Perussuomalaiset

Sami Lehto

Vasemmistonuoret: oodi sosialismille

Koska Vasemmistoliitto on nyt päättäjän paikalla hallituksessa, päätin käydä tutustumassa mitä asioita heidän nuorisojärjestönsä, Vasemmistonuoret, ajaa. Varoituksen sana, tulos voi järkyttää herkimpiä lukijoita.

Vasemmistonuoret ajavat mm. sosialismia, pankkien kansallistamista ja pääoman uusjakoa. Vaikka ohjelma tulee ”vain” nuorisolta, kannattaa muistaa että tämän päivän nuoret ovat huomisen päättäjiä. Ja vasemmistonuoret eivät välttämättä ole kovin nuoria, siellä saa olla mukana 30-vuotiaaksi saakka.

Seuraavassa otteita Vasemmistonuorten poliittisesta ohjelmasta. Ohjelma löytyy osoitteesta https://vasemmistonuoret.fi/fi/politiikka/poliittinen-ohjelma-2019-2023

Lainausmerkeissä oleva teksti on otettu suoraan Vasemmistonuorten poliittisesta ohjelmasta, niiden perään olen laittanut omia kommenttejani. Hyvää matkaa!

”Vasemmistonuoret tukee työtaisteluita, kansalaistottelemattomuutta ja muuta suoraa toimintaa maailman parantamiseksi.” 

Kansalaistottelemattomuus poliittisena ohjelmana on erikoista, varsinkin kun samalla vaalitaan demokraattisia arvoja.

”Politiikkamme tähtää yhteiskuntaan, jossa pääoma ei enää ole yksityisomistuksessa ja julkinen valta huolehtii keskeisistä palveluista ja infrastruktuurista.” 

Haetaan siis omaisuuden uusjakoa sosialismin malliin.

”Vastustamme sotaa, vaikka tunnustamme, että on olosuhteita, joissa sorrettujen on pakko tarttua aseisiin saavuttaakseen vapautensa.”

”Kapitalistinen talousjärjestelmä jakaa väestön kahtia: omistavaan ja työtä tekevään luokkaan. Siinä, missä yhdet elättävät itsensä tekemällä työtä toisten alaisuudessa, toiset saavat toimeentulonsa ja elintasonsa työntekijöiden tuottamasta lisäarvosta ja koroista. ” 

Eikös tämä kuvaa aika tarkkaan yhteiskuntamme suurituloisimpia henkilöitä eli ay-johtajia?

”Sosialismi on taloudellis-yhteiskunnallinen järjestelmä, jossa tuotantovälineet ovat työläisten itsensä omistuksessa ja jossa päätökset tuotannosta ja sen tuotteiden jakamisesta tehdään demokraattisesti, huomioiden kaikki tahot joihin päätös vaikuttaa. Sosialismissa markkinoiden saneluvalta, kapitalististen liikeyritysten ja pääomien välinen kilpailu sekä omistamattoman luokan sorto eivät enää ole mahdollisia. ” 

Tämä nähtiin jo Neuvostoliitossa.

”Tehotuotettujen eläinkunnan tuotteiden arvonlisävero nostetaan yleisen alv:n tasolle, vastaavasti kasviperäisten elintarvikkeiden arvonlisävero alennetaan alimpaan alv-kantaan.” 

Eli ainoastaan rikkailla olisi varaa syödä lihaa!

”Varallisuusvero palautetaan ja perintöveroa kiristetään ylisukupolvisten varallisuuserojen hillitsemiseksi.” 

Perintövero on jo nykyisellään korkea, ja pahin on tilanne jossa perintönä tulee käytännössä arvoton kiinteistö.

”Kiinteistöjen ja erityisesti maa-alan verotusta kehitetään tukemaan erityisesti tiivistä kaupunkiasumista sekä asuntojen hintojen laskemiseksi.”

Tämän jälkeen jutussa monesti vaaditaan syrjäseutujen elinolojen mahdollistamista. Hieman ristiriitaista?

”Talousjärjestelmä on muutettava sosialistiseksi.” 

Tämä on niin käsittämätöntä että ei voi kommentoida mitään.

