Perussuomalaiset

Sirpa Abdallah

Keskustan suuri hätä Rinteen hallituksessa käsinkosketeltava

16 kommenttia

Tuli eilen katsottua eduskunnassa käytyjä keskusteluja Rinteen hallituksen julkistamasta ensi vuoden valtion budjetista. Olihan osin värikästä keskustelua omintakeisine syyttelyineen. Syyttelyt kohdistuivat edellisen Sipilän hallituksen tekemiin päätöksiin ja kohdistuivat kaikkiin kolmeen, nyt eduskunnassa istuviin puolueisiin, keskustaan, kokoomukseen ja perussuomalaisiin. Jotta lukijoille avautuisi noiden syyttelijöiden tahot ja syytökset lähemmin kopioin osia puheenvuoroista tähän.

1. Antti Lindtman (sd, klo 12,17); ”Pääministeri Rinteen hallituksen ensimmäinen talousarvio tekee muutoksesta totta. Se vie Suomen leikkauslinjalta uudistus- ja investointilinjalle. [Välihuutoja] Hallituksella on kolme tärkeää päämäärää: ilmastonmuutoksen torjunta, työllisyyden ja osaamisen vahvistaminen sekä oikeudenmukaisuuden lisääminen.”

Kirjoittajan kommentti: Totta on, että Rinteen hallitus nostaa sosiaalitukia ottamalla lisää velkaa ja korottamalla veroja. Tämä johtaa siihen, että rasitetaan tulevien sukupolvien elämisen ehtoja jättämällä velat heidän maksettavakseen.

2 Valtionvarainministeri Mika Lintilä (kesk, klo 13.24); Niin joo, maahanmuuton kustannukset, joo, olette oikeassa, ne tulivat. No, siitä voisin sanoa sen, että katsoin, että esimerkiksi 2016, kun perussuomalaiset olivat hallituksessa, ne kulut olivat 827 miljoonaa. [Välihuutoja] Ensi vuonna ne ovat 408 miljoonaa eli ne ovat yli puolta vähemmän, [Välihuutoja] mutta ymmärrän kyllä, että jostain se huomio pitää kohdentaa, [Paavo Arhinmäki: Mitä muurahaisia sinne perussuomalaisten penkkeihin yhtäkkiä ilmestyi?] mutta yhtä kaikki, kyllä…

Kirjoittajan kommentti: Keskusta oli pääministeripuolue juurikin edellisessä hallituksessa ja päävastuullinen maahanmuuttopolitiikan linjasta ja toteuttamisesta yhdessä silloisen sisäministeri Orpon kanssa. Toki tuolloin hallituksessa oli myös PS, mutta silloin puoluetta johti tiukoin ottein Soini, ei Halla-aho, joka ei sitten kelvannut vuonna 2017 enää samaan hallitukseen vaan hallituksessa PS:n korvasi Soini ja siniset.

3. Ville Tavio (ps, klo 13.49); Arvoisa valtiovarainministeri Lintilä, te vastasitte perussuomalaisten kysymykseen maahanmuuton kustannuksista tuossa hyvin ylimalkaisesti ja viittasitte siihen Sipilän hallituksen aikana tapahtuneeseen turvapaikanhakijavyöryyn ja siihen koko hänen tilanteeseensa, [Antti Rantakangas: Te olitte mukana siinä!] jossa hän kutsui maailman tänne tervetulleeksi kylään ja perussuomalaiset sitten heitettiin hallituksesta ulos. Onko teillä mitään tietoa näistä maahanmuuton kustannuksista? [Välihuutoja vasemmalta] Onko valtiovarainministeri millään tavalla velvollinen mielestänne ottamaan kantaa näihin kustannuksiin?”

Kirjoittajan kommentti: Jokseenkin varmaa on, että juuri keskustalainen pääministeri Sipilä sai kotinsa luovuttamisella turvapaikanhakijoiden käyttöön lisää maahantuloijoiden määrää. Toiseksi suurimmasta vaikutuksesta tulijoiden määrään vaikutti Orpon toiminta, joka oli varsin suvaitsevainen, vaikka olisi ollut mahdolllista toimia paljon tiukemmin toimin, kuten esimerkiksi ottamatta vastaan Ruotsista tulevia ilman henkilöpapereita. Yksikään puolue PS lukuunottamatta ei ole eduskunnassa valmis selvittämään todellisia maahanmuutonkustannuksia. Mistähän syystä, vaikka monet muut kustannuserät on pystytty selvittämään? Liian suuret kustannukset joita ei haluta julki?

