Perussuomalaiset

Silvia Koski

Perussuomalaiset ovat soihtuja pimeässä

Pidin vappupuheen Turun Perussuomalaisten järjestämässä tapahtumassa. Tilaisuus striimattiin Turun Perussuomalaisten fb-sivuille.

Muut puhujat olivat kansanedustajat Ville Tavio ja Kike Elomaa, Turun kaupunginhallituksen jäsen Mikael Miikkola ja Perussuomalaisten Turun valtuustoryhmän puheenjohtaja Juha Anttila. Tapahtuman juontajana oli Turun Perussuomalaisten puheenjohtaja Jyrki Åland ja kuvaajana piirimme mediatekniikkavastaava Aleksi Saunamäki

Jokaisella puhuja oli oma pisteensä alkaen Wäinö Aaltosen museon edustalta ja päätyen Soihtu-veistoksen juurelle, jossa pidin tämän puheeni liittyen veistoksen symboliikkaan:

Hyvää vappua jokaiselle täällä paikan päällä ja erityisesti siellä kotikatsomoissa!

Tänään on alkanut vuoden viides kuukausi, joka on saanut nimensä maatöistä: touko merkitsee kevään peltotöitä, maanmuokkausta ja uuden sadon kylvämistä. Ensimmäisenä toukokuun päivänä juhlimme myös työväkeä, jota ilman yhteiskunta ei voi toimia. Historiasta tiedämme, että monien ammattikuntien työvuosi vaihtui juuri vappuna, ja Yhdysvalloissa umpeutuivat silloin työläisten vuotuiset sopimukset. Palveluskauden lähestyessä loppuaan puhkesi usein levottomuuksia esimerkiksi protestina huonoille työoloille. Vähitellen vapusta tuli myös yleinen mielenosoituspäivä.

Vapunpäivän piknik ulkosalla sai alkunsa kieltolain aikaan 1920-luvulla, kun ylioppilaat eivät voineet juhlia ravintoloissa. Tänä poikkeuksellisena vappuna vuonna 2020 emme voi juhlia ravintoloissa emmekä mennä piknikille entiseen tapaan. Voimme kuitenkin tehdä monia muita asioita, kuten käyttää luovuuttamme ja etsiä sitä mitä emme edes vielä tiedä itsestämme löytyvän. Voimme opiskella uusia asioita, syventää olemassa olevaa tietoamme, kirjoittaa, lukea ja – ajatella.

Seison tässä Itsenäisyydenaukiolla Terho Sakin ”Soihtu”-veistoksen juurella. Tämän teoksen voi nähdä symboloivan itsenäisyyden soihtua ja sen voi tulkita myös taiteen vapauden ja tiedon valaisevuuden vertauskuvana. Soihtu onkin yleinen toivon ja valistuksen symboli.

Soihtu on valaistusväline, joka on tuonut lämpöä ja turvaa sekä valaissut kulkua pimeässä. Olet ehkä saattanut joskus kysyä ”Voitko valaista mitä tämä tarkoittaa” halutessasi saada selvennystä asiaan, jota et täysin ymmärtänyt. Tieto lisää ymmärrystä ja auttaa arvioimaan asioita laajemmin.

Pimeässä kulkiessamme taskulamppu riittää kyllä valaisemaan eteenpäin, mutta sen valo ei riitä näyttämään mitä ympärillämme on ja se voi tuoda usein turvattomuuden tunnetta. Soihdun valo auttaa hahmottamaan ympäröivää maailmaa paremmin ja tehdä myös kulkumme sujuvuutta uhkaavat asiat näkyviksi. Siksi se onkin oivallinen vertauskuva myös tiedon valaisevuudelle.

Maailmassa on paljon tietoa ja samasta aiheesta löytyy lukemattomia näkökulmia. On huolestuttavaa ja kansalaisten aliarvioimista silloin kun luotettavina pidetyt valtamediat alkavat keskittyä enemmän mielipidemuokkaukseen kuin useita näkökulmia huomioivaan tiedonvälitykseen. On selvää, että tiedon kuuluukin auttaa vastaanottajaa muodostamaan ja mahdollisesti muokkaamaan mielipiteitään, mutta sitä suuremmalla syyllä tarvitaan aiheiden monipuolista käsittelyä ja mahdollisimman vähän asenteellisuutta.

