Perussuomalaiset

Roger Kulmala

Maahanmuuttopolitiikan ulkoistaminen EU:lle olisi katastrofi

EU:n komissio esitteli viime viikolla  ehdotuksen, jonka tavoitteena on korjata rikki oleva Dublin-järjestelmä ja koko EU:n epäonnistunut maahanmuuttopolitiikka. Viime vuonna alkaneet massiiviset kansainvaellukset lähi-idästä ja Afrikasta kun ovat saaneet Euroopan maat aloittamaan rajatarkastukset ja kiristämään maahanmuuttopolitiikka jopa aina niin suvaitsevaista Ruotsia myöten.

Ihmistulva on kiristänyt EU-maiden välejä ja uhkaa Schengen-alueen ja ehkä jopa koko unionin yhtenäisyyttä ja olemassaoloa. Siksi EU:n on pakko yrittää korjata tilanne jopa radikaalein keinoin.

Pakolliset kiintiöt turvapaikanhakijoista tuovat mieleen Stalinin

EU komissio esittää, että jos yksittäiseen EU-maahan tulee liian paljon turvapaikanhakijoita, näitä alettaisiin siirtää muihin EU-maihin automaattisesti erilaisten kiintiöiden perusteella. Jos maa ei suostuisi ottamaan turvapaikanhakijoita vastaan, niin se joutuisi maksamaan ehkä jopa 250 000 euron sakon yhtä turvapaikanhakijaa kohti, jota jäsenmaa kieltäytyisi ottamaan vastaan.

Komission ehdotus on pähkähullu. Tuollaiset massiiviset väestönsiirrot tuovat mieleen neuvostodiktaattori Josif Stalinin, joka määräsi kokonaisia kansoja siirrettäväksi eri puolilla Neuvostoliittoa poliittisten tavoitteiden edistämiseksi. Baltian maissa on Neuvostoliiton väestöpolitiikan takia omat varsin isot venäläisvähemmistö, joten suurten ja huonosti sopeutuvien turvapaikanhakijajoukkojen sijoittaminen Baltian maihin olisi niille iso taakka ja uhkaisi kansallista yhtenäisyyttä.

Suomelle komission esitys olisi läpi mennessään katastrofi. Suomi on hyvätuloinen ja harvaanasuttu maa, joten EU:ssa voitaisiin helposti päätyä sellaisiin kiintiöihin, että Suomeen voisi siirtää suhteellisen paljon turvapaikanhakijoita. Pakollisten kiintiöiden kautta Suomeen voisi tulla yhdessä vuodessa kymmeniätuhansia turvapaikanhakijoita, ilman että Suomen hallituksella tai eduskunnalla olisi mitään valtaa asiaan. Kun Suomen julkinen sektori on jo nyt suurissa vaikeuksissa velkaantumisen takia, niin kaikille pitäisi olla päivänselvää, että Suomella ei ole yhtään varaa ottaa tänne lisää turvapaikanhakijoita veronmaksajien elätettäväksi.

Siksi toivonkin, että kun Suomen hallitus perjantaina  pohtii kantaansa  komission esitykseen, se pitää kiinni omasta hallitusohjelmastaan, jossa todetaan, että maahanmuuttajien taakanjako EU:ssa voi tapahtuma vain vapaaehtoisesti. Perussuomalaisten ansiosta hallitusohjelmassa tällainen kirjaus on, joten kyllä siellä hallituksessa jotakin on saatu aikaan.

Turkin pakolais-sopimus on EU:lle iso nöyryytys

EU on yrittänyt padota kansainvaelluksia tekemällä Turkin kanssa sopimuksen, jossa EU:hun Turkin kautta pyrkivät turvapaikanhakijat palautetaan takaisin Turkkiin. Vastineeksi EU ottaa vastaan pakolaisia Turkista, antaa Turkille rahaa pakolaisileirien ylläpitämiseen ja myöntää maalle viisumivapauden heinäkuussa.

EU on niin epätoivoinen sopimusten kanssa, että omaa valtaansa demokratian kustannuksella pönkittävä presidentti Recep Tayyip Erdoğan pystyy sanelemaan EU:lle omat ehtonsa ja EU:n on nieltävä ne. Erdoğan pystyykin kiristämään otetta vallasta, ilman että juhlapuheissaan demokratiaa puolustava EU pystyisi sanomaan vastaan.

Arvioiden mukaan  EU:lla ei ole teknisiä valmiuksia aloittaa viisumivapautta Turkin kanssa, vaan sen käyttöönottaminen mahdollistaisi sen, että suuri määrä turkkilaisia voisi päätyä unionin alueelle laittomasti, lisäten rikollisuuden ja terrorismin uhkaa.

EU:n tarvetta perusteellaan usein sillä, että yhdistynyt Eurooppa on vahvempi globaaleilla neuvotteluareenoilla. Turkin pakolais-sopimuksen perusteella näyttäisi siltä, että EU:n avulla yksittäisen maan, kuten Turkin, on helppo nöyryyttä koko mannerta niissä neuvotteluissa.

Koska EU on näyttänyt, että se on valmis luopumaan omista periaatteistaan ja antamaan viisumivapauden kansainvaellusten lopettamiseksi, se antaa signaalin Venäjälle ja muille EU:n naapureille, että turvapaikanhakijavirtojen avulla EU:ta painostamalla voi saavuttaa suuria voittoja neuvottelupöydässä. Pitääkö meidän siis Suomessa huolestua, että Venäjän rajan takaa tulisi Suomeen satojatuhansia turvapaikanhakijoita? Ehkä.