4. Antti Rantakangas (kesk, klo 13.50); ”Arvoisa puhemies! Ministeri Lintilä kertoi vain tosiasiat. Edustaja Tavio ja perussuomalaiset, ette te pääse irti siitä vuoden 2016 budjetista. [Leena Meri: Ei me nyt siitä puhuta kun tästä budjetista!] Te hyväksyitte 800 miljoonan maahanmuuton kustannukset. Ette te olleet lähtemässä hallituksesta pois ja vaatineet, että nämä Suomeen tulleet pitää pakkopalauttaa. Ette te vaatineet. [Välihuutoja perussuomalaisten ryhmästä] Nyt te täällä kritisoitte sitä, että maahanmuuton kustannukset ovat puolittuneet siitä ajasta — puolittuneet 800 miljoonasta 400 miljoonaan. Eikö tämä ole hyvä suunta? Ja kertokaa teidän kannattajillennekin, että kun te lähditte pois hallituksesta, niin tilanne parani ja maahanmuuton kustannukset alenivat, ja tämä on hyvä Suomen kansan kannalta. [Perussuomalaisten ryhmästä: Törkeää!]”

Kirjoittajan kommentti: Varsin mielenkiintoista havaita, että keskus ikäänkuin pesee omat kätensä Sipilän hallituksessa tekemistään päätöksistä ja Sipilän omista toimista (kotinsa luovutus) syyttelemällä silloista hallituskumppania. Maahanmuutonkustannukset ovat kohtuuttoman suuret ottaen huomioon kuinka leväperäistä politiikkaa on harjoitettu nimenomaan keskustan ja kokoomuksen toimin. PS on pitkin hampain vuosina 2015-2016 ollut hyväksymässä maahanmuutonkustannukset, pakosta. Nyt siihen halutaan muutosta Rinteen hallituksen toimesta, mutta pahalta näyttää.

5. Pia Viitanen (sd, klo13.52); Arvoisa puhemies! Puheenjohtaja Orpo, kyllä tämä on ihan totta tämä kokoomuksen velkaantumispitsa. Tästä me näemme selkeästi, että vastuupuolueista kaikkein eniten kultamitalisijalla, ylivoimaisella sellaisella, on kokoomus, kun puhutaan siitä, kuinka paljon valtiota on velkaannutettu. Eli tässä suhteessa puheidenne uskottavuus on hieman kyseenlainen.

Puhemies! Täällä on myös kokoomukselle esitetty tärkeitä kysymyksiä, joihin toivon, että te saatte areenaa vastata ja vastaatte. Eli kun moititte valtion menojen lisäystä tietyissä kohdin, niin mistä te leikkaisitte? [Ben Zyskowicz: Ei kun me huolehditaan tuloista työllisyyden kautta!] Leikkaisitteko te koulutuksesta? Leikkaisitteko te vanhustenhoivasta? Leikkaisitteko te esimerkiksi palkkatuesta? [Paavo Arhinmäki: Vai onko kokoomuksella taikaseinä?] Oletteko eri mieltä valtiosihteeri Hetemäen kanssa, joka nimenomaan sanoi, että työttömät on jätetty heitteille ja nyt tarvitaan palkkatuen parannusta?

Haluaisimme tietää, arvoisa kokoomus — Antti Lindtman esitti teille juuri kysymyksen — mistä kokoomus leikkaisi, ja nyt tietenkin odotamme, että saamme myös siihen vastauksen. [Antti Kurvinen: Hyvä kysymys!]”

Kirjoittajan kommentti; Varsin tuttua on demareiden ja vasemmiston suunnalta tulleet syyttelyt jo edelliselläkin kaudella. Sama meno näyttää jatkuvan ja jokseenkin samojen edustajien toimesta. Innokkaimpia syyttelijöitä ovat Pia Viitanen, Antti Lindtman demareista ja vasemmistosta Paavo Arhinmäki. Kokkomushan ei tietenkään yksin ollut leikkaamassa Sipilän hallituksessa budjettimenoja vaan kyllä pääministeri Sipilän vaatimuksena oli saada valtion budjetti tasapainotettua ja velkakierre poikki. Siispä itse katson keskustan leikkauspolitiikan isäksi, mutta tämä oli pakollista jotta velkakierre saadaan katkaistua. Nyt vihervasemmistohallitus keskustalaisten tuella jälleen on nostamassa velkakierrettä.

