Perussuomalaiset

Saija Granlund

Oikeudenmukaisuus kadonnut päätöksenteosta 2000-luvulla

Suomessa on vuodesta 2003 ollut pääministeri puolueena joko Keskusta tai Kokoomus. Näiden 16 vuoden aikana hallitusten toimesta on

– Tuottavaa kansallisomaisuutta hävitetty myymällä (Kemira, Outokumpu, TeliaSonera, Sampo, Valmet) pääasiassa ulkomaisille sijoitusyhtiöille. On täysin vastuutonta ja typerää myydä tuottavia yhtiöitä, joista valtiolle olisi osinkoina tullut varmaa tuloa. Onhan päivänselvää, ettei sijoitusyhtiö ostaisi kannattamatonta liiketoimintaa.

– Työttömyys räjähtänyt käsiin, vakituisten työsuhteiden ajasta on siirrytty osa-aika töiden ja nollatuntisopimusten epävarmuuden aikaan. Ainoana lääkkeenä työttömyyteen on Sipilän hallituksen keksimä aktiivimalli leikkaamaan entisestään työttömän lähes olematonta tuloa ja näin aiheutettu lisää ongelmia.

– Erilaiset säästötoimet ja leikkaukset tiputtaneet ennätysmäärän ihmisiä köyhyysrajan alapuolelle.

– Peruspalveluita ajettu alas kyläkouluja, terveysasemia, kirjastoja, päiväkoteja on lakkautettu. Näillä toimilla on kansalaiset saatettu eriarvoiseen asemaan asuinpaikasta johtuen.

– Sähköverkko myyty ulkomaiselle sijoitusyhtiölle ja näin aiheutettu sähkön siirtohintaan kohtuuttomat lisäkulut kuluttajille

– Tehty täysin järjetön ja toimimaton taksiuudistus, jonka seurauksena vanhukset ja vammaiset voivat joutua odottamaan taksikyytiä tunti tolkulla jos taksi yleensä tulee paikalle.

– Sipilän hallituksen junailemalla kiky-sopimuksella leikattiin lomarahat kaikkein pienituloisimmilta palkansaajilta, ja lisättiin työaikaa. Sipilä ja Orpo ovat erityisesti olleet leikkaamassa tavallisten palkansaajien toimeentulosta.

– Tuloerot ovat kasvaneet koko 2000-luvun ajan.

– Vuoden 2015 turvapaikanhakija invaasion aiheuttamiin ongelmiin ei ole tartuttu millään tavalla vaan on pyritty vähättelemään ja peittelemään tapahtuneita rikoksia. Nyt vaalien alla on toinen ääni kellossa.

– Koko toimiva terveydenhuolto järjestelmä pyrittiin romuttamaan kokoomuksen ja keskustan toimesta ja siirtämään terveydenhuoltopalvelut monikansallisille pörssiyhtiöille. Onneksi tämä ei sentään toteutunut.

Kansanedustajien ja hallituksen tehtävä on hoitaa vastuullisesti Suomen ja suomalaisten etua. Tämä ei ole toteutunut. Päätöksenteossa on ollut linjana, että harvat hyötyvät monien kustannuksella. Tähän on tultava muutos, eriarvoisuus kehityksen on päätyttävä.

Osallistu keskusteluun!


1 kommenttia
Nimetön
Vihainen
#1

Kyläkoulujen ja monien muiden palvelujen lopettaminen on jotenkin järkeenkäyvä välttämättömyys. Esim. oppilaat tai käyttäjät ovat vaan loppuneet. Ei voi olla perusteltua pitää kyläkoulua vaikka kolmen oppilaan takia? Syy miksi tähän on ajauduttu on yhteiskunnan muutoksessa. Vähintään Seitsemän laman vetaraanina olen elänyt sen ajan, kun metsätöissä oli pokasaha, kirves ja kuorimarauta ainoat työvälineet ja hevosella ajettiin puut vesistöjen varsiin.
Tuo Valtion omaisuuden myynti onkin sitten tyhmyyden huippu. Eli kansallinen itsepetos. Kun ei ollut rahaa kaikkeen ”kivaan” sitä otettiin myymällä tuottava teollisuus. Niiden rahojen loputtua otettiin ja otetaan velkaa. Tätä kierrettä Sipilän popula yritti jotenkin hillitä, mutta huonosti onnistui, vaikka muuta hehkuttaa. Telian osakkeita pistettiin lihoiksi ja joillain ”laiska raha liikkeelle” sloganeilla kansaa sumutettiin.
Tämä on sitä siemenperunoiden syöntiä joka aivan varmasti jatkuu, jos Rinne on puikoissa!

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Ota kantaa

Heräsikö ajatuksia? Ota kantaa. Muista kuitenkin, että lyhyet ja napakat kommentit menevät paremmin perille kuin polveileva tajunnanvirta. Pitäydy asiassa ja salli muille keskustelijoille mielipiteenvapaus. Tutustuthan pelisääntöihin.

Haluatko mielipiteellesi kasvot? Rekisteröityminen mahdollistaa keskustelun oikealla nimellä ja oikeilla kasvoilla. Rekisteröityneenä käyttäjänä saat myös automaattisen ilmoituksen aina, kun kirjoittamaasi kommenttiin vastataan. Rekisteröidy tai kirjaudu sisään.

Kommenttisi

1000 / 1000