Niin tieteessä kuin taiteessa on aina tarvittu heitä, jotka ovat uskaltaneet kyseenalaistaa, kritisoida ja luoda uutta. Monet tiede- ja taidemaailman nerot ovat olleet ajatuksissaan niin paljon edellä muita, että heitä on saatettu pitää hulluina tai vähintäänkin hankalina ihmisinä. He ovat uskoneet asiaansa eivätkä ole tyytyneet siihen mitä on jo olemassa. Heille on naureskeltu ja heitä on eristetty ja työnnetty syrjään, etteivät he häiritsisi puheillaan hyvää järjestystä ja sotkevan riittävän hyvin olevia asioita. Toisaalta he ovat herättäneet mielenkiintoa ja saaneet osakseen myös ihailua.

Perussuomalaiset ovat rohkeita. Me uskallamme tuoda esiin myös vähemmän miellyttäviä asioita ja epäkohtia – emme kiusallamme vaan tuodaksemme keskusteluihin ja päätöksiin lisää tietoa ja huomioitavia asioita. Uskallamme olla se sadun lapsi, joka rohkeni sanoa ääneen sen, ettei ”Keisarilla ole vaatteita”. Muutkin sen näkivät, mutta koska suuri auktoriteetti uskoi muuhun, ei häntä haluttu kyseenalaistaa, ettei koituisi hankaluuksia. Samoilla sanoilla, kun pystyy sekä miellyttämään että ärsyttämään.

Tämä Soihtu-taideteos symboloi siis paitsi tiedon valistusta, myös taiteen vapautta. Olen Sibelius-Akatemiasta valmistunut ammattimuusikko ja liittyessäni Perussuomalaisiin kahdeksan vuotta sitten, jouduin hyvin paljon perustelemaan erityisesti kollegoilleni taidemaailmassa, miksi olen valinnut juuri tämän puolueen, kun se ei ymmärrä kulttuurista ja taiteestakaan mitään. Muut asiat painoivat valinnassani enemmän, mutta halusin omalta osaltani vaikuttaa siihen, että myös kulttuuripolitiikka tulisi näkyvämmäksi. Sillä kun on hyvin paljon merkitystä ihmisten hyvinvoinnissa ja luovan ajattelun kehittymisessä. Tässä puolueessa voi oikeasti vaikuttaa asioihin ja kädessäni onkin alkuvuodesta ilmestynyt Perussuomalaisten historian ensimmäinen Media- ja kulttuuripoliittinen ohjelma, jonka taidetta ja kulttuuria käsittelevään osioon olen saanut jättää vahvasti oman kädenjälkeni.

En lähde nyt tätä ohjelmaa tässä enempää puheessani referoimaan, mutta kehotan jokaisen lukemaan sen läpi vaikka päivän kulttuuritekona ja pohtimaan siellä esitettyjä asioita. Toteutuuko meillä taiteen vapaus, ilmaisun vapaus, sananvapaus vai halutaanko sitä rajata sen mukaan kenen ideologiaa se miellyttää ja KUKA asian ilmaisijana toimii?

(linkki ohjelmaan tässä: https://www.perussuomalaiset.fi/wp-content/uploads/2020/01/Media-ja-kulttuuripoliittinen-ohjelma_29.1.2020.pdf )

Meillä perussuomalaisilla on vielä paljon tehtävää tässä maassa ja sen jokaisessa kunnassa. Kaikki ei ole valmista eikä kaikkia hyviä asioita ole suinkaan vielä tehty. Meitä tarvitaan huolehtimaan siitä, että ihmisellä on vapaus ja oikeus ilmaista ajatuksiaan, oli kyse sitten Raamatun siteeraamisesta, uskontojen kritisoimisesta tai maahanmuuttopolitiikan toimivuuden kyseenalaistamisesta. Meidän ääntämme ja tuomiamme näkökulmia tarvitaan päätöksenteon jokaisella alueella ja tasolla. Kannustan sinuakin liittymään mukaan joukkoon ja kun kuntavaalit lähestyvät, olemaan ehdolla puolustamassa perussuomalaisia arvoja. Sitä tarvitaan enemmän kuin koskaan.