6. Kai Mykkänen (kok, klo 13.53); Arvoisa puhemies! Tämä piirakka, jota edustaja Viitanen heilutteli, on erityisesti edustaja Viitasen ja Gustafssonin käsissä kulunut nyt muutaman viikon, [Paavo Arhinmäki: Vuoden!] ja ehdotan, että otamme yhteisen puhelun tulevalle komissaari Jutta Urpilaiselle ja kysymme, muodostuiko tämä piirakka holtittoman taloudenpidon takia vai finanssikriisin takia. Ja jatkokysymyksenä voidaan myös kysyä, että oliko se kokoomus, joka halusi pehmoilla silloin, vai oliko kenties muissa sen hallituksen puolueissa ongelmia. [Hälinää] Jokainen tietää, että finanssikriisin jälkeen oli aidosti pakko täyttää kassaa myös velalla. Ei lisätty menoja, joita velaksi lisätään, vaan silloin pysyttiin tässä.

Mutta pääministeri Rinne, te vastasitte epäilyihimme vakuuttamalla, että teihin voi luottaa, ja kyllä minäkin teihin luotan siinä, että pystytte tekemään päätöksiä, joilla lisätään menoja ensi vuonna, mutta kun teillä on siellä myös lupaus tuleville sukupolville tasapainosta.

Kysyn, ministeri Lintilä: Paljonko vuonna 2023 täytyy leikata pysyviä menoja, jos työllisyyspaikkoja ei tule lisää, vaan pysytään valtiovarainministeriön eilisissä perusuraluvuissa eli 73 prosenttia? Paljonko joudutte leikkaamaan vuonna 2023 euroissa menoja? Silloinhan kertaluontoiset eivät enää ole joka tapauksessakaan voimassa, eli niitä [Puhemies koputtaa] opettajia ei ole omassa silloin. [Puhemies: Aika!] Nyt puhutaan pysyvistä menoista. Paljonko te leikkaatte niitä?”

Kirjoittajan kommentti; Mykkänen on oikeassa, kun nostaa esille demariedustajien syyttelyt kokoomuksen toimien johtaneen maamme suurimpaan velkaan. Totta on se, että kokoomus on ollut hallituksessa noina vuosina kun maamme velka on noussut erittäin voimakkaasti. Demarit eivät kuitenkaan ota huomioon sitä, että Kataisen hallituksessa valtion rahavaroista vastaava ministeri oli demareista eli Jutta Urpilainen. Tänä aikana maamme velkaantui ennätysvauhtia. Kokoomusta voi syyttää vain siitä, että Katainen hyväksyi demareiden hallitusvastuun hyvksymällä fifti-fifti leikkaukset – verojen korotukset.

Odotettavissa onkin Rinteen hallituksen tulevien budjettileikkausten määrän ensi vuoden lopussa, sillä tulot eivät tule kasvamaan siinä määrin kuin suunnitelmissa on ennakoitu ja velka kasvaa luultavasti enemmän kuin on budjettiesityksessä ennakoitu. Tässä kohtaa sitten tulee nähtäväksi miten keskusta toimii. Hyväksyykö keskusta puheista huolimatta Rinteen hallituksessa istumisen ilman menojen leikkauksia.

7. Jussi Halla-aho (ps, klo 13.54); Arvoisa rouva puhemies! On todella mielenkiintoista, että keskusta syyttää oman hallituksensa tekosista puoluetta, joka heitettiin sittemmin ulos edellisestä [Hälinää] Juha Sipilän hallituksesta. [Paavo Arhinmäen välihuuto]

Mutta sanoisin valtiovarainministeri Lintilälle siitä, että kun puhutaan maahanmuuton kustannuksista, niin ei pidä tuijottaa yksisilmäisesti vastaanottokustannuksia, jotka vaihtelevat suuresti vuotuisen turvapaikanhakijamäärän myötä. Kyse on niistä pysyvistä rakenteellisista kustannuksista, joita syntyy ihmisistä, jotka eivät kokemusperäisesti koskaan työllisty tai ainakaan saavuta kantaväestön tulotasoa. On laskettu, että Somaliasta ja Irakista Suomeen muuttanut ihminen aiheuttaa keskimäärin 10 000—15 000 euron kielteisen nettovaikutuksen julkiselle taloudelle joka ainoa vuosi. Ja kun mitään reseptiä ei tämän ongelman korjaamiseen ole keksitty, ainoa toimiva keino on pyrkiä vähentämään maahanmuuttoa tällaisista maista. — Kiitos. [Välihuutoja]”