”Vasemmiston keskeisenä lähivuosikymmenten tehtävänä on kapitalistisen tuotannon ja kulutuksen aiheuttaman ilmastokatastrofin vaikutusten torjunta sekä riittävän poliittisen hegemonian rakentaminen sosialististen reformien läpiviemiseksi. Vaikka itse kapitalistisen talouden sääntely sekä vähittäinen muuttaminen eivät vielä riitäkään, ovat ne keskeisiä askeleita matkalla kohti sosialistista tuotantoa.” 

Jälleen haetaan sosialismia ja uusjakoa.

”Fossiilienergia-alan yhtiöt on kansallistettava ja fossiilivarat tuotava näin demokraattisen hallinnan alle niiden tuotannon ja kulutuksen ripeän alasajon mahdollistamiseksi.” 

Jälleen sosialismia.

”Kansainväliseen verokilpailuun* osallistuminen lopetetaan ja yhteisövero palautetaan vähintään 24,5 prosenttiin.” 

Hyvästi suuryritykset jotka viennillään pitävät Suomea edes jotenkin pinnalla.

”Valtion on otettava haltuunsa energiantuotanto ja sähkönjakeluverkot.”

”Lisätään raideliikenteen infrastruktuuria, jotta logistiikkaa saadaan raiteille. Luodaan rakenne, jossa pääväylät perustuvat raiteisiin ja vasta sivuväylillä kuljetuksiin käytetään rekkoja.” 

Montakohan sataa miljardia maksaisi rakentaa kaikille pääväylille rautatie?

”Julkisissa laitoksissa siirrytään tarjoamaan vegaanista, eettistä ja ekologisesti kestävää ruokaa.”. 

Jälleen köyhät jätetään ilman lihaa.

”Siirrytään lähtökohtaisesti kuuden tunnin työpäiviin tai neljän päivän työviikkoon, alakohtaiset ja yksilölliset erot huomioiden.”

Just. Ja vielä samalla palkalla.

”Säädetään lailla, että jokaisessa yli 250 henkilöä työllistävässä yrityksessä hallituksen jäsenistä vähintään puolet tulee olla työntekijöiden edustajia, ja tätä pienemmissä yrityksissä vähintään kolmannes.”

Otetaan yrityksiltä pois itsemääräämisoikeus.

”Sosiaalisen median alustoja sääntelemällä säilytetään ilmaisunvapaus yhteiskunnallisessa kontrollissa. Voittoa tavoittelevat yritykset eivät itsesääntelyllään huolehdi tasapuolisesta keskustelusta. Sosiaalisen median alustat velvoitetaan huolehtimaan yhteiskunnallisen keskustelun monipuolisuudesta ja samalla kitkemään perusoikeuksia loukkaavaa keskustelua. Alustat velvoitetaan tunnistamaan informaatiovaikuttamista ja torjumaan sitä.” 

Sanoiko kukaan 1984?

Puolueet demokratisoidaan asianmukaisella lainsäädännöllä, turvaten päätöksenteon avoimuuden sekä jäsenten osallistumisen päätöksentekoon puolueissa” 

Mitähän ihmettä tämä tarkoittaa?

”Henkilötunnuksesta tehdään sukupuolineutraali.” 

Ja taas heitetään miljardeja.

”Neuvostoliiton hajottamisen jälkeen Yhdysvallat on dominoinut maailmaa niin sotilaallisesti ja taloudellisesti, kuin kulttuurillisestikin” 

Jaa että USA hajotti Neuvostoliiton? Minä kyllä ajattelen että se hajosi lähinnä omaan mahdottomuuteensa.

”Suomi sitoutuu käyttämään vähintään 0,7 prosenttia bruttokansantulostaan kehitysyhteistyöhön*. (vuonna 2020 0,45%)”

Ja taas rahaa riittää

”Kun tehdään teollisia investointeja kehittyviin maihin, tulisi paikallinen väestö kouluttaa ja työllistää hankkeeseen, vaikka tuomalla heidät Suomeen koulutukseen, eikä liikuttaa Suomesta työntekijöitä kohteeseen. Investoinneille ei tulisi myöskään asettaa kohtuuttomia tuottotavoitteita ja kerätyt voitot tulisi suunnata paikallisten olojen ja infrastruktuurin kehittämiseen.” 

Jos voitot pitäisi luovuttaa kohdemaalle, loppuisivat investoinnit siihen.

