Perussuomalaiset

Reijo Paunonen

Onko Suomessa oikeus henkilökohtaiseen turvatakuuseen?

8 kommenttia

Supisuomalainen katupartiointi on jo ehditty kriminalisoida, vaikka niihin osallistuvat ovat yleensä aika hyvin perillä Suomen lainsäädännöstä ja käyttäytymisestä yleisillä paikoilla. Toimintaa ohjaa siis hyvin pitkälti suomalainen perimä ja kulttuuri. Tästä ei ole ollut aiemmin poliisilla mitään huomauttamista, vaan päin vastoin. Kansalaisten osallistumista yhteiskuntarauhan turvaamiseen on juuri toivottu. Poliisiylijohtaja Mikko Paatero ehdotti taannoin, että Suomeen perustettaisiin poliisin tueksi kodinturvajoukot. Katupartiot täytyisikin ottaa Paateronkin esityksen pohjalta mukaan viranomaistoimintaan niin, että heille annetaan tarvittava koulutus ja säännöt joiden pohjalta yhteisesti toimitaan. Nyt on kuitenkin kelkka täysin kääntynyt, ja viranomaisten järjestelmällinen hyvän asian vastustaminen johtaa vain entistä suurempaan vastakkainasetteluun. Tähän ei ole enää varaa. Selvästi rikokselliseen toimintaan syyllistyneiden ulkomaalaisten ryhmien katupartiointiinkaan ei ole puututtu alkuunkaan riittävästi. Eikä siihen voidakaan puuttua, koska resursseja niiden hallitsemiseen ja ennalta ehkäisyyn ei todellisuudessa ole.

Eräänä esimerkkinä mainittakoon Kölnin tapaus, jossa kohteena olivat avuttomat naishenkilöt ulkomaalaisten katupartioiden saartamina. Missä oli virkavallan voima? Samaa seurannee myös muualla. Mitä suuret maat edellä, sitä pienet perässä. Tyypilliseen tapaan Suomessa sisäminsiteriön hallinto antaa poliisille ohjeistettuja ” Juoskaa karkuun”, neuvoja. Ne kun eivät edellytä toimenpiteitä eivätkä maksa mitään. Maahanmuutosta on kehkeytynyt jo farssi ja miltei oiva kansanteatteriesitys. Tosin vakava sellainen. Sisäministeriössä oltiin ensin syystäkin tilanteen kehityksestä huolestuneita. Kansa radikalisoituu ja jakautuu kahtia vauhdilla. Erääksi suureksi syylliseksi määriteltiin vapaa tiedonvälitys ja sosiaalinen media. Kansa tietää salailusta huolimatta liikaa. Sitten muutettiin taktiikkaa. Oli saatava kansa uskomaan ja luottamaan viranomaistoimiin ja sen antamaan tiedotukseen. Aloitettiin avoimuuskampanja. Kerrottiin avoimesti tapahtuneista raiskauksista ja väkivaltatapauksista. Valtamedia, erityisesti verovaroin ylläpidetty YLE tärkeimpien joukossa, alkoi väritetyn vastainformaation välittämisen, jota se jatkaa edelleen. Mutta näistä toimenpiteistä huolimatta ns ”vahinko” oli jo ehtinyt tapahtua. Kansa ei usko eikä luota. Suomalaiset ovat tällä hetkellä erittäin tarkoin perillä sekä Suomen, että EU:n maahanmuuttotilanteesta ja siihen liittyvistä turvallisuusongelmista. Tästä seuraa vääjämättä se, että poliittiset päättäjät joutuvat ottamaan lusikan kauniiseen käteen ja tekemään todellisia päätöksiä. Aivan riippumatta ideologisesta kannasta, koska kyse on kuitenkin siitä kaikkein tärkeimmästä, eli vaaliuurnien äänistä. Muutostarpeet ovat nyt siis selvät ja lakien täytyy olla ennalta ehkäisyn kannalta riittävät ja nopeasti toteutettavat. Yllättävän usein viitataan lakimuutosten vaatimaan ajan tarpeeseen, joka ei pitäne paikkaansa. Ainakin muualla EU maissa saadaan laadittua lait nopeasti ja ne saadaan myös nopeasti voimaan. Poliittiset päättäjät viittaavat myös lakien muutostarpeessa perustuslakiin ja yksilön suojaan. Nämä ovat usein pelkkiä verukkeita. Ei haluta myöntää sitä, että jo kauan tiedossa olleet uhkakuvat ovat jo tämän päivän todellisuutta. Vapaata maahanmuuttolinjaa puolustelevien argumentteja siitä, että loukataan perustuslakia mikäli kiristetään lainsäädännöllisesti maahanmuuttoa, on vaikea ymmärtää. Mikä muu on perustuslainkaan tärkeämpi osa kuin kansalaisen hyvinvointi ja siinä suurin, juuri henkilökohtaisen turvallisuuden ja koskemattomuuden takaaminen? Perustuslain henki koskee ennen kaikkea suomalaisia. Lisäksi jo olemassa olevan lain puitteissa on viranomaisten toimivaltaa jo laajennettu, toiminnallisen joustavuuden lisäämiseksi. Leimautumisen pelossa tätä toimivallan laajennusmahdollisuutta ei vain uskalleta käyttää. Suomessa hallitsemattomaan maahanmuuttoon liittyvät toimenpiteet ovat oikeansuuntaisia mutta aivan riittämättömiä ja hitaita.

