Perussuomalaiset

Samppa Granlund

Vihervasemmisto ja kaikilla on kivaa

49 kommenttia

Touko Aallon kirjoitus Perussuomalaisesta oravanpyörästä laittoi miettimään asioita toiselta kantilta. Tietenkin Touko Aallon kirjoitukseen Perussuomalaiset olisi voinut korvata Vihreillä, mutta ei asia ihan suoraan noinkaan ole. Miksi se ei ole? Molemmathan hyödyntävät vallitsevaa tilannetta ja puhuvat ongelmista, puhuvatko?

Yhdistän vihreät ja vasemmiston samaksi massaksi, koska noiden kahden puolueen väliin ei edes hesaria mahdu, eikä puolueita pysty toisistaan erottamaan, jos ei tiedä kulloisenkin suunavaajan taustoja.

Vihervasemmisto poikkeaa loppujen lopuksi poliittiselta ulosanniltaan perussuomalaisista hyvinkin paljon. Perussuomalaiset puhuvat ongelmista, mistä puhuminen vihervasemmisto puolella on auttamatta kielletty. Uusi silakkaliike on tästä tuorein esimerkki. Sosiaalista mediaa selatessa ei voi olla törmäämättä aloituksiin, missä ihmetellään eristystä silakkaliikkeestä heti kun sanavalinnat ja ulostulo ei kohdannut ajettavaa asiaa. Silakkaliike ei ole ensimmäinen esimerkki asiaan liittyen, mutta räikein. Vihervasemmiston koko poliittinen kupla nojaa neuvostoliittomaiseen kuriin ajattelun ja sanan vapaudesta. Virheisiin ei ole varaa.

Vihervasemmiston politiikka on muutenkin ”kaikilla on kivaa” politiikkaa. Tapahtumissa soi hyvä musiikki, esiintyjiä riittää ja ajettavat asiat tuodaan esiin hyvän kautta. Tästä voisi kirjoittaa lukuisia esimerkkejä, mutta mainitsen muutamia.

-Kuka muu onnistuisi tuomaan hallitsemattoman maahanmuuton esiin hyvällä tavalla, kun vihervasemmisto? Ei kukaan, on vastaus tähän. Kuluja, rikoksia, yhteiskuntarauhan järkkymistä, matalapalkka-alat, lisäverot jne. Näitä tuo hallitsematon maahanmuutto tullessaan. Asia kuitenkin esitettiin jopa Ylellä kivoina pelihetkinä ja konserteissa musiikki pauhasi. Helsingin pakolaisleireillä Emma Kari kertoi kuinka leiri on täynnä lapsia, tosin kaikki videon nähneet ovat kehoittaneet Emmaa käymään optikolla.

-On järjestetty lapsille alpakkatapahtumaa, mikä tosiasiassa oli poliittinen kannanotto rauhalliseen 612 itsenäisyyspäivän marssiin. Alpakat jopa meinasivat jäädä saamatta, mutta jälleen Ylen ja muutaman muun media avustuksella naama saatiin pelastettua ja paikaksikin saatiin stadioni. Kaikilla oli taas kivaa.

-Ajetaan ilmastoasioita kivoilla lintsauspäivillä koulusta. Uutisoidaan kuinka tuhannet lapset osoittivat mieltä. Se kuinka helppo lapsi on saada tapahtumaan, jos vastapainona on koulupäivä. Seuraava mielenilmaus oli pyhäpäivänä (vapaapäivä), eikä sitten kerännytkään kun muutamia kymmeniä osallistujia, minkäköhän takia.

-Maastopaloja esimerkiksi Australiassa esitetään ilmastonmuutoksen aiheuttamaksi ja kuviin valitaan vettä juova koala. Saadaan vaikutelma, että nyt on hyvä verottaa lisää, jotta tälläinen ei toistuisi. Todellisuudessa maastopalot ovat tuhopolttoja, joiden johdosta poliisi tutkii useita kymmeniä epäiltyjä. Maastopalot yleisesti on ilmastonmuutokseen vedoten estetty estämästä. Ausseissa siis kiellettiin hallitut palot, jolla olisi vähennetty maassa olevan kuivan eukalyptuspuun kuorta, joka on erittäin paloarkaa. Tätä ja ojituksia ei saanut tehdä, koska ilmastonmuutos ja nyt kun palaa, niin taas ilmastonmuutos. ’

