Perussuomalaiset

Sirpa Abdallah

Kokoomuksen Mykkänen vitsin lykkäsi

20 kommenttia

Kauppalehdessä on lyhyt kirjoitus, joka sai nauruhermot valloilleen. Nimittäin kokoomuksen kansanedustaja ja ex-sisäministeri Kai Mykkänen on sitä mieltä, että kokoomus on johtava oppositiopuolue, vaikka viimeaikaiset gallupit ja jopa viime vaalitulos osoittaa PS-puolueen olevan suurin oppositiopuolue. 

Kaikkein huvittavinta on Mykkäsen lausumassa se, että hän pitää perussuomalaisia yhden asian puolueena, joka kääntää eduskunnassa asian kuin asian maahanmuuttokysymyksiin. 

Hetkinen. Katsotaanpa ensin Mykkäsen eduskuntatoiminnan historiaa edellisen hallituskauden ajalta. Kenellekään tuskin on jäänyt epäselväksi se, että kokoomuksen hallinnassa oli Sipilän hallituksessa maahanmuuttopolitiikkaa ja etenkin vuosina 2015 – 2016 eteen tullut hallitsematon maahanmuuttoaalto turvapaikanhakijoista. Maahan tuli yli 35000 turvapaikanhakijaa etupäässä Tornion kautta. Siis Ruotsista, toisen turvallisen jäsenmaan kautta. Miksi näin annettiin tapahtua ilman, että tiedettiin keitä henkilöitä tänne oli tulemassa (schengen-sopimus)? Kävihän selväksi, ettei osalla ollut minkäänlaisia henkilöllisyyspapereita ja osalla taisi olla ne väärennettyinä. Sisäministerinä tuolloin toimi Petteri Orpo, kok. Hänhän lausui jossain vaiheessa olevan rasismia, kun epäilee tulijoiden olevan aitoja turvaa tarvitsevia. No, olivatko tulijat ”oikealla asialla”? Eivät olleet läheskään kaikki, sillä taitaapa olla tuhansia edelleen maassa, joille ei ole myönnetty oleskelulupaa. Ovat siten laittomasti maassa, eikä heitä ole saatu poistettua maasta omaan kotimaahan maan kieltäytyessä ottamasta vastaan ”paluumuuttajina”, kun eivät sitä itse halua.

On kulunut sanonta, että PS on yhden asian puolue. Näin näyttää tätä sanontaa käyttävän myös edustaja Mykkänen ex-sisäministerinä. Onko niin, ettei eduskunnassa istuvat kokoomuksen edustajat ja edes aiemmin maahanmuutosta vastaavana ministerinä toiminut tiedä pakolais- ja turvapaikkapolitiikasta johtuvan työtä (palvelua) ja kustannuksia veronmaksajille monien ministeriöiden alaisuudessa. Ainakin seuraavien ministeriöiden kustanuksissa on huomattavaakin merkitystä; sisäministeriö, opetusministeriö, sosiaali- ja terveysministeriö, oikeusministeriö. Budjetista nuo kustannukset löytyvät osin helposti, mutta suureksi osaksi kustannuksia ei kuulema voida saada selville. Miksi ei? Ilmeisesti siitä syystä, ettei kansalaisten tietoon haluta kokonaismäärää sen huomattavan suuresta määrästä.  

Kuten huomataan yhteiskunnan toimintaa suoritetaan monilla eri alueilla myös turvapaikka- ja pakolaispolitiikkaa koskien. Tähän toimintaan käytetty palveluaika sekä kustannus ei siis suinkaan ole yhden asian toimintaa vaan kyllä se vaikuttaa hyvin laajasti koko yhteiskunnan toimintaan. 

Mykkänen ja kokoomus näyttävät KL:n kirjoituksen mukaan olevan ilmeisen hädissään PS:n nosteesta gallupeissa, koska hänen sanotaan napauttaneen ”Ei tarvitse eikä ole syytä äänestää perussuomalaisia vain siksi, etteikö täällä kukaan muu osaisi hoitaa turvapaikkajärjestelmää hallituksi. Jos perussuomalaiset haluavat todistaa tämän vääräksi, niin tervetuloa sitten väittelemään keinoista”,

Eipä kannattaisi Mykkäsen napautella tuolla tavalla, sillä niin kokoomus kuin Orpo sekä Mykkänen toimivat tavalla, joka ei jätä kenellekään epäselväksi heidän toiminnastaan kuvaa jotta turvapaikkapolitiikkaa olisi hoidettu hallitulla tavalla. Eivät toimineet valitettavasti ja eikä toiminut tuolloin Sipilän hallituksessa istunut ulkoministeri Soinikaan. Soini petti perussuomalaisia äänestäneitä ja tuosta syystä myös puolueen puheenjohtajisto vaihtui kokonaan. 

