Mistä oikein sovittiin ja miten - mikä oli ohjeistus
Nostan tässä esille pari asiakohtaa viimeisen Brysselin neuvoston kokousten annista. Alla oleva on kirjoitettuna Eurooppa-neuvoston dokumentissa (sitatteissa oleva teksti);
Eurooppa-neuvoston päätelmät kokouspäiviltä 17., 18., 19., 20. ja 21. heinäkuuta 2020, Brysselissä 21. heinäkuuta 2020.
1. Maaseuturahaston määrärahat kaudella 2021–2027 eu-budjetissa, johon sisältyy;
”Niille jäsenvaltioille, joilla on maatalousalallaan erityisiä rakenteellisia haasteita tai jotka ovat investoineet tuntuvasti toisen pilarin menoihin tai joiden on siirrettävä suurempia määriä ensimmäiseen pilariin nostaakseen lähentymisastettaan, osoitetaan seuraavat lisämäärärahat yleisen kokonaismäärän puitteissa: Belgia (100 miljoonaa euroa), Saksa (650 miljoonaa euroa), Irlanti (300 miljoonaa euroa), Kreikka (300 miljoonaa euroa), Espanja (500 miljoonaa euroa), Ranska (1 600 miljoonaa euroa), Kroatia (100 miljoonaa euroa), Italia (500 miljoonaa euroa), Kypros (50 miljoonaa euroa), Malta (50 miljoonaa euroa), Itävalta (250 miljoonaa euroa), Slovakia (200 miljoonaa euroa), Slovenia (50 miljoonaa euroa), Portugali (300 miljoonaa euroa), Suomi (400 miljoonaa euroa).”
Kuten huomataan, niin ei suinkaan pääministeri Marin ole ainoana saanut maataloudellemme 400 miljoonan tukipakettia neuvotelluksi vaan kyllä tuo tuen saaminen perustuu samoin periaatteiden mukaan kuin muillekin tuen saaneelle 14 jäsenmaille.
2. Oikeusperiaatteiden toteuttaminen; kirjaukset tuohon liittyen ovat
”Unionin taloudellisia etuja on suojattava unionin perussopimusten yleisten periaatteiden, erityisesti SEU 2 artiklan arvojen mukaisesti. Eurooppa-neuvosto korostaa, että unionin taloudellisten etujen suojaaminen on tärkeää. Eurooppa-neuvosto painottaa oikeusvaltioperiaatteen kunnioittamisen merkitystä.”
Ja ”Tätä taustaa vasten otetaan käyttöön ehdollisuusjärjestelmä talousarvion ja Next Generation EU -välineen suojaamiseksi. Tässä yhteydessä komissio ehdottaa rikkomistapauksissa sovellettavia toimenpiteitä, jotka neuvosto hyväksyy määräenemmistöllä. Eurooppa-neuvosto palaa asiaan pikaisesti.”
Kirjattujen oikeusvaltioperiaatteiden toteuttaminen rahanjakamiseksi joillekin jäsenvaltiolle näyttääkin jääneen Eurooppa-neuvoston tulevaan kokoukseen käsiteltävien asioiden listalle. Ei oikeusvaltioperiaatteiden noudattaminen näytä olevan vielä selvää, vaikka Marin noin näytti käsittääkseni ilmoittavan. Se myös on huomioon otettava, että tässä komission esityksestä noudatettaisiin määräenemmistöpäätöstä ei ole toteutunut vaan siitäkin sovitaan myöhemmin. Koska Eurooppa-neuvostossa asiasta päätettäessä pitänee olla yksimielisyys, jäänee päätös tekemättä? Toinen mahdollinen tilanne saattaa syntyä erimielisyydestä, että unioni alkaa hajoamaan.