Vihervasemmiston politiikka perustuu vain ja ainoastaan mielikuviin, hauskanpitoon ja hyvään mieleen. Se miten tämä eroaa Perussuomalaisista on se, että jonkun on tuotava esiin myös asioiden varjopuolet ja ongelmat, ne ikävät asiat. Tätä vihervasemmisto yhteen ääneen huutaa populismiksi. Kannattajakunta on nähtävissä tapahtumien videoilta. Vihervasemmisto kerää ympärilleen lähinnä nuoria. Tämä on ihan ymmärrettävää, jos miettii, että valitseeko nuori hauskanpidon ja hyvepostauksen sosiaaliseen mediaan vai tylsän totuuden ja mahdollisen natsi, rasisti, populisti leiman. Tämän leiman vaikutus on tosin hiipumassa, mutta ahkerasti sitä yritetään edelleen ylläpitää. Tämä neuvostoaikainen keino on ja voi hyvin vihervasemmiston keskuudessa.

Toinen vihervasemmisto selkeä kohderyhmä on henkisesti ahdistuneet. Ei voi olla huomaamatta tiettyjen puolueiden kannattajien profiileissa lukevia esittelyjä, Kaksisuuntainen, ahdistuksesta kärsivä, mt-potilas jne. En keksi tätä, vaan asia on julkisesti kaikkien tarkastettavissa. Eikä siinä, hyvä kun asioista puhutaan, eikä ole häpeä saada ks diagnoosi. Taitaa vaan vihervasemmiston -kaikilla on kivaa, eikä ongelmia ole politiikka sopia esimerkiksi mielialapotilaille, joille voi olla helpompi osallistua ja käsitellä politiikkaa hauskan ja ongelmattoman ajamisen kautta.

Perussuomalaisten kannattajat taasen koostuvat ihmisistä, jotka näkevät vihervasemmiston hauskanpidon läpi ja haluavat oikeasti vaikuttaa ongelmiin. Ihmisistä joita leimakirveet eivät heilauta ja jotka uskaltavat olla eri mieltä. Tähän kasvavaan ryhmään kuulu jo noin 25% Suomalaisista.
Tulevat kuntavaalit näyttävät jo suuntaa mitä kansa haluaa. Laulua, leikkejä ja liikuntaa vai suoraa puhetta, toimia ja ratkaisuja.

Osallistu keskusteluun!


49 kommenttia
Nimetön
#1

Todellisuudessa perussuomalaisen ajattelun omaa paljon suurempi kuin 25% kansanosa. Ne tolkun ihmiset, jotka vielä äänestävät järjestelmäpuolueita, uskovat ehkä naiivisti, ettei Suomessa voi tapahtua kuten Ruotsissa tai ihan missä vaan, jossa kunniakulttuuri on ottanut tukevan jalansijan. Kaikki järjestelmäpuolueet vasemmistoliitosta kokoomukseen hehkuttavat tätä rajatonta ihanuutta ja monikulttuurisuutta, joka ikävä kyllä ilmenee tavan kansalaisen näkövinkkelistä lisääntyvinä poliisitehtävinä ja yleisenä turvattomuutena.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
#2

Perussuomalaisten politiikka nojaa realismiin.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Ari Leino
Vihainen
#3

Vihdoin Suomessakin joku nostaa esiin Australian katastrofin todelliset syyt.Nämä vesimelonit olisi ohjattava lääkitykselle ennen kuin ajamansa vihreä terrori vie meidät kivikaudelle.Jyrkkä Ei arbuuseille.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
#4

Tuhopolttojapa hyvinkin. On esitetty, että kekäleet on lentäneet tuulen mukana jopa kymmeniä kilometrejä, Uskoo kuka uskoo, todennäköisempää on että kekäleet ovat liikkuneet kumipyörillä ne kymmenet kilometrit, tai ehkä kengurut ovat kantaneet repussaan bensakannuja ja tikut.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
#7

Itse luottaisin tuohon kenguruteoriaan, ovathan kepukin hallituksessa, vaikka taidot ovat lähinnä demareiden luokkaa, eli erittäin matalalla, tai ei siis taitoja ollenkaan, paitsi veroja osaavat nostella.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
#5