Mykkäselle ja Orpolle sanon, huomattu on, että nyt oppositiossa istuessanne annatte kuvaa muuttaneenne puolueenne kantaa turvapaikkapolitiikassa PS:n kannan mukaiseksi mm. haluaisitte nyt sijoittaa rajalle hakemusten käsittelypisteet. Hakijoita ei maahan päästettäisi ennen kuin hakemus on hyväksytty. Tätähän nimenomaan esitti Jussi Halla-aho jo vuoden 2015 syyskesällä, mutta eihän se käynyt tietenkään kokoomukselle, kuten ei muillekaan eduskuntapuolueille. Soini istui hallituksessa hiljaa kantaaottamatta. 

Eiköhän kokoomuksessa nyt ole ns. hätä kädessä, kun joutuivat oppositioon ja siellä vasta toiseksi suurimmaksi puolueeksi. Keskustelut tästä politiikan osa-alueesta kyllä käytiin jo Sipilän hallituskauella silloin, kun teiltä odotettiin nyt esittämiänne/vaatimianne toimia turvapaikkapolitiikassa.

Osallistu keskusteluun!


20 kommenttia
#1

Kokoomuksen oppositiopolitiikka näyttäisi puheissa kääntyneen PS:n kannalle turvapaikkapolitiikassa. Ei se todellakaan ollut hallitsevaa sisäministerin pallilla istuessa.

Ei noudatettu Dublinia eikä schengeniä. Dublin sopimuksessa on kohta, jonka perusteella ei olisi tarvinnut käyttää vapaaehtoista hakemusten vastaanottamista ja schengen sopimuksessa on vaade kulkuoikeudesta unionin alueella. Tuota kulkuoikeutta (oleskelulupa) ei ollut jotta olisi voitu tulla Ruotsista Suomeen. On Ruotsin asia, jos maa ei noudata schengen sopimusta ja siten Ruotsin olisi tulllut käsitellä nuo hakemukset.

Kokoomusministerit ja koko silloinen oppositio halusivat ottaa vastaan kaikki maahan tulijat ihan riippumatta oliko maahan saapumisoikeutta. Tiedän, että Orpo on kehunut asiantuntijoiden olleen sitä mieltä, että maahan on päästettävä, mutta taisivat olla EU:n käskyläisiä tai ainakin väärän tulkinnan esittäneitä ns. suvaitsevaistoon kuuluvia.
jatkuu…….

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

vaalit pian
Utelias
#14

Kokoomuksen arvopohja on ilmeisesti taas muuttunut. Halllitusneuvotteluissa 2015 maahanmuuton kiristykset olivat kokoomuksen arvopohjan mukaisia. Kun Halla-aho kaksi vuotta myöhemmin uutena puheenjohtana vaati maahanmuuton kiristyksiä oikeasti myös toteutettavaksi eikä pelkiksi kirjauksiksi hallitusohjelmaan, niiden toteuttaminen olikin muuttunut kokoomuksen arvopohjan vastaiseksi. Eteenpäin taas kaksi vuotta ja nyt kokoomuksen arvopohja suorastaan vaatii Halla-ahon esittämiä toimia. Tästä voi päätellä että kokoomuksen arvopohja muuttuu kahden vuoden arvopohjasyklissä, samaan tapaan kuin sykliset sääilmiöt. Nyt on kokoomuksen arvopohjan ”El Nino” vaihe joka epäilemättä muuttuu valtaan päästessä ”El Nina”:ksi ja mitään ei tehdä.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

#18

Heh, hyvin kirjoitettu ja havaittu kokoomuksen arvopohjan muutoshavainnoista. Kokoomuksen arvopohja ja politiikka muuttuu aina tarpeen mukaan. Nyt se pohjautuu pitkälti turvapaikkapolitiikassa PS:n jo vuosia esittämiin vaatimuksiin ja kuten tuot esille myös 2015 sen päivitetyn maahanmuuttopolitiikan ohjelman mukaisena. Tuo oli muuten se syy ettei Halla-ahon johtamaa PS puoluetta kokoomus voinut hyväksyä Sipilän kanssa hallituskumppaniksi vaan kun Soini hyväksyi Orpon kaikki löysät vaatimukset turvapaikkapolitiikassa, niin se johti sitten puolueen jakautumiseen kahtia.

