Perussuomalaiset

Reijo Tossavainen

Valhe, emävalhe ... demareiden vaalilupaukset

Edellisten eduskuntavaalien alla ja niiden jälkeenkin demareiden slogan on ollut ”työ ja oikeudenmukaisuus”. Kun asiaa arvioidaan sivusta nähtynä, niin kyseessä on todellakin lähinnä hirtehishuumori.

Vaalien alla julkaistiin demareiden vaalimainoksia, joissa puheenjohtaja Jutta Urpilaisen kuvan ja allekirjoituksen kera vakuutettiin, että tähän maahan luodaan 100 .000 työpaikkaa. Todellisuus on täysin toisinpäin, sillä maastamme on hävinnyt lyhyen ajan sisällä 100.000 työpaikkaa.

KAIKKEIN PIENIMMÄN ELÄKKEEN SAAJAT KÄRSIVÄT ENITEN

Entä lupaus oikeudenmukaisesta politiikasta? Siltäkin osin lupaukset ja käytännön teot ovat rajussa ristiriidassa. Otan vain yhden esimerkin, eläkkeet.

Demareiden kannatus on vahvinta eläkeläisten keskuudessa. Tästä syystä puolueen johdossa päätettiin, että nyt on lupausten ja kasvojen kohotuksen aika. Siksi suurieleisesti julistettiin, että eläkeläiset saavat 10 euroa kuukaudessa ylimääräisen leipäpalan ostoon.

Demarit siis peruivat tuonkin lupauksensa, saatuaan siitä ensin mediassa riittävästi myönteistä julkisuutta.

Sen jälkeen kehua retosteltiin eläketulovähennyksen noston vaikutusta. Mutta senkin osalta lopputulema on hyvin karua kerrottavaa.

Eläketulovähennyksestä eivät hyödy nimittäin kaikkein pienimpien eläkkeiden saajat laisinkaan. Sen sijaan keskikokoisten eläkkeiden saajat hyötyvät siitä jonkin verran.

Kaikenlaisista tempuista huolimatta eläkkeet pienenevät kaikissa tuloryhmissä. Niin pienissä, isoissa kuin sillä välillä olevissa eläkkeissä. Kymmenien tuhansien alle 10.000 euroa vuodessa saavien eläkkeet laskevat 63-70 euroa vuodessa eläkkeiden indeksileikkauksen ja eläketulovähennyksen ”noston” yhteisvaikutuksena. Sen sijaan suomalaisten keskimääräistä 15.000 euron eläkettä saavien eläketulot nettona laskevat 12 eurolla vuodessa.

Näin ollen demareiden lupaus oikeudenmukaisuudesta on vain härskiä poliittista peliä, koska kaikkein pienituloisimpia eläkeläisiä rangaistaan kaikkein eniten.

Edellä on vain osatotuus eläkeläisten kurjasta arjesta. Kun kaikki hinnat nousevat, niin käytännön eläminen on eläkeläisille aina vain vaikeampaa.

Toki köyhien kurittaminen on johdonmukaista kokoomuslaista politiikkaa. Mutta että myös demarit ovat samaa mieltä, niin se tulkoon mahdollisemman monen eläkeläisen tietoon ennen eduskuntavaaleja.

TARVITSEMME VAHVAN HALLITUKSEN

Maamme on historiansa pahimman laman keskellä. Tämä lama on siis jopa pahempi kuin 30-luvun lama tai 90-luvun hurja notkahdus.

Nykyinen lama johtuu osin kansainvälisestä kehityksestä. Se taas johtuu pääosin Euroopan Unionin toimimattomuudesta ja euron pakkokahleesta.

Meillä kuitenkin kehitys on ollut muita maita huomattavasti takaperoisempaa, joten syyttävän sormi osoittaa hallituksen ja hallituspuolueiden suuntaan.

Tässä tilanteessa maassa on Stubbin-Rinteen  hallitus, joka yrittää hoitaa vain välttämättömät juoksevat asiat. Käytännössä maa ajelehtii hallitsemattomasti jopa ensi syksyyn saakka, sillä vaalien jälkeinen uusi hallitus pääsee tositoimiin vasta kesän jälkeen.

Maamme tarvitsee vahvan hallituksen, sillä nyt vaaditaan järeitä toimia tämän maan pelastamiseksi. Toivottavasti tuo hallitus on PS + Kesk + Kok/Sdp.

Osallistu keskusteluun!


0 kommenttia

Ota kantaa

Heräsikö ajatuksia? Ota kantaa. Muista kuitenkin, että lyhyet ja napakat kommentit menevät paremmin perille kuin polveileva tajunnanvirta. Pitäydy asiassa ja salli muille keskustelijoille mielipiteenvapaus. Tutustuthan pelisääntöihin.

Haluatko mielipiteellesi kasvot? Rekisteröityminen mahdollistaa keskustelun oikealla nimellä ja oikeilla kasvoilla. Rekisteröityneenä käyttäjänä saat myös automaattisen ilmoituksen aina, kun kirjoittamaasi kommenttiin vastataan. Rekisteröidy tai kirjaudu sisään.

Kommenttisi

1000 / 1000