Ollaan rohkeita ja annetaan soihtujen roihuta!

 

Malja itsenäisyydelle, vapaudelle, toivolle ja työlle!”

Osallistu keskusteluun!


37 kommenttia
Nimetön
Tyytyväinen
#1

Ihmetyttää viimeinen mielipidemittaus,jossa muka SDP:n kannatuslukemat ovat yli 24%tia,ja Perussuomalaisten kannatus pudonnut jonkunverran päälle 18%tin.Epäilen että tämä Almamedian jollain tutkimusfirmalla teettämä kannatuskysely,on etukäteen maksettu.Eikä sillä ole mitään tekemistä todellisten kannatusprosenttien kanssa!!!Eipä Samarinin minun Hallitukseni,nyt niin kovin erikoisesti ole menestynyt tämän ”Koronapandemian”hoidossa.Hapuilevaa on ollut toiminta monilta osin.Eli olet Silvia oikeassa!Perussuomalaisia tarvitaan myös jatkossa,huolehtimaan tämän maan asioista,ja”tolkun politiikasta”!!!

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
#6

Marinin henkilö – nuori ja nätti – lisää positiivisia pisteitä demareille.

Lisäksi Marin on tehnyt tulevaisuuteen tähtääviä hienoja avauksia: nelipäiväinen työviikko ja pakkoruotsin poistaminen. Molemmat ehdottoman tärkeitä ja hyviä tavoitteita, vaikka eivät tällä hetkellä olekaan päällimmäisinä asioina esillä.

Perussuomalaiset ovat kokonaan unohtaneet pakkoruotsin poistamisen. Se on vienyt ja vie jatkossakin kannattajia.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
#13

Marin: nuori ja nätti (no, ainakin jonkun mielestä), sateenkaariperheen lapsi, nyrkkitervehdyksineen edustaa jyrkkää vasemmistoa ja siten myös globalismia, kumartaa EU:lle, yli-itsevarma esiintyminen (kuka nyt enää asiaosaamista jaksaa seurata), punavihreä valtamedia hoitaa julkisuuskuvan (symbioosi on kannattavaa, ei ole ylelläkään pelkoa maksumuurista ja Marin saa näkyvyyttä)…. Näinhän tämä menee.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
#9

AlmaMedia omistanut vappuun saakka Aamulehden = Suomen Pravdan. Ja kun AlmaMedia tutkii niin tulos on ideolgian mukainen. Ei siinä muuta ole.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Järkipersu
#10

Minua ei ihmetytä yhtään !

Persut ei ole tehnyt mitään järkevää ehdotusta Kriisin aikana.
Ovat vaan seuranneet sivusta kun maata velkaannutetaan ja rahaa jaetaan ympäriinsä ja tuhotaan näin maan talous ja työpaikat ja tulevaisuus…
OLISI PITÄNYT LYÖDÄ NYRKKI PÖYTÄÄN JA VAATIA LOPPUA TÄLLE VIHER-KOMMUNSITIEN HULLUUDELLE !

NYT OLISI PITÄNYT VAATIA OTTAMAAN KIIREELLÄ KÄYTTÖÖN VIRONVEROMALLIA JA PERUMAAN KAIKKI MENONLISÄYKSET JA PAKOLAISTEN HAALIMISET !

OLISI PITÄNYT VAATIA RAJUJA SÄÄSTÖJÄ SOSIAALIKULUIHIN JA JULKISEN SEKTORINMENOIHIN JOTKA ON TÄMÄN MAAN SYÖPÄ !

MYÖS HÄVITTÄJÄ HANKINNAT OLISI PITÄNYT VAATIA LAITETTAVAKSI JÄIHIN NYT !

KAIKKI ULKOMAILLE JAETTAVA RAHAVIRTA OLISI PITÄNYT KESKEYTTÄÄ HETI !