Kuuluuko oikeusvaltion periaatteisiin se, ettei noudateta omaa perustuslakia, eikä myöskään noudateta unioniin liityttäessä hyväksyttyä perussopimusta, joka kieltää selvin sanoin unionilta velkarahan ottamisen budjetin rahamenojen rahoittamiseksi? Tässä kohtaa on maamme pääministeri oman käsitykseni mukaan jättänyt noudattamatta maamme ylimmän oikeusvalvojan eli PeVL:n suosituksen (voitanee pitää vahvempanakin) lausumalla;
”VALIOKUNNAN LAUSUNTO Perustuslakivaliokunta ilmoittaa, Valiokunnan lausunto PeVL 16/2020 vp 20 että EU:n elpymissuunnitelmaan liittyvän sääntelyn valmistelussa otetaan huomioon lausunnossa mainitut valtiosääntöoikeudelliset huomiot ja että valtioneuvoston ei tule asian käsittelyn tässä vaiheessa hyväksyä tai edistää nyt ehdotettua unionin lainanottoa ja jäsenvaltion siihen kytkeytyvää vastuuta avustusmuotoisista tukivälineistä.
Helsingissä 12.6.2020″ (lihavointi kirjoittajan)
Suuri valiokunta ei voi, eikä saa eikä voi jättää, huomioon ottamatta sekä naoudattamatta PeVL:n lausumaa Eurooppa-neuvoston kokouksissa. Perustuslakivaliokunnan tehtävänä on antaa lausuntonsa sen käsittelyyn tulevien lakiehdotusten ja muiden asioiden perustuslainmukaisuudesta sekä suhteesta kansainvälisiin ihmisoikeussopimuksiin kuten myös EU:hun liittyvissä asioissa.
Suuren valiokunnan lausumaa voi vain ihmetellä, kun lausuman lopputuloksena ei ole PeVL:n kanta vaan
”VALIOKUNNAN LAUSUNTO Suuri valiokunta ilmoittaa, että se yhtyy asiassa valtioneuvoston kantaan. Helsingissä 16.7.2020″
Suuren valiokunnan puheenjohtaja on Satu Hassi (vihr). PeVL:n puheenjohtaja Johanna Ojala-Niemelä (sd). Kumpikin valiokunta on siten hallituspuolueiden johdossa ja myös jäsenten lukumäärä on hallitusenemmistöinen. En lähde ottamaan kantaa mikä merkitys on annettava neuvottelutulosten jälkeen PeVL:n puh.joht. Ojala-Niemelän julkistamille kannanotoille, sillä niissäkin on omasta mielestäni moitittavaa (polittinen?). Niistä voi kukin lukea, vaikka tästä ja muodostaa oman mielipiteensä.
Ulkopuolisesta näyttää varsin selvältä, että varsinkin suuri valiokunta on toiminut poliittisin perustein, eikä suinkaan perustuslakiamme noudattaen, eikä eu-perussopimustakaan. Mitä tällaisesta eduskuntatoiminnasta pitää oikein ajatella? Miten pelaa valvonta laillisuuden noudattaminen eduskunnassa tämän asiakokonaisuuden kohdalla?
Tekstin aiheet:
Vihreitä ei saisi koskaan päästää mihinkään vatuullisiin,ja päättäviin virkoihin!!!
Sulje
Ilmoita asiaton kommentti
Samaa mieltä voi hyvin olla tällä hallituskaudella esiin tulleista seikoista.
Sulje
Ilmoita asiaton kommentti
Persujen nousua ja kikyjä odotelleen. Wladimir ja Donald.
Sulje
Ilmoita asiaton kommentti
Ne kikythän ovat ay-liikkeiden käsissä. Noinhan oli Sipilän hallituksen aikana. Noin olisi pitänyt toimia ay-liikkeiden jo vuosia jollei vuosikymmeniä aiemmin kilpailukyvyn säilyttämisessä vientimarkkinoilla. Kilpailukykyä voi Suomessa parantaa vain ay-liikkeiden sopimuksissa, sillä eurovaluutta ei muuta mahdollisuutta maallemme suo. Tämä palkkakustannusten alentamisen vaikutus euroon liityttäessä kilpailukyvyn säilyttäjänä oli tiedossa niin demareilla kuin kokoomuksellakin ja siitä huolimatta euroon piti päästä.
https://www.youtube.com/watch?v=TSngJmYPBCE
Kannattaa kuunnella tuo videotallenne.
