Perussuomalaiset

Reijo Tossavainen

SDP:n tulevaisuus ankea ja hämärän peitossa

Demareiden kannatuksen muutosta kuvaa hyvin uudet Kaakkois-Suomen ja Savo-Karjalan vaalipiirit. Viime vaalikaudella alueelta oli eduskunnassa 10 demaria. Nyt heitä on 6 ja he kaikki ovat naisia. Demareiden ay-siipi kärsi rajun tappion.

Tappiosta esimerkki yksittäiseltä paikkakunnalta. Kouvola on perinteistä savupiipputeollisuuden aluetta, sillä siihen kuuluvat nykyisin Anjalankoski ja Kuusankoski. Kouvolan on suuremmista paikkakunnista kaikkein vahvinta perussuomalaisten kannatusaluetta, peräti 28,9 % kirjoitti äänestyslippuun perussuomalaisen ehdokkaan numeron.

Kuusankosken Voikkaa on puunjalostusteollisuuden ympärille syntynyt taajama. Aiemmin siellä suurin osa äänesti demareita. Nyt tilanne on täysin toinen, sillä näissä vaaleissa perussuomalaiset saivat äänistä 43,2 % ja demarit 19,8 %.

Nämä luvut kertovat karun totuuden. Perussuomalaiset torjuivat demareiden vastahyökkäyksen. Ja jopa enemmän, sillä niskalenkki lienee melko pysyvä.

Demareiden tilanteen synkkyyttä lisää kannattajakunnan rakenne. Alle 50-vuotiaiden osuus on vain 7,5 %. Miesten osalta lukema on vain 4,5 %. Siis 4,5 %!  http://ontime.fi/2015/04/alle-50-vuotiaat-kokoomus-suurin-piraatit-edusk…


Nämä luvut ovat demareiden puolueaktiivien tiedossa. Siksi ei ole ihme, että puolueen sisällä on hermostuneita irtiottoja. Rinteen ja Urpilaisen keskinäinen ja kannattajaryhmien väliset nokittelut ovat siitä näkyviä merkkejä.

Demareiden taival nykyistä selvemmille vesille on täysin hämärän  peitossa. Selkeää vaihtoehtoa ei ole näkyvissä. Sisäinen kriisi voi olla syvä ja pitkä.

Edelle linkitetystä tutkimuksesta selviää monia muitakin mielenkiintoisia asioita. Kokoomus on menettänyt rajusti naispuolisia kannattajia. Vastaavasti perussuomalaisten naiskannattajat ovat lisääntyneet todella paljon, 5 %-yksikköä. Enää ei voida väittää, että perussuomalaiset olisi ukkojen puolue. Tällä hetkellä esim. kokoomus on paljon miesvaltaisempi.

Osallistu keskusteluun!


1 kommenttia
Kaaleb
#1

Niin on perussuomalaistenkin! Nyt kun järjestätte rajavalvonnan SOPIMUSTEN MUKAISESTI, eli turvallisesta Ruotsista EI PÄÄSTETÄ PAKOLOISIA ja täällä laittomasti olevat ELINTASOPAKOLAISET poistetaan KIIREELLISESTI,

seuraa siitä KANNATUKSEN NOUSU JOPA 30:sen prosenttiin!

Tämä pari miljoonaa päivässä maksava pelleily vituttaa kansalaisia!

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Ota kantaa

Heräsikö ajatuksia? Ota kantaa. Muista kuitenkin, että lyhyet ja napakat kommentit menevät paremmin perille kuin polveileva tajunnanvirta. Pitäydy asiassa ja salli muille keskustelijoille mielipiteenvapaus. Tutustuthan pelisääntöihin.

Haluatko mielipiteellesi kasvot? Rekisteröityminen mahdollistaa keskustelun oikealla nimellä ja oikeilla kasvoilla. Rekisteröityneenä käyttäjänä saat myös automaattisen ilmoituksen aina, kun kirjoittamaasi kommenttiin vastataan. Rekisteröidy tai kirjaudu sisään.

Kommenttisi

1000 / 1000