Perussuomalaiset

Sirpa Abdallah

Osataan sitä meilläkin disinformoida

Eipä ole tullut eteen vähään aikaan mitään mielenkiintoista ajateltavaa, eikä siitä kirjoitettavaa, mutta nytpä tuli. Pitkästä aikaa luin IS:n kirjoituksen naapurivaltion päämiehen valehtelusta ilman sarvia ja hampaita. Tästä valehtelusta on sanonut IS:n kirjoituksen mukaan Aleksanteri-instituutin Venäjän politiikan professori Vladimir Gel’man. Hän sanoo puheen olleen täynnä valheita ja disinformaatiota, kuten mainitulle päämiehelle on tyypillistä. 

Se, mikä tuossa puheen analysoinnissa on Gel`manin mukaan melenkiintoista, on puheen suuntaaminen tuon maan kansalaisille, joista monet haluaisivat uskoa johtajaansa. Miten mielenkiintoista ja mitenkäs tuo poikkeaa meidän suurinta valtaa pitävien politiikkojemme uskotteluista kansalaisillemme omissa kannanotoissaan? Ei niin eroa ole vaan kyllä ns. vanhojen valtaa pitävien puolueiden (lähinnä keskustan, demareiden ja kokoomuksen) poliittiset uutisoinnit ja kaikenlaiset ulostulot medioissa, kuten mediatkin omissaan kirjoituksissaan/uutisoinnissaan, ovat suunnanneet disinformaatiota kansalaisten aivosolukkoihin. Yleensä noista ulostuloista/uutisoinneista puuttuu laaja-alainen analysointi eli vaikutuksesta maamme talouteen sekä kansalaisten hyvinvointiin. Ei politiikot ajattele (ole ajatellut) koko maan tulevaisuutta kansalaisineen vaan heille on tärkeintä oman puolueen menestyminen ja joskus jopa sillä verukkeella jonkinlaista tuloa tuottavaa etuutta puolueelle, kuten yhtenä esimerkkinä voinee nostaa esiin ammattijärjestöjen saamat verottamat osinkotulot, joista ainakin osaa kanavoidaan kahden vasemmistopuolueen vaalityön rahoittamiseen. Tämä kaikki siis osaksi veronmaksajien rahoittamaa asuntotukijärjestelmää hyväksikäyttäen verottomat osinkotulot. Liittyyköhän tuohon järjestelmän hyväksyntään ns. maan tavan mukainen ”lehmänkauppa”? Järjestelmää ei ole purettu, sillä aina on ainakin yksi mainituista puolueista kulloinkin hallituksessa, yleensä jopa kaksi.

EU:hun kuuluvana jäsenenä Suomi on kärsivä osapuoli siksi, ettei maamme päättäjät osaa pitää oman maamme puolia riittävästi vaan poliittiset päätökset näyttävät tehdyn osittain puoluejohtajien omien etujen näkökulmista eli heidän saamiensa omien etujen vuoksi hyvin pitkälti (Katainen, Stubb, Aho, Ihalainen, Urpilainen nimiltä mainiten. Muitakin varmaan löytyy).  

Luulisi niin YLEn kuin muidenkin medioiden olevan kiinnostuneempi politiikkojen toimista ja päätösten tekemisistä pidemmällä tähtäimellä ja niistä kansalaisia infoten, mutta eipä tähän päivään mennessä ole tällaista suuremmin nähty. Jälkikäteen vuosien takaa ovat mediat jotain saaneet selville ja niistä kerrottu, mutta se on aivan liian myöhään. Kyllä niin politiikkojen kuin medioiden tulee pyrkiä antamaan kansalaisille faktatietoa päätöksistä/suunnitelmista, joiden vaikutusta käsitellään heti laajemmin ja ymmärrettävin perustelluin kannoin.

Lopuksi nostan esiin taloustoimittaja Jan Hurrin erinomaisen kirjoituksen IS:ssa ”SUOMEN JA ITALIAN hallitukset ilmoittivat kumpikin viime perjantaina tukitoimista, joilla ne aikovat huojentaa kansalaisten jyrkästi kohonneita energiakustannuksia.”

Tuo kirjoitus kannattaa lukea jokaisen kansalaisen. Toki myös päättäjiemme, jos vaikka heidän silmänsä avautuisivat oman maamme etujen ajamisen suuntaan EU:ssa tehtävien päätösten suhteen kuin myös muutoinkin ajamaan oman maamme etuja kansalaisten hyväksi. Eikä suinkaan oman puolueen etuisuutta ensi sijaisesti. Tuosta kirjoituksen sisällöstä käy varsin hyvin selville millä tavoin nykyinen Marinin hallitus kokoomuksen tukemena mahdollisti elvytyspaketin hyväksymisen ja siitä lahjarahan jakamisen mm. Italian kansalaisille monipuolisesta energiahuojennusten tukiohjelmastaan. Suomalaisillehan maamme hallitus antaa vain murusia, eikä sitäkään kaikille tarvitseville vaan valikoidulle joukolle.

Tekstin aiheet:

Osallistu keskusteluun!