Sulje
Ilmoita asiaton kommentti
Persut äänestivät Lindströmin eduskuntaa toteuttamaan perussuomalaista hallitusohjelmaa. AY -liikkeen vastuksesta huolimatta kiky tehtiin. Nykyinen hallitus purki orjakontrahdin. Suomi nousuun ja eurooppalaiseen yhteistyöhön.
Sulje
Ilmoita asiaton kommentti
Näyt olevan väärässä käsityksessä väittäessäsi ay-liikkeen vastustuksesta huolimatta kikyn syntyneen. Kikyn sopivat ay-liikkeet yhdessä.
Työmarkkinoiden keskusjärjestöt pääsivät neuvottelutulokseen työmarkkinoiden kilpailukykysopimuksesta 29. helmikuuta 2016.
https://www.sak.fi/tyoelama/sopimukset/kilpailukykysopimus
Oliko tuo yllätys itsellesi?
Sulje
Ilmoita asiaton kommentti
Korholan mukaan varsinkin Vihreät ovat EU:ssakin jatkuvasti puukottamassa selkään Suomea. Jos jokin asia on Suomelle haitallista, vihreät kannattaa sitä. Hallitus on Ohisalon johdolla muuttamassa linjaansa siten, että ankkurilapsen lähettäminen Suomeen johtaa jatkossa aiempaa enemmän siihen, että myös hänen perheensä pääsee Suomeen.
Sulje
Ilmoita asiaton kommentti
https://www.iltalehti.fi/politiikka/a/3c12ac66-922a-425a-b761-82614abbed90
Hallitus päätti vastaanottaa Välimeren pakolaisleireiltä 175 haavoittuvassa asemassa olevaa turvapaikanhakijaa. Suomeen tulijat ovat alaikäisiä lapsia. Sisältyykö päätökseen ajatus siitä, että heidän perheensä tulevat perässä?
Koskelan mukaan orvon lapsen perässä saattaa ilmaantua mies, jolla on isyyden todistava paperi, ja sellaisen paperin saa Koskelan mukaan Lähi-idässä helposti lahjonnalla.
Miten Eurooppaan ylipäätään voi tulla pakolaislapsia yksin tuhansien kilometrien päästä?
Näettekö, että tässä alaikäisten pakolaisilmiössä voisi olla kyse siitä, että alaikäisten lähettämisellä parannetaan koko perheen mahdollisuuksia päästä Suomeen ja siten järjestelmää käytetään väärin hyväksi?
Sulje
Ilmoita asiaton kommentti
Luin äsken mainitun kirjoituksen ja mietin, onko tällainen muutos johtamassa lopulta siihen, että kantasuomalaisten huostaanotetut lapset jäävät huonompaan asemaan. Eikös turvapaikkaahakevat lapset ole perheen taholta laiminlyötyjä päästettäessä yksin matkustamaan jopa tuhansia km:ä? Onko todella silloin oikeus perheen yhdistämiseen, kun maassamme näissä vastaavissa hylkäys eli huollon puuttumistapauksissa lapsi erotetaan vanhemmista? Tämäkö on sitten lapsenoikeuksien oikeudenmukaista turvaamista?
Sulje
Ilmoita asiaton kommentti
Ja kun suurin osa noistakin ankkurilapsista on todellisuudessa aikuisia partalapsimiehiä. Kuten noista uusimmista Kreikasta haetuistakin. Eikä ne yksin ole tulleet? Suku on tullut mukana, mutta piilossa odottamassa.
Sulje
Ilmoita asiaton kommentti
Pakko kysyä: Ovatko päättäjämme täysiä hölmöjä, vai onko heidän toimiensa epäilijä sitä?