Niinpä niin, ilmastonmuutoksella on monet kasvot, mutta kierointa on merenpinnan kuviteltu nousu. Jakartan alustan lasku näyttää mm. merenpinnan nousulta, mutta on täysin jotain muuta, Maapallon säde kasvaa päiväntasaajaa kohden, ja vastaavasti napaseudut ovat puoliltaan noin 27 kilometriä lyhyemmät. Akselin asennon muutokset, jossa parina on sekä aurinko että maapallon rautanikeliydin, ja pyrkivät säilyttämään välisen asentonsa. Myös Australian suurten koralliriuttojen alusta laskee, näyttäen samalta, kuin merenpinnan nousu. Maapallo on siis navoiltaan litistynyt, muutoinkin, kuin jäätiköiden painon vuoksi, keskipakovoima, kulta kannattaa myydä napaseudulla, ja ostaa päiväntasaajalla. Ytimen asennon nykyisen poikkeuksellisen nopean asennon muutos häiritsee magneettikentän toimivuutta, heikentää sitä, joka on todettu. Aktiivikenttä kunnostautuu vasta tuhansien vuosien päästä, kun siihen mennessä kenttä on multipolinen, eikä pelkkä remanenssi pysty estämään hiukkaspurkauksia.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
#6

Juuri näin, useimmat ns. matemaatikkoina itseään pitävät kuvittelevat laskevansa tulevan ilmaston, kuten on usein todettu, sontaa mallinnuksiin sisään, ja sontaa on myös tulokset. Mallinnuksien tekijöiltä vaadittaisiin jopa yli-ihmisen taitoja, että ilmastomuutostarkkuus kasvaisi edes prosentin luokkaan. Tuo johtuu siitä yksinkertaisesta syystä, että muuttuvia tekijöitä on huomattavasti enemmän, kuin yleisesti ymmärretään. Pääasiassa unohdetaan itse maapallon kyky muuntautua avaruuden tilassa ja sisäiset muutokset, jotka ovat riippuvaisia myös tähdestämme.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Epro
#8

Liikenteen rajoitukset, suomalaisten syyllistäminen ilmasto-ongelmista, virheellinen tiedotus Suomen hiilinieluista, sananvapauden rajoittaminen, hallitsematon maahanmuutto jne. Näillä teemoilla ei suomalaisia enää pysty sumuttamaan. Siitä persujen nousu johtuu ja jatkuu.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
#9

Hyvä kirjoitus sinulta. Kun minä seuraan suomalaista mediaa, vihervasemmistolaisen toimintaa, sekä useimpien edellisten hallitusten toimintaa, toisinaan myös viranomaisten toimintaa. Tulee väkisinkin mieleen asiaan erittäin hyvin osuvat rap musiikkikappaleet nimeltä ’Vinnie Paz-End Of Days’ ja ’Diabolic-Modern Day Future’. Nämä biisit puhuvat aika hyvin yhteiskunnan tavallisiin kansalaisiin kohdistuvasta manipuloinnista.

On aika omituista kuinka suomalaisilta leikataan,verotetaan. Sitten ne suomalaisilta verotetut rahat lahjoitetaan kehitysapuna ulkomaille, nykyinen vihervasemmistolainen hallitus korottaa tätä rahasummaa yli 1,1 miljardiin vuoteen 2023 mennessä. Lähteenä tälle väittämälleni ulkoministeriön sivuilta kehitysyhteistyön määrärahat.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

JoriN63
Iloinen
#10

PS oli mukana edellisessä hallituksessa, mikä tuntuu usenmilta unohtuvan. Ja ei, he eivät olleet Sinisiä vaan PS meni hallitukseen PS:nä ja tuki myös sen politiikkaa. Näin vaan muistutuksena.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
#12

#63; PS oli Sipilän hallituksessa, ei edellisessä Rinteen hallituksessa. Sipilän hallituksen tuloksista moni voi olla kiitollinen.
Yli 100 000 työtöntä sai työpaikan Sipilän hallituksen aikana ja hallitus onnistui sopeuttamaan valtion tulot ja menot – jo Rinteen hallituksen aikana työttömien määrä kääntyi kasvuun ja näyttää työllisyys Marinin hallituksen aikana vain heikkenevän.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
#21

100 tuhatta sai työpaikan ja toimeentulonhakijoiden määrä lisääntyi. Pitäisikö palkkaa maksaa, vai onko se oikeistolaistuneelle Vennamon perilliselle liikaa?

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Paska persut
Vihainen
#29

SAAKELIN Pipilän hallitus. Ei muuta tehnyt kun leikkasi meiltä köyhiltä. Helkutin mulkku!