11 kommenttia
#1

Italian antama tuki näyttää Hurri mukaan olevan jopa 8 mrd euroa tänä ja ensi vuonna yhteensä. Niin ja Marinin hallitus on päättänyt 140 miljoonan euron työmatka-autoilijoiden täsmätuesta. Rämä seuraa elvytyspaketin hyväksymisestä ja siinä lahjarahan hyväksynnästä Italialle. Italian päättäjät ja ilmeisesti muidenkin kuin Suomen on ollut pitkän tähtäimen mietintämyssyt päässä paketin hyväksymisen suhteen. Suomalaiset veronmaksajat siten maksavat osaltaan myös italialaisten saamista tuista energiahuojennusten tukiohjelmasta. Meidän geopoliittinen sijainti ei näköjään paina mitään hallituspuolueiden ja kokoomuksen arvomaailmassa.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

eastfinn
#6

On epäreilua, että vain työmatkoista saa vaatimattoman 5senttiä per km verohelpotuksen. Kuitenkin ihmisillä on muitakin pakollisia menoja: kauppaan, lääkäriin, päiväkotiin, jne. Eikä tuo mitätön verohelpotus koske kaikkia työssäkävijöitä. Ne joilla on vouti taloudenhoitajana ottaa nuokin sentit. Monelle on parempi kun ei tee lainkaan työtä vaan jää kotiin elämään yhteiskunnan kustannuksella.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
Vihainen
#2

En osaa sanoa miten tuo Lintilän nokittelu Kysekytunnilla Perussuomalaisille osui ja upposi, mutta se kertoo paljon siitä asenteesta millä maata johdetaan.
Suurena ”armona” mainostettu työmatkakulujen vähennysoikeus ei todellakaan koske suurta osaa kansasta. Miten heille korvataan tuon lisäveron ja sekoitevelvoitteen nostot? Samoin se ei huomioi esim. sitä menoa joka syntyy, kun työssäkäyvät vievät vaika lapsiaan päivähoitoon jne.
No, sanoihan KEPUN Saarikko, että menkää hakemaan Sossusta, jos ette tule toimeen. Miettikää tuota asennetta!!!! Voiko kansalaisia halveksivampaa lausetta hökäistä? Tietää varmaan, että iäkäs, ikänsä veroja maksanut, pienellä eläkkeellä sinnittelevän viimeinen keino on ryhtyä anelemaan sieltä rahaa.
Ehkä hän vertasi heitä kunniakansalaisiimme? He kyllä käyttävät kaikki sieltä tulevat etuuden viimeistä senttiä myöten tai sen mitä KELA-Gold sallii.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

#7

En ole katsonut tuota eduskunnasta lähetettyä ohjelmaa, joten en osaa ottaa kantaa itse Lintilän kannanottoon. Yleisesti sen perusteella kun olen noita lähetyksiä katsonut, niin en pidä niitä keskusteluja laisinkaan oikeasuhteisina vaan niihin etenkin hallituspuolelta tulleina vastauksina jää puuttumaan olennainen kanta kysyttyyn/selvitettävään asiaan. Siis myös kaikki kyselytunnit ovat juuri sellaisenaan disinformaatiota tuottavaa muiden medioiden ohella. Ei niissä pureuduta syvällisesti asioihin ja siihen mitä tarkoittaa päätös kansalaisille ihan aidosti rönsyineen kaikkineen. Tuosta oivana esimerkkinä käy vallan mainiosti Hurrin kirjoitus elvytyspaketin hyväksymisestä ja miten Italia käyttää paketista saamiaan varoja kansalaistensa hyväksi suoraan ja ruhtinaallisesti. Me veronmaksajat maksamme siis osin italialaisten energiakustannuksista. Tämä siis omien kansalaistemme kustannuksella. Hyväksytkö tällaisen päätöksentekemisen?

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Aliina
#3

Kansa tyytyy vähään ja luulee saaneensa jotain kun on ensin maksanut omasta pussistaan verot, joista sitten hitusen tipahtelee kuin armosta takaisin. Hurri teki vertailun, jonka luulisi avaavan silmiä, mutta odottakaa vaan seuraavissa puoluekannatusluvuissa komeilevat eturintamassa kokoomukset ja sdp:t, jotka käsi ojossa tarjosivat Italialle miljardeja suomalaista rahaa ilman takaisinmaksuvelvoitetta EU:n elvytyspaketin kautta. Tästä Suomen maksamasta avustuksesta Italia käyttää suuren osan korkeiden energiahintojen kompensaatioon. Suomi on vauras maa, sanoi globaali nuori johtaja Sanna Marin.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

#8

Kiitos Aliina mielipiteestäsi! Se on täyttä faktaa ja olen samaa mieltä. On ihmeteltävä sitä miten suurta kiihkoa eu:hun liittyy Marinin hallituspuolueilla kokoomuksella höystettynä jotta omat kansalaiset voidaan ”eliminoida” kunhan vain päätös on komission esittämän mukaista. Kyllä noiden elvytyspakettia hyväksynnän antavissa puolueissa on tämän jälkeen turhaa soitella suuta olevan omien kansalaisten puolesta puhumassa ja päättämässä myös EU:ssa. Eivät ole. Ei kokoomuskaan tuota tee, vaikka kuinka muuta täällä puhelee. Kokoomuksen mainostama ”EU:ta eninten puolueista kannattava” pitää täydellisesti paikkansa ja niin ettei siinä oma kansa ole etusijalla vaan ihan muu on päätösten taustoilla. Marinin hallitus kulkee samoja polkuja kuin kokoomus ja komission talutusnuorassa.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
Vihainen
#11

