Perussuomalaiset

Sami Lehto

Silakkaliike - fasismin keinot elävät vasemmistossa

Liityin noin viikko sitten ”silakkaliikkeen” fb-ryhmään.

Olin varsin hämmästynyt sivujen sisällöstä, sillä Silakkaliikehän väittää olevansa mm. jakamattoman ihmisarvon puolue, rasismia, fasismia ja vihapuhetta vastaan jne.

Silakkaliikkeen sivu on täynnä silkkaa vihapuhetta kaikkea demareista oikealle olevaa kohtaan. Todella raivoisaa kieltä, kaikki ovat äärioikeistoa, fasisteja ja suuri osa vieläpä natseja. Hallituksessakin on natseja. Missään, toistan, missään ryhmässä en ole kohdannut niin törkeää kieltä ja aggressiivista suhtautumista muita ihmisiä kohtaan.

Kaikki persujen tai kokoomuksen äänestäjät ovat äärioikeistolaisia, jokainen persujen äänestäjä on rasisti jne.

Tarkoituksenani oli se, että saataisiin aikaan vuoropuhelua vihapuheen sijaan. Kirjoitin viestini positiivisesti, kaikkien parasta ajatellen. Ehdotin, että vihapuheen sijaan keskustellaan ja koitetaan löytää yhdessä ratkaisuja.

Valitettavasti meno oli kuin 70-luvulla, natsien kanssa ei neuvotella vaan ne täytyy siirtää syrjään.

Kun olin näinkin törkeä, että ehdotin rauhaisaa vuoropuhelua, joku löysi netistä kuntavaalimainokseni. Siitä selvisi että olen persu! Rasisti, natsi! Mainoksen löytäjä laittoi mainoksen ryhmään nähtäville. Siinä ehdotan paremmin toimivaa joukkoliikennettä, sitä että pidetään huolta vanhuksista ja lapsista, pysytään selvillä mihin rahat käytetään jne.

Kysyin, onko joku ajamani asia ”väärä”. Ainoatakaan vastausta ei tullut; ehkäpä siksi että silakat sanovat ajavansa samoja asioita.

Tästä seurasi kuitenkin se, että minua vaadittiin tekemään selkeä pesäero persuihin, julistamaan purra, halla-aho ja kumppanit rasisteiksi jne. Kerroin että en polvistu jonkun hautamontun äärelle armoa rukoilemaan.

Palataan silakoihin. Ryhmässä puuhataan nimittäin myös addressia, jonka avulla voitaisiin kaataa demokraattisesti valittu hallitus tai eduskunta, mikäli kansalaiset katsovat että vaalipuheita ei olla pidetty, ollaan rasisteja tms.

Silakoiden moderointi toimii niin, että viestejä tai viestiketjuja vain ”katoaa”, vähän kuin Stalinin Neuvostoliitossa. Kirjoitettuja viestejä myös jätetään julkaisematta, kertomatta miksi.

Esimerkiksi kun joku silakka vuodatti kuinka hallitus tuhoaa köyhien elämän, toimeentulon, sairaudenhoidon jne. kerroin että edellisen hallituksen aikana mielenterveyspuolella potilaspaikkoja vähennettiin eivätkä määrärahat nousseet. Nykyinen hallitus nostaa mt-palveluiden määrärahoja 35 M€. Tätä viestiäni ei julkaistu. Sittenpä ei kauan mennyt, kun huomasin että en enää silakkaryhmään kuulu.

Normaalisti vedessä elävä silakka on ihan hyvä ruokakala, josta saa tehtyä vaikkapa mainioita silakkapihvejä. Somessa ja mielenosoituksissa viihtyvä silakka taas on roskakala, joka tähtää laillisen yhteiskuntajärjestyksen kumoamiseen omien fantasioidensa mukaisesti. He ovat epädemokraattisesti toimivia vasemman laidan fasisteja, kaikkialla natseja näkeviä sokeita liejueläimiä.

(Kyllä, tämä voi kuulostaa vihapuheelta, ja ehkä sitä onkin. Sen verran otti kaaliin kun kävi selville mitä porukkaa nämä ovat, ja kuinka he ihmisiä kohtelevat)

Osallistu keskusteluun!


3 kommenttia
Nimetön
#1

Sama meno on täällä SU:n kommenttikentissä. Jos et ole persu-ideologian kanssa samaa mieltä olet kommari tai vihervassari tai natsidemari.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Aliina
#3

Mutta nämä nimitykset ovat kohteilleen (natsidemaria en ole aiemmin kuullut, taisit laittaa sen joukkoon, jotta tasapainottaisit saamaanne kohtelua) huomattavasti vähemmän vääristäviä kuin fasisti, rasisti ja natsi -leimat persuille. Kommari ja vihervassari lempeitä ilmaisuja verrattuna kaikkeen siihen saastaan, mitä perussuomalaiset saavat osakseen.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
#2

Hesari tiesi kertoa, että tutkimuksen mukaan oikeistolaiset valittavat herkemmin saamastaan palvelusta.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Ota kantaa

Heräsikö ajatuksia? Ota kantaa. Muista kuitenkin, että lyhyet ja napakat kommentit menevät paremmin perille kuin polveileva tajunnanvirta. Pitäydy asiassa ja salli muille keskustelijoille mielipiteenvapaus. Tutustuthan pelisääntöihin.

Haluatko mielipiteellesi kasvot? Rekisteröityminen mahdollistaa keskustelun oikealla nimellä ja oikeilla kasvoilla. Rekisteröityneenä käyttäjänä saat myös automaattisen ilmoituksen aina, kun kirjoittamaasi kommenttiin vastataan. Rekisteröidy tai kirjaudu sisään.

Kommenttisi

1000 / 1000