Perussuomalaiset

Reijo Tossavainen

Demareilla pallo hukassa, siksi joukkopako perussuomalaisiin

Vanhan sanonnan mukaisesti ”pallo on hukassa”, jos ei tiedetä mitä pitää tehdä. Tämä pätee nyt erityisen hyvin demareihin. He eivät ymmärrä miksi puolueen kannatus sakkaa ja miten puoluetta pitäisi uudistaa.

Toivottomassa tilanteessa keskitytään vain perussuomalaisten arvostelemiseen.

Demarikansanedustaja Anneli Kiljunen toteaa Ylen haastattelussa näin: ”Meidän puolueen tavoitteet tälle kaudelle eivät ole millään tavalla kirkastuneet. Ei meille itsellemme eikä sitä kautta tietenkään kansalaisille.”


Olen eri mieltä. Demareiden tavoitteet ja aiempi toiminta ovat kirjastuneet äänestäjille riittävän hyvin. Siksi puolueen kannatus on lähes puolittunut melko lyhyessä ajassa. Peräti noin 300.000 demaria on vaihtanut puoluetta. Useimmat heistä ovat valinneet puolueekseen perussuomalaiset.

Demaripuolueen tulevaisuuden kannalta kaikkein pahinta on ikärakenne: eläkeikäisten keskuudessa kannatus on yli 30 % ja nuorten keskuudessa reilusti alle 10 %. Kauniisti sanottuna demarit on auringonlaskun puolue.

Kiljusen ykkösaiheena politiikassa on ollut omaishoidon epäkohtien korjaaminen. Siitä aiheesta hän on puhunut toreilla, mediassa ja eduskunnassa. Mitään ei ole kuitenkaan tapahtunut, vaikka esimerkiksi viime vaalikaudella oli demariministeri, joka olisi voinut vaikuttaa asiaan. Tosiasiassa demarit äänestivät omaishoitajien aseman parantamista vastaan, kun perussuomalaiset tekivät aloitteen.

Nyt demarit eivät ole hallituksessa, mutta perussuomalaiset ovat. Vihdoin ja viimein on päästy sanoista tekoihin. Hallitusohjelmaan on kirjattu merkittäviä parannuksia omaishoitajien ja hoidettavien asemaan.

Demareiden perusongelma on kansasta etääntyminen. He menevät toreille kertomaan, mikä kansalaisille on heidän mielestä parasta.

Perussuomalaiset menevät toreille kuulemaan, mitä toiveita kansalaisilla on ja toimivat sen pohjalta. Siksi kymmenet tuhannet demarit ovat siirtyneet perussuomalaisten riveihin.

Osallistu keskusteluun!


14 kommenttia
Perusäijä
Tyytyväinen
#1

Soinilla on nyt ryhtiliikkeen paikka . Selkeä kannanotto holtitonta pakolaisvirtaa vastaan, Stubb ja Sipilä median valokeilaan jos ovat eri mieltä. Tehostettu lupien käsittely ja pakolaiskeskusten tyhjentäminen laittamalla asiattomat paluumatkalle.

Samoin vaatimus (vaalilupaus) RKP ökysäätiöiden saattamisesta verolle ja vapaan kielivalintakokeilun aloitus laajennettuna koko itä- ja kaakkois Suomeen ! Aloite käsiin, nyt maataan tulen alla.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

8065
Utelias
#2

Niinpä niin ,Soinilla ryhtiliikkeen paikka!Nyt agendalle tarkasteltavaksi hallitusohjelma,mitä on yhdessä sovittu,siitä tulee pitää lujasti kiinni.Ainoastaan Soinia on vaadittu tilille hallitusohjelman sisällöstä , onko Sipilä ja Stubb vapautettu kommentoimasta lipeämisestä hallitusohjelmasta,näyttää että on,ei media heitä kiusaa ,miksi ei ?
Nyt Perussuomalaiset , ollaan yhtenäisenä tukemassa omia ,ketkään muut sitä eivät tee.Olemme tietoisia siitä missä maa makaa , voi olla viimeiset ajat saada suuntaa reivattua parempaan päin

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Itiksen kundi
Hämmentynyt
#3

Eikös perusuomalaisten ja demareiden kannatus ole viimeisten galluppien mukaan noin prosenttiyksiön päässä toisistaan eli reilusti virhemarginaalin sisällä? Ja ainakin julkisuudessa kerrotaan useamman perussuomalaisen eronneen puolueesta viime aikoina..

