tähän päivään alkaa näyttää että ainakin poliisia edustanut Kinnunen on ollut tuolloin kujalla. Vai olisiko niin että Hervantalainen lähiösuunnittelu on pielessä (Ylikomisario Jari Taposen väite syystä Ruotsin vastaaviin ongelmiin) vai onko kyseessä yhtä-äkkiä lauennut ilmasto- tai korona-ahdistus?

Uutinen Aamulehdessä 29.10.2021.

Huolestuttava ilmiö nuoriso­ ryhmien käytöksessä Tampereella: Ryöstelyä, aggressiivisuutta ja poliisin maalittamista – ”On ydinryhmä, jota muut seuraavat”

Tampereella liikkuu nuorisoryhmiä, joiden käytös herättää huolta poliisissa. Nuoret ovat ryöstäneet satunnaisia ihmisiä kerätäkseen arvostusta ja häirinneet poliisia. Rikosylikomisarion mukaan mallia otetaan pääkaupunkiseudulta.

Pääkaupunkiseuduksi lasketaan Espoo, Helsinki ja Vantaa. Espoossa ei voi olla ongelmia koska Kai Mykkäsen mukaan kaikista tulee espoolaisia. Ongelma täytyy siis olla vantaalaisissa ja helsinkiläisissä jengeissä.

Pysytään vielä hetki Tampereella ennenkuin siirrymme katsomaan tilannetta pääkaupunkiseudulla (poislukien Espoo).

Veikko Vallin piti männäviikolla puheen Tampereen valtuustossa. Hän käsitteli maahanmuuttoa ja kertoi tilanteesta Ruotsissa. Siis Ruotsissa jossa on ulkomaalaisten muodostamia rikollisjengejä ja rinnakkaisyhteiskuntia. Ruotsin tiehän ei ole meidän tiemme, meille ei poliisin mukaan ole tulossa eikä ole maahanmuuttajataustaisia jengejä.

Vallin: Siis kuunnelkaa, tämä poliisi kertoo nyt omasta työstään, arjestaan, Ruotsissa:

”Nyt mennään näillä. Näitä olen käsitellyt maanantaista perjantaihin: Raiskaus, raiskaus, törkeä raiskaus, puskaraiskaus, kiristys, kiristys, todistajan uhkaaminen, laiton uhkaus, poliisin väkivaltainen vastustaminen, laiton poliisin uhkaaminen, huumausainerikos, törkeä huumausainerikos, murhan yritys, taas raiskaus, taas kiristys, ja pahoinpitely. Epäillyt rikoksentekijät…”

Hän luetteli siis vain etunimiä, jolla ei voi tunnistaa ketään, etunimellä ei voi tunnistaa ketään.

”Epäillyt rikoksentekijät ovat: Ali Mohamad, Mahmod, Mohammed, Mohammed, Ali taas, ja taas… Christoffer…”

Jukka Gustafsson: Lopeta. Miten sä kehtaat.

Vallin: Tämä on aivan julkista tietoa internetistä.

Seuraavaksi Vallinia moittivia puheenvuoroja Anne Liimolalta, Aila Dundar-Järviseltä ja Johanna Loukaskorvelta.

Näin. Kukahan taitaa taas olla kujalla? Montako vuotta menee ennenkuin totuus läpäisee vihervasemmistolaisen kuplan. Eipä se tieto tunnu ruiskukkakuplassakaan kelpaavan.

Ja nyt pääkaupunkiseudulle. MTV kertoo somalitaustaisista nuorukaisista jotka asuvat Vantaalla. Voi voi. Kunpa Mykkäsen oppi olisi käytössä niin kyse olisi jo kotoutuneista somaleista, ja ei vain kotoutuneista vaan vantaalaisnuorista.

Kommentti: Pikku-Huopalahden hyökkäyksestä epäiltyjen kuulusteluissa on huolestuttavia piirteitä – onko kyse jo jengirikollisuudesta?

Syyttäjän alkuperäisen syytteen mukaan 15 syytettyä oli lähtenyt Vantaalta kolmella autolla. Matkalla oli ostettu pesäpallomailoja (kotoutuneet kun näin tuntevat kansallispelimme ja haluavat sitä pelata, kirjoittajan huomio). Teon aikaan epäillyillä oli kasvomaskit päällä ja kumihanskat kädessä.

