Myönteinenen Brexit tarkoittaisi EU:n pakkopolitiikan loppua
Brexit-eron äänestystulos ei välttämättä tarkoita automaattista brittien Eu-eroa. Eikä sitäkään miten Britannian ja EU:n välinen suhde kehittyy. Kysehän on neuvoa-antavasta, eikä suinkaan sitovasta kansanäänestyksestä. Ero ei siis ratkea äänestyksessä.
Kuitenkin valtaeliitti on huolissaan ja haluaa lietsoa paniikkitunnelmaa Brexitin kielteisistä seurauksista. Tämä ei liene niinkään eroäänien torppausyritys, vaan äänestyspäivän jälkeisen ajan neuvotteluasetelmien heikennysyritys brittien, ja muiden kriittisten jäsenvaltioiden osalla. EU komissiossa ollaan oltu viimeaikoina hiljaa myös talouteen- ja maahanmuuttoon liittyvistä taakanjakomekanismeista. Hetki läpinäkyvään tiedottamiseen ei ilmeisesti ole juuri nyt sopiva. Myös Turkin viisumivapauden torppaaminen juuri ennen brittien kansanäänestystä oli mielenkiintoinen seikka.
Parasta olisi, että Brexit-ero kansanäänenä tulisi ilmi, jonka jälkeen olisi pakko aloittaa TODELLISET neuvottelut EU:n valuvikojen korjaamiseksi.
Tämä antaisi esimerkiksi Suomelle mahdollisuuden tulla mukaan yhteiseen rintamaan brittien rinnalle. Kansallisia tavoitteita saataisiin toteutettua aivan eri mahdilla, nykyisen EU:n sanelupolitiikan sijaan. Tämä olisi Suomen kannalta juuri nyt elintärkeää. Olemmehan menettäneet luottoluokitustamme. Meidän logistiikkapolitiikkaan ollaan puuttumassa oikeusteitse. Maahanmuuttopolitiikkaamme kohdistetaan uusia vaatimuksia. Työmarkkinamme kriisiytyy ja epäoikeudenmukaisuus lisääntyy monikultturismilla verhottuna. Venäjäpakotteiden aiheuttamat kustannukset ovat osoittautuneet meille kohtuuttomiksi. Uutena ilmiönä ulkolaiset sijoittajat ovat hermostuneita kuntauudistuksemme myötä. Muun muassa näistä ja monista muista syistä johtuen, on syytä toivoa, että eroa vaativa Brexit-puoli voittaa. Se tietäisi kovaa työtä EU koneistolle valuvikojen korjaamiseksi ja jäsenvaltioita kohtaan harjoitetun pakkopullapolitiikan täyskäännöstä.
REIJO PAUNONEN
Lähde: Jan Hurri TS
Tekstin aiheet:
TOIVOTTAVASTI BREXIT TOTEUTUU!
Se olisi parasta mitä voimme toivoa tässä tilanteessa.
EU on LÄPIMÄTÄ Bilderbergin eliitin ja muiden rosvoavien keinottelijoiden temmellyskenttä. Lahjomalla ja aivopesulla on poliitikot saatu ruotuun, omaneduntavoittelussaan paskat välittävät omasta maastaan ja kansastaan. Media suoltaa täyttä skeidaa unionin puolesta. Pieni Suomi on menettänyt itsenäisyytensä, liittovaltio kun toteutuu maastamme tulee pelkkä pakolaisten ja ydinjätteiden varasto, kunhan eliitti ensin tyhjentää luonnonrikkautemme, varastaa kansallisomaisuutemme. Rahalle on annettu valta ja kansaa kusetetaan 6-0. Tämän pelleilyn kritisoijat ja isänmaalliset vaiennetaan haukkumalla natseiksi ja rasisteiksi. Suomi ja suomalaisuus hävitetään muutamassa vuosikymmenessä ellemme herää ja eroa EU:sta.
Sulje
Ilmoita asiaton kommentti
Moni suomalainen oikeisto- ja vasurikommari pelkää nyt kovasti EU:n lihapatojen menettämistä ja sitä, ettei mahdollisesti jatkossa pääsisi EU-kansalaisten kustantamaan hyvään herrahissiin. Siksi myös Timo Takinkääntäjän mielipiteet ovat muuttuneet ja silmät EU:n suhteen ovat ”avautuneet”.