Kirjoittajan kommentti: Halla-ahon puheenvuorossa esittämään ei minulla ole lisättävää. Maahanmuuttopolitiikan on oltava taloudellisesti kannattavaa. Mm. Ruotsi Tanskan kanssa näyttää nyt lopettavan kokonaan turvapaikanhakijoiden vastaanottamisen taakanjakoon perustuvalla tavalla. Saas nähdä miten sisäministeri Ohisalo Rinteen ohella menettelevät.

Nuo yllä esitetyt otteet mainittujen edustajien ja ministerien puheenvuoroista vain esimerkkeinä millaista syyttelyä kohdistettiin jopa oman puolueen eli keskustan toiminnasta Sipilän hallituksessa. Onko keskustalla noin suuri hätä jo muutaman kuukauden jälkeen Rinteen hallituksessa olemisessa, että keskustankin taholta näytetään syyttelevän jopa oman puolueen toimia Sipilän hallituksen päätöksistä. Muuttuiko Kulmunin myötä keskustan politiikka niin vasemmistolaiseksi jotta joidenkin keskustan edustajien mielestä nyt on hyvä istua Rinteen hallituksessa ja tehdä sellaista politiikkaa, joka panee maan talouden hoidosta johtuvat velat tulevien sukupolvien maksettavaksi.

Budjettikeskustelut jatkuvat tänään, joten kannattaa kuunnella miten eri puolueet ovat talouttamme hoitamassa.

Osallistu keskusteluun!


16 kommenttia
#1

Olen kuunnellut tämänpäiväistä eduskuntakeskustelua budjetista ja odottanut etenkin keskustan edustajista ex-pääministeri Sipilän puheenvuoroa, mutta enpä ole kuullut yhtäkään. Ei ollut yhtäkään eilenkään.

Onko tästä ymmärrettävä niin, että Kulmunin linja Rinteen hallituksessa ei enää vastaakaan Sipilän omaa aatetta? Vai eikö muutoin ole uskallusta?

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

#2

IL:n uutisoinnin mukaan näyttää kehkeytyneen demareiden ja keskustan välille uusi hankaus. Hankaus hallituksen toiminnassa koskee pienien kuntien palvelutasoja ja mahdollisia kuntaliitoksia, ilmeisesti pakko sellaisia.

IL kirjoitus: ”Keskusta ja demarit ilmiriidassa kuntaliitoksista ja kuntien tehtävistä – ”keskusta ei ole antanut mandaattia””

Ex-ministeri Vehviläinen vs ministeri Paatero ”tukkanuottasilla”.

https://www.iltalehti.fi/politiikka/a/95a3a119-bd10-40e5-a104-e1d3d4ec948d

Ei ole kovin auvoista ollut keskustan olo Rinteen hallituksessa, Onko tulkittavissa, että osa keskustan edustajista ei hyväksy Rinteen hallituksen toimia kaikilta osin?

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
#3

Miksi puhutaan jatkuvasti menneestä? Te silloin sitä ja tätä.
On aivan turha verrata Jussin PS puoluetta siihen menneeseen Soinin aikaiseen.
Kaikki tiedostavat, miksi Jussi voitti pj vaalit. Syyt ovat kaikille selvillä ja syyt Jussin valintaan olivat aivan oikein PSlle ja sitä äänestäneille.
Koska aito PS olisi Jussin johdolla jatkanut kokille ja kepulle kinkkistä linjaa, tuli kenkää.
Soinin linja muuttui heti ministeriksi päästyään. Ilmeisesti äijälle oltiin tehty selväksi periaatteet millä ministeripesti tulisi kestämään.
Soinin linja jatkui kaikkea muuna kuin PSn ja vaalilupauslinjalla. Elettäkään äijä ei tehnyt PSn linjan mukaisesti, koska halu lopettaa ministerinä poliitikon ura oli niin kova.