Ei ole selvinnyt, kuka viidestätoista väkivaltaa käytti. Poliisi ja syyttäjä lähtivät siitä, että kaikki osallistuivat tapahtumaan.

Syytetyt ovat kiistäneet rikokset. Lähes kaikki ovat somalialaistaustaisia miehiä, jotka puhuvat suomea.

Muistakaapa nyt kaikki perussuomalaiset, sillä teitähän tässä täytyy muistuttaa koska muiden puolueiden woke-kannattajat jo tämän tietävät: Ruotsin tie ei ole meidän tiemme. Ei oo eikä tuu.

Ja seuraavaksi naapurikaupunki Helsinkiin, jossa ei myöskään voida viherpunasinilasien läpi katsottaessa havaita Ruotsin kaltaista kehitystä.

Iltalehti uutisoi:

Alaikäistä poikaa uhattiin aseella, pakotettiin autoon: Helsingin poliisi julkaisi kuvat epäillystä

Helsingin poliisilla oli jälleen reilu meininki. Istui kuvien päällä vähän yli kuukauden ennenkuin katsoi tarpeelliseksi julkaista. Kuvissa näkyy kesän jäljeltä hyvin ruskettuneita nuorukaisia. Jos joku huutaa rasismia niin on aivan OK kutsua nuorukaisia ruskettuneiksi tai jopa ruskeiksi. Vihreiden Jaakko Mustakallio leimasi twiitissään Vallinin puheiden ihmiset ruskeiksi. Tarpeen tullen vihreä on suvaitsevaisuuden nimissä salamana valmis leimaamaan ihmisiä ihonvärin perusteella. Siis ihonvärin, ei tekojen. Martin Luther King itkee haudassaan.

Kirjoitin aiemmin että MeToo on kuollut. Totisesti se on kuollut. Suvaitsevaisuutta puhkuva, hyveposeeraavan Sanoma OYJ:een kuuluva Nelonen ei aio peruuttaa Temptation Islandin tulevaa kautta huolimatta että kaudella kilpailijoiden joukossa on raiskauksesta syytettynä oleva. Kepiät mullat jo toisen kerran MeToolle.

Ja vielä.

Joe Biden tapasi paavin. Media uutisoi asiasta ja kertoi että Biden sai paavilta enemmän aikaa kuin edeltäjänsä. Hienoa, katolinen saa enemmän aikaa paavilta kuin joku muuta kristinuskon suuntausta edustava.

He ehkä keskustelivat syvällisiä uskonnosta? Ei toki. Biden kertoili tarinaa Satchel Paigesta joka oli legendaarinen baseballsyöttäjä. Joea tuntui myös kalvavan se että Yhdysvaltain katolisen kirkon piispat ovat kieltäneet häntä osallistuman ehtoolliseen aborttikannan vuoksi. Tähänkään ei Donald Trump pystynyt.

Trumpista puheenollen. Hän käväisi katsomassa baseballin finaalisarjan ottelua. Kannusti joukkuetta kuten muutkin. Siitä IS sai jutunjuurta: Donald Trumpin käytös baseballkatsomossa suututti alkuperäisväestön.

Veikkaan että alkuperäisväestö johon IS viittaa on heimo nimeltä wokeintiaanit. Näitä punaniskoja tai punanahkoja tai punaiseen atteeseen kallistuneita riittää maailmassa. Kuten minäkin, toimittaja kulki muistojen kujaa: Trump seurasi baseballin World Series -loppuottelusarjan peliä paikanpäällä myös lokakuussa 2019 Washingtonissa. Tuolloin hän joutui kuuntelemaan yleisön äänekästä buuausta, kun hänen kuvaansa näytettiin stadionin videotaululla.

Ehkä muisteleminen lohduttaa toimittajaa sillä hän ei halunnut uutisoida kenelle nyt huudeltiin ottelussa. Viraaliksi ilmiöksi Jenkeissä levinnyttä Let’s go Brandon-huutoa kajauteltiin jällen yleisössä. Miksi IS on yhä haluton kertomaan kyseisestä ilmiöstä? On kuitenkin vain ajan kysymys ennenkuin ilmiö leviää meillekin. Tässä näyte Saksasta.