NÄIN PERSUISTA OLISI TULLUT SUOMEN SUURIN PUOLUE 30-40 % KANNATUKSELLA !!!!

Tämä olisi kääntänyt Kepun kannatuksen jyrkkään laskuun joloin sen olisi ollut pakko erota Hallituksesta jolloin olisi tullut uudet vaalit jotka Persut olisi voittaneet.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Järkipersu
#16

Tämä maa pelastetaan vain ja ainostaan pelastamalla tämän maan talous ja työpaikat ja velkaantuminen !!!!!!!!!!!!!

Se tehdään ainoastaan sillä konstilla että teemme enemmän vinetituotteita joista saamme enemmän valuutta tuloa ,se on myös ainoa keino Suomen kansan (KESTÄVÄÄN JA OIKEAAN ) ostovoiman kasvuun. On päivän selvää että Hallituksen jakamalla tukirahalla ei pelasteta tämän maan taloutta ja työpaikkoja ja ostovoimaa vaan tuhotaan ne kaikki !!!!

Kommunsiti-Hallituksen politiikka on Pakkasella Housuun kusemis politiikkaa !!!!

Vain em. konsteilla Tämä maa voidaan pelastaa ,kun Viron veromallilla saadaan työnteko,yrittäminen ,sijoittaminen ,investoinnit kannataviksi tähän maahan !!!

SE TAKAA ULKOMAILTA TULEVAN RAHA VIRRAN INVESTOINTEIHIN (ei velka raha) ja kotimaisen pankki tileillä makaavan rahan siirtymisen tuottaviin investointeihin !!!

TÄMÄ ON PÄIVÄÄNSELVÄ ASIA ,JOKAINEN TALOUDESTA JOTAIN TIETÄVÄ TIETÄÄ ETTÄ MUUTA KENOA EI OLE !!!

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Järkipersu
#20

PERSUJEN ON LOPETETTAVA KOMMUNSITIEN HÄNNYSTELU JA TUKEMINEN JA PEESAAMINEN !!!!

Vaikka kaikki muut puolueet Suomessa tekee sitä !!
Ainoaa kritiikkiä on tullut Kd:n suunnasta tästä politiikasta !!

Jopa Eu-Trolli puolue Kokoomus Taputtaa Kommunsiteille ja vaatii lisää tämänm maan tuhoamista !!!!! HULLUA !!!!

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
#2

Juuri näin, Alman otanta on laiha, ja suppea, kuten myös demareiden valta-alueilta. Alman gallupin voi heittää roskiin ilman tunnontuskia.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Lasse Hietanen
Iloinen
#3

Hei. Kiitos Rakas Silviakin. Rohkeus onkin tärkeä hyve ja voima. Siksi sanonkin: Rakkaat Perussuomalaiset: Otetaan ne tulevat maljat: Ehtoollismaljoina; Oikealla sydämen asenteella. Silloin ne menevät Oikealle Miehelle, koska Hän on meidät Luonutkin. Silloin meille on mahdollista; Tervepohjainen: Tulevaisuus ja Toivo; Koska Hän sanoo: ”Minä annan teille; tulevaisuuden ja Toivon”; ja Hän vielä sanoo; ”Ilman minua, te, ette voi mitään tehdä.” Kiitos. Siunaten, Lasse.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Järkipersu
#11

Älä Perkele Lassi palvo vääriä Jumalia !

Ainoa oikea Jumala on RAHANJUMALA LAMA !!! Kaikki muut tuhannet Jeesustelu ym. lahkot on valetta…..Jokainen on muka oikeassa ja kukaan ei tiedä hevon vittuakaan mistään !

Vain ne Valtiot,kunnat,yritykset ,yksityiset pelastuu jotka palvovat HERRAAMME LAMAA !!! Pelastuvat !
Sitä pitää palvoa järkevällä talous politiikalla ,ei velkaantumalla,tekemällä ahkerasti työtä jokapäiväisen leipänsä eteen….
Ne palkitaan mm. Halvoilla osakkeilla,Kiinteistöillä ,Autoilla , ym.. Mutta velkaantujilta ja Laman halveksijoilta ne otetaan pois !!!!!