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
Tyytyväinen
#11

Jori N 63 , jori siinä on vain semmoi nen , juttu että silloinen hallitus ei ottanut sitä , Hallitusohjelmaa käyttöön , missä persut oli mukana !?! Varmaankin Jori N 63 kin tämän tosiasian tietää ?! Kuhas venkoilee vaan !?!

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
Hämmentynyt
#13

Huippuosaajat eivät tule Suomeen rasismin takia. Turvapaikanhakijat tulevat Suomeen rasismista huolimatta ja sen takia.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Noname
Vihainen
#14

Käsittämätöntä paskaa koko kirjoitus. Voiko joku tosissaan väittää että ilmasto ei olisi muuttunut. Kekäleet ja kipinät nousevat kuuman ilmamassan mukana kilometrien korkeuteen. Kuka voi oikeasti uskoa että Australia yritetään tahallaan polttaa.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
#16

Kuulepas, greenpeace polttaisi vaikka etelämantereen, jos saisivat syttymään.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
#26

Täsmälleen näin, suurin osa Australian maastopalojen sytyttäjistä on jo vangittu Australian viranomaisten mukaan.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
#27

Lisään viellä, viittaus Jouni Aron kirjoitukseen US.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
#28

Vihreä terrorismi on saanut kasvot.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
#30

Mm. Queenslandin 103 tarkoituksellisesti sytytetystä palosta on tunnistettu 98 ihmistä, joista nuoria 67. Kyse ei ole vain vihreän liikkeen Australian paloista, vaan myös Portugalin, Kreikan ja vaikka Californian maastopaloista. Näissä on kuollut paljon ihmisiä, ja vahingot ovat jopa sadoissa miljardeissa rahassa mitattuna, kun inhimillisiä vahinkoja ei voida korvata. Yle kerkiää puhua yhden miehen kuolemasta väkivaltaisessa Lähi-Idässä, mutta vihreiden massamurhille ei riitä kirjaintakaan.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
#32

Niin, maapallon magneettikenttä on heiekntynyt viimeisten 3000 vuoden aikana noin 30%, ja viimeisten 150 vuoden aikana jopa 15%. Magneettikenttä suojaa maapalloa aurinkotuulen varauksellisilta hiukkasilta. Kentän vaikutus on suurimmillaan päiväntasaajalla, kun napaseuduilla kenttä on avoimempi, ja päästää perihelikiertymän tämän hetkisen asennon mukaisesti enemmän pohjoisnavalle hiukkasvirtauksia, lämmittäen voimakkaasti mm. jäämerialuetta. Magneettikentän heikentyminen on siis syypää ilmaston lämpenemiseen viimeisten 150 vuoden aikana, ja erityisesti päiväntasaajan valtiot kärsivät eniten haitasta. Aurinkotuulen hiukkasvirtaukset eivät välitä hiilidioksidin määrästä mitään, mutta hiiliatomit ym. toimivat törmäysytiminä , mm protonisateessa, josta seurauksena on mm. revontulet ja muitakin valoilmiöitä. Ihminen ei voi muuttaa ilmakehän rakennetta siten, että sillä säädeltäisiin lämpötiloja, mutta jopa pöly ilmakehässä vaimentaa sekä säteilyä että estää hiukkasiskuja maan pintaan.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
#33

Juuri näin, meidän olisi vihdoinkin alettava keskittymään aitoon luonnon muuttamaan ilmastoon, joka muuttuu jatkuvasti. Emme saa tuijottaa vain poliittistin propagandakoneiden tuottamaan roskaan.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
#34

Nykyajan ongelma on siinä, että tuijotamme mittareita, pohtimatta muutoksien syitä. Mittauksia voidaan vääristellä, jättää kylmimmät seudut mittauksien ulkopuolelle (Neuvostoliiton kaaduttua Siperiassa), tai käyriä taivutellaan tarpeen mukaan, ja aina perälautana on pienen jääkauden hännät. Helppo on noista ajoista nousevia lämpökäyriä esitellä, vaikka todellisuudessa juuri syyt ovatkin edellä mainittu magneettinen häiriö maapallon magneettikentässä, joka ei kai ole kenellekään epäselvää, paitsi suomalaiselle ilmatieteenlaitokselle.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
#42

Jouni Arolle voi lähettää terveiset, merien raudanpuute tulee kasvamaan, jos kivihiilestä luovutaan. Tuo johtuu siitä, että kivihiilen sisältämät mineraalit sisältävät pyriittiä (FeS2, juonteina), jossa juuri raudan osuus vähenee, mikäli hiilenpolttoa vähennetään. Tuolla on jättimäiset merkittävät vaikutukset koko ekosysteemiin. Ihmiskunta leikittelee oikeasti olemassaolonsa kanssa.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Kalifaatin vastustaja
Tyytyväinen
#49

Juuri näin.

