Perussuomalaiset

Reijo Tossavainen

EVA haluaa PS-mallin mukaisen kunnallishallinnon

”Elinkeinoelämän valtuuskunta EVA on julkaissut oman ehdotuksensa Suomen paikallishallinnon uudistamiseksi. EVA ehdottaa, että Suomessa otettaisiin käyttöön väliportaan hallinto, jota EVA kutsuu piirikuntahallinnoksi.

EVA:n käsitys on, että kuntaliitoksilla ja kuntien yhteistoiminnalla ei voida saavuttaa optimaalista kuntahallintoa. Valtion ja kuntien väliin tuleva piirikuntahallinto voisi ottaa hoitaakseen ne tehtävät, jotka ovat liian mittavia kuntien hoidettaviksi, mutta edellyttävät silti paikallista osaamista.

Järjestön mielestä piirikuntien järjestettäviksi sopisivat mm. terveydenhuolto, julkinen liikenne, alueellinen maankäytön suunnittelu ja alueelliset infrastruktuurihankkeet.

Perinteisiä kuntia voisi olla edelleen niin paljon kuin asukkaat haluavat. Kunnat hoitaisivat lähipalvelut ja -hallinnon, mitkä on järkevää pitää lähellä asukkaita.

Piirikunnilla olisi EVA:n esityksessä verotusoikeus ja niiden päättäjät valittaisiin julkisilla vaaleilla, toisin kuin nykyisten kuntayhtymien hallinnot. EVA esittää samalla, että eduskunta-, kunta-, ja piiirikuntavaalit järjestettäisiin samaan aikaan. Näin vältyttäisiin kansanedustajien hankalilta kaksoisrooleilta, kun he voivat edustaa samassa asiassa niin eduskuntaa kuin kuntaakin. Yhteisvaalit helpottaisivat puolueiden työtä ja vähentäisivät kansalaisten vaaliväsymystä.”

Ylläoleva on lainausta Ylen uutisesta. Se oli harvinaisen mieluista luettavaa, sillä EVA:n malli melko täsmälleen sama kuin mitä perussuomalaiset ovat esittäneet. Sen nimikin täsmää, sillä me puhumme kotikunta-piirikunta mallista.

Tekstin aiheet:

Osallistu keskusteluun!


0 kommenttia

Ota kantaa

Heräsikö ajatuksia? Ota kantaa. Muista kuitenkin, että lyhyet ja napakat kommentit menevät paremmin perille kuin polveileva tajunnanvirta. Pitäydy asiassa ja salli muille keskustelijoille mielipiteenvapaus. Tutustuthan pelisääntöihin.

Haluatko mielipiteellesi kasvot? Rekisteröityminen mahdollistaa keskustelun oikealla nimellä ja oikeilla kasvoilla. Rekisteröityneenä käyttäjänä saat myös automaattisen ilmoituksen aina, kun kirjoittamaasi kommenttiin vastataan. Rekisteröidy tai kirjaudu sisään.

Kommenttisi

1000 / 1000