Näin se menee ja on aina mennyt Lamaa kun palvoo ei tarvitse mihinkään Uskonlahkoon edes liittyä eikä kenekään määräyksiä kuunnella kunhan pitää vaan järjen päässä ! ja Pysyy kaukana Kommunsiteista.
Oppia voi lukea esim. Kauppalehdestä joka on Laman palvojien Raamattu !

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Järkipersu
#17

Joka HERRAAMME Lamaan uskoo voi tänäänkin tienata tuhansia euroja muutamala napin painalluksella !!!!

10 Min kuluttua aukevassa lasku pörssissä voi myydä osakkeita lyhyeksi (Näin Lama auttaa Palvojiaan) ja laskun maksaa Vääräuskoiset jotka ei Lamaa kunnioita !

On Helppo Arvata Lamaa Herrana pitävien että tänäänkin Helsingin Pörssi laskee – 3-4 %

Pitää muistaa että nyt Pörssissä on menossa aika jolloin rahat otetaan pois tuulipuku kansalta jotka ei (Syntisiltä jotka ei )Laman varoituksia usko !!!!
Vasta Syksyllä tai ensi talvena Lama tarjoilee hyviä ostopaikkoja (RAHAA) palvojilleen ! silloin syntiset on perse aukinaisia jo !

Sellainen se Lama on
Hyville hyvä ,pahoille paha !

Nyt tienaamaan…………………………..

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Feministi
Tyytyväinen
#4

Kyllä gallupit tehdään aina samalla tavalla. Haastatellaan 1000 – 2000 ihmistä ja siitä saadaan otos, joka on virhemarginaalin sisällä ja joka kertoo luotettavasti missä mennään. SDP ja Sanna on saanut kannatusta epätavallisessa tilanteessa ja aikana, jota ennen ei ole koettu ja silloin punnitaan miten kansa reagoi. Nyt reagoi näin. Tästä ei opposition kannata vielä olla huolissaan, sillä kyllä arki koittaa Koronan jälkeen ja silloin punnitaan viimeistään mikä on kannatus. Piristävää tässä ajassa ja hallituksessa on se, että nyt meillä on eturivissä nuoriso ja vieläpä naiset. Riippumatta poliittisesta kannasta, niin on ollut virkistävä nähdä nuoret, hyvännäköiset naiset hoitamassa maan asioita ja esiintymässä. Kivempi heitä on katsoa, kuin vanhoja ukkoja. Eivät he ihan huonosti asioita hoitanee, kun kerran kansa gallupeissa tykkää.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
Hämmentynyt
#7

Kuten feministikin toteaa, ”on ollut virkistävää nähdä nuoret, hyvännäköisen naiset hoitamassa maan asioita ja esiinnitymässä. Kivempi heitä on katsoa, kuin vanhoja ukkoja.
Noilla kiteereillä olen aivan samaa mieltä. Ilmeisesti Suomen kansa tekee valintansa tuolla perusteella? Tämä on demokratiaa. Olisikohan sen nimissä käytävä vielä bikiniasu kierros, ennen vaaleja? Urospuoliset tangoissa? Kolmannen sukupuolen suhteen en osaa määritellä kantaani.
On muuten vankka epäilys, että kun tämän tilanteen laskujen maksun aikana tulee, ne vanhat ukot tulee vielä esiin ja heillä niin ikävät jututkin kerrottavana.
Eivät muuten lupaa satasta, tuosta vaan, kaikille. Tätä taustaa vasten pistä Li vauhtia niiden jakoon!
Soihdun kantajista saattaa tulla pulaa? Varsinkin sellaisista, jotka kertoo elämän totuuksia. Samalla kirkastuu mitä ovat ”rakenteelliset uudistukset”.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
#12

No mutta, ei kai ulkonäöllä pidä olla mitään tekemistä harjoitetun tai harjoitettavan politiikan kanssa. Jos kansalaisista osa laittaa ulkonäön etusijalle kanntusmittauksissa ja vaaleissa, niin tulos on surkeanlainen. Kyllä eduskuntaan pitää valita edustajat pätevyyden mukaan, siis kansalaisten keskivertoa edustavat. Ihan riippumatta vaatetuksesta tai kauniista ulkonäöstä.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
#14