Päivitys. Viimein tänään klo. 22.23. IS on julkaissut ilmiöstä uutisen. Jokainen voi laskea montako päivää IS hävisi minulle uutisensa kanssa. Muistatteko kun kirjoitin peppukivusta minkä Bidenin kannatuskato on medialle aiheuttanut. Uutisessa jälleen oire kun tekee kipiää: Nascar ja NBC ovat tapauksen jälkeen vaimentaneet lähetyksissä taustaääniä yleisöstä, mutta slogan ehti jo syntyä. Sama selkokielellä: Nascar ja NBC ovat alkaneet harjoittaa sensuuria millä kansan ääntä vaimennetaan mutta vahinko ehti jo syntyä.

Lukekaa blogiani jos haluatte pysyä ajan tasalla mitä maailmalla tapahtuu. Saatte tietää niistä paljon ennen kuin valtamedia niistä kertoo, jos kertoo ollenkaan. Kaikki uutiset kun eivät sovi valtamedian narratiiviin.

Tapaus 276.

Tapaus 277.

Tapaus 278.

Tapaus 279.

Tapaus 280.

Tapaus 281.

Tapaus 282. Törkeä kirjanpitorikos Antonio F.

Tapaus 283. Pahoinpitely ym. Sherif Farag Elmentewly E.

Tapaus 284. Pakottaminen seksuaaliseen tekoon (nuorena henkilönä), Vahingonteko, Rattijuopumus, Liikenneturvallisuuden vaarantaminen, Kulkuneuvon kuljettaminen oikeudetta Sebastian Nur A. (ent. Maslah Nur A.)

Osallistu keskusteluun!


23 kommenttia
Jättipäästöt piilossa, isostasia toi ne esille
#1

Kyllä USA:ssa löytyy puhdastakin energiaa, kunhan jaksetaan odotella. Primäärienergialähteistä voidaan ottaa geotermistä lämpöä luokkaa 200 000 eksajoulea , joka riittäisi noin 2000 vuodeksi koko primäärikulutuksen tarpeisiin. Suomessa sen sijaan jää toivo lähinnä ydinvoimaan, ja vielä lähiaikoina myös kivihiili olisi todella tarpeen. Siitä ei ilmasto muutu miksikään. Jos Suomessa osattaisiin ajatella nenäämme pidemmälle, niin huomattaisiin että hajut tulevat lähinnä etelästä ja idästä. Kiinan rikkidioksidipäästöt pelkästään ovat luokkaa yli 30 000 kertaa Suomen päästöt suurempi, mutta kun koko Aasia on yhtä ilman pilaajia. Persianlahden ja Kalifornian lahden merialueet ovat syvemmältä jopa 50 C asteen kuumia lähteitä, jotka lämmittävät myös ilmakehään, ja samoin häkäpäästöt ovat valtavia vuotavista mannerlaattojen saumoista, kuten jokainen tietää, että häkä ei liukene meriveteen, mutta ilmakehässä se hapettuessaan muuttuu hiilidioksidiksi, se salaperäinen hiilen lisääjä.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
#6

Juuri näin, Yle voisi olla hiljaa, kun ei tunne ilmastoasioita sen enempää, kuin sika jumbojetistä. Ylen toimialaan ei myöskään kuulu politikointi tai yhteisten asioiden hoito. Ylen päätehtävä on tiedottaa faktoilla varustettuja asioita, ei politikointi.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Ilmastokokoukset lapsellista räpeltämistä
#7