”Nykyisestä asevelvollisuusjärjestelmästä tulee siirtyä kaikkia sukupuolia koskettavaan valikoivaan asevelvollisuuteen. Rankaisuluontoisesta siviilipalveluksesta ja aseistakieltäytymisestä rankaisemisesta luovutaan.” 

Eihän nyt Suomea tarvitse puolustaa.

Tekstin aiheet:

Osallistu keskusteluun!


11 kommenttia
Nimetön
#1

Mutta siinä sitä ohjemaa on kylliksi, jos vaan se toteutuu.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
Tyytyväinen
#2

Kannatako EUta vai et?

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Sami Lehto Datanomi
#8

EU:n perusajatus sellaisena kuin se joskus oli, oli suhteellisen ok. En nyt olisi ensimmäisenä lähdössä EU:sta, mutta yhteistä velanottoa tai muiden maiden ongelmien maksamista en hyväksy. Meitä peloteltii , että jos Suomi ei maksa niin lentää EU:sta. Höpö höpö. Lypsävää lehmää ei tapeta.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
#3

Lehdolta mainio kooste vasemmiston utopioista, älyvapaasta taloudenpidosta, järjettömistä hankkeista, terveen ja toimivan yhteiskunnan täydellisestä romuttamisesta, totalitaarisen vasemmistovallan unelmasta. 😡🤮🤮

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Sami Lehto Datanomi
#6

Kiitos. Mutta kerropas jollekin vasemmistolaiselle heidän sosialismin haikailustaan, niin sieltä ironisesti kerrotaan 70-luvun olleen 50 vuotta sitten…

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
#9

No näinhän se on. Mutta NYT, NYYYT uusmarxilaiset ovat niin kehittyneitä, että nyt onnistuvat. Vaan eipä tule priimaa taaskaan vasemmiston periaatteilla, koska vasemmiston periaatteet eivät perustu tosiasioihin eikä reaalimaailmaan; siksi menee pieleen aina.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
#7

Vasemmiston utopiat voittaa oikeiston utopiat kuus nolla.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
#10

Siksi perussuomalaiset ovatkin realisteja ja voittaa sekä kommunistien että kansallisSOSIALISTIEN utopiat ihan 💯 – 0.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Sami Lehto Datanomi
#11

Olen käynyt Virossa (myös neuvostoaikaan), Romaniassa, Latviassa, Puolassa, Tsekissä sekä entisen Itä-Saksan alueella. Jostain syystä joka maasta löytyy riipaisevia museoita joissa käsitellään punaisen totalitarismin kauhuja.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Lasse Hietanen
Iloinen
#4

Hei. Kiitos Samikin. NYT, kun on ❤️ SUOMESSA tilanne ”koronan kynsissä”, vähän samankaltainen, KUIN ❤️ lapsuus’maalaistalon pihassa missä äidin kanat olivat vapaina: Ne kuopsuttivat kukkapenkkejä Aina sieltä: Mistä kana-aivoilla, parhaakseen katsoivat, eivätkä yhtään osanneet ajatella, että tuolla, kaksijalkaisella kanakatsojallakin, on ❤️ ikiomat aivot. Ne kuopsuttivat, sieltä Sun TUOLTA, Ja täysin, VAILLA mitään huolta. Niin, Noin Se Sosialistisillä aivoilla ASIAT lutviutuu, VAAN: SUOMEEN pitää SAADA KRISTOKRATIA HALLITUSMUOTO, Jossa ylin valta On Kristuksella.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
#5

Jos tuo teksti ei ole äärivasemmistolaisuutta ja kommunismia, niin mikä sitten on?

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Ota kantaa

Heräsikö ajatuksia? Ota kantaa. Muista kuitenkin, että lyhyet ja napakat kommentit menevät paremmin perille kuin polveileva tajunnanvirta. Pitäydy asiassa ja salli muille keskustelijoille mielipiteenvapaus. Tutustuthan pelisääntöihin.

Haluatko mielipiteellesi kasvot? Rekisteröityminen mahdollistaa keskustelun oikealla nimellä ja oikeilla kasvoilla. Rekisteröityneenä käyttäjänä saat myös automaattisen ilmoituksen aina, kun kirjoittamaasi kommenttiin vastataan. Rekisteröidy tai kirjaudu sisään.

Kommenttisi

1000 / 1000