Perussuomalaiset

Sirpa Abdallah

Kokoomuksen talous- ja oikeusvaltioperiaatepolitiikka

4 kommenttia

Lukaisin äskettäin ex-kansanedustaja, perustuslakivaliokunnan puheenjohtaja Kimmo Sasin mielipiteitä Marinin hallituksen toimista kokoomuksen verkkolehti Verkkouutisista. Tuossa kirjoituksessa Sasi toteaa mm.;

”Kun koronakriisin seurauksena hallitus rajoitti voimakkaasti yritystoimintaa ja talous hieman supistui, avattiin kaikki menorajoitteet. Kahtena vuonna luotu 30 mrd€:n alijäämä ei ollut missään suhteessa n. 3%:n talouden laskuun. Talouden kasvun huippuvuosina 2022 ja 2023 käytetään 1,6 mrd€ suunniteltua enemmän. Eli hallitus anti-keynesiläisesti elvyttää noudukaudella.

Hallituksen toimintaa voi kuvata seuraavasti. Ihanaa. Päästiin valtion kassakirstun äärelle. Mietitään, mihin kaikkeen rahaa voidaan laittaa, kun kerran piikki on saatu auki. Mitään säästöjä ei tehdä, koska siitä aiheutuu kritiikkiä. Kaikki tehdään velaksi, koska säästöt ja veronkiristykset aiheuttaisivat kritiikkiä. Luvataan uskottavuuden vuoksi kiristyksiä, mutta vasta seuraavien hallitusten aikana. Ja velka on pitkäaikaista, jolloin seuraava sukupolvi, eivätkä nykyiset äänestäjät, vastaa niiden hoidosta.”

Sasin esittämät mielipiteet Marinin hallituksen poliittisesta ideologiaan perustuvista päätöksistä verovarojen ja uusien velkarahojen jakamisesta tahoille, joilla ei edistetä yritystoimintaa, mutta avataan kaikki nyörit menolisäyksille, jotka eivät elvytä taloutta vaan voidaan katsoa jonkinlaiseksi korruptioksi. Valtion menoja hallitus lisää surutta vielä vuosina 2022 ja 2023 1,6 mrd eurolla, vaikka selvästi on todettu jo nyt 2021 nousukauden alkaneen. Kannattaa lukea kokonaan Sasin kirjoitus.

Perimmäinen syy miksi tämän blogin tein johtuu kokoomuksen asettautumisesta suurista tyrmäyspuheistaan huolimatta kuitenkin tukemaan Marinin hallituksen neuvottelemaa elvytysrahaston hyväksymistä, ainakin tuo on pääteltävissä kokoomuksen ryhmänjohtaja Kai Mykkäsen ja puolueen puheenjohtaja Petteri Orpon lausunnoista. Kokoomus, joka on täysinrinnoin kehuskellut kuinka hyvää talouspolitiikkaa puolue ajaa eduskunnassa, kuitenkin hyväksymällä nyt hallituksen ajamaa ja Sasin (kok.) tyrmäämää talouspolitiikkaa ei kokoomusta voida pitää talouspolitiikan asiantuntevuutta arvossa kuten ei myöskään laillisen toiminnan kannalta katsottuna. Ei silläkään perusteella, kun kokoomus hyväksyy PeV:ssä perustuslain tulkintoihin perustuen Marinin hallituksen rikkoneen toiminnallaan selvästi perustuslakia. Tämä rikkomus kaiketi voitanee todistaa puolueen erimielisyyslauselma kirjoituksista elvytysrahastoa koskevista suuren valiokunnan pöytäkirjoistakin, SuVL 6/2020. SuVL/2020, jossa sanotaan; ”Edellä olevan perusteella esitämme, että suuri valiokunta toteaa, ettei Suomi voi hyväksyä elpymiskokonaisuutta nyt esitetyssä muodossa, ja edellyttää hallituksen neuvottelevan pakettiin muutoksia edellä esitettyjen tavoitteiden mukaisesti.”

