Kritiikki Yle-verosta ja poliitikkojen arvot / oikeusvaltio
Otsikosta tulee muodostaa käsitys siitä, ettei eduskunnassa näköjään noudateta Suomen lakeja. Oman ymmärrykseni mukaan jokainen osakeyhtiö, oli sitten valtion omistama tahi yksityinen, niin joutuu itse hankkimaan rahoituksensa palvelujen ja ylipäätään toimintaansa varten. Ei ole kestävää oikeudellisesti se, että eduskunta on suuressa viisaudessaan mukamas antanut lain joka velvoittaa jokaisen tietyn tulorajan saajan maksamaan Yle-veroa riippumatta siitä onko mahdollisuutta tai halua edes katsella yhtiön tuotoksia (ohjelmia/uutiskirjoituksia). Kyllä jokaisella pitää olla oikeus valita mitä palveluja haluaa ja mistä silloin maksaa, jos ne ovat maksullisia.
Näin ollen näyttäytyy surkuhupaisalta, että jopa PS-puolue on vain leikkaamassa Ylen budjettia, vaikka pitäisi ottaa jyrkkä kanta siinä, että Ylen on itse kerättävä budjetin tarvitsemat tulonsa. Toki Yle lailla tulee velvoittaa lähemmin ne palvelut joita yhtiön edellytetään tuottavan.
PS:n uutissivulla on kirjoitus, jossa todetaan;
”Yle-veron kohdalla relevantteja kysymyksiä olisi ainakin kaksi. Ensinnäkin, saavatko Yle-veron maksajat vastinetta rahoilleen? Toisekseen, olisiko suomalaisilla vaihtoehtoista, kiireellisempää käyttöä edes osalle lähes 600 miljoonan euron Yle-budjetista?”
Onko todellakin niin, että relevantteja kysymyksiä on vain kaksi, eikä niiihin sisälly laisinkaan mahdollisuus yhtiön itse keräämistään tuotoista? Siltä ainakin vaikuttaa koko kirjoituksen luettuani. Tämän jälkeen, jos Yle-verolaki jää vielä voimaan, niin on eduskunnan tahi minkään toimijoiden turhaa puhua suomen olevan oikeusvaltio ja noudattavan oikeusvaltioperiaatteita.
Poliittinen uskottavuus on tämänkin geissin kohdalla asetettava kyseenalaiseksi, jollei Yleverolia kumota. Olisin itse jopa hyväksymässä sen, että jollei muut hallituspuolueet ole valmiita kumoamaan ko. lakia, niin hallitus voi kaatua uskottavuuden puutteeseen. Oletteko samaa mieltä lukijani?
Tekstin aiheet:
Kyllä se näin on, Yle pitäisi velvoittaa hankimaan tulonsa muiden medioiden tapaan markkinoilta. Ylen toiminta ei ole väestön turvallisuuden ja terveyden kannalta ollenkaan välttämätön yhtiö, eikä varsinkaan urheilukisat, joilla Yle nyt tekee kauppaa omien surkuhupaisten toimien välttämättömyydellä. Ylen toimintaan voidaan laittaa tukea yleishyödyllisten ohjelmien osalta, jolla vaikka uutis- ja ajankohtaisohjelmia voidaan toteuttaa. Penkkiurheilu ja pop kornit eivät ole urheilua, ja pitää innokkaimmilla vain perseet penkissä. Ylellä on kallispalkkaista väkeä jo neljättä tuhatta, ja rahaa levitetään kuin ruhtinaskunnassa, mm. tuskin löytyy montaa kaupunkia maapallolta, jossa ei olisi Ylen toimittajia ja kuvausryhmää, ja siihen toimittajien matkat paratiisisaarille tekemään tarpeetonta reportaasia vaikka kissanristiäisistä (lue lomamatkat veronmaksajien varoilla).
Sulje
Ilmoita asiaton kommentti
Näin on, Nesteellä on hieman enemmän porukkaa töissä, ja liikevaihto liki 23 miljardia, kun Ylen toimintaa on pidettävä yllä puolella miljardilla. Neste sentään elättää itsensä, ja työllistää kokonaisuutena luokkaa 6000 ihmistä, eli liki neljä miljoonaa työntekijää kohden.
Sulje
Ilmoita asiaton kommentti
Yle vero pitäs muuttaa vapaehtoiseksi !
Maksajalle tunnukset jolla voi katsoa ja kuunnella Ylen ohjelmia.
Onhan muutkin veroluonteiset maksut mm. kirkollisvero ja ammattiyhdistysmaksukin vapaehtoisia
(ellei suku painosta pysymään kirkossa ja ellei työkaverit uhkaile hengen menolla jos ei maksa ammattiyhdistys maksuja)
Tuskin Yleltä kukaan tulee uhkailemaan niitä jotka ei maksa.
Vanha Televisio lupa systeemi oli paljon parempi !
Nyt yrittäjät maksaa päällekkäin kaksinkertaisena yrityksen ja oman henkilökohtaisen tulon perusteella ja sosiaali pummit ei maksa mitään !
Hullua ja järjetöntä !
Veror ja maksut nousee vaan kun rahat ulosmitataan Ukrainaan ihmisten tappamiseen ! Hullua hommaa !
Sulje
Ilmoita asiaton kommentti
Ruokavirasto irtisanoo 93 työntekijää ja aikoo lomauttaa lähes koko henkilöstönsä, 915 työntekijää, kahdeksi viikoksi.
Milloin irtisanomisista ilmoittaa YLE, ympäristöhallinto, UPI, Sitra, ja muut turhakkeet? Vai eikö leikkausket kosketa näitä taaskaan???