Kokoomuksessa on nyt havaittu vuoden 2015 politiikan olleen vääränsuuntainen ja ikäänkuin annetaan ymmärtää suunnan muuttuneen, mutta eihän se mihinkään tosiasiassa ole muuttunut. Olihan Mykkänen allekirjoittamassa GCM sopimuksenkin Marokossa ja tuo sopimushan käytännössä lainsäädännössämme voimaan tullessaan tarkoittaa siirtolaspolitiikkaan huomattavaa löyhennystä.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

#2

jatkuu…..

Muutoinhan ei ole ymmärrettävissäkään kokoomuksen muuttuva kanta turvapaikkapolitiikassa eli rajalle perustettavasta hakemusten käsittelyyksiköstä.

Mykkäsen puheenvuoro 9.10.2019, josta ote tässä; Toinen asia: Jos halutaan hallintaan uusi maahanmuuttoaalto, [Puhemies koputtaa] jos sellainen tulisi, miksi ette ole edistäneet [Puhemies koputtaa] rajamenettelyn käyttöönottoa, jonka helmikuussa myös linjasimme yhdessä silloisten hallituskumppanien kanssa? Eli että [Puhemies koputtaa] vastaanottokeskukset perustettaisiin rajavyöhykkeille ja sieltä tullaan eteenpäin ainoastaan, jos saa oleskeluluvan, [Puhemies koputtaa] ja muuten jäädään sinne.

Miten onkaan todettavissa oppositiossa nyt Mykkäsen ja kokoomuksen suunnan muuttuneen PS:n jo 2015 vaatiman mukaiseksi ainakin puheiden tasolla. Tosin tätä mielenmuutosta sopii epäillä hallituksessa toimitun perustein.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

#3

Kovaa on ollut kokoomuksen ja etenkin Mykkäsen kiinnstus turvapaikkapolitiikkaa kohtaan viime aikoina eduskunnassa. Tästä jälleen yksi esimerkki eduskunnan pöytäkirjasta;

10.10.2019 KaiMykkänen kok (vastauspuheenvuoro)
Arvoisa puhemies! Tässä mielenkiinnolla kuuntelin ministeri Ohisalon vastausta liittyen siihen, minkälaista uutta mekanismia suunnitellaan. Nythän arvatenkin syntyy painetta myöskin itäisen reitin osalta eli Kreikka — Lesboksen saari — Turkki-välillä miettiä sitä kysymystä, jos Turkki todella avaa portteja, ja se on jo niitä raottanut, se näkyy jo nyt tulijamäärissä. Itsekin Lesboksen saarella kävin aikanaan, ja tilanne on nyt sitä huonompi.
puheenvuoro jatkuu……

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

#4

puheenvuoron jatko

Jos tämän teidän vastauksenne loogisesti jatkaa johdannosta johtopäätökseksi, niin tarkoitatteko sitä, kun sanoitte, että solidaarisuutta tarvitaan, että myös Lesboksen saaren ja Kreikan saariston osalta Suomen hallitus olisi kätilöimässä ratkaisua, jossa jaetaan turvapaikanhakijoita ympäri Eurooppaa, kenties vapaaehtoisten maiden pohjalla tai ei, mutta että tämä olisi se ratkaisumalli? Pysyvää ratkaisuahan te ette millään ehdi tänä syksynä saada aikaiseksi tässä paineessa, mutta onko tämä todella Suomen linja, että me haluamme edistää ratkaisuja, joilla annetaan signaali, kuten edustaja Kanerva totesi, Erdoganille ja salakuljettajille, [Puhemies koputtaa] että kyllä me jaamme heidät eteenpäin, jos päästätte heidät tulemaan?

Näin se kokoomus yrittää muuttaa turvapaikkapolitiikkaa sitten oppositiosta käsin PS:n linjalle kun PS:n kannatuksen nousu johtunee osin tästäkin asiasta.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Seppo Muurinen
#8

Sirpa – jotain tuonlaista olen itsekin huomannut kokoomuksesta,vaikka kuinka ”heittävät tikkataulua/-hälläpyörää” mieleisekseen verrattuna perussuomalaisiin. On se koventunut aiempaan kauteen.

Voisi luonnehtia että joiltain osin % voimilla voi vaikuttaa oppositiostakin käsin. Ollaan PS/Halla-ahosta sitten mitä mieltä tahansa mutta sen verran että totuus näkyy vasta hallituksesta käsin. Se ei kuitenkaan ole yhden puolueen koko show !

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

H Moilanen
#5

Kai Mykkänen jatkaa edelleen valtakunnan klovnin roolissa.

