Pölhöpopulistit ovat oikeassa. Stubb on väärässä.
Neljä vuotta sitten Alexander Stubb osoitti oman ymmärtämättömyytensä ja ylimielisen asenteensa, kun hän Kreikan ensimmäisen tukipaketin jälkeen Kymenlaaksossa vieraillessaan totesi, että ”nyt asiat ovat kunnossa niin Kreikassa kuin muuallakin Euroopassa. Joka muuta väittää on pölhöpopulisti.”
Tiedämme nyt, että Stubbin ja muiden eu- ja eurouskovaisten puheet ovat olleet täyttä puppua, niin kaukana arjen todellisuudesta kuin ne vain voivat olla. Tämä ei päde vain poliitikkoihin, vaan myös mediaan, joka sopulilaumana on toistanut samaa näkemystä.
Viimeistään nyt olisi järkevää tunnustaa tosiasiat. Niin ei varmaankaan käy. Tänään käynnistyi ei-pölhöpopulistien vastaisku. Show must go on!
Entä demarit? Puheenjohtaja Antti Rinne oli noin vuosi sitten sitä mieltä, että Kreikalle pitää antaa velkoja anteeksi. Nyt hän on täysin päinvastaista mieltä. Mikä lienee miehen kanta ensi vuonna?
Vasemmistoliitto on kääntänyt takkiaan tässä asiassa niin monta kertaa, että luultavasti edes Tilastokeskus ei ole pysynyt perässä. Myös kepun kelkka on kääntynyt milloin minnekin päin.
Politiikassa väärässä olon tunnustaminen on kaikkein vaikeinta. Siksi nytkin haetaan kuumeisesti keinoja päästä umpikujasta.
On selvää, että Kreikka ei pysty hoitamaan velkojaan. Sitä ei siis voida kuitenkaan tunnustaa. Pitää siksi hakea kiertotie. Se on velkojen korkojen nollaaminen ja maksuaikojen jatkaminen vuosikymmeniksi eteenpäin. Käytännössä se tarkoittaa velkojen nollaamista.
Tekstin aiheet:
Tossavainen on oikeassa tässä Stubb-landian analyysissään. – Nyt Suomeen pitäis saada koalitio, joka lopettaa Stubb-landian. Mietitäänpä mitkä puolueet ovat nykyään koostumukseltaan tavallisten, ei niinkään kovin varakkaiden, suomalaisten kansoittamia. Ne ovat Perussuomalaiset, Vasemmistoliitto ja osa Demareista. Näiden kesken pitäisi rakentaa itsenäisen Suomen puolesta taisteleva ryhmittymä. Se kuulostaa oudolta, mutta näin se vaan on. Täytyy vaan unohtaa keskinäinen vanhan jauhantaan, ismeihin ja liturgiaan perustuva vastakkain asettelu. Kreikasta tulee esimerkkiä. Näin saadaan myös nuori polvi mukaan.
Sulje
Ilmoita asiaton kommentti
Tässä esimerkki:
”Oikeistolainen pienpuolue ilmoitti maanantaina, että se on valmis tukemaan Syrizan puheenjohtajaa Alexis Tsiprasia Kreikan seuraavaksi pääministeriksi. Syriza näyttää jääneen sunnuntain vaaleissa kahden paikan päähän parlamentin enemmistöstä, joten se tarvitsee kumppanin muodostaakseen enemmistöhallituksen.”
Sulje
Ilmoita asiaton kommentti