Two dozen Australians in the state of New South Wales have been arrested since early November for intentionally setting fires as record-large blazes continue to burn across the country.

There have been 24 people charged with deliberately setting fires among 183 facing legal action in the state, according to the New South Wales Police Force.

https://abcnews.go.com/International/24-australians-arrested-deliberately-setting-fires-season/story?id=68108272

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Kalifaatin vastustaja
#50

Demokraatti-lehti muistaa mainita uutisessaan ilmastonmuutoksen mutta ei uutisoi sytyttäjistä mitään.

”Ilmastonmuutos on osaltaan vaikuttanut siihen, että maastopalot ovat roihahtaneet aiempaa pahemmiksi ympäri Australiaa.”

https://demokraatti.fi/australian-paaministeri-myontaa-virheet-maastopalojen-hoidossa/

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Hans Kompis.
#15

Matut tulevat tänne tietenkin meidän trooppisen ilmaston takia, se on varmasti suurin tekijä. 😅

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

MattiS
#18

Joo, onhan täällä paljon kotoisampi ilmasto kuin esim. Etelä-Euroopassa, siksipä tänne sieltä kaikin keinoin pyrkivät. 🤭

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
Hämmentynyt
#17

Mikä suomalaisia vaivaa, puheet kuin keskiajalla. Kovin on ohut edelleenkin sivistyksen kuori.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Gretsi
Hämmentynyt
#23

Jos asioista ei ole tarpeeksi taustatietoja monipuolisesti, on vaikeaa hahmottaa kokonaisuutta. Silloin on helppo kerätä tietyt asiat nippuun, joka antaa täysin vääristyneen negatiivisyyden kuvan tilanteesta. Se lisää ihmisten turvattomuuden tunnetta, eikä ole kovin totuudellinen. Itse odottaisin fiksuilta ihmisiltä selkeitä konkreettisia, realistisia parannusehdotuksia.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Meloni-liike
Hämmentynyt
#19

Vihervasemmiston silakka-liikkeen nimi on huonosti valittu ja erinomaista ravintokalaa halventava.
Parempi nimi olisi vesimeloni-liike tai lyhyemmin meloni-liike. Päältä kauniin vihreä eri sävyineen mutta sisältä punaista höttöä. Maahan jos putoaa niin nätin kuoren alta paljastuu läjä mössöä joten pitää käsitellä sikkihansikkain jottei loukkaannu.
Vähän niin kuin aikanaan stalinistit kuitsuivat lievemmän linjan vasemmistolaisia retiiseiksi, päältä punainen ja sisältä valkoinen.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Silakka
Iloinen
#31

Perussuomalaiset, onhan tuossakin nimessä tuo ensimmäinen u-kirjain liikaa! Sen kun poistaa, niin tulee puolueen todellinen agenda esiin.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Feministi
Tyytyväinen
#20

Mitä enemmän tällaisia kirjoituksia esiintyy, sitä enemmän ymmärrän vastavoimia, eli vaikka silakka liikettä. En aiemmin voinut edes kuvitella ajattelevani näin, mutta kun näitä PS palstoja lukee, niin ajatus muuttuu. Populismi ja rasismi on nousussa ja ne pitää kitkeä pois. Upeaa silakat, upeaa sardiini liike!

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
#22

Suomessa on tullut muotiin esittää eteläisen Suomen olevan merkki ilmaston ennätyslämmöistä, mutta jää mainitsematta, että sekä Euraasian ja Pohjois-Amerikan mantereiden lämmöt ovat keskimäärin poikkeuksellisen kylmää, noin 80% pakkasella. Kanadan pohjoisella saaristossa ja Grönlannissa lämpötilat pyörivät jopa miinus 50 C asteen lukemissa, kuten Siperiassa 40-45 C pakkasella, jopa Tyynenmeren rannnoilla. Euroopan eteläiset osat hytisevät pakkasella ja lumikaaoksien keskellä, mutta eteläisen Suomen saamat atlanttiset tuulet pitävät lämpöjä nykyisellä tasolla, ja lumenluojat työttöminä. Merkittävintä tässä on se, että ilmastokiimaiset meteorologit ovat lähteneet mukaan tähän hössötykseen.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
#24