2000 vuodessa pohjoinen pallonpuolisko saa liki neljänneksen vähemmän auringonsäteilyä, joka viilentää pohjoisen pallonpuoliskon ilmaston useilla asteilla, jossa on huomioitava talvikausien pidentyminen, lumisuuden ja jäätiköitymisen lisäämän albedon kasvun vaikutus. Pohjoinen pallonpuolisko on vaipumassa kohden jääkautta, sille ei voi mitään. Pelkästään perihelikiertymän sykli on noin 21 tuhatta vuotta, jossa yhteisvaikutus prekession kanssa siirtelee leveysasteiden vaikutuksia eri alueilla, jotka myös on tiedossa kuten aikataulutkin. Tuosta esim. Helsingin sijainti 3000 vuoden kuluttua olisi noin Aurinkorannikon leveydellä nykykartalle sijoitettuna. Suomen lämmöt eivät siis ole kiveen hakattuja, kuten vastaavasti Sahara käväisee noin 19 tuhannen vuoden kuluttua keskisen Euroopan leveydellä, jossa se kasvaa vuosi tuhansia puustoa. Maapallon ilmastosysteemi on niin suuri, että ihmisen toimin ei ole tehtävissä mitään, ei lämpenemisessä eikä jäähtymisessä.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
#11

Viherterroristit ovat hyökänneet Bromman lentoaseman kimppuun Ruotsissa. Vihreät tulisi toimittaa suoraan vankilaan meillä täällä Suomessakin, ennen kuin pahempaa tapahtuu.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Vihreät turhaa väkeä
#14

Vihreistä ei ole meille, eikä koko yhteiskunnalle mitään hyötyä, eduskunnassa tietoa riittää kaikilta aloilta.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Yle kasvoi mittaansa kuin stasimainen syöpä
#18

Vihreät ovat ääriliike, kuten stalinistit tai natsit. Näille ei ole sijaa valtion parlamentissa. Vain piru näitä äänestää, ja piru periköön. Myös esim. DDR:n vielä elossa oleva väki vihaa entistä valtaa, kun Suomessa DDR:n perintöä jatkaa Yle, joka ei ole demokraattisesti valittu yhteisö, tai siinä ei suoraan kansalta saatu valtuutus.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
#2

Hallituksen agenda puheenjohtajakaudella oli Puolan ”oikeusvaltio”. Paljon tärkeämpi suomalaisille olisi ollut ajaa järjettömän kellojen siirtelyn lakkauttamista. Eikö Suomi voisi lakkauttaa tätä EU:lle esimerkkimaana ensimmäisenä, kuten muissakin asioissa on tapana.
Ensi yönä kelloja piti siirtää viimeistä kertaa. Saatanan tunarit.
Liikenne- ja viestintäministeriön tietoliiketoimintayksikön johtaja Maria Rautavirta.
– Ei ole löytynyt sellaista maata, joka veisi keskustelua eteenpäin. Tällä hetkellä ei ole näköpiirissä sellaista EU-puheenjohtajamaata, jolle asia olisi niin tärkeä, että sitä välttämättä agendalle nostettaisiin.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Hämmentynyt
Utelias
#3

Vielä senverran tuosta viimemaanantaina tapahtuneesta Tampereen valtuustoepisodista.Kansanedustaja/valtuutettu Gustafsson on tehnyt näillä huuteluillaan ja möläytyksillään itsestään täysin pellen.Samanlaista käytöstä häneltä on nähty myös eduskunnan kyselytunnilla.Ja varsinkin silloin kun joku perussuomalaisista on saanut puheenvuoron.Olen joskus jo kauansitten kyseistä”herraa”äänestänyt.Silloin kun SDP vielä ajoi työläisten etuja.Mutta jo vuosia sitten jätin kyseisen puolueen äänestämisen.Syy=SDP:n arvomaailma on todella kaukana minun arvomaailmastani.Ja sitten tuo libanoni taustainen hattupäinen”herra”=puhui kyllä mielestäni muunneltua totuutta vastauspuheenvuorossaan Vallinille.Sanoessaan että hänen kotimaassaan oli aikanaan jo pilvenpiirtäjiä,kun Suomalaiset vielä asuivat luolissa.Minareettejä kyllä islamistisissa maissa on ollut jo keskiajalla,mutta ensimmäiset pilvenpiirtäjät on rakennettu USA:ssa 1800 luvun loppupuolella.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
#8

Kas vain. Median mukaan vaihdoit demarit äärioikeistoon. Ehkä toimittajien mielissä sosialismi ja kansallissosialismi eivät ole niin kaukana toisistaan.
No etpä ole ainoa. Minulla ratkaiseva tekijä oli Urpilaisen takuutukset. Takaisin en ole kaivannut.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Hämmentynyt
Utelias
#12