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Maria Magda-Leena
#6

Niinpä. Jostain syystä näistä muutamasta PS:sta eronneesta halutaan revitellä lehtien palstoilla. Ovat huomanneet, että eniten klikkaillaan otsikoita, joissa
a) puhutaan perussuomalaisista
b) luodaan mielikuvaa puoluetta järisyttävistä sisäisistä megaluokan ristiriidoista

Eräässä iltapäivälehdessä on jutun alla klikkaus-T :
”Klikkaa T, jos artikkeli on mielestäsi tärkeä.
Ja joillekin jutuille avataan viestiketju, toisille ei.
Kivasti meitä ”kuunnellaan” ja johdatellaan. Tehkööt vapaassa Suomessa noin, ei siinä mitään.
Ei me kuitenkaan joka asiassa ihan tyhmiä olla.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Maria Magda-Leena
#4

Kyllä, nyt perussuomalaisilla on tilaisuus näyttää ja keskustella maahanmuutosta asiallisesti ja ilman leimaamista. Pelkkä puhe ei tietenkään riitä.

Ja pelkkä suunsoittaminen kommenttipalstoilla on ajan tuhlausta , jos puuttuu faktatietoa. Me tavikset voisimme aloittaa vaikka näistä tiedon muruista:

”Pakolainen vs. turvapaikanhakija

Turvapaikanhakija = Henkilö, joka hakee suojelua ja oleskeluoikeutta vieraasta valtiosta. Turvapaikanhakija saa pakolaisaseman, jos hänelle myönnetään turvapaikka. Turvapaikanhakija ei siis vielä ole pakolainen, sillä hänen pakolaisuuttaan ei ole vielä selvitetty. Turvapaikkamenettelyn yhteydessä tutkitaan ja ratkaistaan myös, voiko oleskeluluvan saada jollain muulla perusteella. Osaan muista perusteista on tehtävä erillinen, maksullinen oleskelulupahakemus.

Pakolainen = Ulkomaalainen, jolla on perustellusti aihetta pelätä joutuvansa vainotuksi alkuperän, uskonnon, kansallisuuden, tiettyyn yhteiskunnalliseen ryhmään kuulumisen tai poliittisen mielipiteen vuoksi. Pakolaisaseman saa henkilö, jolle jokin valtio antaa turvapaikan tai jonka YK katsoo olevan pakolainen.

Kiintiöpakolainen = YK:n pakolaiseksi katsoma henkilö, jolle on myönnetty maahantulolupa budjetissa vahvistetun pakolaiskiintiön puitteissa.

Lähde:Maahanmuuttovirasto

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Maria Magda-Leena
#5

Pakoilaisvirroille emme mahda mitään – valitettavasti.
Siihen kuinka sankoin joukoin elintasopakolaiset pyrkivät Suomeen, voimme jossain määrin vaikuttaa. Vai kykenemmekö? Viisaita toimintatapoja ja päätöksiä kaivataan!

Kaikki osapuolet irti alatyyliä edustavista solvauksista ja nimittelyistä! Myöskään pelkkä nokittelu ei tuo kadonneita äänestäjiä takaisin yhdellekään puolueelle, ei demareille eikä muille. Tilalle yhteistä keskustelua ja asioiden hoitoa rakentavalla otteella!

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Ota kantaa

Heräsikö ajatuksia? Ota kantaa. Muista kuitenkin, että lyhyet ja napakat kommentit menevät paremmin perille kuin polveileva tajunnanvirta. Pitäydy asiassa ja salli muille keskustelijoille mielipiteenvapaus. Tutustuthan pelisääntöihin.

Haluatko mielipiteellesi kasvot? Rekisteröityminen mahdollistaa keskustelun oikealla nimellä ja oikeilla kasvoilla. Rekisteröityneenä käyttäjänä saat myös automaattisen ilmoituksen aina, kun kirjoittamaasi kommenttiin vastataan. Rekisteröidy tai kirjaudu sisään.

Kommenttisi

1000 / 1000