Kaikesta erimielisyyslausumista huolimatta kokoomus näyttää kuitenkin hyväksyvän Marinin hallituksen neuvotteleman lopputuloksen elvytysrahastosta ja omien varojen uusista kehyksistä. Kokoomus näyttäytyy tavallisen kansalaisen silmissä poliittiselta toiminnaltaan vähintäänkin harmaalla alueella toimivalta. Sanotaan ja tehdään muuta kuin itse kerrotaan hyväksyttävän. 

Paljon olisi lisää sanottavaksi, mutta jääköön nyt tähän sillä toivomuksella, että kansalaiset lähtisivät syvällisemmin miettimään ja pohtimaan sitä onko kukin puolue sanojensa ja tekojensa mittainen. Tekee siten kuin kertoo hyväksyvänsä tehtäväksi. Näin myös tulevassa elvytysrahastopäätöksessä.

Osallistu keskusteluun!


4 kommenttia
Nimetön
Tyytyväinen
#1

Sirpa , niin se on kokoomus , tekee toista ja puhuutoista ja myös yrittää istua 2 tai useammallakin jakkaralla , yhtäaikaa !!? Vaikean tuntuistahan se on !

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

#2

Näin kokoomuksen politikointi eduskunnassa on nähtävissä. Heiluu puolelta toiselle tässäkin elvytysrahaston käsittelyssä olevassa asiassa valiokunnissa ja eduskuntakäsittelyissä erilaisin kannanotoin. Heiluu kuin tuuliviiri, eikä tiedä mitä mieltä lopulta kulloinkin on.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Hämmentynyt
#3

Kokoomus on täysin sekaisin sisäisesti. Sen ovat jo havainneet useat ihmiset ja joukkopako muualle lähinnä perusSuomalaisiin on jo alkanut sillä niin ristiriidassa on tuon Sekoomuksen puheet ja teot. Orpon ja Mykkäsen johdolla tyhjää äänestävät takinkääntö veijarit eivät kansan tukea saa. Vaaleja ennen on selvää että yrittävät kaikin keinoin harhauttaa vielä puheillaan kansaa mutta ei Suomen kansa enää jaksa moista sekoilua vaan valitsee ainoan rehellisen vastuullista politiikkaa ajaavan puolueen – Persut.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

#4

Kiitos Jani! Tuota samaa olen itsekseni päätynyt ajattelemaan, sillä niin monen kokoomuslaisen olen havainnut arvostelevan varsin rankoin sanakääntein puolueen perusteluja elvytyspaketista ja kuitenkin ryhtyvän kannattamaan Marin hallituksen lainrikkomista ja huonoa neuvottelutulosta jota ovat olan takaa arvostelleet jo valiokuntien laatimissa muistioissa.

En koe kokoomuksen olevan missään nimessä laillisuutta kannattava, eikä talouspuolue. Kaikkea muuta, sillä näkemykseni viittaa tuuliviiriin, joka pyörii aina sopivan tuulen mukaan. Sanotaan että maalaisjärjen käyttäminen on sallittua, jopa toivottavaa. Järkeä ei paljon ole havaittavissa Marinin hallituksen päätöksissä.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Ota kantaa

Heräsikö ajatuksia? Ota kantaa. Muista kuitenkin, että lyhyet ja napakat kommentit menevät paremmin perille kuin polveileva tajunnanvirta. Pitäydy asiassa ja salli muille keskustelijoille mielipiteenvapaus. Tutustuthan pelisääntöihin.

Haluatko mielipiteellesi kasvot? Rekisteröityminen mahdollistaa keskustelun oikealla nimellä ja oikeilla kasvoilla. Rekisteröityneenä käyttäjänä saat myös automaattisen ilmoituksen aina, kun kirjoittamaasi kommenttiin vastataan. Rekisteröidy tai kirjaudu sisään.

Kommenttisi

1000 / 1000