Juuri näin, jos kansaan menee esiintyminen ja hyvä ulkonäkö kuin häkä asiaosaamisen edelle ja sen mukaan äänestetään vaaleissa, niin ei kai siinä sitten mitään; siinähän sitten tätä esiintymistä ja ulkonäköä äänestäneet kärsivät nahoissaan myös valintojensa tulokset: koko maan talous kuralla ja ryssintää ryssinnän perään, mutta hei, esiintyminen on ok ja ulkonäkö hyvä.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Feministi
Iloinen
#15

On paljon sellaisia asioita, joiden mittaaminen on mahdotonta, mutta vaikuttavat silti. Suomi kuva on yksi niistä. Suomessa naiset saivat äänioikeuden ensimmäisenä. Tarja Halosen valinta ja nyt 4 nuorta naista eturivissä Sannan johdolla. Kyllä näillä on vaikutusta ja kyllä me kaikki voimme olla ylpeitä aatemaailmasta huolimatta. Suomi näyttää ja näyttäytyy ulospäin dynaamiselta ja raikkaalta ja se on hyvä juttu se. Vielä se, että tällaisen kriisin keskellä, jossa on kyse ihmishengistä, niin kansaa johtaa nuori nainen, herkästi mutta päättäväisesti. Tähän vaikeaan aikaan se on parasta terapiaa!

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
#18

”Suomi näyttää ja näyttäytyy ulospäin dynaamiselta ja raikkaalta ja se on hyvä juttu se…”

Minun mielestäni Suomi näyttää ja näyttäytyy ulos päin suorastaan hölmölältä ja poliittisten muotivirtausten orjalta, kansallisen perinteemme ja kulttuurimme tyhmältä polkijalta, isänmaamme myyjättäreltä. Tähän vaikeaan aikaan emme kaipaa ryssintää valtionhallinnossa, emme kaipaa kassaneitiä ja hänen puolisoaan kähmimään valtionhallinnossa, emme kaipaa hallitukseen pikku rouvia kuluttamaan aikaansa muotilehtien palstoille, emme kaipaa nyrkkitervehdyksiä esittäviä sosialisteja pilaamaan kansantalouttamme, emme kaipaa katteettomia vappusatasia, mutta tämä kaikki on kuulemma vain terapiaa! Huoh!! No, aina näköjään riittää ajattelemattomia.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Charlie Black
Iloinen
#21

Isänmaata ei ole kukaan myymässä, mitä ihmettä kommentillasi tarkoitat? Sitäpaitsi poliittinen muotivirtaushan näyttää olevan populistien kannatuksen nousu! Nyt on käynyt niin, että näissä erittäin vaikeissa olosuhteissa on hallituksemme onnistunut todella hyvin. Se tuntuu joillekin setämiehille olevan liian suuri pala nieltäväksi! Mieluummin katselen nyrkkitervehdyksiä tekeviä sosialististeja, kuin käsi viistosti ylöspäin tervehtiviä kansallissosialisteja!

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
#22

#17 No mutta, Charlie-trollikin on jo herännyt vappupöllyistä! Heippa sullekin.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
#23

Hei Charlie, minä en kommentoijana ole mikään setämies vaan hyvän koulutuksen omaava nuori nainen. En ollenkaan hyväksy Suomen suvereniteetin ulkoistamista EU:lle enkä sosialismille. Näissä erittäin vaikeissa olosuhteissa vaikeusastetta on nostanut käsiensä päällä istuneet nuoret kommunistit, jotka fasistisella itsepäisyydellä eivät kykene ottamaan neuvoja itsensä ulkopuolelta. Ulkomailta tulleet sai lapata Suomeen ilman mitään kontrollia tai karanteenia maaliskuun puoliväliin saakka, Marin totesi vielä kuukausi sitten että ”emme pysty pysäyttämään tautia emmekä pyri siihen”. Mikään muu poliittinen ideologia ei ole tappanut niin paljoa ihmisiä kuin sosialismi, kansallisSOSIALISMI mukaan lukien!! Siksi Suomessa on erittäin vaikea tilanne!!

