Perussuomalaiset

Reijo Tossavainen

Byrokratian kapulakielestä on päästävä eroon

Allaoleva teksti on kopio eduskunnan liikenne- ja viestintävaliokunnan juuri päättyneen kokouksen esityslistalta, ja se on erään käsiteltävän asian otsikko.

Teksti on järkyttävää kapulakieltä. Eikä edes pahimmasta päästä, vaan ihan ”normaalia”. Kerrottakoon, että kyse on lopulta ns. rikkidirektiivistä, vaikka se ei otsikosta selkokielisesti ilmene:

4. HE 86/2014 vp eduskunnalle alusten aiheuttaman meren pilaantumisen ehkäisemisestä vuonna 1973 tehtyyn kansainväliseen yleissopimukseen liittyvän vuoden 1978 pöytäkirjan uudistetun VI liitteen ja siihen myöhemmin tehtyjen muutosten hyväksymisestä sekä laeiksi uudistetun VI liitteen ja siihen myöhemmin tehtyjen muutosten lainsäädännön alaan kuuluvien määräysten voimaansaattamisesta ja merenkulun ympäristönsuojelulain muuttamisesta.

Tutkimusten mukaan kansalaisilla on suuria vaikeuksia ymmärtää esimerkiksi erilaisissa lomakkeissa käytettävää kieltä. Ongelma vain pahenee, sillä yhä useammin ihmiset joutuvat asioimaan netin kautta.

Osallistu keskusteluun!


0 kommenttia

Ota kantaa

Heräsikö ajatuksia? Ota kantaa. Muista kuitenkin, että lyhyet ja napakat kommentit menevät paremmin perille kuin polveileva tajunnanvirta. Pitäydy asiassa ja salli muille keskustelijoille mielipiteenvapaus. Tutustuthan pelisääntöihin.

Haluatko mielipiteellesi kasvot? Rekisteröityminen mahdollistaa keskustelun oikealla nimellä ja oikeilla kasvoilla. Rekisteröityneenä käyttäjänä saat myös automaattisen ilmoituksen aina, kun kirjoittamaasi kommenttiin vastataan. Rekisteröidy tai kirjaudu sisään.

Kommenttisi

1000 / 1000