Perussuomalaiset

Reijo Tossavainen

Perussuomalaisten uusi tuleminen varmistui

Sauli Niinistön vaalivoitto oli etukäteen poikkeuksellisen varma, ja lopputulos oli sen mukainen. Siinä ei jäänyt sijaa jossittelulle.

Muiden osalta vaalitulokset olivat mielenkiintoisemmat kuin numerot äkkisiltään näyttävät.

Vaalit osuivat kaikkein kipeimmin kepuun, sillä Paavo Väyrynen voitti Matti Vanhasen selvästi. Sen seuraukset näkyvät seuraavissa eduskuntavaaleissa reilun vuoden kuluttua. Väyrysläiset ottavat silloin 5-10 paikkaa. Kun kepun kannatus on muutoinkin alhaalla, niin sen ja väyrysläisten vaikutuksesta puolue saa vain 25-35 paikkaa. Se tietää edelleen sitä, että kepulla on edessään vähintään parin vaalikauden mittainen korpivaellus vallan kammareiden ulkopuolella.

Myös vasemmistopuolueille vaalitulos on nöyryyttävä. Yhteenlaskettu tulos on heikompi kuin Laura Huhtasaaren ja perussuomalaisten tulos. Euroopassa vasemmistopuolueiden ja erityisesti demareiden kannatus on ollut jyrkässä alamäessä. Suomi ei ole poikkeus. Jos demaripuolue ei kykene perusteellisesti uudistumaan, sen vaikutusvalta politiikassa jää aiempaa selvästi vähäisemmäksi.

Edellisissä vaaleissa vihreät nostivat median tuella Haavisto-hypetyksen. Nyt kuplasta olivat ilmat pihalla. Vain kuplan pimeimmässä kolkassa Helsingin Kalliossa ja sen lähialueilla kannatus oli vanhoissa lukemissa.

Perussuomalaiset tavoittelivat kuuta taivaalta, eli Huhtasaaren toiselle kierrokselle pääsyä. Sitä ei tullut, mutta tulos on silti erinomainen.

Juudas Iskariotin ja muiden loikkareiden lähdön jälkeen puolueen kenttäväki ja kannattajat olivat enemmän tai vähemmän hämmentyneitä. Eivät enää, ja siksi vaalitulos on olosuhteisiin nähden hyvä. Lisäksi puolueen kenttäväki on nyt hyvin yhtenäinen ja halukas tekemään työtä aatteen eteen.

Vaalikonevastaukset kertoivat, että Huhtasaaren ja kansalaisten mielipiteet olivat useimmin kaikkein lähinnä toisiaan. Se kertoo tosiasian, että otollista maaperää kannatuksen kasvulle on. Ongelmana on median luoma mielikuva puolueesta. Onneksi on kuitenkin some, jossa puolueen kannattajien tulee toimia nykyistä aktiivisemmin.

………
Klikkaa oheisia painikkeita, jotta tämä blogi ja media saavat uusia lukijoita. Anna sanan kiertää.

Osallistu keskusteluun!


7 kommenttia
Hillotolppa-Timo
Iloinen
#1

Perussuomalaiset on yhtenäinen puolue ja tämä takaa maukkaa tuloksen eduskuntavaaleissa.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Patelainen
Iloinen
#2

Presidentin vaalit ovat aina, siis aina henkilövaalit ja niissä pureudutaan miltei yksinomaan turvallisuuteen ja EU politiikkaan. Näiden teemojen ympärillä ehdokkaat keskustelevat ja väittelevät ja kansa valitsee. Huomionarvoista oli se, että Niinistö ja Väyrynen eivät olleet puolueen ehdokkaita, vaan kansanliikkeen ja tämä saattaa laajeta myös jatkossa. Se, että Haatainen tai Vanhanen eivät saaneet puolueen ääniä taakseen perustuu juuri mainittuihin seikkoihin. Se on myönnettävä, että voittajia tässä olivat Niinistö, Huhtasaari ja Väyrynen. Nyt kannattaisi PS puolueen olla yhteydessä Väyryseen ja saada Pate puolueen jäseneksi ja vaikka nimittää emeritus Persuksi, jolloin uusi jytky saattaisi olla mahdollista. Jos Pate vielä saataisiin PS puheenjohtajistoon, niin hän voisi tasoittaa tietä hallitukseen.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Vihreä pummi
Iloinen
#3

Maikkarin aamussa Ozan Yazar hyökkäsi Putkosen kimppuun kuin sika limppuun. Agressiivisen oloinen öykkäri tämä viherkommunisti? Minä en ainakaan halua, että näitä öykkäreitä tulee lisää maahan. Riehukoon siellä omassa sivistysmaassaan.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
Vihainen
#4

Yanar käyttäytyi, niinkuin voidaan olettaa. Ylimielisesti ja härskisti.
Mitä muuta voi odottaa henkilöltä, joka on ilmaiseksi saanut suomalaisilta mm. ilmaisen koulutuksen. Arvostelee Persuja ihmisoikeuksista ym., mutta voisi viedä kotimaahansa näitä ihmisoikeusasioita, niin näkisi kuinka kauan saisi maamiehiään valistaa.
Aika reppana, joka haluaa Presidentiksi Suomessa?

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
Tyytyväinen
#5

Nyt vaan pitää osata pelata korttinsa oikein.
Luvassa voi olla ”ennennäkemätön” likaisentyönosastojen kampanja mediassa. Enteitä jo on.
Toiseksi on aivan varmaa, että muut puolueet tulevat kalastelemaan samoilla teemoilla. Väyrynen esimerkkinä. Kaikki eivät aiokaan muuttaa politiikkaansa, mutta tietysti liudentavat sitä, ainakin puheissaan, vastaamaan kansan mielipidettä lähemmäksi.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Ota kantaa

Heräsikö ajatuksia? Ota kantaa. Muista kuitenkin, että lyhyet ja napakat kommentit menevät paremmin perille kuin polveileva tajunnanvirta. Pitäydy asiassa ja salli muille keskustelijoille mielipiteenvapaus. Tutustuthan pelisääntöihin.

Haluatko mielipiteellesi kasvot? Rekisteröityminen mahdollistaa keskustelun oikealla nimellä ja oikeilla kasvoilla. Rekisteröityneenä käyttäjänä saat myös automaattisen ilmoituksen aina, kun kirjoittamaasi kommenttiin vastataan. Rekisteröidy tai kirjaudu sisään.

Kommenttisi

1000 / 1000