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
#24

Hitleriläinen kansallissosialismi olisi ollutkin jokaisen kunnon vasemmistolaisen toverin aate mitä kannattaa. Epäilemättä sinäkin Charlie kunnon vasemmistolaisena olisit viihtynyt varsin mainiosti Natsi-Saksassa ja palvonut sekä kunnioittanut suurta Führeriä, valtakunnankansleri Adolf Hitleriä asiaankuuluvilla tervehdyksillä!

https://vapaasana.net/2010/11/27/kansallissosialismi-markkinatalous-pois-hintasaantely-ja-suunnitelmatalous-tila/

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
#25

Sosialistien propaganda sekä Saksassa että Neuvostoliitossa oli hämmästyttävän samanlaista.

https://www.earthlymission.com/similar-propaganda-posters-from-the-ussr-and-the-third-reich/

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
Utelias
#26

1938 soihdut olivat tärkeä osa kristalliyötä. Niitäkö kaipaat.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
Vihainen
#19

Juuri noin se on, jos siltä näyttää.
Miten Suomi muuten kehitttyi Haloskan aikana? Ajatelkaa 12-vuota lähes pysähtyneessä tilassa. Globalisaatiota ja tasa-arvoa käytiin vouhkamassa ympäri maailmaa. Huippuna muutama selkäkeikkatanssi savimajojen katveessa, YKSITYISKONEELLA! Me maksoimme.
Maamiinat vaihdettin kissanpentuihin. Ei puhettakaan vastavuoroisuudesta isomman naapurin kanssa.
Pride-kulkueen häirintä oli koko maailmanjärjestystä uhkaava juttu.
Haloskan kaudella pressalla oli sentään valtaa. Se vaan keskittyi sisäiseen taisteluun kuka pääsee EU:n pöytiin hanhenmaksapalleroita syömään.
Parempi on kyllä olisi, ettei p****a pöyhisi. Olkoon kuitenkin varoittavana esimerkkinä, että ei erilaiset värkit jalkojen välissä onnea ja edistystä takaa.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Lasse Hietanen
Iloinen
#8

Hei. Kiitos Feministikin. Tyytyv. 4 h. s. Kyllä gallup. t. s. t. Ikävä kyllä tehdään. Koronahan on antikristumaisesti ajattelevien ihmisten aikaansaannos. Heillä on ollut Suomessakin aikaa tämän valmisteluun; 378 vuotta. Kyllähän samansydämiset toisensa tarkkaan tuntee ja galluppeihin voimme kysyä asiaamme; vain omiltamme; oman herramme palvelijoilta. Taivaan Isän tasa-arvo on oikeudenmukainen. Perkeleen ei sitä ole. On; Luoja ja Luojan tekojen purkaaja. Kiitos. Siunaten, Lasse.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
Tyytyväinen
#5

Silvia , meillä perussuomalaisilla on tosiaankin vielä paljon tehtävää , näyttää siltä , että tehtävät vain lisääntyy ?! Niinkuin velkakin lisääntyy se on kovin huolestuttavaa !!? Nyt jos koskaan tarvittaisi viisaita taloudenhoitajia , aivan kuin aikoinaan Joosef pelasti , silloisen maailman nälänhädältä !!!?

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Ota kantaa

Heräsikö ajatuksia? Ota kantaa. Muista kuitenkin, että lyhyet ja napakat kommentit menevät paremmin perille kuin polveileva tajunnanvirta. Pitäydy asiassa ja salli muille keskustelijoille mielipiteenvapaus. Tutustuthan pelisääntöihin.

Haluatko mielipiteellesi kasvot? Rekisteröityminen mahdollistaa keskustelun oikealla nimellä ja oikeilla kasvoilla. Rekisteröityneenä käyttäjänä saat myös automaattisen ilmoituksen aina, kun kirjoittamaasi kommenttiin vastataan. Rekisteröidy tai kirjaudu sisään.

Kommenttisi

1000 / 1000