Sulje
Ilmoita asiaton kommentti
Ei taida olla enää sudenraatoja tutkittavaksi,kun kaatoluvat on kaikki täysin kiven alla.Niin ei ilmeisesti ole muuta tekemistä ja täytyy porukkaa irtisanoa/lomauttaa.
Sulje
Ilmoita asiaton kommentti
Kansalaisten yhdenvertaisuus on koetuksella Yle-veron kohdalla hyvin radikaalilla tavalla. Yle lähettää paljon sellaisia ohjelmia joita on saatavilla muiden kanavien kautta, eikä ne ole kenellekään ehdottoman tärkeitä. Myös uutisia tuottavat muutkin maksuttomat kanavat, joten tuokaa ei käy perusteluksi Yle-verolle. Kaikki Yleisradio Oy:n toiminta tulee yhtiön itse hankkia ja tuottaa muulla tavalla kuin pakollisella Yle-verolla. Olihan aiemmin tv-lupamaksu jonka yhtiö itse pani maksuun ja peri. Samaa käytäntöä noudattaen myös nykyiset Ylen tuottamat palvelut yhtiön itsensä kannettavaksi. Eiköhän se jo sinänsä pane yhtiön toiminnan leikkaustoimintaan. Näin ainakin pitäisi olla. venäjän kaltainen pakottaminen pois Suomesta palvelujen kohdalla. Kukin ostaa sellaista jonka tarvitsee.
Sulje
Ilmoita asiaton kommentti
Näin, kyllä mainosrahoitteiset kanavat huolehtivat hupiohjelmien ja urheilun ym. hömpän tarjonnasta.
Sulje
Ilmoita asiaton kommentti
Ruotsalainen MTV3 huolehtii kansan Homotuksesta !
Sulje
Ilmoita asiaton kommentti
Kukas perussuomalainen tuli Vornasen tilalle Ylen hallintoneuvostoon?
Siellä on Ronkainen, Vigelius, Keskisarja, Strandman.
Sulje
Ilmoita asiaton kommentti
Ylen hallintoneuvostolla ei ole lain kanssa mitään tekemistä vaan eduskunnassa kansanedustajilla. Näin vaikka tosi on että hallintoneuvostossa istuu kansanedustajia, mutta toiminta on eri. Ei siis lainsäädäntöä.
Sulje
Ilmoita asiaton kommentti
Hakkarainen
Sulje
Ilmoita asiaton kommentti
Tämä Stasi pakkokirjautuminen Ylen Areenaan on kaiken huippu. Miksi pitää olla maksullinen nettiyhteys, jotta sinne pääsee kirjautumaan? Kaikilla ei edes ole nettiä, mutta maksavat veroissaan pakollisen yle veron. Eikö sen pitäisi riittää?
Ja Yli-Anttilan liksa on täysin kohtuuton. Enemmän, kuin pääministeri.
Sulje
Ilmoita asiaton kommentti
YLE vero oli silloisen asunto- ja viestintäministeri Krista Kiurun tekemä. Sillä haluttiin taata rahahuolista vapaa demarivetoinen uutisointi. Tässä on onnistuttu. Uutiset olivat Marinin hallituksen toimia myötäileviä, nyt opposition äänenkannattajia.
Sulje
Ilmoita asiaton kommentti
Juu niinhän se on Kiurun toteuttama,mutta koko”paskan yle-veron”isä on Mika Lintilä.
Sulje
Ilmoita asiaton kommentti
Mikä olisi sopiva rangaistus Lintilälle ja Kiurulle?
Sulje
Ilmoita asiaton kommentti
”Vehkeet”valtiolle ja 100 miljardin sakot kummallekkin,niin saadaan valtionvelat maksettua.;)
Sulje
Ilmoita asiaton kommentti
Purran näkeminen alastomana.
Sulje
Ilmoita asiaton kommentti
No on sulla haaveet. 😉
Sulje
Ilmoita asiaton kommentti
Eikö Saarikon 🙂
Purrahan on hyvännäköinen ! mikalla ois tappi heti pystyssä !
Sulje
Ilmoita asiaton kommentti
Mutta jos Jallu on aiheuttanut impotenttiä? 😉
Sulje
Ilmoita asiaton kommentti
Kyllä takana on Lintilä, ei Kiuru.
Tämän jälkeen Lintilän johtama työryhmä esitti huhtikuussa 2009, että televisiovastaanottimen omistamiseen perustuvasta televisiomaksusta (ts. tv-lupa) luovuttaisiin ja tilalle tulisi kaikille pakollinen mediamaksu, joka kulkee nykyään nimellä YLE-vero.
https://www.suomenpolitiikka.fi/mies-yle-veron-takana-mika-lintila/
Sulje
Ilmoita asiaton kommentti
Se on juuri noin,löysit tuon vanhan uutisen,olen itsekin lukenut tuon moneen kertaan.
Sulje
Ilmoita asiaton kommentti
Kävinpäs taas suorittamassa kansalaisvelvollisuuteni. Äänestämäni ehdokkaan numero selviää kun lukuun 3109716 lisäät 11893 ja lopuksi vähennät 3121582
Sulje
Ilmoita asiaton kommentti
Pääsit perille äänestyspaikkaan,vaikka jäitkin puolimatkaan.
Sulje
Ilmoita asiaton kommentti
Siis 47
Sulje
Ilmoita asiaton kommentti
Jos oikein laskee,niin 27.
Sulje
Ilmoita asiaton kommentti