Perussuomalaiset

Reijo Tossavainen

Hillotolpan houkutus kävi ylivoimaiseksi

6 kommenttia

Kaikissa puolueissa on hyvinkin kaukana toisistaan olevia näkemyksiä.

Esimerkiksi keskustan helsinkiläiset cityliberaalit ja pohjoisen lestadiolaiset ovat näkemyksiltään kuin eri planeetoilta. Samoin ovat perinteiset kokoomuslaiset ja pietikäisläiset punavihreät. Demareissa toinen laita ajaa kokoomuksesta oikealta ohi ja toinen laita on kaukana vasemmalla. Samankaltainen erilaisuus pätee muihinkin puolueisiin.

Erot soinilaisiksi ja halla-aholaisiksi nimettyjen ryhmien välillä ovat paljon pienemmät kuin muissa puolueissa olevat erot. Sampo Terho oli lähellä totuutta, kun hän totesi että hänen ja Jussi Halla-ahon välillä ainoa ero on siinä, että Halla-aho asuu Eirassa ja hän Töölössä.

Miksi perussuomalaisten rivit silti hajosivat?

Yhtä tai useampaa pätevää syytä en ole löytänyt. Lähinnä kysymys lienee poliittisen kokemuksen puutteesta ja itsekkyydestä, jolloin hillotolpan houkutus vei voiton.

Yhtä tai useampaa pätevää syytä eivät ole löytäneet myöskään perussuomalaisten aktiivit kannattajat. Siksi loikkareiden lähdön jälkeen puolueen rivit ovat pysyneet hyvin yhtenäisinä.

Minulla on erilaisiin asioihin ja ilmiöihin omat näkemykseni. En kuitenkaan odota, että muiden on ajateltava samalla tavalla. Sehän on täysin mahdotonta.

Osallistu keskusteluun!


6 kommenttia
Knutte
#1

Yksi suurimpia eroja muodostaa kanta maahanmuuttopolitiikkaan. Tosiasia on että tietyt kulttuurit, uskontojen ohjeet ja ihmisten tavat ovat:
Tasa-arvon,
länsimaisten lakien,
demokratian,
ihmisoikeuksien,
eläinten hyvän kohtelun, sivistyksen ja jopa
terveen järjen vastaisia.
Tämän tosiasian tunnustaminen ja näiden kielteisten asioiden Suomeen pääsyn estäminen
EI OLE RASISMIA.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

#2

Suuria tulevaisuudenkin kysymyksiä on ”eriasteiset maahanmuutot pakolaisuuksineen” kuin yleismaailmallinen globaalisuus eri värityksineen mitä se tuo ja kun tähän lisätään suuret syvätkin yhteiskunnalliset muutokset lähes kaikilla sektoreilla pienen kansalaisen näkökulmasta katsoen,niin ei pidä ihmetellä kun väestöryhmät poliittisine päättäjineen ovat ?- merkkinä,mihin kaikkeen tämä maailmammekin on menossa – miten sitä johdetaan mahdollisimman tasa-arvoisena/tasaveroisina niin maassamme kuin maailman merilläkin suurvaltioiden vanavedessä ?

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Ukki Väinämöinen
#3

Erot ovat rehellisyys, moraali, ahneus,… Eiran ja Töölön lisäksi. Niin ja uhriutuminen, Terho Elo Soini et Co. ovat kovempia poraamaan kuin nämä perinteiset itkuvirsien parkujat Toiviainen, Askola, Drake,….

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Ääneni persuille
#6

Soini ei pääse millään ”yli” Halla-Ahon valinnasta. TYRVÄÄN SANOMAT vieraili Soinin kesäpaikassa Sastamalan Heinoossa, jossa Soini moitti Halla-ahoa ”supernuivaksi”.
Kovalle tuntuu äijälle ottavan, kun puolueen johtoon valittiin persujen ohjelman mukaista linjaa noudattava johtaja.
Soini saisi olla valinnasta kiitollinen koska Jussin johdolla puolue pysyy suurien joukossa.
Tuskin Sokni olisi kestänyt Sampo Terhon johtamana puolueen katoamista muutaman prosentin kannatukseen.
Timo Soinin pitäisi olla kiitollinen siitä kun puolue tulee pärjäämään eikä kuole.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
#4

Aika paljon hajoamiseen vaikutti ihan Soinin henkilökohtaiset ominaisuudet ja niiden vaikutuksesta veti perässään kannattajansa. Soini, vaikka onkin ollut pitkään politiikassa mukana, oli kuitenkin ns. isoissa kuvioissa varsin kokematon. Isojen, vanhojen puolueiden kettu-kaartit osasivat pyörittää Soinia omalta osaltaan, kun huomasivat miten vietävissä Soini oli ja on. Siinä heiluteltiin hillotolppaa ja hallituskriisiä ja isänmaan pelastaja-korttia nenän edessä siihen malliin, että Soini meni hypnoosiin. Tätä kaikkea edesauttoi Soinin hirttäytyminen puolueen perustajan rooliin; jäsenet kyllä kelpasivat mutta mielipiteet eivät. No eihän sellainen toimi. Sitten Halla-ahon käsittämätön suosio puolueen sisällä ja se miten Halla-aho ei suostunut ovimatoksi Soinille, nostivat kuumetaudin sille tasolle, ettei siinä enää mikään järki toiminut. Hässäkkä päälle, kannattajille päivä aikaa lähteä mukaan, kriisin lietsominen, valtava pettymys oman menestyksen lopahtamiseen ajoivat Soinin kolariin.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

#5

Tietyt positiiviset poliittiset edesottamukset näistä uusista käänteistä puolueen johdon osalta kuin lähtijöineen (kans.edust.) ovat saaneet sellaisia tuntemuksia tämän käänteen jälkeen – etteivät olleet valmiit ehkä tekemään sitä työtä mihin heidät oli valittu äänestäjien toimin.
Pelkäsivät mm.rasismin leimaa kun ”uudet astuivat remmiin” Soinismin jälkeen. Timo Soini pehmeni hallituksessa,kuten lähtijätkin !

Rasismi että Halla-aho kumppaneineen olivat liikaa ettei haluttu edes 2 vuotta olla mahdollisine hallituskriiseineen.
Keskusta ja Kokoomus pelasivat Halla-ahon ulos ehkä omine kuvitelmineen.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Ota kantaa

Heräsikö ajatuksia? Ota kantaa. Muista kuitenkin, että lyhyet ja napakat kommentit menevät paremmin perille kuin polveileva tajunnanvirta. Pitäydy asiassa ja salli muille keskustelijoille mielipiteenvapaus. Tutustuthan pelisääntöihin.

Haluatko mielipiteellesi kasvot? Rekisteröityminen mahdollistaa keskustelun oikealla nimellä ja oikeilla kasvoilla. Rekisteröityneenä käyttäjänä saat myös automaattisen ilmoituksen aina, kun kirjoittamaasi kommenttiin vastataan. Rekisteröidy tai kirjaudu sisään.

Kommenttisi

1000 / 1000