Ilmeisesti Turkki-sopimus viisumivapauksineen on niin huono, että se voi hyvin kaatua europarlamentissa. Toivottavasti näin tapahtuu. Turkki-sopimuksen huonous lisännee myös brexitin kannatussa Britannian kesäkuun kansanäänestyksessä.

Osallistu keskusteluun!


9 kommenttia
argumentointi
#1

Mitäpä jos kävisit siellä yliopistolla tietellisen kirjoittamisen kurssin. Auttaisi varmaankin sinua argumentoinnissa. Blogi on toki mielipidekirjoittelua, mutta mutta…. otetaanpa nyt vaikka tuo kappale, jossa seikkailee Stalin 🙂

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Jäbä
#2

Miksei täällä jo ole jättiläismäistä mielenosoitusta Komissiota vastaan?
Missä on valtioiden ITSEMÄÄRÄÄMISOIKEUS? Entä jos kaikki maat kieltäytyvät elintasopakoloisista? Kuka kerää rahat ja minne???
Tämä epädemokraattinen pellelauma ajaa koko maanosan sisällissotiin.
Järkyttävää, suorastaan kusipäistä touhua tämä maahanmuuttopolitiikka. Toinen on TTIP-sopimuksen neuvottelu, salamyhkäistä kieroilua suurpääoman hyväksi.
Toivottavasti Britit ensimmäisinä fiksuina jättävät tämän Bilderbergin eliitin pyörittämän huijauksen ja sen hajoaminen alkaa.
Helvetti soikoon että pitikin syntyä tähän sairaaseen aikaan….

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

On se hyvä että Timo on Ministeri
#7

Olen Soinin kanssa ihan samaa mieltä että oli erittäin hyvä idea että maahanmuuttopolitiikka ulkoistettiin Turkin äärimuslimi Presitentille . Vain 6 Miljardia maksoi Eu:lle ensimmäinen erä joka rittää moneksi, kuukaudeksi.
Turkki on koko maailman terroristi pesäke ,paalautetut pakolaiset on siellä hyväsä opissa siihen asti kun viisumivapaus astuu voimaan.
Tämä politiikkahan työllistää ivan uskomattoman paljon kun pitää kohta olla joka bussin ovella jne.. vartijat penkomassa kassit ettei pommeja ole ,näin Suomen talous pelastuu otetaan vaan velkaa.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Persut on perseensä myyneet
#3

Tämä tarkoittaa Maahanmuutto politiikan ulkoistamista TERRORISTIMAA-TURKILLE ! siis mailman pahimmalle Terroristien kauttakulku maalle jonka kautta lähes kaiki maailman terrosistit ulkee molempiin suuntii ja nyt nämä Hullut EU-TROLLI Perseen myyjä politkot meinaa antaa TERRORISTIMAALLE VIISUMIVAPAUDEN ! Rahaa on jo luvattu 6 Miljardia euroa terrorismin tukemiseen !!!!!
Tällaista on pakolaisbisnes ! jonna nuollaan itselleen Brysselin miljoona virkoja !
ps. Turusen eilinen haastattelu oli katastrofi ! siinä selvisi kunka pahasti persut on perneesä myyneet nyt se oli jo valmis korkojen laskuun ja maksuaikojen pidentämiseen siis velkojen anteeksi antoon Kreikalle !!!
Siinähän menee samalla Urpilaisen vakuudetkit kun niitä velkoja armahdetaan !!!

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Persut on perseensä myyneet
#6

Suomen pitää kaataa tuo sopimus !
Suomen pitää myös estää velka helpotukset Kreikalle !
Jos noiden huulluksien estäminen ei muuten onnistu ,on erottava Eu:sta !!!!

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Persut on perseensä myyneet
#4

Miten voi olla mahdollista että Suomen uusnatsi puolueesta tuli vuosi vaalien jälkeen suomen Suvakkipuolue ????
Siis mentiin ääripäästä toiseen,Kritisoin jo ennen vaaleja (nimimerkillä (Persut ei persettä myy”) että Natsismissa ja Rasismissa ei ole mitään järkeä,nyt samaa voi sanoa yltiö Suvakkiudesta jota persut nyt harrastaa !!! Eu-Trolliudellaan ja Terrotismin tukemis politiikallaan (Pakolaisbisneksellä)
Tämä suvakkius ajaa Suomen konkurssiin ja ajaa muiden mukana 3. Maailman sotaan ! …vain muutamien herrojen Brysselin paikojen tähden !
Eikö nämä perseen nuolijat tajua että Brysselissä on Naton ja Eu:n päämaja ja on sanomattakin selvää että juuri ensimmäiset atomipommit 3. mailman sodan alkaessa lentää juuri tuonne Brysseliin ,niin mikä hinku sinne on väkisellä sodan uhalla päästä ?

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

#5

Eu ei päätä mitään on mielipide ottakoon ken haluaa Ei turvis asia ratkea tälläisellä ”lotolla”.Pakko paita unioni tulee mieleen.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Ota kantaa

Heräsikö ajatuksia? Ota kantaa. Muista kuitenkin, että lyhyet ja napakat kommentit menevät paremmin perille kuin polveileva tajunnanvirta. Pitäydy asiassa ja salli muille keskustelijoille mielipiteenvapaus. Tutustuthan pelisääntöihin.

Haluatko mielipiteellesi kasvot? Rekisteröityminen mahdollistaa keskustelun oikealla nimellä ja oikeilla kasvoilla. Rekisteröityneenä käyttäjänä saat myös automaattisen ilmoituksen aina, kun kirjoittamaasi kommenttiin vastataan. Rekisteröidy tai kirjaudu sisään.

Kommenttisi

1000 / 1000