Uusi Suomi 8.11.2019: ”Ei tarvitse äänestää perussuomalaisia saadakseen turvapaikkajärjestelmän hallintaan”.

Edellisen hallituksen sisäministerit Petteri Orpo, Paula Risikko ja Kai Mykkänen ovat kaikki ”kykynsä” näyttäneet. Kaikilla edellämainituilla oli mahdollisuus ottaa turvapaikkajärjestelmä hallintaan, mutta toimimisen sijaan, he kauniisti sanottuna keskittyivät seisomaan tumput suorina ja antoivat kusen valua.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
#6

Mykkänen on edelleen kiinni ilmastonmuutoksessa, ihmisen aiheuttamassa. Tosiasia on kuitenkin niin, että nykyhetken hiilidioksidi pitoisuudet ovat luonnollisella tasolla, ja jokseenkin sama ympäri maapallon, napaseudut mukaan lukien. Tuossa se tarkoittaa sitä, että merialueet ovat merkittävin hiilidioksidin säätelijä maapallolla. Vajaan viiden tuhannen vuoden kuluttua sekä pohjoinen että eteläisen pallonpuoliskon vuodenajat ovat saman pituisia, ja siirä eteen päin pohjoisella pallonpuolikolla talvet pitenevät ratkaisevasti jääkauden alkua ajatellen. Kun asiaa mietitään jäätiköiden ja sen albedon kannalta pohjoisella pallonpuolikolla jääpeite kasvaa merkittävästi, ja se juuri aiheuttaa sen jääkauden. Eteläisellä pallonpuoliskolla suurempaa osaa peittää avoimet merialueet ja meriveden albedo on keskimäärin 10%, kun jäätiköiden albedo on yli 90%. Olemme vääjäämättä menossa siis kohden jääkautta, eikä siinä enää paina edes miljardit tonnit hiilidioksidia pennin vertaa.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
#7

Pitää viellä jatkaa, kun Mykkänen ei kuitenkaan vähemmällä ymmärrä; maapallon ilmakehän hiilidioksidi pitoisuus on liian alhainen vaikuttaakseen lämpötiloihin. 0,8 C asteen kohoaminen pienestä jääkaudesta on myös uskomatonta saivartelua, tappoihan nuo nälkävuodet satoja tuhansia ihmisiä pelkästään Suomessa. Nykyinen lämpötila voisi olla hyvä, mutta lämpötilat vaihtelevat jää- ja lämpökausien välillä kuin maapallon sijainti avaruudessa, paikallaan ei pysytä sekuntiakaan. Perusolemus maailmankaikkeudessa on absoluuttinen nollapiste, eli kaikki lämpö mitä aurinkokuntamme saa, on hyväksi, säästää lämitysenergiaa ja valo on välttämätöntä ruoan kasvun kannalta. Elämme siis maailmankaikkeuden ehdoilla, jossa on syötävä, mitä meille tarjotaan, myös punaista lihaa, kuten maitotuotteita laidasta laitaan. Kasviksista ei saada D-vitamiineja nimeksikään, ja tuo voi olla kasvisyöjille ehkä yllätys, mutta vaarallinen puutos varsinkin talviaikaan.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
#11

Kyllä näin, lisäksi esim. eteläisen Suomen lämpötilat ovat sidoksissa suihkuvirtauksiin, joissa muodostuu matalapaneita. Tuo taas johtuu aurinkotuulen tuomista aggressiivisita hiukkasista, jotka törmäävät herkemmin heikomman magneettisen suojan napaseuduille, ja hidastavat normaaslia planetaarista ilmakehänkiertoa. Lyhyesti, Siperian pakkaset välttelevät eteläistä Suomea suihkuvirtausten aiheuttaman ilmakehän kiertoliikkeen hidastuksen takia. Nämä hiukkasiskujen häiriöt jäävät ilmakehään jopa vuorokausiksi, ja niitä muodostuu keskimäärin neljä vuorokaudessa lisää. Suihkuvirtausten muutoksia on käytännössä mahdoton ennustaa pidemällä ajanjaksolla, koska ”syyllisen” haivaitseminen esim. satelliiteista on varsin lyhyt aika. Maapallon magneettikentän jyrkkä heikkeneminen päästää näitä hiukkaspurkauksia vuosi vuodelta lähemmäksi maapalloa, ja johtaa nopeisiin, kuten rajuihinkin säiden muutoksiin, niiden olematta mitenkään ihmisestä, tai lihansyönnistä riippuvaista.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
#16

