Perussuomalaiset

Sakari Puisto

Eurovaaliteesejäni ja muutakin politiikkaa

Tässä eurovaaliteesejäni ja kannanottoja muistakin politiikan teemoista:

 

Liittovaltioprojektista luovuttava 

EU:n kehitys on ajettu väärille raiteille, pahemman kerran. Reilusti yli puolet lainsäädännöstämme tulee Euroopan Unionilta. EU:sta rakennetaan askel kerrallaan liittovaltiota. Tälle kehitykselle on laitettava loppu. EU on saatava pois päätöksenteon alueilta jotka eivät sille kuulu ja palautettava kansalaisyhteiskuntien yhteistyö- ja vapaakauppa-alueeksi.

Eurokriisin piikki kiinni ja riskit selvitettävä

Suomi on kevytmielisesti ottanut kontolleen suuria ja mahdollisesti kohtalokkaita riskejä erilaisten takausvastuiden muodossa. Näitä riskejä Suomen on kaiken lisäksi hyvin vaikea hallita. Piikki on korkea aika laittaa kiinni ja riskit tulee kartoittaa realistisesti.

Rahapolitiikan ja keskuspankkijärjestelmän ongelmiin on varauduttava

Keskuspankit ovat painaneet korot nollan tuntumaan ja paisuttaneet taseitaan lisäämällä rahan määrää. Nykyiseen epätavanomaiseen rahapolitiikkaan sisältyy epätavanomaisia riskejä koko raha- ja rahoitusjärjestelmän vakaudesta. Suomen on tiedostettava nämä vaarat ja varauduttava ongelmiin.

Suomen kultavarannot turvaan

Suurin osa Suomen Pankin kultavarannoista on ulkomaisten keskuspankkien hallussa. 49 tonnin (1500 miljoonan euron arvoisista) kultavarannoista ainoastaan 2 tonnia on Suomessa säilytyksessä. Ulkomailla sijaitsevia Suomen kultavarantoja ei ole tarkastettu. Vaikuttaa siltä, että ulkomailla säilytyksessä olevaa Suomen kultaa on lainattu ja myyty edelleen markkinoille.

Suomen on pyrittävä Naton jäseneksi

Jaarittelun aika on ohi. Suomen tulisi ravistella kylmän sodan henkinen painolasti harteiltaan ja hakea Nato-jäsenyyttä turvallisuuspoliittisen tilanteemme turvaamiseksi. Samaan aikaan kansallinen puolustus tulee säilyttää ja puolustuskykyä vahvistaa vuosien lyhytnäköisten leikkausten jälkeen.

Valikoivaa ja konservatiivista maahanmuuttoa

Suomen tulee ajaa konservatiivista maahanmuuttopolitiikkaa. Tulijoiden kyky ja halu sopeutua tulee ottaa huomioon paremmin, tosin inhimillisiä näkökohtia ei myöskään tule unohtaa. Käyttöön tulee ottaa yhteiskuntasopimus, jossa maahanmuuttaja sitoutuu kunnioittamaan paikallisia lakeja ja tapoja. Ylhäältä alas johdettu monikulttuurisuus on keinotekoinen ideologinen ja poliittinen viritelmä, josta tulee luopua.

Laillistettu korruptio on kitkettävä

Komeilemme kärkisijoilla tilastoissa, joiden mukaan Suomessa ei käytännössä ole korruptiota. Pinnan alla tilanne on kuitenkin toinen. Suomessa on valtava määrä poliittisia virkanimityksiä ylisuurilla eduilla. ’Puoluekirjan arvopaperistaminen’ on usein keskeisempää kuin osaaminen tai kokemus. Myös valtionyhtiöiden johtajille on tehty palkkiokäytäntöjä, jotka eivät heijasta henkilökohtaisten työsuoritusten tasoa.

Kylmä suihku hyväveli – verkostolle

Poliitikkojen halu mielistellä äänestäjiä ja omia verkostojaan johti julkisen sektorin paisumiseen. Nyt talouden liikkumatila on vuosien vitkuttelun myötä tuhlattu ja alijäämä revähtänyt. Julkisen sektorin aidosti suorittavasta osasta on pidettävä kiinni mahdollisuuksien mukaan kun taas puuhaprojekteista, kerskainvestoinneista ja hallinnosta on leikattava. Karsittavaa löytyy, mutta se edellyttää kylmää suihkua hyväveli-verkostolle.

Irti demarikaunasta

Sosialismissa ja sosiaalidemokratiassa ei ole kyse pohjimmiltaan tasa-arvosta vaan kateudesta. Tuhoava kateus on väkevä voima joka pahimmillaan tukahduttaa koko yhteiskuntaa. Kalsea kokoomus-narsismi tuskin on sen siedettävämpää. Parempi vaihtoehto on kristillis-sosiaalisiin arvoihin perustuva kansalais- ja hyvinvointiyhteiskunta ilman sosialismia.

Sakari Puisto on väitellyt tohtoriksi ja toimii vierailevana tutkijana Cambridgen yliopistossa Englannissa, ja on ehdolla kevään 2014 eurovaaleissa perussuomalaisten listalla.

Tekstin aiheet:

Osallistu keskusteluun!


0 kommenttia

Ota kantaa

Heräsikö ajatuksia? Ota kantaa. Muista kuitenkin, että lyhyet ja napakat kommentit menevät paremmin perille kuin polveileva tajunnanvirta. Pitäydy asiassa ja salli muille keskustelijoille mielipiteenvapaus. Tutustuthan pelisääntöihin.

Haluatko mielipiteellesi kasvot? Rekisteröityminen mahdollistaa keskustelun oikealla nimellä ja oikeilla kasvoilla. Rekisteröityneenä käyttäjänä saat myös automaattisen ilmoituksen aina, kun kirjoittamaasi kommenttiin vastataan. Rekisteröidy tai kirjaudu sisään.

Kommenttisi

1000 / 1000