Jälkimmäinen vaihtoehto ei niin vaarallinen ole, mutta toinen on.
Sulje
Ilmoita asiaton kommentti
Nonni. Ranska 1.600 miljoonaa maatalous hommiin!
Ranska olisi alunperinkin jättäytynyt pois EU:sta ellei de Gaulle olisi vääntänyt kättä ranskalaisten maanviljelijöiden ostamiseksi kyytiin mukaan.
Mikään ei ole muuttunut. Tulisi Macronin ja Marinin poskisuudelmille hintaa, jos elpymispakettihulluus menisi läpi.
Macron on epätoivoinen, sillä ranskalaiset viljelijät on pidettävä kyydissä kovalla rahalla, sillä muuten Ranskassa nousee kapina. Ja jostain ylivelkaantuneen Ranskan on sitä rahaa saatava!
Ranskassa ja Suomessa on molemmissa paljon pieniä perhetiloja, koska kumpikaan maa ei ole mikään aakee laakee Skoone, vaan tilat on pirstottu sinne tänne. Ranskassa, koska vuoristo. Suomessa, koska metsät ja vedet.
Mutta VAIN Suomessa on pitkät, kovat pakkastalvet ja erittäin lyhyt, YKSI kasvukausi.
Suomen kannattaa pitää rahat itsellään. Täällä niitä tarvitaan enemmän kuin Ranskassa ja Saksassa.
Sulje
Ilmoita asiaton kommentti
Tarkoitin Ranskassa ja Italiassa.
Sulje
Ilmoita asiaton kommentti
Tästä:
https://my-europe.org/articles/charles-de-gaulle/
Sulje
Ilmoita asiaton kommentti
”Tämä on tärkein hetki EU: n elämässä euron luomisen jälkeen”, vuonna 2002 Macron sanoi ja lisäsi, että Ranska itse saa 40 miljardia euroa.”
Noin kirjoitetaan France24 sivustolla Macronin sanoneen innostuneena. Miksipä ei, kun mekin osallistumme rikkaan Ranskan lahjoitukseen.
Myös ko. sivulla todetaan se tosi asia, joka saa ajattelemaan Marinin neuvottelukyvyn olevan karsean huono, sillä mm. Ruotsi sai erittäin mojovan jäsenmaksualennuksen, vuosittain n. 1069 milj.euroa, kun aiemmin sai n. 160 milj.euroa. Fr24 sivulla suomeksi googlella ”Säästölakeja houkutettiin myös voimakkain alennuksin EU: n maksuosuuksista.”
https://www.france24.com/en/20200721-eu-rescue-deal-the-most-important-moment-in-the-life-of-our-europe-says-macron
Niin ja verrataan sitten Suomen maatalouden ja harvaan asutun alueen saamiin tukiin yht. 500 milj. Kovin jäi köykäiseksi. Tulos olisi saattanut olla satoja miljoonia parempi, jos Marin olisi kuulunut nuivaan ryhmään.
Sulje
Ilmoita asiaton kommentti
Joo, seurasin noita teidän pohdintoja Usarin puolella tosta ruotsalaisten osuudesta. Jopa Max Jussila oli avannut sanaisan arkkunsa ja antoi Talsan kesätoimittajalle huutia 🙂
Sulje
Ilmoita asiaton kommentti
Tuokin EU-tilasto kertoo sen, että EU:n maataloustuetkin pitäisi lakkauttaa ja kukin maa voisi tukea maatalouttaan omista rahoistaan. Suomi hyötyisi siitäkin nettomaksajana.
