Perussuomalaiset

Sanna Paasikivi

Musta Eurooppa

Yle Areenalla on katsottavissa tuore BBC:n tuottama tv-sarja Victor Hugon ”Kurjat” -romaanista. Kelpo kuusiosainen pätkä pätevine näyttelijäsuorituksineen. Kuten kaikki tietävät, tapahtumat sijoittuvat Ranskaan 1800-luvun alkuvuosikymmeniin. Tuo Euroopan mahtivaltio oli jo tuolloin hyvin monikulttuurinen maa ja Pariisissakin joka neljäs kadunkulkija oli musta.

Siis mitä? Ei ollut. Ranskan siirtomaahistoria alkaa Pohjois-Amerikasta ja Länsi-Intiasta 1600-luvulta. Afrikasta Ranska nappasi itselleen Algerian vasta 1830-luvulla. Länsi- ja Päiväntasaajan Afrikka siirtyivät Ranskalle 1800-luvun lopulla. Siirtolaisaalto näistä sittemmin entisistä siirtomaista Ranskaan tapahtui 1900-luvun puolenvälin jälkeen.

Silti; BBC:n tuotannossa Valjeanin vankikumppaneista joka kolmas on musta, Javert on musta, Fantinen ystävä on musta, Fantinea hoitava nunna on musta, Thénardien molemmat tyttäret ovat mustia, Gavroche on musta, Mariuksen opiskelijaystävistä joka kolmas on musta ja Thénardier itse on pakistanilaisen näköinen. Ei minua näiden maitokahvista juhlamokkaan vaihtelevien näyttelijöiden ihonväri haittaa tippaakaan, sillä he näyttelevät roolinsa sydämeenkäyvästi, mutta historian väärentäminen minua haittaa. 1800-luvun alussa Ranska ei ollut musta. Piste.

Miksi tällaista kukkua lanseerataan maailmalle? Siksi, että tavallinen eurooppalainen valkoinen ihminen alkaa olla tämän maailmanajan kurja, joka nöyränä kuuntelee black power-iskulauseita ja tarjoaa itse rakentamansa eurooppalaisen hyvinvoinnin Afrikalle. Valkoisia lapsiakaan ei sovi ilmastonmuutoksen vuoksi tehdä eikä omasta valkoisesta etnisyydestään saa missään nimessä olla ylpeä. Mustasta taas pitää olla ylpeä. Nimenomaan historia tulee väärentää, sillä Euroopan lapset ja nuoret on saatava uskomaan, ettei valkoista menneisyyttä ole ja että valkoisuus on pahasta ja että valkoiset eivät ole saaneet mitään hyvää aikaan, vaikka juuri he ovat veljeyden, vapauden, tasa-arvon, ihmisoikeudet ja demokratian keksineet. Orjaherruus kaatuu valkoisten niskaan, eikä kukaan kerro sitä totuutta, että niin mustilla, vaaleanruskeilla kuin keltaisillakin on oma orjaherrahistoriansa. Saudi-Arabiassa on käytännössä orjuus käytössä vieläkin.

Miten on, menisikö läpi, että Colin Firth näyttelisi Nelson Mandelaa tai Hugh Jackman Martin Luther Kingiä? Ei. Rastatukka valkoisella on jo vähän siinä ja siinä.

Meillä on jo ollut YLE:n musta Mannerheim. Miettikää miksi.

Tekstin aiheet:

Osallistu keskusteluun!


3 kommenttia
Nimetön
#1

Kukahan ne ihmisoikeudet on oikein keksinyt ??! Eikö niin ole , että parasta ihmisoikeuksien puolustamista on , kun pidämme Jumalan käskyt ja Jeesuksen uskon siis uskomme , Jeesukseen !!!

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

#2

kiitos artikkelista

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Tyytyväinen
#3

Hyvä artikkeli

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Ota kantaa

Heräsikö ajatuksia? Ota kantaa. Muista kuitenkin, että lyhyet ja napakat kommentit menevät paremmin perille kuin polveileva tajunnanvirta. Pitäydy asiassa ja salli muille keskustelijoille mielipiteenvapaus. Tutustuthan pelisääntöihin.

Haluatko mielipiteellesi kasvot? Rekisteröityminen mahdollistaa keskustelun oikealla nimellä ja oikeilla kasvoilla. Rekisteröityneenä käyttäjänä saat myös automaattisen ilmoituksen aina, kun kirjoittamaasi kommenttiin vastataan. Rekisteröidy tai kirjaudu sisään.

Kommenttisi

1000 / 1000