Enkä myöskään minä!=Siis kaivannut takaisin.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Hämmentynyt
Utelias
#16

Niin ja mitä tulee tuohon median haukkumiseen perussuomalaisia äärioikeistoksi.Niin tuo ei pidä paikkaansa,vaan perussuomalaiset ovat kansallismielinen/isänmaallinen puolue.Ja minulle isänmaallisuus/kansallismielinen ajatusmaailma on tärkeä.Oma isäni ja hänen kaksosveljensä puolustivat tätä maata molemmissa sodissa=Talvisota/Jatkosota.Ja molemmat haavoittuivat vakavasti,kärsien vammoistaan elämänsä loppuun saakka.Ja nyt nämä”perkeleet”on luovuttaneet itsenäisyytemme EU:lle,ja siitä on vielä maksettu jatkuvasti kasvava summa,että on päästy eroon.Sodankäyneet vainajat pyörivät tuskissaan haudoissaan:(:(:(!!!

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
#17

Median väitteellehän tuossa kettuillaan

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
#4

Oikeistolainen ajatusmaailma ei kanna sanaa sosialismi, eli sosialismi millä tahansa liitteellä merkitsee sosialismia tai kommunismia. Kansallissosialismi on käytännössä sama kuin sosialismi, teot ja väkivaltainen hallitseminen ratkaisee. Näin myös suomalaiset sosialistit ja stalinistikommunistit, joita mm. vihreät ovat, ajavat Suomea kohden kommunismia, joka on sosialismin tavoite.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
#9

Juuri näin, vihreät alkoivat kampittaa Suomea kohden kommunismia käymällä teollisen tuotannon kimppuun, joka vihreillä on tavoite ajaa alas. Tuo tietää työttömyyttä sadoille tuhansille myös demareiden kannattajille, koska demareilla on periaatteessa samat tavoitteet, saada kansa polvilleen hirmuvallan edessä, jossa kansa rukoilee leipää kurjuudessa pellon laidan ojassa käpertyneenä pakkasen kourissa hypotermian partaalla.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
#13

Me voimme selvitä nousevista energian hinnoista laihialaisen ilmalämpöpumpun avulla, mutta vaalien jälkeen meidän on palautettava elinvoimainen maa takaisin kansalle kommunistien tuhotyön jälkeen.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
#15

Parempi on laihialaisten tapa käyttää hiiltä lämmitykseen. Säkillinen hiiltä riittää. Jos tulee kylmä nostellaan säkkiä muutaman kerran ja holotna hellittää.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
#10

Siinä siis syy. Kaikki valtamedian toimittajat ovat oikeistolaisia.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
#5

Tampereen valtuuston demareiden ja muun vasemmiston ylimielisyys on järkyttävän karmeaa. Sinisilmäisyyteensä ja tietämättömyyteensä en usko enää, koska faktaa löytyy, jos vain haluaa siihen tutustua.
Miten he voivat ummistaa silmänsä ja sulkea korvansa pahuudelta, jota he itse ovat kapunkiin päästäneet ja edelleen lisää hankkimassa? Tampereella huumekauppa ja käyttö rehottaa. Kaupunki muutenkin muuttunut vaaralliseksi, sotkuiseksi ja sekavaksi. Mamuja ja kemuja on nykyään joka puolella ja osa kouluista muuttunut levottomaksi. Ruotsin tiellä ollaan.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Ota kantaa

Heräsikö ajatuksia? Ota kantaa. Muista kuitenkin, että lyhyet ja napakat kommentit menevät paremmin perille kuin polveileva tajunnanvirta. Pitäydy asiassa ja salli muille keskustelijoille mielipiteenvapaus. Tutustuthan pelisääntöihin.

Haluatko mielipiteellesi kasvot? Rekisteröityminen mahdollistaa keskustelun oikealla nimellä ja oikeilla kasvoilla. Rekisteröityneenä käyttäjänä saat myös automaattisen ilmoituksen aina, kun kirjoittamaasi kommenttiin vastataan. Rekisteröidy tai kirjaudu sisään.

Kommenttisi

1000 / 1000