Tulemme kuulemaan ja lukemaan, kuinka saunan lauteilta alkaen taistellaan tie ministeriksi.
Potkut hallituksesta olisi ollut liikaa narsistiselle persoonalle.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

#4

Juuri noin kuin kerrot on puhuttu eduskunnassa ja varsinkin keskustan edustajien suulla, joka ihmetyttää suuresti. Ihmettelyn syynä itselleni on se, kun Sipilä oli pääministerinä ja vakuutti ennen hallituksen muodostamista, että hänellä on viimeinen sana. Sitä se myös oli yhdessä kokoomuksen kanssa maahanmuuttopolitiikassa.

H-a:n johtaessa PS:ää tuli selväksi ettei PS enää kelvannut hallitukseen, koska puolue vaati noudattamaan myös päivitettyä maahanmmuuttopoliittista ohjelmaa josta oli käytäntöön panematta monia tärkeitä kohtia.

Mikä oikein naurattaa kokoomuksen käyttämissä puheenvuoroissa nyt on se, että vaativat Rinteen hallitusta seuraavassa turvapaikkaa hakevvien ryntäyksessä perustamaan Tornion rajalle hakemusten käsittelyä varten toimipisteen ja hyväksytyt hakemuksen jättäneet vasta pääsevät maahan. Puhuvat nyt samaa vaatimusta jonka esitti H-a jo vuonna 2015 kokoomuksen sisäministeri Orpolle ja pääministeri Sipilälle. Ei se tuolloin käynyt. Nyt kävisi.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Orpon takki pyörii
#6

Persujen ARVOPOHJA sopii nyt mainiosti kokille. Myös IHMISARVOA LOUKKAAVA pakolaisten rajalla oleva konttikylä taitaa kelvata?

Orpo on kääntänyt takkinsa. Takaisin se pyörähtää, jos kok saa vallan.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

#9

Kyllä kummasti näyttää opposition tuoli saaneen Orpon ja koko kokoomusedustajien takit kääntymään vuori ylöspäin. Kummasti se arvopohjakin heittää häränpyllyä. 😀

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Lartsa
#5

Kumma juttu kun Halla-ahon KAMALASTA rikoksesta ja TUOMIOSTA aina jaksetaan jauhaa.
Jonninjoutava tulkinnanvarainen laki kiihottamisesta kansanryhmää vastaan jota käytetään täysin poliittisena aseena.
Koska joku toimittaja tai poliitikko uskaltaa puhua Antti Rinteen saamista TUOMIOISTA?
Ministerinhän pitäisi olla rehelliseksi tunnettu henkilö, onko Rinne?

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

#7

Eduskunnassakp taas joku puhui tuota? Itse lopetin kuuntelun muutama tunti sitten, eikä siihen mennessä mielestäni kukaan moista puhunut. Somessa kuitenkin on tyyppejä jotka eivät saa sielulleen ilmeisesti rauhaa jolleivät aika ajoin muistuta asiasta.

Totta on ettei Rinteen, eikä muidenkaan toisten puolueiden edustajien saamista, tuomioista haluta muistuttaa, vaikka luulisi että myöhemmät tuomiot olisi paremmin muistissa.

IS: Sdp:n Antti Rinteellä kaksi vanhaa rahasotkua

Vuonna 2018 saatu tuomio, josta IS on kirjoittanut ”Rinne joutuu maksamaan 1 240 euron sakot työriitojen sovittelusta annetun lain rikkomisesta ja maksamaan Metsäteollisuus ry:n oikeudenkäyntikuluja yhteensä 16 000 euron edestä.”

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Rinteen rikos?
#8

Mistä A. Rinne on tuomittu?
Vinguttiko pirunviulua hartsipalalla yöllä ikävän ihmisen ikkunan alla?

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

#11

Miten olis jos vaikka googlaisit ja hakisit tuolla keinoin Rinteen saamat tuomiot ja samalla vastauksen kysymykseesi. Saatat yllättyä, että tuomoita onkin enemmän kuin yksi.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Miltä kanavalta eduskunta kuuluu?
#10

Miltä kanavalta eduskunta kuuluu?