Juuri näin, pohjoisen kylmät kiihdyttävät polaarikiertoa, josta suomalaiset hyötyvät, mm. eteläisen Suomen leudompina keleinä. Kyse on siis todellisuudessa ilmaston kylmenemisestä, vaikka se Suomen eteläisen osan lämpöasteilla mitattuna näyttää toiselta. Ilmasto ei kuitenkaan ole pelkästään Suomen eteläinen osa, tuo on jo meteorologienkin vihdoinkin tajuttava, vaikka epäilen noiden kykyä moiseen.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
#25

Kyllä juuri näin, vasemmistolaiset ilmastokiimaiset meteorologit kertovat mielellään vain Suomen säistä, ja samaan hengenvetoon liittävät sen ilmastonmuutokseen, kuin Suomi olisi indikaattori ilmastonmuutoksessa. Näinhän se todellakaan ei ole. Siperian ja phjoisen Kanadan säitä ei näytetä vahingossakaan television välityksellä, ja lähinnä maikkarin ns. uudistettu aamuteevee keskittyy demareiden ja kepun haastatteluihin ja urheilua luokkaa puoli tuntia tunnista. Miten voi ruotsalaisten omistama televisiokanava esittää Suomessa ddr:n tasoista sontaa ja propagandaa tuutin täydeltä? Maikkarin aamuohjelma ei ole muuttunut pelletelevisiosta mihinkään.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
#40

Suomen kuten koko läntisen Euroopan lämmöt ovat peräisin Golfvirran lämmöistä, ja tuulet ovat saman suuntaisia. Se on kuitenkin ymmärrettävä, myös ilmatieteenlaitoksen väki, että muu osa suurista mantereista on pakkasen puolella. Golfvirta ei ole uusi asia, ja on virrannut miljoonia vuosia, pitäen läntisen Euroopan itäistä Eurooppaa lämpimämpänä. Kyse ei siis edelleenkään ole ilmastonmuutoksesta, vaan säästä. Jopa Grönlannista valuvat 40 C pakkasasteen ilmamassat lämpenevät ennen Norjan rannikkoa plussan puolelle; eli avainsana on Golfvirta.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
#41

Juuri näin, sekä Labradorin- että Itä-Grönlannin kylmät paluupohjavirtaukset puskevat lounaasta saapuvaa lämmintä Golfvirtaa pintavirtaukseksi, joka luovuttaa matkallaan lämpöä tuulten mukaan. Itse lämpö on kotoisin päiväntasaajan seudulta, jossa vedet ovat ympäri vuoden auringonsäteilylle alttiina, eli täysin luonnollista lämpöä. Tämän tietää varsinkin ne, jotka ovat joskus lomailleet päiväntasaajalla. Itse jäämerialueen lämpeneminen on alkanut jo miljoonia vuosia sitten, kun Pohjois-Atlantin kannas murtui, ja jäämerialue oli hapan makeanveden allas, eli järvi. Mannerlaattojen liike lisää jatkuvasti lämpimän Golfvirran virtausta jäämerialueelle, erityisesti Barentsinmerelle, joka jäätyy vasta jääkauden pitkien kaamosaikojen seurauksena. Jo muutaman tuhannen vuoden kuluttua tuo kaamosaika on kasvanut noin 2- 3 kuukauteen, jolloin jäätiköiden kasvu on alkanut todenteolla. Tuo siksi, että myös kesäaika lyhenee, ja lumen tai jäätiköiden albedo kasvattaa ylivuotisia jäätiköitä.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
#35

Maapallon vaarallisimmat muutokset sisältyvät hapentason muutoksiin. Nykyisestä tasosta hapen tason 4% kasvu noin kiihdyttää palamista siten, että pohjalle ei jää kuin kiviplaneetta (25%;n raja). Toisaalta jo noin 6% hapen lasku voi aiheuttaa joukkotuhon, historiaan viitaten. Palamista olisi siis pidettävä yllä tavalla tai toisella, tai edessä on katastrofi. Alle 10% hapessa vastaavasti ei pala ollenkaan, ei pidä tulta yllä esim. puuta poltettaessa. Ilman maasto- tai metsäpaloja ym. ilmakehän kaasu voi käydä ihmiselle hengenpäälle kohonneen hapen vuoksi.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
#36