Niinpä kansa hakee turvallisuustakuunsa muualta kuin verovaroin ylläpidetyltä viranomaistaholta ja siihen sillä on niin halutessaan totisesti oikeus.

REIJO PAUNONEN

Kirjoitusta saa kopioida, jakaa ja tykätä niin halutessaan.

Kiitos lukijoille !

Päivitys 8.1.2016.

Ministerin suusta suoraan: – Minulle ei ainakaan ole tullut minkäänlaista viestiä. Ymmärtääkseni poliisiylijohtaja kertoi aamulla, että näiden katupartioiden määrää on hieman liioiteltu. Minun ymmärtääkseni näitä partioita on joissain kaupungeissa, mutta mistään ongelmista en ole kuullut,Lindström sanoi Ylen Ykkösaamussa.

Osallistu keskusteluun!


8 kommenttia
Ei jumaleissön
Hämmentynyt
#1

Lappeenrannassakin paikallisen lehden toimittaja ehdotteli, että keskelle Lappeenrantaa, tyhjenevän varuskunnan tilalle ”saataisiin hyvät ja reilut tilat pakolaiskeskukselle”??? Viekö tämä suvakkitoimittaja sitten ala-aste ikäisen lapseni joka ikinen aamu turvallisesti kouluun kun se näet sijaitsee toisella puolella tietä kuin tämä varuskunta?? Vai pitääkö perustaa tähän toimintaan oma vanhempien ”katupartio”?

Vaarallisia tyyppejä nämä punavihervasemmistolaiset toimittajat sanon minä!!

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Reserviläinen
#2

Suomen rajat kiinni naapurimaista kuljetetuilta maahantunkeutujilta jotka vain tukevat järjestäytynyttä rikollisuutta ja terroristiorganisaatioita.
Turvapaikkahakemukset ja taustatutkimukset on suoritettava pakolaisleireillä ja Suomen ulkomaanedustustoissa.

Turvapaikan saaneet on sopeutettava jo pakolaisleireillä ja vapaaehtoiset jotka haluavat maksaa näiden ylläpidon suomessa menevät pakolaisleirille tekemään kotoutuskoulutuksen omalla kustannuksellaan.
Mikäli turvapaikanhakija ei suomalaisen viranomaisen leiritarkastuksessa täytä kotoutumisehtoja turvapaikka perutaan.
Turvapaikan saaneella täytyy olla takuuhenkilöt suomessa jotka vastaavat hänen kuluistaan ja maksavat oikeudenkäyntikulut ja maastapoistamisen jos henkilö rikkoo suomen lakeja.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Jeppo
#3

Eikö siellä hallituksessa ole tajuttu mihin ”monikulttuurihelvettiin” tässä maata ajetaan? Suvakit ovat kovaan ääneen julistaneet kulttuurin rikastumista ja haukkuneet kriitikot rasisteiksi ja natseiksi. Tämä vajaaälyinen suvakkikööri jauhaa samaa tuubaa vaikka kehitys kulkee juuri kuten Halla-aho, Immonen, Hirvisaari ja muut järkevästi ajattelevat ovat jo vuosia ennustaneet. Media pimittää totuuksia, ulkomailla ollaan jo paljon syvemmällä tässä paskassa. Suomen lehdet eivät kertoneet että Ranskassakin kehitysmaalaiset polttivat vuodenvaihtaassa 1000 autoa! Ttosin trendi on aleneva, vuosi sitten määrä oli 1300! Suvaitkaa nyt kaikki!