Sulje
Ilmoita asiaton kommentti
http://www.kauppalehti.fi/uutiset/britannian-paaministeri-david-cameron-brexit-paatosta-ei-voi-perua/BTrCtuAG
Hurrihan myös kertoi ”asiantuntijoihin” vedoten monen vuoden ajan kuinka Kreikka lähtee EU:sta ja euroliitto hajoaa.
Onkohan oikein puhua valtaeliitistä näiden EU asioiden kohdalla, molempia puolia kun johtaa samanlaiset eliitit ja kannattajissa ja vastustajissa on molemmissa ihan tavallisia kansalaisia ?
Parempi kuin itkeä ulkoisia asioita, olisi perussuomalaisten aika kääriä hihat ja alkaa tehdä pieniä tekoja, joilla maa saadaan nousuun. Ulkoisia vihollisia ja olosuhteita voivottelemalla ei saada aikaan mitään. Nyt pitää toimia nykyisissä olosuhteissa. Itäpuolellamme on maa joka löytää syyt aina ulkopuoleltaan unohtaen mm. pakotteiden oikeat syyt. Älkäämme lähtekö samalle linjalle.
Sulje
Ilmoita asiaton kommentti
Mielestäni Hurri otti ihan oikean ja valtamediassakin täysin unohdetun asian esille. Eli kansanäänestys, oli tulos mikä hyvänsä, ei vielä merkitse yhtään mitään. Sen sijaan brittien kansanäänestyksen merkitys on siinä, että sitä voidaan käyttää Brexitpaniikin lietsontaan ja poliittisiin tarkoituksiin. Eikä Hurri mikään turha mies ole ollenkaan. Sentään palkittu talousjournalisti. Mitä tulee ulkopuolisiin tekijöihin, ovat ne juuri niitä velanottoamme lisääviä suuria päälinjoja, joita ei meidän omat kansalliset resurssit tai poliittinen päätöskyky enää riitä kattamaan. Esim nyt aikaan saatu yhteiskunta/kilpailukykysopimus ei riitä.
Sulje
Ilmoita asiaton kommentti
Nyt kun Brexit voitti, niin on hyvä hetki katsoa onko Hurrin käyttämät lähteet vihdoinkin oikeassa. Veikkaan että ei. Samalla meillä on hyvä laboratorio katsoa mistä puolet Britanniasta löytää seuraavan syyn pahalle ololleen. Aina se paha olo kuitenkin johtuu muusta kuin omasta tekemisestään. Siitähän tässäkin on pohjimmiltaan äänestetty ….
Sulje
Ilmoita asiaton kommentti
Britit pelastivat meidän Hitleriltä, nyt pelastava Merkeliltä 🙂
Sulje
Ilmoita asiaton kommentti
Luin juuri Komission puheenjohtajan ja Ranskan presidentin lausunnot erosta. ” Ero on ero ja mitään neuvotteluja ei tule, ei yhteismarkkinoista, ei mistään ”
Tämän täytyy kansan nyt ymmärtää, jos Brexitin valitsevat.
Itse toivon, että Britit jäävät EU:iin ja toisaalta olisi mielenkiintoista seurata, mitä kaikkea tapahtuu eron toteutuessa lyhyellä ja vähän pidemmällä aikavälillä. Miten punnan kurssin kävisi?, miten yritykset reagoisivat? Entä pörssi, brottokansantuote… Tulee mielenkiintoinen päivä huomisesta. Heitän veikkauksen jo nyt. Britit jäävät EU:iin,
53% äänestäneistä kannattaa.
Sulje
Ilmoita asiaton kommentti
Taisin olla väärässä siinä, etteivät Britit lähde pois EU:sta.
Nyt on hieman yli 70% äänistä laskettu ja Brexit näyttää varmalta. Punta on jo tässä vaiheessa heikentynyt dollariin nähden 10% ja Euroon lähes 7%. Mielenkiintoista nähdä mitä kaikkea tästä seuraa, jos lopullinen tulos on tässä.
Sulje
Ilmoita asiaton kommentti