Juuri näin, maaperästä kaivetut ns. fossiiliset hiilivedyt sitovat ylimääräisen hapen ilmakehästä, eikä hallitsematonta paloa pääse muodostumaan. Näin mm. metsäpaloilla on myös muitakin tekijöitä, kuin parantaa maaperää. Palaminen kuuluu maapallon systeemin pysymiseen ylläpitämiseen siinä, kuin veden haihtuminen, ja siitä muodotuvat sadepilvet. Toisin sanoen täydellisen palamattomuuden maailmaan pyrkiminen on todellisuudessa ihmiskunnan, kuten muunkin eläinkunnan itsemurha.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
#37

Tämä on asia, jota ihmiskunta ei ymmärrä. Happea tulee kasvillisuuden kautta jatkuvasti lisää, ja jos hapenkulutus yhtä äkkiä loppuisi palamisen vähentämisen tai lopettamisen vuoksi, kriittinen 25% saavutettaisiin varsin nopeasti.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
#38

Täsmälleen näin, tuon kriittisen 25% hapen raja kun ylitetään, meillä ei saisi olla esim. kodin tiloissa ainoatakaan sammutuskammioisia virtakytkimiä, koska tulipalon vaara kasvaa kuutionkäyrässä. Kipinöintiä tapahtuu myös valtaosassa autokantaa, vaikka mentäisiin kymmeniä vuosia kehityksessä eteenpäin. Pelkkä kivenheitto metsässä voisi aiheuttaa maastopalon, kiven osuessa kovaan alustaan, vaikka toiseen kiveen.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
#39

Niin, en ole asiantuntija, mutta on sellainen mielikuva, että liiallinen hapentaso aiheuttaa hyperventilaation kaltaisia ongelmia, ja mahdollisesti soluvaurioita, jotka vanhettavat ihmisiä. Tuo näkyy jo kasvojen rypistymisenä varsin nuorela iällä.

Miltä se tuntuisi, jos näyttäisi sata vuotiaalta jo kolmekymppisenä? Parempi se on vaan poltella saunassa tulia ja lämmittää tuvat koivulla, niin kasvot säilyy kunnossa. Samoin punaisen lihan sisältämä rauta pitää kasvot väreissä, niin ei tule musta silmänalustat.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
#43

Paljon on ihmetelty, mikä aiheutti pienen jääkauden, oliko alempi hiilidioksidipitoisuus peräti syypää, no ei kait sentään. Vastaavasti lämpötilat olisivat nousseet pienen jääkauden jälkeen hiilidioksidin kasvun vuoksi, tai teollisuuden kasvun vuoksi, no eikait sekään voi noin rajuja muutoksia aiheuttaa. Se, mikä aiheuttaa merkittäviä tai vähemmän merkittäviä ilmastonmuutoksia, liittyy sekä maapallon perihelikiertymän muutoksiin, että prekessioon, jotka toimivat eri sykleissä, ja kohtaavat nykyisen tilansa vasta noin 125 tuhannen vuoden kuluttua. Maapallon akselin asento on kallellaan noin 23,5 astetta, ja kiertyy täyden ympyrän noin 26 tuhannen vuoden ajassa. Tällä hetkellä viime jääkauden jälkeisenä aikana kiertymä on kiertoympyrällä edennyt noin 138 astetta, ja jossa maantieteelliset sijainnit muuttuvat napatähteemme nähden. On siis kaksi saman aikaisesti tapahtuvaa muutosta, ja molemmilla on eri syklit ja eri merkitykset..

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
#44

Juuri näin, meidän olisi aika jo alkaa keskustelmaan ilmaston todellisista muuttajista, ja huomioida vähintään tärkeimmät muutoksen aiheuttajat ja syklit. Suomalaisilta on jäänyt kurssit kesken ainakin ilmastoon liittyvistä asioista, jos niitä on koskaan aloitettukaan. Yliopistoista sivuun laitettuja ns. asiantuntijoita, joilla ei ole ”mitään” annettavaa, sijoitetaan milloin mihinkin valtion laitoksiin ns. loisimaan, ja toimimaan tärkeän näköisinä asiantuntijoina, vaikka ei tietäisi laitoksen esitteitä enempää tieteellisistä seikoista. Eniten huvittaa, kun näitä ns. sivuun laitettuja kutsutaan asiantuntijoiksi yleen selittämään asiaa, josta ei tiedä mitään.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
#45