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

I, Robot
Utelias
#4

Jos ryhmä isäihmisiä lähtee vapaaehtoisesti ja organisoidusti saattamaan tyttäriään vaikka liikuntaharrastusten pariin, niin miten se lisää vastakkainasettelua? Vaikka matkan päästä teinejä. Pääsevätpähän perille ja takaisin. Tai isäihmisten läsnäolo julkisilla paikoilla jonkin tunnuksen kanssa. Jos joku huutaa apua, niin avunhuutaja voi luottaa, että joko reagoi ja vielä autaa.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Mauno
#5

Tämäkö on se ihana Suomemme? Tuhannet naiset ovat jo hankkineet turvasumuttimia ja niitä myydään kuin häkää. Itsepuolustuskursseille ei enää mahdu. Kukahan keksii alkaa myydä SIVEYSVÖITÄ? Suvakit puolustelee näitä karvakäsiä sillä että suomalaisetkin raiskaa, tuskin on suomalaista puskaraiskaajaa nähty sitten 60-luvun ja joukkoraiskaajia sitten vuoden 1300. Nämä useimmat kehitysmaalaiset on kulttuuri ja uskonto pilannut niin pahoin ettei heistä ole sivistysmaiden asukeiksi. Niitä liikkuu joukossamma tuhansia joiden henkilöllisyyttäkään ei tiedä kukaan ja kansalaiset joutuvat useammin ja useammin rikosten uhriksi. Järjetöntä pelleilyä tämä elintasopakolaisten hyysäys, ei muuta kuin takaisin rajalle ja potku perseeseen.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Mikapee
#6

Täytyy suvakkejakin ymmärtää. He asuvat Hgin punaviherkuplan alueella, ja ovat käyneet steiner-, ilmaisutaito- ynnä muita mamuttomia erityiskouluja. Omakohtainen mamu-arkikokemus puuttuu. Sitten mennään mediaan töihin, höperehtämään.

Petturipoliitikot järjestivät Suomen syöksykierteeseen, jossa poliisirahojakin leikataan, jotta eurossa voisi pysyä… Kansa sopeutuu tilanteeseen aloittamalla järjestyspartioinnin. Sitten poliitikot moittivat kansaa.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Reserviläinen
#7

Lueskelin juttuja joissa MATU-partion normaalikooksi oli tarkkasilmäisten taholta havaittu 5 matua.
Mietin että mistä sotilasopista matut ovat tuon luvun oppineet mutta sitten havaitsin että naisillahan on kaksi kättä ja kaksi jalkaa joista on hyvä pitää kiinni – eikä tarvitse arvata mitä viides matu tekee.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Se samainen satunnainen lukija
#8

No, on katupartioita ja sitten niitä toisenlaisia katupartioita. Huolestuneista naapuruston jäsenistä koottu katupartio on kannatettava asia. Ja sellaisiahan on ollutkin kautta aikain. Ja suomalainen perimä…. No siitä nyt tuli mieleen lähinnä punakaarti ja suojeluskunnat.
Ja sitten on Suomen vastarintaliikkeen katupartiot joita minunkin kotikaupungissani pyörii. Nämä ovat sitten taas nats…. anteeksi kansallissosialisteja. En pidä kansallissosialistista järjestyksenvalvontaa tarpeellisena enkä toivottavana. Mutta minkäs teet?
Pitäisikö nyt Perussuomalaisten puolueena irtisanoutua kansallissosialismista jos vasureita vaaditaan irtisanoutumaan anarkistien riehunnasta?

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Ota kantaa

Heräsikö ajatuksia? Ota kantaa. Muista kuitenkin, että lyhyet ja napakat kommentit menevät paremmin perille kuin polveileva tajunnanvirta. Pitäydy asiassa ja salli muille keskustelijoille mielipiteenvapaus. Tutustuthan pelisääntöihin.

Haluatko mielipiteellesi kasvot? Rekisteröityminen mahdollistaa keskustelun oikealla nimellä ja oikeilla kasvoilla. Rekisteröityneenä käyttäjänä saat myös automaattisen ilmoituksen aina, kun kirjoittamaasi kommenttiin vastataan. Rekisteröidy tai kirjaudu sisään.

Kommenttisi

1000 / 1000