Täsmälleen näin, hurrikaani Bulbul:n jäänteet ovat tällä hetkellä itäisen Intian päällä, mutta viellä eilen vaikutukset ulottuivat jopa eteläiseen Suomeen, eli yli 2000 kilometrin päähän. Vuorokauden sisällä hiukkasiskuja on kuitenkin osunut useampiakin Euroopan alueelle, ja se aiheuttaa useita häiriöitä ilmakehässä. Kannattaa huomioida, kun hiukkasisku osuu maapallon kaasukehään, se hidastaa iskualueen kaasuja, ja planetaarinen ilmakehän kiertoliike väistelee kyseisiä alueita, jossa muodostuu juuri suihkuvirtausten aiheuttamia matalapaineita. Näillä ei siis ole mitään tekemistä ihmisen lihansyönnin kanssa.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
#12

Jos äänestetää persuja, ei saa taatusti mitään toimimaan. Muuta kuin jatkuvaa vinkumista ja valitusta, se on ainoa mihin persu kykenee.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
#13

Kummallinen käsitys sinulla vinkumisesta, sillä ps-kansanedustajat näyttävät puhuvan täyttä asiaa niin eduskunnassa kuin muuallakin. Se, että ovat eri mieltä sinun aatemaailmasi ideologian kanssa ei suinkaan ole vinkumista sen paremmin kuin muidenkaan edustajien asiaa täynnä olevia puheita.

Äänestämällä voi vaikuttaa! Todellakin. PS on ainoa puolue joka muutokseen kykenee.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
#15

Aivan, pelkkää puhetta. Ei vastuun kantamista tai mitään konkreettista. Ja puheetkin ovat enimmäkseen vailla perusteita tai totuuspohjaa.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Viisastunut
#20

Kiva kun luet näitä sivuja!

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
#9

Mykkänen varsinaisen vitsin murjaisi! Mykkänen kävi allejirjoittamassa Suomen edustajana GCM-sopimuksen jossa mm. tehdään ragaistavaksi pakolaispolitiikan arvostelu ym. epäoikeudenmukaista suomalaisille. Silloin todettiin että Mykkänen tekee ”mykistävän typerää politiikkaa” ja sama näyttää jatkuvan edelleen.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
#10

Aivan. Mies puhuu nyt aivan toisin sävelin tarkoittamatta tosiasiassa mitään muutosta kokoomuksen aiempaan politiikkaan. Mielestäni ainoastaan äänestäjäkunnan kosintaa kokoomuksen taakse ja tämä ainoastaan PS:n gallupkannatuksen suuresta kasvusta johtuen. Pelin politiikkaa kokoomuksen kohdalla ja näyttääpä uutisoinnin mukaan myös keskusta osallistuvan Rantakankaan ja kumpp. johdolla samaan.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
#17

Kokoomus on yhdessä vihreiden kanssa samaa mieltä, että tuontisoija Brasiliasta ratkaisee maapallon ilmaston kohtalon.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
#19

Kyllä näin, paljon on vihreillä viellä opittavaa maailman reaaliteeteista. Yhden ihmisen tarvitsema viljan tai kasviksien kasvatukseen kelvollinen ala maapallolla on noin 16*16 neliömetriä, joka on jo mahdoton yhtälö, esim. Euroopassa ei vain yksinkertaisesti riitä pinta-ala tuohon, tai ainakin metsiä on hävitettävä rajusti. Sen sijaan kuivemmat tai vähäravinteisten alueiden heinänkasvu riittää märehtiville moninkertaisesti, jossa nuo selluloosan ravinnoksi käsittelijät on oltava ehdottomasti ravintoketjussa mukana. Kun lisäksi huomioidaan se tärkeä seikka, pohjoisilla alueilla ja talviaikaan D-vitamiinin saanti on välttämätöntä ihmiskunnalle, on huomattava se äärimmäisen tärkeä seikka, kasviksista ei saada juuri ollenkaan D-vitamiinia. Liharuoka on siis tärkeä ja luonnollinen D-vitamiinin saantilähde.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Ota kantaa

Heräsikö ajatuksia? Ota kantaa. Muista kuitenkin, että lyhyet ja napakat kommentit menevät paremmin perille kuin polveileva tajunnanvirta. Pitäydy asiassa ja salli muille keskustelijoille mielipiteenvapaus. Tutustuthan pelisääntöihin.

Haluatko mielipiteellesi kasvot? Rekisteröityminen mahdollistaa keskustelun oikealla nimellä ja oikeilla kasvoilla. Rekisteröityneenä käyttäjänä saat myös automaattisen ilmoituksen aina, kun kirjoittamaasi kommenttiin vastataan. Rekisteröidy tai kirjaudu sisään.

Kommenttisi

1000 / 1000