Niin, paljon puhutaan kuivuudesta, mutta vähemmän mietitään mistä se johtuu. Tärkeintä olisi ymmärtää, miksi vesi yleensä pysyy vetenä, ettei haihdu avaruuden tyhjyyteen. Vesi pysyy vetenä paineen, ilmanpaineen johdosta. Maapalloa ympäröivän kaasukehän paine kasvaa säteilyn vaikutuksesta, kuten säteilyn vähetessä syystä tai toisesta, ilmanpaine laskee, jolloin vettä haihtuu ilmakehään suurempia määriä, muodostuu pilviä korkeuden ja lämpötilan laskun vuoksi, vesihöyry pisaroituu, nesteytyy. Suoran säteilypaineen kasvaessa, myös maapallon kaasukehänpaine siis kasvaa, sen tilavuus, korkeapaine. Tuosta seurauksena on höyrystymisen väheneminen. Hiilidioksidin osuus systeemistä kohdistuu lähinnä maanpintaa, koska sen osapaine laskee korkeuden kasvaessa, eli jopa puolittuu jo muutaman kilometrin korkeudella, joka on vähän kaasukehän kokonaiskorkeuteen verrattuna. Nesteytettynä hiilidioksidin määrä maanpinnalle olisi van senttimetrejä, eli käytännössä ei mitään, siis olematon.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
#46

Suomalaisten heikko ymmärrys ilmastoasioissa on todella ärsyttävää. Juuri luin erään nimeltä mainitsemattoman lehden blogia ja kommentteja, ymmärsin, miten vähällä tiedolla ilmastoasioihin koetetaan suhtautua, kuin käväistäisiin maitokaupassa. Maapallon prekessioliike on ainakin ymmärrettävä, jotta voidaan ymmärtää mm. Saharan muinainen metsämaisemat jne. Kun maapallon akselinpää kiertää hyrräliikkeessään suhteessa aurinkoon, napaseudun kylmäpiste säilyy värähtelyistä välittämättä jokseenkin paikallaan, ja kun esim. Helsingin sijainti tuohon suhteutettuna sijaitsee nykykartalle parinkymmenen tuhannen vuoden kuluttua liki Huippuvuorten leveyksille, tuolloin Sahara sijaitsee vastaavasti Euroopan leveyksillä, siis vain esimerkiksi. Samaa rataa käy aikanaan Grönlannin tie, jossa on meneillään viimeisen jääkauden rippeet.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
#47

Australian maastopalot syttyvät ilman ilmanmuutostakin tahallisen sytytyksen seurauksena. Maaston kuivamiseen tarvitaan vain ehkä viikko ilman sateita. Sytyttyään metsäpalot leviää esim. pihkapuumetsissä nopeasti, ja kuivaa maastoa edestessään. Vain rankkasateet voivat sammuttaa paloja, kun ne ovat päässeet rajuun alkuun, ja tuulet auttaa tulen etenemistä. Tuosta vain esim. täysin tuore koivu palaa talvisessa nuotiossa, kun on tarpeeksi kuumuutta tai hiillosta alla. Kuivat Eucalyptuspuut eivät tee poikkeusta, palaa, vaikka olisi kuivaa parikin päivää.

Saharan metsittämisestä pari sanaa, maapallon puut ovat pääasiassa sienijuurisia, eikä Saharan metsitykseen ole mitään mahdollisuuksia ennen alueen sijainnin muutosta päivätasaajan pohjoispuolelle, nykyisen Euroopan leveyksille suhteessa aurinkoon. Sienirihmasto ei tule toimeen liikkuvassa hiekassa, jota dyynit ovat. Tuo ei kuitenkaan todista sitä, etteikö sienirihmasto voisi elpyä aikanaan maaperän koostumuksen muuttuessa.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Ota kantaa

Heräsikö ajatuksia? Ota kantaa. Muista kuitenkin, että lyhyet ja napakat kommentit menevät paremmin perille kuin polveileva tajunnanvirta. Pitäydy asiassa ja salli muille keskustelijoille mielipiteenvapaus. Tutustuthan pelisääntöihin.

Haluatko mielipiteellesi kasvot? Rekisteröityminen mahdollistaa keskustelun oikealla nimellä ja oikeilla kasvoilla. Rekisteröityneenä käyttäjänä saat myös automaattisen ilmoituksen aina, kun kirjoittamaasi kommenttiin vastataan. Rekisteröidy tai kirjaudu sisään.

Kommenttisi

1000 / 1000