Perussuomalaiset

Reijo Tossavainen

Venäläisten kiinteistökauppoja on rajoitettava

Kun nelisen vuotta sitten tulin eduskuntaan, niin ensitöikseni tein lakialoitteen, joka toteutuessaan olisi rajoittanut ETA-alueen ulkopuolisten tahojen oikeutta ostaa Suomesta kiinteistöjä. Sen allekirjoitti kaikki perussuomalaisten kansanedustajat. Pyysin silloin Suna Kymäläistä mukaan, mutta hän ilmoitti, että ”asia ei ole ajankohtainen”, vaikka hän ennen vaaleja oli niin sanotusti ratsastanut asialla.

Myöhemmin palasin uudelleen asiaan. Silloin Kymäläinen sanoi lähtevänsä, jos hän saa olla ensimmäinen allekirjoittaja. Ajattelin, että olkoon niin, koska tärkeintä on lopputulos, vaikka ymmärsin senkin, että Kymäläinen ja media tulevat rummuttamaan asiaa Kymäläisen aloitteena. Mainittakoon, että aloitteen allekirjoitti noin sata kansanedustajaa, mutta joukossa oli vain muutama demari. Eniten allekirjoittajien  joukossa on perussuomalaisia.

Tuolloin allekirjoittajia oli yli sata, mutta muutama säikähti mediakohua ja veti nimensä pois. Olen varma, että jos nimiä kerättäisiin nyt, niin allekirjoittajia olisi selvästi enemmän.

Esimerkiksi puolustusministeri Carl Haglund puhui äsken hyvin kriittisesti eräistä venäläistahojen ostamista kiinteistöistä. Jotta asia ei jäisi vain puheiden asteelle, niin jätin tänään eduskunnassa kirjallisen kysymyksen: ”Mitä hallitus ja asianomainen ministeriö aikovat tehdä, jotta tarkoitushakuiselta näyttävä ulkomainen kiinteistöjen hankinta otetaan vakavampaan turvallisuusharkintaan ja kaupankäynti rajoitetaan?”

Osallistu keskusteluun!


2 kommenttia
Suomenpoika
#1

Onko kansanedustajillamme löysät pöksyissä? Nyt pitäisi kiireesti saada aikaan laki jolla estetään ETA-maiden ulkopuolisten maanomistus Suomessa!
Kaikki STRATEGISILLA ALUEILLA olevat venäläisten maat PITÄÄ PAKKOLUNASTAA VALTIOLLE!
PS. Tuskin NATO huolii jäseneekseen venäläisten ”miehittämää” maata.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
#2

Ja NATO-kumppanuussopimuksesta on ilmoitettava, että se ei ole pätevä sotilaiden allekirjoittamana. Vai ovatko sotilaat korvanneet valtiopäivät Suomessa?

Lukekaa tarkasti:

Jos sotilaiden allekirjoittama NATO-sopimus on sitova, mitä me enää teemme eduskunnalla ja perustuslailla? Voidaanko maamme maaperä luovuttaa toisen maan sotakaluston käyttöön noin vain? Onko valta Suomessa siirtynyt armeijalle?

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Ota kantaa

Heräsikö ajatuksia? Ota kantaa. Muista kuitenkin, että lyhyet ja napakat kommentit menevät paremmin perille kuin polveileva tajunnanvirta. Pitäydy asiassa ja salli muille keskustelijoille mielipiteenvapaus. Tutustuthan pelisääntöihin.

Haluatko mielipiteellesi kasvot? Rekisteröityminen mahdollistaa keskustelun oikealla nimellä ja oikeilla kasvoilla. Rekisteröityneenä käyttäjänä saat myös automaattisen ilmoituksen aina, kun kirjoittamaasi kommenttiin vastataan. Rekisteröidy tai kirjaudu sisään.

Kommenttisi

1000 / 1000