Perussuomalaiset

Risto Pirinen

Mutta eihän keisarilla ole vaatteita!

3 kommenttia

Mutta eihän keisarilla ole vaatteita!

Varmasti monet ovat kuulleet lapsuudessaan sadun keisarista, joka piti kauniista vaatteista. Hän piti vaatteista niin paljon, että hän käytti kaikki rahansa uusiin, hienoihin pukuihin. Keisari ei välittänyt kaupunkilaistensa murheista tai valtakunnan asioista.

Eräänä päivänä kaupunkiin saapui kaksi huijaria, jotka selittivät olevansa taitavia kankaantekijöitä. Miehet väittivät, että heidän kankaissaan oli ihmeellinen taika: niistä valmistetut vaatteet olivat niin hienoja, että niitä nähdäkseen täytyi olla erityisen viisas. Tyhmät ihmiset eivät sen sijaan näkisi kankaita lainkaan, väittivät huijarit.

Totta kai keisari halusi heti itselleen sellaiset vaatteet. Kun huijarit ilmoittivat asun olevan valmiina, tuli keisari sitä katsomaan. Hän ei nähnyt mitään vaatteita, mutta ei rohjennut sitä sanoa, koska silloin hän olisi ollut ”tyhmä”. – Kaikki keisarin lakeijat, jotka eivät myöskään halunneet osoittaa ”tyhmyyttään”, ylistivät asua niin upeaksi, ettei sellaista koskaan aikaisemmin ollut nähty.

Kun keisari sitten marssi ”uusissa vaatteissaan” pitkin kaupungin katua, aikuiset, joka pelkäsi tyhmäksi leimautumista, ylistivät hallitsijan uutta asua: ”Voi kuinka upea”, ”Ihastuttava”. Kadun varressa seisoi pieni tyttö, joka keisarin tullessa hänen kohdalleen, huusi; ”Mutta eihän keisarilla ole vaatteita!”

Mitä me siis tästä sadusta voisimme oppia?

Maamme nykyiset ”keisarit”, siis maan hallitus pääministerin johdolla, ovat sitoutuneet osallistumaan Euroopan Unionin elpymisrahastoon 6,6 miljardilla eurolla, josta maamme saa takaisin 2,7 miljardia euroa. Näin maamme hallitus todellisuudessa lahjoittaa suomalaisten veronmaksajien rahoja tuon 3,9 miljardia. Asiaa on perusteltu sillä, että tuo rahasumma tulee takaisin ulkomaankaupan vilkastumisena. – Suurimmat ”lahjarahan” saajat ovat Italia ja Espanja. Molemmille annetaan vastikkeetonta rahaa satoja miljardeja euroja, siis rahaa, joka ei ole suinkaan lainaa. – Italian ja Espanjan osuus Suomen ulkomaankaupasta on noin 5 prosenttia. – Tuosta lahjarahasta tuskin senttiäkään tulee kohdistumaan ostoina Suomeen. Todellisuudessa tuemme näiden maiden yritysten kilpailukykyä. – Siis kuinka kukaan voi uskoa poliittisen johtomme perusteluja. – Olemmeko valmiita edelleen uskomaan ”keisarin uusiin vaatteisiin”, vaan vaadimmeko päättäjiltämme vastuun kantamista omasta kansastaan,

Tiedämme, että Suomi on Euroopan Unionin nettomaksaja. Siis olemme maksaneet ja tulevaisuudessa maksamme huomattavasti enemmän kuin saamme sieltä rahaa tukina ja muina tulonsiirtoina. Poliittinen johtomme perustelee usein asiaa sillä, että unionista on hyötyä maallemme. Kuitenkin monet taloustutkijat ovat todenneet, että Euroopan Unionin hyötyä Suomelle on erittäin vaikea mitata. Siis mahdotonta! Poliitikot toistavat jatkuvasti kuitenkin tätä samaa mantraa ilman perusteluja tai näyttöä. Toisaalta sanotaan, että unionia yhdistää samat arvot. – Eikö tässäkin ole kyse enemmän EU:n johtoeliitin poliittisista päiväunista kuin eurooppalaisesta todellisuudesta. Jos Euroopan Unionin yhteinen arvo on se, että asiansa hyvin hoitavat valtiot maksavat valtiontaloutensa huonosti hoitavien velat, niin silloin meidän tulisi heti huutaa ”ettei keisarilla ole vaatteita”.

Emme saisi olla ”sinisilmäisiä”. – Olisiko aika ”puhaltaa pilliin” ja vaatia muutosta. Olisiko aika laittaa kotimaassamme vanhustenhuolto hoitomitoituksineen kuntoon ja korjata lastemme homekoulut? Annammeko ”keisarille” luvan syytää rahaa maailmalle?

Tekstin aiheet:

Osallistu keskusteluun!


3 kommenttia
eastfinn
#5

Minkä teet kun maan johdossa ei järki loista. Itse pääministeri Marinkin hehkutti miten Suopmi sai 100 miljoonaa kun lupasi melkein 7 miljardia. Mäkättäjä Matti sai suustaan ulos aivopierujn, että me saamme EU:lta rahaa: Tosiasiassa me emme saa sieltä kuin omia rahojamme takaisin. Suomalainen veronmaksaja maksaa nekin Mäkättäjä Matin jakamat sadat miljoonat

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Lasse Hietanen
Iloinen
#6

Hei. Kiitos Ristokin. Olet tärkeä mies ja sinulla on tärkeä aiheasia: Koska olen kirjoittanut sinulle jo kaksi kommenttia ja ne näkyy olevan poistettu sieltä. Vainon aika on päällämme. Paholainen valvoo meitä, ja Jeesuksen Teitä. Kiitos. Siunaten, Lasse.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
#8

Suomen leikki-kaksikielisyys on elävä esimerkki keisarista ilman vaatteita.

Kukaan silmäätekevistä poliitikoista ei kehtaa sanoa suoraan, että eihän täällä missään päin ole mitään kaksikielisyyttä, koska suruja on Manner-Suomessa vähemmän kuin Espoossa asukkaita!!! Eihän sillä määrällä saada aikaiseksi kaksikielisyyttä, ei niin millään.

Mistä löytyisi se lapsi, joka sanoisi, että Suomen ns. ”kaksikielisyys” on läpinäkyvä valhe!

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Ota kantaa

Heräsikö ajatuksia? Ota kantaa. Muista kuitenkin, että lyhyet ja napakat kommentit menevät paremmin perille kuin polveileva tajunnanvirta. Pitäydy asiassa ja salli muille keskustelijoille mielipiteenvapaus. Tutustuthan pelisääntöihin.

Haluatko mielipiteellesi kasvot? Rekisteröityminen mahdollistaa keskustelun oikealla nimellä ja oikeilla kasvoilla. Rekisteröityneenä käyttäjänä saat myös automaattisen ilmoituksen aina, kun kirjoittamaasi kommenttiin vastataan. Rekisteröidy tai kirjaudu sisään.

Kommenttisi

1000 / 1000