Sulje
Ilmoita asiaton kommentti
Minusta Suomi sai kelpo sopimuksen ja vielä niin, että nuori ja tarmokas Sanna Marin laittoi kokouksessa itsensä väkevästi peliin. Yön pikkutunteina hän sai puristettua Suomelle lisärahoitusta ja myös päiväneuvotteluissa ärhäkkänä sivalsi Espanjan päämisteriä, joka halusi kasvattaa avustusten määrää. Tuskin kukaan muu olisi pärjänyt Sannaa paremmin. Se, että nyt vaahdotaan opposition sulla on suurta poliittista teatteria, jonka jokainen tajuaa. Aika hyvän kuvauksen tästä antaa Saku Timonen, joka kirjoittaa aiheesta näin:
Politiikka on siis ihan oikeasti vajonnut näin alas. Jos jossain harrastajien kesäteatterissa oikeasti esitettäisiin näin kelvottomasti käsikirjoitettu, ohjattu ja näytelty esitys, niin jo toisella esityskerralla katsomo olisi tyhjä. Koronan takia kesäteattereilta jäivät näytelmät valitettavasti esittämättä, joten ne korvattiin improvisoidulla poliittisella farssilla.
Sulje
Ilmoita asiaton kommentti
Niin, olitko Brysselissä kärpäsenä katsomassa tätä meininkiä? Vai mihin perustat tietosi? 🙂
Sulje
Ilmoita asiaton kommentti
Kärsenä KATOSSA 🙂
Sulje
Ilmoita asiaton kommentti
KÄRPÄSENÄ… öh
Sulje
Ilmoita asiaton kommentti
Älä huoli me kaikki teemme virheitä ja myös kirjoitusvirheitä. Perustan tietoni tuohon aineistoon joka julkaistiin maa kohtaisesti ja uutisiin, joita on kokouksesta tullut paljon. Niiden perusteella olen arvioinut tulosta ja vertaamalla vielä eri maiden osuuksia ja maksuja. Hyvältä näyttää, oikein hyvältä!
Sulje
Ilmoita asiaton kommentti
”Politiikka on siis ihan oikeasti vajonnut näin alas. ”
Ihan totta tuo kun otetaan huomioon Marinin hallituksen toiminta.
Sulje
Ilmoita asiaton kommentti
Olen ymmärtänyt, että Saku Timonen on oikeusoppinut? Pitääkö hän todella poliittisena teatterina pohtimista, oliko perustuslain mukaan oikein tehdä sopimus EU:n yhteisestä velanotosta? Vai ketä hän syyttää teatterista? Suomen osuus huonosti kehittyvänä taloutena on kohtuuton. Federalistit ovat ehkä valmiita maksamaan sen unelmansa takia, ja pitävät siksi tulosta onnistuneena.
Sulje
Ilmoita asiaton kommentti
Aliina, en osaa vastata kysymykseesi, sillä en missään tilanteessa avaa hänen blogejaan.
Sulje
Ilmoita asiaton kommentti
Sama täällä, en lue juttujansa. Ystäväpiirissä yksi, joka suhtautuu häneen erehtymättömänä, joten ajattelin miten ihmeessä tämä pikku jumala voi vastustaa edes keskustelua perustuslain mukaan ottamisesta pohdintaan, vaikka on aina oikeassa.
Sulje
Ilmoita asiaton kommentti
Saku Timonen on lakimies ja sosionomi koulutukseltaan ja kirjoittelee aktiivisesti uuninpankopoika statuksella. Ihan mielenkiintoisia tarinoita ja onhan Saku myös tutkiva journalisti joka mm sai satimeen PS Immosen teot ja muutakin ikävää hän on paljastanut. Ymmärtää hyvin ettei hänestä pidetä. Lukea silti kannatta hänen bokejaan, terävää kynäilyä!
Sulje
Ilmoita asiaton kommentti
Miksi pitäisi lukea tarinoita? Niin ja vieläpä demariaatteen pohjalta miellettyjä. Oikeusoppinut ei takaa vielä yhtään mitään siitä, että kirjoittajan mielipiteet perustuvat voimassa olevaan lainsäädäntöön. Onhan tämä nähtävissä jo usein hallituspuolueiden päätöksissä/esityksissä, joissa usein rikotaan lakia ja jopa perustuslakia.
Sulje
Ilmoita asiaton kommentti