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

#12

Tässä linkki nettilähetykseen eduskunnasta istuntopäivinä suoraan;

https://verkkolahetys.eduskunta.fi/fi/

Myös ylen areena lähettää suoraa lähetystä. Linkin saat YLE Areenan ohjelmaoppaasta.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
Utelias
#13

Keskustelusta jäi myös mieleen Kepun Kurvisen kannanotto Halla-ahon näkemykseeen maaseudun kurjistamisesta mm. polttoaineiden hinnan noston johdosta.
Mitä vastaa Kurvinen? Alkaa luetella maatalouteen annettavia lisätukia, sata miljoonaa sinne 20 miljoonaa tänne jne.
Hei haloo!!! Ei maaseudun ongelmat hoidu pelkästään maataloustukien, ylihintaisten peltokauppojen ja valtavien EU-navetoiden etuihin keskittymällä.
Tiedoksi vaan Kepulle, että siellä elää sankoin joukoin ihmisiä, joilla ei ole mitään tekemistä, muutakuin kuluttajina, maatalouden kanssa.
Tämäkö on Kepun näkemys, laajemminkin, Maamme haja-asutusalueiden ongelmista? Eli ratkeavatko ne todella maatalouden tukiviidakkoa lisäämällä?

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

#14

Kurvinen kuten monet muutkin keskustan edustajat ovat puhuneet ns. pehmeitä omasta mielestäni. Mitä tulee maataloustukiin, niin keskustan edustjien kannanotot ovat suorastaan erikoiset, sillä tuethan menee nykyisin EU:n kautta maksamistamme jäsenmaksuina ja sitten saamme osan niistä takaisin. Sitä paitsi ensi vuoden maatalouden tuesta jälleen leikkaa eu maatalouden harjoittajilta lisää. Tämä on keskustan mielestä ok.

Halla-aho ja PS olisi ottamassa maatalouden tuet suoraan omaan kansalliseen päätökseen, joten kierrättäminen eu:n kautta pitäisi lopettaa. Mehän maksamme nettosaajamaille osan maksuistamme ja sekin on keskustalle ok, että maksuosuutemme nousee ensi vuoden budjetissa lähes 200 milj. euroa.

Kovaa pitää ihmetellä, että keskustan kannatus on vielä niinkin suurta kuin on eli siinä 13 %:n hujakoilla.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
Vihainen
#15

Jotenkin on todella käsittämätön tuo Brysselin mutkan kautta kiertävä raha. Ensin maksetaan Brysseliin, osan EU sitten palauttaa takaisin. (osa jää kyllä sille tielleen)
Palautukseen liittyy sitten teatteriesitys, jossa meille kerrotaan: EU rahoittaa tätäkin projektia. Kuinka h*****n tyhmiä me ollaan? Vai onko noiden omien rahojen palautuksen ehtona tuon mainosesityksen näyttäminen?
Sanna Marin juuri hehkutti, että Ruotsi saa enemmän takaisin mm. rautateihin liittyviä rahoja. On kuulemma aika meidänkin ryhdistäytyä. Siis vaatia omiamme takaisin lisää? Toinen vaihtoehtohan olisi olla maksamatta? Tuliko se ollenkaan mieleen? Varsinkin kun maksut nousee, kun britit lähtee.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
#16

Rahanjako muistuttaa NLn keskusjohtoista päätäntävaltaa. Siellä säädettiin tarkasti mitä ja mitä kussakin alusvaltiossa sai tehdä.
EU toimii samoin. Kaukana tiedetään Suomen ja Suomen ma atalouden ongelmat parhaiten.
Annamme sinne tukun rahaa, jonka tuo sitten jakaa asiantuntemuksella vetäen itse välistä liiveihinsä.
Odottakaapa kun päästään yhteisverotukseen ja yhteisbudjettiin!

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Ota kantaa

Heräsikö ajatuksia? Ota kantaa. Muista kuitenkin, että lyhyet ja napakat kommentit menevät paremmin perille kuin polveileva tajunnanvirta. Pitäydy asiassa ja salli muille keskustelijoille mielipiteenvapaus. Tutustuthan pelisääntöihin.

Haluatko mielipiteellesi kasvot? Rekisteröityminen mahdollistaa keskustelun oikealla nimellä ja oikeilla kasvoilla. Rekisteröityneenä käyttäjänä saat myös automaattisen ilmoituksen aina, kun kirjoittamaasi kommenttiin vastataan. Rekisteröidy tai kirjaudu sisään.

Kommenttisi

1000 / 1000