Perussuomalaiset

Reijo Tossavainen

Pankkien ahneus jo moraalitonta

OP ryhmä ilmoitti, että viime vuonna se tahkosi voittoa 915 miljoonaan euroa. Jos summa lasketaan pankkiryhmän asiakastaloutta kohden, niin voitto on lähemmäs 1000 euroa per vuosi.

Nyt pankkiryhmä ilmoittaa, että se aloittaa yt-neuvottelut, joiden seurauksena lopputilin saattaa saada jopa 380 pankin työntekijää.

Muut pankkiryhmät ovat myös ilmoittaneet suurista voitoista, ja myös ne potkivat väkeään pihalle.

Mielestäni tilanne kertoo ainakin kahdesta asiasta: pankkien välinen kilpailu ei toimi ja että pankkien ahneudella ei ole mitään rajoja.

Kyllä minä varsin hyvin ymmärrän, että markkinataloudessa yritysten pitää tuottaa voittoa, mutta sen pitää tapahtua terveen ja toimivan kilpailun puitteissa.

Osallistu keskusteluun!


2 kommenttia
Nimetön
#1

Kapitalismi ryöstää kansan.
Neuvostoliiton aikaan kaikki oli toisin. Silloin kapitalistien piti antaa kansalelkin kohtuullinen osa, koska kapitalistit pelkäsivät kommunistisia vallankaappauksia. Nyt kun Neuvostoliitto on kaatunut, kapitalistit voivat riistää esteettä kansalta housutkin jalasta. Sitä auttaa se, että kapitalistit luonnollisesti ovat saaneet tiedotusvälineetkin tiukasti omistukseensa ja vaikutusvaltansa alle, ja televisiolla ja sen propagandalla ajattelemattomaksi aivopesty karjalauma, jota kansaksi nimitetään. Kun kapitalisti puhdistaa maatamme kansallisomaisuudestamme ja kansa köyhtyy ja velkaantuu, kansa vain ajattelee, että se on oma vika, mitäs en yrittänyt enemmän, pitää varmaan leikata ja tehdä ”rakennemuutoksia”.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
#2

Tilastotietoa tueksi.
Kansan saama osuus talouden tuotosta lisääntyi vuosina noin 1945-1975. Kapitalismi toimi silloin markkinataloutena. Yhdysvalloissakin korkein marginaaliveroprosentti oli jopa 90 tai enemmän. Talous kasvoi erittäin nopeasti kaikkialla. Sen jälkeen kommunismia ei enää katsottu niin uhaksi, ja alkoi nk. ”reaganilaisuus” ja ”thatcheriläisyys”. Alkoi varallisuuden kasauttaminen ja talouskasvu hidastui.

Paras järjestelmä on markkinatalous eli vahvasti säädelty kapitalismi. Nykypolitiikka on historiallisesti katsottuna äärikapitalismia ja pankkisosialismia.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Ota kantaa

Heräsikö ajatuksia? Ota kantaa. Muista kuitenkin, että lyhyet ja napakat kommentit menevät paremmin perille kuin polveileva tajunnanvirta. Pitäydy asiassa ja salli muille keskustelijoille mielipiteenvapaus. Tutustuthan pelisääntöihin.

Haluatko mielipiteellesi kasvot? Rekisteröityminen mahdollistaa keskustelun oikealla nimellä ja oikeilla kasvoilla. Rekisteröityneenä käyttäjänä saat myös automaattisen ilmoituksen aina, kun kirjoittamaasi kommenttiin vastataan. Rekisteröidy tai kirjaudu sisään.

Kommenttisi

1000 / 1000