Kokoomuksella on EU-parlamentaarikkona”Myyrä”Pietikäinen.Joka ei muuta tee kun valittaa EU-komissiolle susienkaatoluvista/ja mukamas kaltoinkohtelusta.Ja sen lisäksi Suomen metsähakkuista.Mitenkä kokoomuksella on vara pitää tuollaista EU-Parlamentaarikkoa?Minuntietääkseni EU edustajat on valittu sinne ajamaan omanmaan asioita.Mutta tuo kokomuslainen ei niin tee.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Jocke Rantanen
Hämmentynyt
#4

Yhdestä asiasta media jaksaa pitää huolta myös tulevaisuutta ajatellen.
Tuo asia on ”ilmastonmuutos”.
Päivän ESS:ä on artikkeli Salpausselän kisoista ja siin ihmetellään voidaan kisoja järjestää vuonna 2050 lumenpuutteen takia. Otsikkokin on sopiva: ”Vielä on tarpeeksi lunta kisoja varten”.??
Samassa artikkelissa on jopa lumensyvyyttä ja lämpötilaa esittävät käppyrät vuodesta 1959 alkaen. Käppyrät eivät osoita mitään oleellista muuttuneen lumensyvyydessä tai lämpötiloissa.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

#9

Tosi on. Vielä kun jossain vaiheessa EU..sa pureuduttaisiin enemmän geologispoliittiseen tilanteeseen jäsenmaiden kohdalla. Siis siten, että ehdotukset ja etenkin päätökset olisivat jäsenmaiden sijainnin ja muut olosuhteet otettuna huomioon. Tämä näyttää jäävän huomiotta omien päättäjiemme vaatimuksina ja siitä seuraa jäsenmaksuosuutemme jatkuva liian suuri korotus, josta puolestaan luonnollisesti seuraa se, että oman maan kansalaisten hyväksi jää budjettimenoja aina vähemmän käytettäväksi. Tosin marinin hallitus on jakanut velkarahaa oikein kaksin käsin. Etupäässä kylläkin, kun koronaepidemiarahoitusta ei huomioida, maamme ulkopuolisiin tarkoituksiin.

Ilmastonmuutoksen johdosta tehdyt päätökset, etuajassa verraten muihin jäsenmaihin, ovat ”omaan jalkaan” kalahtavia toimia, sillä jokseenkin varmasti eri aloilla kehitys kulkee eri maissa eri tahtia ihan siitä riippumatta mitä komissio, siis EU, on etunojassa päättänyt. Itse asiassa jopa Saksan energiapäätökset ajatuttavat.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Jotain rajaa politikoinnissa
#5

Oikeastaan disinformatioon liittyy hyvinkin kiinteästi henkisen väkivallankäytön lisääntyminen yhteiskunnassamme. Käytön aiheen kansalaiset ovat saaneet hyväksynnän eduskunnassa hallituspuolueiden (viimeisin rkp:n taholta vk:n johdon nimitysasiassa) ja ehkäpä osittain kokoomuksen edustajien taholta PS:ään kohdistuvien vastuuttomien kannanottojen mukaisesti. Noilla kannanotoilla on tarkoitusperänä viestiä kansalaisille PS-puolueen olevan ala-arvoinen – ei hyväksyttävä poliittinen toimija heidän joukossaan, jotka siis pitävät itseään yläluokkaisena ja parhaana kansalaisten hyvinvoinnille, vaikka eivät tosi asiassa muista kansalaisia ollenkaan päätöksiä tehdessään vaan katse on suunnattuna Suomen ulkopuolisiin maihin.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

#10

Jokseenkin käsittämätöntä on nykyisen mallinen poliittinen toiminta eduskuntakeskustelut huomioiden. Kyselytunnit voisi hyvin lopettaa kokonaan, sillä hallituksen antamiin vastauksiin ei ole oppositiopuolueiden mahdollista antaa lisäkysymystä tai selvennystä annettuun vastaukseen.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Ota kantaa

Heräsikö ajatuksia? Ota kantaa. Muista kuitenkin, että lyhyet ja napakat kommentit menevät paremmin perille kuin polveileva tajunnanvirta. Pitäydy asiassa ja salli muille keskustelijoille mielipiteenvapaus. Tutustuthan pelisääntöihin.

Haluatko mielipiteellesi kasvot? Rekisteröityminen mahdollistaa keskustelun oikealla nimellä ja oikeilla kasvoilla. Rekisteröityneenä käyttäjänä saat myös automaattisen ilmoituksen aina, kun kirjoittamaasi kommenttiin vastataan. Rekisteröidy tai kirjaudu sisään.

Kommenttisi

1000 / 1000